Aš darau Trapų obuolių pyragą
Reikės 650g miltų, 400g margarino, 2 kiaušinų, 1 stiklinės cukraus. viska išminkome ir tešlą padedam pusei val į šaldytuvą. tada supjaustom skiltelėmis 5-6 nuluptus obuolius, juos sumaišom su vaniliniu cukrumi ir cinamonu. tešlą padalinam į dvi dalis ir viena išklojam ant skardos, tada pilam obuolius ir uzklojam likusia tešlos dalimi. kepam apie 30min [smiley=cook.gif]
As si savaitgali gavau 1,5 :o maiso obuoliu, tai dabar kasdien vis kazka is obuoliu darau
Labai skania tyre pasidarome labai greitai: nuluptus obuolius ir morkiukus perleidziame per bulviu tarkavimo masina, ipilame sauksta aliejaus( kad pasisavintu beta karotinas) ir truputi cukriuko, kad skaniau butu Liuks O tokia piure pavbalgius savaicike-kita veido oda labai grazu atspalvi igauna
Dar kepiau vakar naliestinkus( lietinius blynus) su tokiu idaru: pok. varskes, 2 bananai, 4 obuoliai, van. cukrus.
Obuolius nulupau, sutarkavau burokine tarka, bananus supjausciau kubeliais ir viska imeciau i varske, pagardinau vaniliniu cukrumi. Puikus idaras lietiniams blynams
O kai baigiau si idara , o blynu dar liko, tai staigiai sutarkavau nuluptus obuolius, pagardinau cinamonu ir vaniliniu cukrumi-ir vel liuks idariukas lietiniams
O sekamdieni pusryciams kepiau mazus blyniukus su obuoliais- gavosi, kaip spurgikes.
Vien zo, mano seimynai atejo "sunkus obuoliu laikai"... ;D ;D
Mamusiuka, tik siandien pamaciau zinute, sorry. Jei problema buvo ta, kad pyragiuks nesustengo, tai manau priezastis viena - mazai zelatinos. Krestelk jos daugiau kita karta.. Beje, jis neturi buti toks labai kietas - toks minkstokas, panasiai kaip tinginys is sausainiu daromas iseina, gal dar minkstesnis.
Iki, tikiuosi pavyks..
Iki, tikiuosi pavyks..
obuolių-morkų pyragas
600 g obuolių (geriausia rūšis auksis) apie 5-6 obuolius
200 g morkų
100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu)
100 g margarino kepiniams
50 g miltų, 50 g krakmolo
30-40 g skaldytų migdolų (parduodama maišeliuose, kaina apie 10 Lt. Užtenka 5-6 kartams)
4 kiaušiniai
pora šaukštų citrinos sulčių
3 šaukštai apelsinų džemo (parduodama VP market parduotuvėse mėlynuose kibirėliuose, kaina apie 7 Lt)
pusė pakuotės kepimo miltelių
pora šaukštų cukraus pudros pabarstymui
4 trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Tada įmaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Po to įmaišyti smulkiai tarkuotą morką ir vieną sutarkuotą obuolį bei migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į kepimo formą (geriausia uždaroma per šoną) išteptą margarinu. Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gražiomis skiltelėmis, kurias išdėlioti ant tešlos vainikėliu ir pašlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 45 min. Dar karštą pyragą aptepti apelsinų džemu ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
600 g obuolių (geriausia rūšis auksis) apie 5-6 obuolius
200 g morkų
100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu)
100 g margarino kepiniams
50 g miltų, 50 g krakmolo
30-40 g skaldytų migdolų (parduodama maišeliuose, kaina apie 10 Lt. Užtenka 5-6 kartams)
4 kiaušiniai
pora šaukštų citrinos sulčių
3 šaukštai apelsinų džemo (parduodama VP market parduotuvėse mėlynuose kibirėliuose, kaina apie 7 Lt)
pusė pakuotės kepimo miltelių
pora šaukštų cukraus pudros pabarstymui
4 trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Tada įmaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Po to įmaišyti smulkiai tarkuotą morką ir vieną sutarkuotą obuolį bei migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į kepimo formą (geriausia uždaroma per šoną) išteptą margarinu. Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gražiomis skiltelėmis, kurias išdėlioti ant tešlos vainikėliu ir pašlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 45 min. Dar karštą pyragą aptepti apelsinų džemu ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Storas obuolių pyragas
Ruošiama 1 valandą
Kepama 50 minučių
8 asmenims
1 stiklinė miltų, sumaišytų su puse pakelio kepimo miltelių
1 stiklinė paprastų miltų
125 g šaldyto gabalėliais pjaustyto sviesto
2 šaukšteliai rafinuotos cukraus pudros
1 kiaušinis
1-2 šaukštai pieno
dar vienas truputį išplaktas kiaušinis
Įdarui:
8 dideli žali obuoliai (kiekvienas supjaustytas į 12 skiltelių)
2 plonos citrinos žievelės juostelės
6 citrinos skiltelės
1 cinamono lazdelė
2 stiklinės vandens
½ stiklinės cukraus
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Sviestu arba aliejumi ištepkite apskritą (20 cm skersmens) formą aukštais kraštais. Riebaluotu pergamentiniu popieriumi išklokite formos dugną ir pabarstykite trupučiu miltų.
