obouliu pyragas labai paprastas, pigus ir skanus:
3 kiausiniai
0,5 stiklines cukraus
1 stikline miltu
ir obuoliu
ismaisyt kiausinius, cukru ir miltus. skarda itrynt sviestu, pabarstyt manu kruopos arba dziuvesiais (ka turit zodziu ). i skarda pridet supjaustytus obuolius (as dideliais gabalais supjaunu, nes taip megstu, o be to ir darbo maziau) ir uzpilt tesla. tesla beveik turi padengt obuolius. tikrai liuks gaunasi
kept orkaiteje apie 30min 160-180 laispniu.
o dar as labai megstu
karstus sumustinius su obuoliais:
batonas
sviestas
obuoliai
suris
daryt kaip ir paprastus karstus sumustinius, tik kept reikia mikrobangeje, skaniau kazkodel nei orkaiteje. kas megsta dar gali pridet kokiu riesutuku ant virsaus. skanaus
p.s.jei pasikartoju tai sorry, nespejau visko perskaityt, o labai norejosi pasidalint su jumis receptais
QUOTE(lulk@ @ 2007 02 06, 22:24)
obouliu pyragas labai paprastas, pigus ir skanus:
3 kiausiniai
0,5 stiklines cukraus
1 stikline miltu
ir obuoliu
ismaisyt kiausinius, cukru ir miltus. skarda itrynt sviestu, pabarstyt manu kruopos arba dziuvesiais (ka turit zodziu ). i skarda pridet supjaustytus obuolius (as dideliais gabalais supjaunu, nes taip megstu, o be to ir darbo maziau) ir uzpilt tesla. tesla beveik turi padengt obuolius. tikrai liuks gaunasi
kept orkaiteje apie 30min 160-180 laispniu.
o dar as labai megstu
karstus sumustinius su obuoliais:
batonas
sviestas
obuoliai
suris
daryt kaip ir paprastus karstus sumustinius, tik kept reikia mikrobangeje, skaniau kazkodel nei orkaiteje. kas megsta dar gali pridet kokiu riesutuku ant virsaus. skanaus
p.s.jei pasikartoju tai sorry, nespejau visko perskaityt, o labai norejosi pasidalint su jumis receptais
3 kiausiniai
0,5 stiklines cukraus
1 stikline miltu
ir obuoliu
ismaisyt kiausinius, cukru ir miltus. skarda itrynt sviestu, pabarstyt manu kruopos arba dziuvesiais (ka turit zodziu ). i skarda pridet supjaustytus obuolius (as dideliais gabalais supjaunu, nes taip megstu, o be to ir darbo maziau) ir uzpilt tesla. tesla beveik turi padengt obuolius. tikrai liuks gaunasi
kept orkaiteje apie 30min 160-180 laispniu.
o dar as labai megstu
karstus sumustinius su obuoliais:
batonas
sviestas
obuoliai
suris
daryt kaip ir paprastus karstus sumustinius, tik kept reikia mikrobangeje, skaniau kazkodel nei orkaiteje. kas megsta dar gali pridet kokiu riesutuku ant virsaus. skanaus
p.s.jei pasikartoju tai sorry, nespejau visko perskaityt, o labai norejosi pasidalint su jumis receptais
as kepiau pagal si recepta obuoliu pyraga labai skanus gavos
Zydiskas obuoliu pyragas:
miltu
1st cukraus
3 kiausiniai
vanilinio cukraus
cinamono
obuoliu
as kiausinius issuku su cukrumi ir po truputi imaisau miltus. mase gaunasi kaip blynams, tik labiau tysta nuo sauksto (nemoku paaiskint)
obuolius nulupu, isemu seklytes, supjaustau kubeliais...ant ju paberiu vanilinio cukraus, truputi cinamono. (galima visa tai pasiruosti pries ruosiant tesla, tai tada i obuolius isigers cinamonas ir vanilinas - bus skaniau ir kvapniau)
skarda patepu sviestu, supilu teslos mase , suberiu obuoliukus...
