Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

nu ir as sugalvojau isbandyt ta pyraga be kiausiniu. pasoviau katik i orkaite. ziuresim kas cia gausis cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelsey @ 2007 09 09, 18:31)
nu ir as sugalvojau isbandyt ta pyraga be kiausiniu. pasoviau katik i orkaite. ziuresim kas cia gausis cool.gif  biggrin.gif

Lauksim kas pavyko thumbup.gif Man tai jis super skanus wub.gif
Atsakyti
nu va iskepiau. Labai skaniai jau puse jo suvalgiau su pienu ax.gif essen.gif doh.gif blush2.gif

Gavosi toks truputi sausokas, bet kartais paivairinimui gerai toks, be kiausiniu. Man patiko. Siaip kazkada anksciau jau toki kepiau. Vadinosi 'trupininis obuoliu pyragas', bet ten daug sunkesne pagaminimo technika, reik kociot tesla ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelsey @ 2007 09 09, 21:25)
nu va iskepiau. Labai skaniai jau puse jo suvalgiau su pienu ax.gif essen.gif  doh.gif  blush2.gif

Gavosi toks truputi sausokas, bet kartais paivairinimui gerai toks, be kiausiniu. Man patiko. Siaip kazkada anksciau jau toki kepiau. Vadinosi 'trupininis obuoliu pyragas', bet ten daug sunkesne pagaminimo technika, reik kociot tesla ir t.t. doh.gif

Taip,jis sausas ir turi gautis thumbup.gif Man tai labai gerai,nes nemėgstu minkyt doh.gif tai čia viens du ir padaryta,vakar mamą pavaišinau,tai sakau tau nepanašu į trupiniuotį?Sako nelabai schmoll.gif Nes ji kaip kepė šį pyragą,tai visai kitoks gavosi,tikrai nesausas
Tad kiekviena šėimininkė savaip kepa drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 10 rugsėjo 2007 - 10:54
Na kadangi vel atejo obuoliu metas ir as sumasciau issikepti pyraga. Einu daryti, nes jau labai seile tys vien apie tai pagalvojus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(NeringaJu @ 2007 09 12, 18:27)
Na kadangi vel atejo obuoliu metas ir as sumasciau issikepti pyraga. Einu daryti, nes jau labai seile tys vien apie tai pagalvojus essen.gif

Kokį gaminsi? ax.gif
Atsakyti
mano obuolių pyragas

tešla
200 g. margarino
0,7 stikl. cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
citrinos žievelė ar citrinos esencija (dr.Oetker)

įdaras
obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas bulvių krakmolo
100 g sviesto
vanilinės esencijos

tešlai margariną išsukam su cukrum, sudedam miltus ir kepimo miltelius, citrinos žievelę, dedam į šaldytuvą.
obuolius nulupam, išimam sėklalizdžius, supjaustom gabalėliais. Puode ar keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiam cukrų ir sudedam obuolius. Troškinam/kepam kol suminkštės. Jei obuoliai išskyrė daug skysčio (priklauso nuo jų rūšies), dedame vieną ar daugiau šaukštų bulvių krakmolo. Pilam truputį vanilinės esencijos.
Kepimo formą išklojame popieriumi, sutarkuojame ar sutrupiname pirštais truputį daugiau nei pusę tešlos, ant jos dedame obuolių masę, ant viršaus tarkuojame likusią tešlos dalį.
kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180-200 laipsnių apie valandą.
skanaus smile.gif
user posted image

P.S. čia pyragas darytas iš dvigubos tešlos normos ir apipilnio kibiro krituolių obuolių.
Atsakyti
Įkeliu foto,kepiau pagal paprastą recepta,papuošiau abrikosais,bet truputi apsvilo,bet skonis geras buvo thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas irgi kepat tokį pyragą:

1 pakelis sviesto,
200g grietinės ( ne mažiau 20% riebumo),
200-300gramų miltų,
Keletas obuolių,
Cukraus pagal skonį,
Cinamono

Šaltą sviestą sutarkuojam burokine tarka (sviestas turi būti šaltas, jei svietas yra minkštas- su augaliniais riebalais, tai prieš tarkuojant reikia palaikyti šaldiklyje).
Tarkuojant vis pabarstom sutrkuotą sviestą miltais, po to sudedam likusius miltus ir pirštais patrinam, kad sviestas butų apsivėlęs miltais, tada sukrečiam grietinę iš indelio ir greit suminkom į vientisą masę. Ilgai minkyti nereikia, tik suspausti sviesto ir miltų trupinius, kad sviestas nepradėtų tirpti. Tada dedam porai valandų į šaldytuvą, o jei reikia geitai, tai nors pusvalandžiui į šaldiklį. Per tą laiką sutarkuojam obuolius, sumaišom su cukrum ir cinamonu. Cukraus dedam pagal skonį. Padalinam tešlą į 2 dalis ir greitai iškočiojome. Gerai būtų dar pakočiojus sulankstyti kelis kartus. Vieną lakštą dedam į riebalais išteptą skardą, sukrečiam obuolių įdarą, uždengiam kitu lakštu ir užspaudžiam kraštus. Viršų patepam grietine, pabarstom truputį cukraus ir cinamono. Kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.

