QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 02, 17:54)
Kol kas labiausiai iš visų bandytų patikęs obuolių pyragas:
300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.
Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.
dariau lygiaipagal recepta bet man ir per riebus ir kiausiniu per daug - jautes.. gal nepakankamai plakiau 300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.
Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.