2. Paruoškite įdarą. Dideliame prikaistuvyje sumaišykite obuolius, citrinos žievelę ir skilteles, cinamono lazdelę, vandenį ir cukrų. Uždenkite ir pavirinkite 10 minučių arba tol, kol suminkštės obuoliai, kruopščiai nusausinkite. Išimkite citrinos žievelę, skilteles, bei cinamono lazdelę.
3. Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite miltus ir cukrų. Viską maišykite tol, kol masė pasidarys panaši į smulkius džiūvėsėlius. Įmuškite kiaušinį, supilkite beveik visą pieną. Vėl maišykite, kol pasidarys tešla (jei reikia dar įpilkite pieno ar vandens). Tešlą išverskite ant miltais pabarstytos lentelės, minkykite 2 minutes arba tol, kol tešla pasidarys tąsi. Išminkytą tešlą įvyniokite į celofaną ir 15 minučių įdėkite į šaldytuvą.
4. 2/3 tešlos iškočiokite tarp 2 celofano gabaliukų (tešlos lakštai turi būti tokio didumo, kad jais būtų galima iškloti skardos dugną ir kraštus). Išklokite formą tešla. Šaukštu obuolius atsargiai sudėkite į formą. Likusią tešlą iškočiokite taip, kad jos pakaktų uždengti pyrago viršui. Šiek tiek paplaktu kiaušiniu aptepkite tešlos kraštus. Aštriu peiliu nupjaukite tešlos perviršį ir šakute paspauskite žemyn pakraščius; kepinio viršų aptepkite paplaktu kiaušiniu. Kepkite 50 minučių arba tol, kol tešla pagels ir bus visiškai iškepusi. Prieš išimdami ir padėdami pyragą ant lėkštės, 10 minučių palikite jį skardoje. Patiekite karštą arba šaltą su ledais ir grietinėle ar saldžiu kremu.
Ruošiama 1 valandą
Kepama 50 minučių
8 asmenims
1 stiklinė miltų, sumaišytų su puse pakelio kepimo miltelių
1 stiklinė paprastų miltų
125 g šaldyto gabalėliais pjaustyto sviesto
2 šaukšteliai rafinuotos cukraus pudros
1 kiaušinis
1-2 šaukštai pieno
dar vienas truputį išplaktas kiaušinis
Įdarui:
8 dideli žali obuoliai (kiekvienas supjaustytas į 12 skiltelių)
2 plonos citrinos žievelės juostelės
6 citrinos skiltelės
1 cinamono lazdelė
2 stiklinės vandens
½ stiklinės cukraus
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Sviestu arba aliejumi ištepkite apskritą (20 cm skersmens) formą aukštais kraštais. Riebaluotu pergamentiniu popieriumi išklokite formos dugną ir pabarstykite trupučiu miltų.
2. Paruoškite įdarą. Dideliame prikaistuvyje sumaišykite obuolius, citrinos žievelę ir skilteles, cinamono lazdelę, vandenį ir cukrų. Uždenkite ir pavirinkite 10 minučių arba tol, kol suminkštės obuoliai, kruopščiai nusausinkite. Išimkite citrinos žievelę, skilteles, bei cinamono lazdelę.
3. Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite miltus ir cukrų. Viską maišykite tol, kol masė pasidarys panaši į smulkius džiūvėsėlius. Įmuškite kiaušinį, supilkite beveik visą pieną. Vėl maišykite, kol pasidarys tešla (jei reikia dar įpilkite pieno ar vandens). Tešlą išverskite ant miltais pabarstytos lentelės, minkykite 2 minutes arba tol, kol tešla pasidarys tąsi. Išminkytą tešlą įvyniokite į celofaną ir 15 minučių įdėkite į šaldytuvą.
4. 2/3 tešlos iškočiokite tarp 2 celofano gabaliukų (tešlos lakštai turi būti tokio didumo, kad jais būtų galima iškloti skardos dugną ir kraštus). Išklokite formą tešla. Šaukštu obuolius atsargiai sudėkite į formą. Likusią tešlą iškočiokite taip, kad jos pakaktų uždengti pyrago viršui. Šiek tiek paplaktu kiaušiniu aptepkite tešlos kraštus. Aštriu peiliu nupjaukite tešlos perviršį ir šakute paspauskite žemyn pakraščius; kepinio viršų aptepkite paplaktu kiaušiniu. Kepkite 50 minučių arba tol, kol tešla pagels ir bus visiškai iškepusi. Prieš išimdami ir padėdami pyragą ant lėkštės, 10 minučių palikite jį skardoje. Patiekite karštą arba šaltą su ledais ir grietinėle ar saldžiu kremu.
