Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 02, 17:54)
Kol kas labiausiai iš visų bandytų patikęs obuolių pyragas:

300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.

Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.

user posted image
dariau lygiaipagal recepta bet man ir per riebus ir kiausiniu per daug - jautes.. gal nepakankamai plakiau mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(tetulė @ 2007 09 16, 16:05)
Gal kas irgi kepat tokį pyragą:

1 pakelis sviesto,
200g grietinės ( ne mažiau 20% riebumo),
200-300gramų miltų,
Keletas obuolių,
Cukraus pagal skonį,
Cinamono

Šaltą sviestą sutarkuojam burokine tarka (sviestas turi būti šaltas, jei svietas yra minkštas- su augaliniais riebalais, tai prieš tarkuojant reikia palaikyti šaldiklyje).
Tarkuojant vis pabarstom sutrkuotą sviestą miltais, po to sudedam likusius miltus ir  pirštais patrinam, kad sviestas butų apsivėlęs miltais, tada sukrečiam grietinę iš indelio ir greit suminkom į vientisą masę. Ilgai minkyti nereikia, tik suspausti sviesto ir miltų trupinius, kad sviestas nepradėtų tirpti. Tada dedam porai valandų į šaldytuvą, o jei reikia geitai, tai nors pusvalandžiui į šaldiklį. Per tą laiką sutarkuojam obuolius, sumaišom su cukrum ir cinamonu. Cukraus dedam pagal skonį.  Padalinam tešlą į 2 dalis ir greitai iškočiojome. Gerai būtų dar pakočiojus sulankstyti kelis kartus. Vieną lakštą dedam į riebalais išteptą skardą, sukrečiam obuolių įdarą, uždengiam kitu lakštu ir užspaudžiam kraštus. Viršų patepam grietine, pabarstom truputį cukraus ir cinamono. Kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.

Pyragas geras tuo, kad visada pasiseka. Jei norim riebesnio, reikia dėti mažiau miltų, jei sausesnio - miltų daugiau. Be to, patogu, kad planuojant kepti, tešlą galima pagaminti iš vakaro ir  palikti šaldytuve. O jei nėra laiko, šaldyklyje pastovi ir kelias dienas.

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2006 06 10, 17:51)
Mūsų mėgiamiausias obuolių pyragas.Skanus ir paprastas kaip "trys kapeikos"  blush2.gif

2kiaušiniai,100ml pieno,150g cukraus,1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,170g miltų,3obuoliai,50gtirpinto sviesto,cinamono.
 
  Kiaušinius išsukti su cukrumi iki vienalytės masės.Tada supilame čiut čiut pašildytą pieną(aš į mikrobangę įkišu trumpam,kad būtų čiut šiltesnis nei kambario temperatūros),lydytą sviestą,maišant suberiame miltus ir kepimo miltlius,gerai išmaišome,tešla turi būt tirštą,tuomet į vidų dedam pjaustytus obuolius,dar permaišom ir į sviestuotą skarda,ant viršaus aš pabarstau cinamonu ir cukrumi,kepant jis tampa traškia plutele bigsmile.gif 

Skanaus!

user posted image
P.S.labai skanu vietoj obuolių dėti koncervuotus persikus-tai žieminis varijantas  mirksiukas.gif

kepiau šiandieną šį pyragą, labai skanus gavosi, tik aš dėjau daugiau miltų. gal nereikėjo, bet man tešla skysta gavosi, tad įdėjau daugiau smile.gif
Atsakyti
4u.gif Taip skaniai visi atrodo net nezinau kury receptuka isbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 02, 17:54)
Kol kas labiausiai iš visų bandytų patikęs obuolių pyragas:

300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.

Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.

user posted image

Gavosi tiesiog puikiai thumbup.gif Ačiū už puikų receptą 4u.gif
Atsakyti
Jau pora kartų bandžiau vieną obuolių pyragą iš kažkokio Blogo. Tik truputi ji patobulinau 4u.gif

Reikės:
3-5 obuolių;
175-200 g sviesto (tinka bet koks, as dedu vieną iš tepių riebalų mišinių - pigiau atseina)
1 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
2 kiaušinių;
1,5 šaukš kepimo miltelių (perku iš IKI prancūziškas kur būna po 5 pak, tai vieną jį visą ir supilu)
2 gerus šaukštus grietinės (naudoju 12 proc. riebumo)
Saują razinų bei cinamono (pagal skonį)


Gamyba: išlydomas sviestas ant vandens garų, supilamas cukrus ir gerai išmaišome. Visiškai ištirpdyti cukraus man taip ir nepavyko, todėl nenusimenam ir sudedame 2 kiaušinių trynius. Atslirtus baltymus išplakame iki putų. Sudedame miltus, kuriuose prieš tai išmaišome kepimo miltelius. Viską gerai išsukame, supilame išplaktus baltymus bei 2 kupinus šaukštus grietinės. Dedu grietinės, nes man tešla gan kietoka, todėl grietinė ją puikiai paminkština.
Obuolius nulupame ir supjaustome griežinėliais. Nenuploninkite, jei norite pajusti nesukepusio obuolio skonį pyrage.

