obuoliuku metas visos tik kepa
as irgi siandien kepiau pyraga pagal Koarlete recetuka mano seimynai patiko aciu
noretusi ko naujo nes visi tie obuoliu pyragai labai panasus na dar mielinej tesloj galima kepti na bet ka dar ismastyti
labai paprasta ir labai skanus OBUOLIU PYRAGAS
4 kiausiniai
100 gramu miltu
100 gramu cukraus
kiausinio trynius gerai isplakam su cukrumi, kol pabala (plakam su mikseriu koki 15 min.)
kiausinio baltymus plakam atskirai iki standziu putu, tada susipjaustau obuolius ir sudedu i skarda istepta sviestu. kiausinio trynius su cukrumi, miltus ir baltymus sudedame i dideli inda ir atsargiai labai isleto iamaisome ir ta mase uzpilame ant obuoliu. Pyragas kuo graziausiai iskyla, tik nereikia rekauti ir triuksmauti namuose kol pyragas kepa, na bent jau taip sako, kad tada neiskils
4 kiausiniai
100 gramu miltu
100 gramu cukraus
kiausinio trynius gerai isplakam su cukrumi, kol pabala (plakam su mikseriu koki 15 min.)
kiausinio baltymus plakam atskirai iki standziu putu, tada susipjaustau obuolius ir sudedu i skarda istepta sviestu. kiausinio trynius su cukrumi, miltus ir baltymus sudedame i dideli inda ir atsargiai labai isleto iamaisome ir ta mase uzpilame ant obuoliu. Pyragas kuo graziausiai iskyla, tik nereikia rekauti ir triuksmauti namuose kol pyragas kepa, na bent jau taip sako, kad tada neiskils
močiutės obuolių pyragas
500 g obuolių
5 šaukštų viskio
180 g sviesto
125 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
180 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
nuluptus ir į 4dalis padalytus obuolius supjaustyt griežinėliais, apšlakstyti viskiu ir palikt 30 min, jog įsigertų.tuo tarpu iki baltumo ištrinti sviestą su cukrumi bei kiaušiniais, įmaišyti miltus su kepimo milteliais, druską ir obuolius. kepam orkaitėj iki 220 laipsnių apie 45 min.
skanaus!!!
P.S. viskio neturėjau, tai užbėriau cinamono, porą lašelių kito alkoholio, o vietoj rudojo cukraus naudojau paprastą. lab skanu
500 g obuolių
5 šaukštų viskio
180 g sviesto
125 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
180 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
nuluptus ir į 4dalis padalytus obuolius supjaustyt griežinėliais, apšlakstyti viskiu ir palikt 30 min, jog įsigertų.tuo tarpu iki baltumo ištrinti sviestą su cukrumi bei kiaušiniais, įmaišyti miltus su kepimo milteliais, druską ir obuolius. kepam orkaitėj iki 220 laipsnių apie 45 min.
skanaus!!!
P.S. viskio neturėjau, tai užbėriau cinamono, porą lašelių kito alkoholio, o vietoj rudojo cukraus naudojau paprastą. lab skanu
obuolių pyragas su manais
po 1 stiklinę miltų, manų, cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
obuolių (apie 1,5kg)
sviesto (apie 80 g)
miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišyt dubeny. kepimo formą ištept sviestu. pirmiausiai beriam sluoksnį miltų. ant jo tarkuotų obuoliukų. taip sluoksniuojam iki viršaus. paskutinis sluoksnis turi būt miltų. ant viršaus dedam gabaliukais pjaustytą sviestą. kepam apie valandą.
skanaus!!!
beje, aš ant kiekvieno obuolių sluoksnio užbėriau šiek tiek cinamono
po 1 stiklinę miltų, manų, cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
obuolių (apie 1,5kg)
sviesto (apie 80 g)
miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišyt dubeny. kepimo formą ištept sviestu. pirmiausiai beriam sluoksnį miltų. ant jo tarkuotų obuoliukų. taip sluoksniuojam iki viršaus. paskutinis sluoksnis turi būt miltų. ant viršaus dedam gabaliukais pjaustytą sviestą. kepam apie valandą.
skanaus!!!
beje, aš ant kiekvieno obuolių sluoksnio užbėriau šiek tiek cinamono
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 19, 15:08)
obuolių pyragas su manais
po 1 stiklinę miltų, manų, cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
obuolių (apie 1,5kg)
sviesto (apie 80 g)
miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišyt dubeny. kepimo formą ištept sviestu. pirmiausiai beriam sluoksnį miltų. ant jo tarkuotų obuoliukų. taip sluoksniuojam iki viršaus. paskutinis sluoksnis turi būt miltų. ant viršaus dedam gabaliukais pjaustytą sviestą. kepam apie valandą.
skanaus!!!
beje, aš ant kiekvieno obuolių sluoksnio užbėriau šiek tiek cinamono
po 1 stiklinę miltų, manų, cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
obuolių (apie 1,5kg)
sviesto (apie 80 g)
miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišyt dubeny. kepimo formą ištept sviestu. pirmiausiai beriam sluoksnį miltų. ant jo tarkuotų obuoliukų. taip sluoksniuojam iki viršaus. paskutinis sluoksnis turi būt miltų. ant viršaus dedam gabaliukais pjaustytą sviestą. kepam apie valandą.
skanaus!!!
beje, aš ant kiekvieno obuolių sluoksnio užbėriau šiek tiek cinamono
idomus receptas butinai pabandysiu
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 02, 18:54)
Kol kas labiausiai iš visų bandytų patikęs obuolių pyragas:
300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.
Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.
300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.
Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.
Pyragas kepa,bet man sito pyrago tesla labai skysta gavosi kaip lietiniu blyneliu panasiai...cia tokia turi buti ar as kazka negerai padariau,visa tiksliai matavau miltu negalejau ideti per mazai,gal sakau kiausiniai kaimiski dideli buvo,tai gal del to?
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 19, 15:08)
po 1 stiklinę miltų, manų, cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
obuolių (apie 1,5kg)
sviesto (apie 80 g)
miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišyt dubeny. kepimo formą ištept sviestu. pirmiausiai beriam sluoksnį miltų. ant jo tarkuotų obuoliukų. taip sluoksniuojam iki viršaus. paskutinis sluoksnis turi būt miltų. ant viršaus dedam gabaliukais pjaustytą sviestą. kepam apie valandą.
skanaus!!!
beje, aš ant kiekvieno obuolių sluoksnio užbėriau šiek tiek cinamono
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
obuolių (apie 1,5kg)
sviesto (apie 80 g)
miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišyt dubeny. kepimo formą ištept sviestu. pirmiausiai beriam sluoksnį miltų. ant jo tarkuotų obuoliukų. taip sluoksniuojam iki viršaus. paskutinis sluoksnis turi būt miltų. ant viršaus dedam gabaliukais pjaustytą sviestą. kepam apie valandą.
skanaus!!!
beje, aš ant kiekvieno obuolių sluoksnio užbėriau šiek tiek cinamono
O cia nereikia jokio skyscio? (pvz. aliejaus ar taip ko)
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 08 13, 12:34)
Siandien ir as kepiau pyraga Tik ne su obuoliais, o su kriausemis Cia dedu recepta ir nuotraukyte, nes sis receptas kaip obuoliu pyrago, tik kad vietoj obuoliu - kriauses ( kartais dedu obuolius, bet man su kriausemis skaniau, kadangi jos nesukrenta man taip skaniau ).
Reikia :
3 kiausiniu
1 stikline cukraus
1 arb. s. sodos nugesintos grietineje
12 valg. s. aliejaus
miltu tiek kiek reikia, kad pasidarytu reikiamas tirstumas (mazdaug 1,5 stiklines)
8 nedideles kriauses
cinamonas
vanilinis cukrus
Gaminti :
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu ir isplakti iki putu. I trynius suberti cukru ir gerai istrinti, sudeti gesinta soda, alieju, galima dar kvapu kelis lasiukus. Viska sumaisyti ir supilti tada plaktus baltymus. Galop pilti miltu po truputi ir vis maisyti kol pasidaro norimas tirstumas.
Atskirai supjauscius kriauses apibarstyti jas vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Paruostas kriauses sudeti i tesla.
Pyraga kepti 160 laipsniu teper. Iskepa mazdaug per 35-40min.
Reikia :
3 kiausiniu
1 stikline cukraus
1 arb. s. sodos nugesintos grietineje
12 valg. s. aliejaus
miltu tiek kiek reikia, kad pasidarytu reikiamas tirstumas (mazdaug 1,5 stiklines)
8 nedideles kriauses
cinamonas
vanilinis cukrus
Gaminti :
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu ir isplakti iki putu. I trynius suberti cukru ir gerai istrinti, sudeti gesinta soda, alieju, galima dar kvapu kelis lasiukus. Viska sumaisyti ir supilti tada plaktus baltymus. Galop pilti miltu po truputi ir vis maisyti kol pasidaro norimas tirstumas.
Atskirai supjauscius kriauses apibarstyti jas vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Paruostas kriauses sudeti i tesla.
Pyraga kepti 160 laipsniu teper. Iskepa mazdaug per 35-40min.
Kepiau su obuoliukais.
Skanus pyragas ir lengvai paruošiamas
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 08 21, 12:46)
O cia nereikia jokio skyscio? (pvz. aliejaus ar taip ko)
nea, visiškai nieko nereikia dėti. visi miltai ir manai išbrinksta nuo obuoliukų, o kadangi ant pačio viršau dedamas sviestas, tai viršuj kepant susidaro traški plutelė. visas pyragiukas tikrai drėgnas
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 21, 20:58)
nea, visiškai nieko nereikia dėti. visi miltai ir manai išbrinksta nuo obuoliukų, o kadangi ant pačio viršau dedamas sviestas, tai viršuj kepant susidaro traški plutelė. visas pyragiukas tikrai drėgnas
Aiskutis Siandien bandysiu kepti ta tavaji pyraga Jeigu gerai gausis idesiu foto
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 08 22, 11:03)
Siandien bandysiu kepti ta tavaji pyraga
Aha ir as bandysiu siandien
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 21, 20:58)
nea, visiškai nieko nereikia dėti. visi miltai ir manai išbrinksta nuo obuoliukų, o kadangi ant pačio viršau dedamas sviestas, tai viršuj kepant susidaro traški plutelė. visas pyragiukas tikrai drėgnas
Stai tas pyragas. Aciu uz receptuka darysiu ne viena karta gavosi liuks labai sotus ir skanus. Skonis dieviskas