kepu 180C temp apie 45min
skanaus
(recepta isverte mano dedule )
miltu
1st cukraus
3 kiausiniai
vanilinio cukraus
cinamono
obuoliu
as kiausinius issuku su cukrumi ir po truputi imaisau miltus. mase gaunasi kaip blynams, tik labiau tysta nuo sauksto (nemoku paaiskint)
obuolius nulupu, isemu seklytes, supjaustau kubeliais...ant ju paberiu vanilinio cukraus, truputi cinamono. (galima visa tai pasiruosti pries ruosiant tesla, tai tada i obuolius isigers cinamonas ir vanilinas - bus skaniau ir kvapniau)
skarda patepu sviestu, supilu teslos mase , suberiu obuoliukus...
kepu 180C temp apie 45min
skanaus
(recepta isverte mano dedule )
Zinau labai skanu obuoliu pyrago receptuka, tik kad labai daug kiausiniu reikia , tai cia tiem, kas turit kaimus ir neturit kur kiausiniu det
Reikia 10 kiausiniu, 10 saukstu cukraus ir kokiu 5-6 ob uoliu (dideliu)
Kiausiniu trynius atskiriam nuo baltymo. Trynius issukam su cukrum iki baltumo ir i ta mase sudedam obuoliukus (nuluptus ir supjaustytus) Viska ismaisom. O baltymus isplakam su trupuciu cukraus iki standzio baltos mases ir juos imaisom i tesla, bet labai atsargiai Nu ir saunam kept, kokiai valandikei, nu kai graziai parunda, tai ir paruostas jau buna
Skanaus
Reikia 10 kiausiniu, 10 saukstu cukraus ir kokiu 5-6 ob uoliu (dideliu)
Kiausiniu trynius atskiriam nuo baltymo. Trynius issukam su cukrum iki baltumo ir i ta mase sudedam obuoliukus (nuluptus ir supjaustytus) Viska ismaisom. O baltymus isplakam su trupuciu cukraus iki standzio baltos mases ir juos imaisom i tesla, bet labai atsargiai Nu ir saunam kept, kokiai valandikei, nu kai graziai parunda, tai ir paruostas jau buna
Skanaus
gelbekit merginos!itariu mano visas darbas nueis suniui ant uodegoss...
kepu obuoliu pyraga, nezinojau kokia skarda pasiimt, pasiemiau mazesne, o db ziuriu kad mano tesla orkaitej tiesiog akyse kyla,itariu per krastus eis, ar dar imanoma mano pyraga isgelbet ar taip ir leist jam kilt? bukit geros padekit...
kepu obuoliu pyraga, nezinojau kokia skarda pasiimt, pasiemiau mazesne, o db ziuriu kad mano tesla orkaitej tiesiog akyse kyla,itariu per krastus eis, ar dar imanoma mano pyraga isgelbet ar taip ir leist jam kilt? bukit geros padekit...
Turiu trilitrį rūgščios obuolių košės. Vienos šeimyna nevalgo. Gal kas pasidalins kokiu receptu, kurio pagrindą sudarys ta košė? Į pyragus sueitų labai mažasi, o kasdien jų kept ir nenoriu Ačiū.
Galima kepti pyragą, kurio pagrindą sudaro obuolienė. Labai skanu. Gaunasi kažkas panašausi į naminį meduolį. Aš taip sunaudoju visas nepavykusias uogienes. Per vakarą mano šeimyna tokį pyragą suvalgo su didžiausiu malonumu.
Pyragas iš uogienės
1 litras uogienės
150-200 gr. cukraus (pagal uogienės rūgštumą)
1 valgomas šaukštas (ne šaukštelis) sodos
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės tirpinto margarino ar sviesto, tinka ir aliejus.
Miltų tiek, kad tešla būtų tikrai tiršta, kaip kaimiška grietinė.
Riešutų, kvapų, apelsino ar citrinos smulkintų žievelių, žodžiu, pasirinktinai to, ką tik padiktuos fantazija.