Skardą patepame sviestu ir įpilame 2/5 tešlos, išlyginame ir gražiai išdėliojame pusę obuolių. Dedame 2-trą tešlos 2/5 sluoksnį, išlyginame ir dedame likusius obuolius. Likusios 1/5 tešlos juostomis "apvarviname" (skersai ir išilgai) pyrago viršų, pabarstome cinamonu ir razinomis bei kepame vidutinio karštumo orkaitėje.


Mano mama kepdavo tokį mielinį pyragą: iškloja blėkutės vidų ta tešla ir ant jos eilėmis išdėlioja obuolius, apibarsto cukrumi bei cinamonu. Nu laaabai skanu, bet šitas kurį ka tik parašiau žymiai man gardesnis. thumbup.gif

Skanaus mergaitės. nail.gif
Atsakyti
aš darau tokį desertą-ypač mėgsta vaikai- rūgštesnius obuolius perpjauti per pusę,sėklas išskobti,tada puseles dėti į verdatį sirupą ir trumpai apvirti-obuolys turi šiek tiek suminkštėti, bet nesusileisti,išgriebti, atvėsinti, tada į obuolius įpilti mėgstamos žele. Sustingusius galima papuošti plakta grietinėle.Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazile111: 10 lapkričio 2007 - 19:21
As kepu toki paprasta, bet gardu obuoliu pyraga
Tesla
250g minksto margarino kepimui
3 nepilnos stiklines miltu
truputi druskos
puse stiklines vandens

Miltus suberiu ant stalo, ant ju margarina druska ir kapoju peiliu, kol viskas susimaiso, vandeni pilu po truputi kapojimo metu. Gauta tesla valanda palaikau saldytuve, galima kameroje. Per ta laika supjaustau obuolius (be odeles), patroskinu puode sutrupuciu vandens. Cukraus deti pagal skoni, dar galima ir cinamono. Atsaldyta tesla padalinu i dvi dalis, iskocioju i tokio dydzio lakstus, kokia turiu forma kepimui. Tesla gali lipti, todel ant stalo beriu miltu. Viena laksta dedu i forma, tada obuolius, kai kada dar j. serbentu uogienes, ant virsaus - antra laksta. Krastus uzspaudziu. Pavirsiu pabadau sakute. Kepu 200 laipsniu temperaturoje, kol parusta. Niam
Sis pyragas man tiko del to, kad teslai nereikia kiausiniu, nes mano dukryte, kol buvo maza, negalejo ju valgyti
Atsakyti
user posted image
Atsakyti

Siandien pusryciams kepiau Tijos blynelius su obuoliais ir sokoladu (naudojau tamsu, su apelsinu zievele). Labai skanu, sakyciau, net prabangu - ko gero tiktu ir kviestiniams pusryciams smile.gif Didelis aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2006 06 10, 17:51)
Mūsų mėgiamiausias obuolių pyragas.Skanus ir paprastas kaip "trys kapeikos"

2kiaušiniai,100ml pieno,150g cukraus,1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,170g miltų,3obuoliai,50gtirpinto sviesto,cinamono.

Kiaušinius išsukti su cukrumi iki vienalytės masės.Tada supilame čiut čiut pašildytą pieną(aš į mikrobangę įkišu trumpam,kad būtų čiut šiltesnis nei kambario temperatūros),lydytą sviestą,maišant suberiame miltus ir kepimo miltlius,gerai išmaišome,tešla turi būt tirštą,tuomet į vidų dedam pjaustytus obuolius,dar permaišom ir į sviestuotą skarda,ant viršaus aš pabarstau cinamonu ir cukrumi,kepant jis tampa traškia plutele

Skanaus!


P.S.labai skanu vietoj obuolių dėti koncervuotus persikus-tai žieminis varijantas

Kepiau šitą pyragą su persikais. Skonis nieko, bet man kažkodėl neiškilo normaliai, tai toks skonis kaip nedakepusio.
Atsakyti
Vakar kepiau obuolių pyragą, mano ir sesers šeimyna gyrė, sakė ,kad labai skanu thumbup.gif

300gr. miltų sumaišiau su 100gr.manų kruopų, tada įpyliau 150gr. tirpinto margarino, 3kiaušinius, 4 didelius šaukštus grietinės, stikline cukraus ir viską maišiau mikseriu apie 10min. Į tešlą įdėjau a.šaukštelį sodos užgesintos actu ir su šaukštu išmaišiau.Nulupau 8 obuolius , sutarkavau stambia burokine tarka ir išmaišiau juos su cinamonu ir cukrum.Tešlą supyliau į skardą pateptą margarinu ir ant viršaus uždėjau tarkuotų obuolių.Kepiau neaukštoje temperatūroje apie valandą.Skanaus 4u.gif

Atvėsusį pabarsčiau cukraus pudra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realija: 11 kovo 2008 - 17:05