Obuolių pyragas trapioj tešloj
500 g miltų
300 g margarino
4-5 š. šalto vandens
(čia proporcijos dideliai formai, jei mažesnė imam 400/240/4)
obuoliai (nulupti ir susmulkinti)
1 stiklinė cukraus
cinamonas
1 šaukštas bulvių krakmolo
2-3 šaukštai maltų džiuvėsėlių
miltus su margarinu trupinam kol pasidaro trupiniai, tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą formą, padarom kraščiukus. ant išklotos tešlos pabarstom džiuvėsėlius, ant jų pilam obuolius sumaišytus su cukrum, cinamonu ir krakmolu. ant obuolių dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. kepam apie 50min-1val 220C. valgom karštą su ledais, arba šaltą.
500 g miltų
300 g margarino
4-5 š. šalto vandens
(čia proporcijos dideliai formai, jei mažesnė imam 400/240/4)
obuoliai (nulupti ir susmulkinti)
1 stiklinė cukraus
cinamonas
1 šaukštas bulvių krakmolo
2-3 šaukštai maltų džiuvėsėlių
miltus su margarinu trupinam kol pasidaro trupiniai, tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą formą, padarom kraščiukus. ant išklotos tešlos pabarstom džiuvėsėlius, ant jų pilam obuolius sumaišytus su cukrum, cinamonu ir krakmolu. ant obuolių dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. kepam apie 50min-1val 220C. valgom karštą su ledais, arba šaltą.
Nekaloringas obuoliu pyragas
(olandu virtuve)
Reikes:
stiklines sijotu miltu, 5 saukstu cukraus, arbatinio saukstelio kepimo milteliu, 2 saukstu neriebaus margarino, 2 kiausiniu lengvai suplaktu baltymu, 1/4 stiklines lieso pieno, 0,5 arbatinio saukstelio vaniles ekstrakto (ar ka pan.), 4 stikliniu nuluptu ir supjaustytu obuoliu, arbatinio saukstelio malto cinamono.
Miltus, 2 saukstus cukraus ir kepimo miltelius gerai sumaisome. Sudedame 1,5 sauksto peiliu sukapoto margarino, kiausiniu baltymus, pieno ir vaniles ekstrakta, tesla gerai isplakame iki purumo; ji turi buti standi. Sukreciame i paruosta kepimo forma. Obuoliu skilteles tolygiai paskleidziame ant teslos. 3 saukstus cukraus sumaisome su cinamonu ir pabarstome obuolius. Likusi puse sauksto peiliu sukapoto margarino tolygiai isdeliojame ant kepti paruosto pyrago. Orkaite ikaitiname iki 180'. Kepame 30min. Pries patiekdamos 10min. ausiname. Skanaus! TIK 2g. RIEBALU!!!
(olandu virtuve)
Reikes:
stiklines sijotu miltu, 5 saukstu cukraus, arbatinio saukstelio kepimo milteliu, 2 saukstu neriebaus margarino, 2 kiausiniu lengvai suplaktu baltymu, 1/4 stiklines lieso pieno, 0,5 arbatinio saukstelio vaniles ekstrakto (ar ka pan.), 4 stikliniu nuluptu ir supjaustytu obuoliu, arbatinio saukstelio malto cinamono.
Miltus, 2 saukstus cukraus ir kepimo miltelius gerai sumaisome. Sudedame 1,5 sauksto peiliu sukapoto margarino, kiausiniu baltymus, pieno ir vaniles ekstrakta, tesla gerai isplakame iki purumo; ji turi buti standi. Sukreciame i paruosta kepimo forma. Obuoliu skilteles tolygiai paskleidziame ant teslos. 3 saukstus cukraus sumaisome su cinamonu ir pabarstome obuolius. Likusi puse sauksto peiliu sukapoto margarino tolygiai isdeliojame ant kepti paruosto pyrago. Orkaite ikaitiname iki 180'. Kepame 30min. Pries patiekdamos 10min. ausiname. Skanaus! TIK 2g. RIEBALU!!!
Nezinau, gal kazkur prazioplinau (tai imeskit prasau link'a), bet ieskau vieno obuoliu pyrago recepto. Radau cia trapiu, sluoksniuotu, varskiniu, bet noriu issikepti PURU OBUOLIU PYRAGA. Esu ne karta valgius - jis buna toks storas, atrodo obuoliai virsuje, bet nesusvietnai minkstas ir purus. Kaip ji toki isgauti? Gal kas zinot, kepat? Kazko atrodo kad gamyba neturetu buti labai sudetinga. Kadangi siltu oru savaitgaliui neprognozuoja, sildysiuos virtuveje
Na stai:
Purus obuoliu pyragas
6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai
Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.
Purus obuoliu pyragas
6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai
Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.