Kiaušinius ištrinam su cukrumi, sodą užgesiname uogienėje, beriam miltus, pilam riebalus ir viską gerai permaišom. TEŠLA TURI BŪTI TIKRAI TIRŠTA. Tada tešlą pilam į riebalais pateptą skardą ir kepam 180 laipsnių karščio orkaitėje iki gerai perkeps. Reikia tikrinti su pagaliuku. Jei pagaliukas dar ištraukiamas aplipęs tešla, reikia dar pakepti. Jei sausas - pyragas gatavas. Skanaus.
Pyragas iš uogienės
1 litras uogienės
150-200 gr. cukraus (pagal uogienės rūgštumą)
1 valgomas šaukštas (ne šaukštelis) sodos
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės tirpinto margarino ar sviesto, tinka ir aliejus.
Miltų tiek, kad tešla būtų tikrai tiršta, kaip kaimiška grietinė.
Riešutų, kvapų, apelsino ar citrinos smulkintų žievelių, žodžiu, pasirinktinai to, ką tik padiktuos fantazija.
Kiaušinius ištrinam su cukrumi, sodą užgesiname uogienėje, beriam miltus, pilam riebalus ir viską gerai permaišom. TEŠLA TURI BŪTI TIKRAI TIRŠTA. Tada tešlą pilam į riebalais pateptą skardą ir kepam 180 laipsnių karščio orkaitėje iki gerai perkeps. Reikia tikrinti su pagaliuku. Jei pagaliukas dar ištraukiamas aplipęs tešla, reikia dar pakepti. Jei sausas - pyragas gatavas. Skanaus.
QUOTE(bea @ 2004 06 11, 18:08)
Na stai:
Purus obuoliu pyragas
6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai
Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.
Purus obuoliu pyragas
6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai
Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.
Cia turbut yra klaida recepte? Greiciausiai cukru reikia dalinti i dvi dalis ir viena dali plakti su tryniais o kita su baltymais. Pusantros stiklines cukraus buvo neimanoma isplakti su 6 tryniais ir margarinu. Pridejus miltu tesla labai kieta ir jau baltymus kad imaisyti reikejo biski pavargti, tai ju priduodamas purumas nuejo veltui. Nu bet ka darysi teko kepti ir toki. Skonis neblogas, bet purumo nebuvo.
QUOTE(bea @ 2003 10 17, 18:45)
Obuolių pyragas trapioj tešloj
500 g miltų
300 g margarino
4-5 š. šalto vandens
(čia proporcijos dideliai formai, jei mažesnė imam 400/240/4)
obuoliai (nulupti ir susmulkinti)
1 stiklinė cukraus
cinamonas
1 šaukštas bulvių krakmolo
2-3 šaukštai maltų džiuvėsėlių
miltus su margarinu trupinam kol pasidaro trupiniai, tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą formą, padarom kraščiukus. ant išklotos tešlos pabarstom džiuvėsėlius, ant jų pilam obuolius sumaišytus su cukrum, cinamonu ir krakmolu. ant obuolių dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. kepam apie 50min-1val 220C. valgom karštą su ledais, arba šaltą.
500 g miltų
300 g margarino
4-5 š. šalto vandens
(čia proporcijos dideliai formai, jei mažesnė imam 400/240/4)
obuoliai (nulupti ir susmulkinti)
1 stiklinė cukraus
cinamonas
1 šaukštas bulvių krakmolo
2-3 šaukštai maltų džiuvėsėlių
miltus su margarinu trupinam kol pasidaro trupiniai, tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą formą, padarom kraščiukus. ant išklotos tešlos pabarstom džiuvėsėlius, ant jų pilam obuolius sumaišytus su cukrum, cinamonu ir krakmolu. ant obuolių dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. kepam apie 50min-1val 220C. valgom karštą su ledais, arba šaltą.
sitas labai skanus, dariausi pries pora menesiu
trilitrį?Pas mus stovi koki 20 siklainiukų po puse litro nors gal ir daugiau. viena po truputi valgosi.Butu idomu suzinoti receptu su obuoliene.O gakima panaudoti kepant trapu pyraga trupinini.Ir gan daug jos reik
atsiprasau ne ten parasiau