Pyragas geras tuo, kad visada pasiseka. Jei norim riebesnio, reikia dėti mažiau miltų, jei sausesnio - miltų daugiau. Be to, patogu, kad planuojant kepti, tešlą galima pagaminti iš vakaro ir palikti šaldytuve. O jei nėra laiko, šaldyklyje pastovi ir kelias dienas.
Atsakyti
Šiandien kepau Bea nurodytą trupininį obuolių pyragą. Tai buvo pirmas mano blynas, bet gavosi tikrai super thumbup.gif . Buvo be galo skanu ir visai nekietas essen.gif

Tik aš į tešlą dar biškį vandens pyliau ir krakmolo nedėjau mirksiukas.gif

1. Štai taip atrodė pašautas į orkaitę (p.s. pagal tokį ingridientų kiekį gavosi nedaug):
user posted image

2. Čia jau iškepęs:
user posted image

3. Skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 16 rugsėjo 2007 - 18:53
QUOTE(bea @ 2007 09 14, 12:18)
mano obuolių pyragas

tešla
200 g. margarino
0,7 stikl. cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
citrinos žievelė ar citrinos esencija (dr.Oetker)

įdaras
obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas bulvių krakmolo
100 g sviesto
vanilinės esencijos

tešlai margariną išsukam su cukrum, sudedam miltus ir kepimo miltelius, citrinos žievelę, dedam į šaldytuvą.
obuolius nulupam, išimam sėklalizdžius, supjaustom gabalėliais. Puode ar keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiam cukrų ir sudedam obuolius. Troškinam/kepam kol suminkštės. Jei obuoliai išskyrė daug skysčio (priklauso nuo jų rūšies), dedame vieną ar daugiau šaukštų bulvių krakmolo. Pilam truputį vanilinės esencijos.
Kepimo formą išklojame popieriumi, sutarkuojame ar sutrupiname pirštais truputį daugiau nei pusę tešlos, ant jos dedame obuolių masę, ant viršaus tarkuojame likusią tešlos dalį.
kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180-200 laipsnių apie valandą.
skanaus smile.gif

P.S. čia pyragas darytas iš dvigubos tešlos normos ir apipilnio kibiro krituolių obuolių.

aš šiandien kepiau šį pyragą. man truputi per saldu, nors į obuolius tik puse stiklinės cukraus dėjau, mat mūsų obuoliai labai saldūs. šiaip tai skanus pyragas, kitą kartą vietoj obuolių bandysių varškę dėti, turėtų būti skanu.
ačiū bea už receptą. 4u.gif
Atsakyti
nu perskaityti 18 puslapiu su receptais man per didelis zygdarbis, tai nezinau ar toki recepta kas nors jau idejo... jei idejo, tai labai atsiprasau uz pasikartojima blush2.gif

Obuoliu pyragas ... ypac tinka prie ledu
i viena bliuda per butokine tarka sutarkuoji 10 obuoliu
i kita bliuda supili :
1 stikline cukraus
1 stikline manu kruopu
1 stikline miltu
1 arb. s. kepimo milteliu
vanilinio sukraus

obuolius padalini mazdaug i 2 dalis, o biru misini i 3

paimi bleka. istepi ja sviestu ar margarinu
supili pirma dali biraus misinio
ant virsaus dedi obuoliu pirma misini
po to vel sluoksniuoji biru misini
po to vel obuolius
o ant virraus biru misini
visa ta dalyka padegi plonu sviesto ar margarino sluoksniu( as istirpinu mazdaug pokeli mikrobanginej ir plona srovele aplaistau visa virsu)

dedi i dukovke
kol virsus apgels 180-200
pyragas iskeptas

P. S. as dedu obuolius tokius ,kuriu negaila... rugstus. Jei obuoliai saldus, tai cukraus daug maziau dekit ax.gif
Papildyta:
O siaip , kai tingiu ka nors kepti.. tai nuperku purskiamos grietineles. Dedu isskapbuotais viduriais ( su bulviu skustuku padarau skype per viduri) ir i vidurius pripiltais cukraus obuolius i dukovke.. iskepu juos, idejus i lekste apipurskiu grietinele ir patiekiu kaip didziausia deserta lotuliukas.gif ... vyras patenkintas, o as nepavargusi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karapuzike: 19 rugsėjo 2007 - 20:48