labas,noriu jums pasiulyti mano seimos megstama obuoliu pyraga. Jam reikes: 1 kiausinio, 0,5 stiklines cukraus, 2 indeliu po 200 gr. grietines, 0,5 pakelio sviesto ar margarino, 1,5 stiklines miltu, nepilno saukstelio sodos, vanilino,cinamono, obuoliu.
Kiausini, cukrų, vanilinini cukru,1 indelį grietines(i ja reikia sudeti soda), islydyta margarina ar sviesta ismaisyti su miltais. Tesla sukresti i sviestu patepta "blekute", ant virsaus sudeti nuluptus ir skiltelemis supjaustytus obuolius.Viska pasauiti i orkaite ir kepti,kol iskeps Kai iskeps, istraukti ir ant virsaus uzpilti indely(kartais pilu ir maziau) grietines ir apibarstyti cinamonu.
ir skanaus
QUOTE(bea @ 2004 06 11, 19:08)
Na stai:
Purus obuoliu pyragas
6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai
Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.
Purus obuoliu pyragas
6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai
Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.
Kepiau šiandien šį pyragą. Viskas labai gerai, gražiai iškilo, tik po kokių 15 min. ėmė ir susmego ir susitraukė. Nors vis tiek liko purus. Ką daryti jį iškepus? Iš karto ištraukti iš orkaitės ar palikti ten dar šiltai?
Niekada nieko nepalieku orkaitėj iškepus.
QUOTE(bea @ 2006 10 20, 19:36)
Niekada nieko nepalieku orkaitėj iškepus.
Supratau. Aš niekada nežinau kaip elgtis su tais mandrais kepiniais. Iš viso pirmą kartą kepiau tokį pyragą, nes man nuolat viskas prisvildavo, bet dabar įsigijau gerą keptuvę ir mokausi.
Ačiū.
QUOTE(bea @ 2005 09 19, 10:33)
Sekmadieni kepiau trupininį obuolių pyragą ir šeimai jis labai patiko. Taigi pasidalinsiu su jumis
Tešlai
350 g miltų
180 g margarino
120 g cukraus
Įdarui:
obuoliai
cukrus
cinamonas
1 šaukštas krakmolo
Mano kepimo forma buvo apvali apytikriai 26 cm skersmens. Išklojau dugną kepimo popieriumi ir ištepiau šonus kepimo margarinu. Tešla daroma taip: miltai tarp pirštų, kapojami peiliu arba kombaine maišomi su margarinu kol pasidaro trupiniai (geriausia manau kombainu, greitai ir paprasta), tada įmaišomas cukrus. Pusę tešlos suberiame į kepimo formą ir truputį paspaudžiame pirštais. Ant tešlos dedame smulkiai supjaustytus obuolius, sumaišytus su cukrumi (aš dėjau nepilną stiklinę cukraus), cinamonu (pusę arbatinio šaukštelio) ir krakmolu. Kas mėgsta galima įberti razinų ar riešutų, galima įspausti citrinos. Obuolius tolygiai paskirsčiau ir irgi truputį paspaudžiau. Tada uždėjau ant jų keletą gabalėlių sviesto (nebūtina) ir ant viršaus subėriau likusią tešlą ir išlyginau paviršių. Kepiau apie valandą su puse 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus.
Tešlai
350 g miltų
180 g margarino
120 g cukraus
Įdarui:
obuoliai
cukrus
cinamonas
1 šaukštas krakmolo
Mano kepimo forma buvo apvali apytikriai 26 cm skersmens. Išklojau dugną kepimo popieriumi ir ištepiau šonus kepimo margarinu. Tešla daroma taip: miltai tarp pirštų, kapojami peiliu arba kombaine maišomi su margarinu kol pasidaro trupiniai (geriausia manau kombainu, greitai ir paprasta), tada įmaišomas cukrus. Pusę tešlos suberiame į kepimo formą ir truputį paspaudžiame pirštais. Ant tešlos dedame smulkiai supjaustytus obuolius, sumaišytus su cukrumi (aš dėjau nepilną stiklinę cukraus), cinamonu (pusę arbatinio šaukštelio) ir krakmolu. Kas mėgsta galima įberti razinų ar riešutų, galima įspausti citrinos. Obuolius tolygiai paskirsčiau ir irgi truputį paspaudžiau. Tada uždėjau ant jų keletą gabalėlių sviesto (nebūtina) ir ant viršaus subėriau likusią tešlą ir išlyginau paviršių. Kepiau apie valandą su puse 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus.
Pabandziau as sita pyraga.... Isvaizda labai panasi gavosi, skonis irgi neblogas, bet viena beda.... Kepimo popierius taip priskreto prie pyrago apacios, kad nuplesti jokiu sansu Valgysim su popierium
As ji pjausciau atsalusi, gal todel... Bet karsto tai supjaustyti man atrodo apskritai neimanoma.. Tas idaras toks skystas buna, kol nesusala.... Kazkur padariau klaida, bet kur...
QUOTE(seima @ 2006 02 25, 16:48)
kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
Kepiau šiandien šį pyragą-labai įdomiai atrodo,tik va sodos tai 2 šaukštukai per daug ir druskos pusę šaukštelio tikrai gana.O šiaip visai nieko ir tikrai greit padaromas .
Pas mus tiek daug obuoliu, kad vos ne kas diena kanors is ju darau. Shiandien sheimynai vakarienei ishkepiau obuoliu-rozyciu. Obuoliai plikytoj teshloje. Atrodo ispudingai, o ir skanu..ypac laukiant Kaledu
Taigi,pirmiausiai padarom plikyta teshla... kaip kas moka. Ash darau taip:
imu
250 ml pieno arba vandens, ipilu i puoda ir uzvirinu su
50 gr sviesto ar margarino. Tada pilu i puoda
150 gr miltu ir
30 gr krakmolo, ir su shaukshtu suvolioju i kamuoli..vis dar ant ugnies. Pavolioju ta kamuoli kokia minute, tada ikreciu dar karshta teshla i koki bliuda, ir vis voliojant su shaukshtu mushu
4-6 kiaushinius (priklausomai nuo ju dydzio ir teshlos skystumo/tirshtumo).. I gala idedu 1 shaukshteli kepimo milteliu. Maishau intensviai su shaukshtu ar mikseriu kol teshla pasiadaro lygi, blizganti ir ishtraukus ish jos shaukshta, tarsi nusitiesia korys. SHiaip i teshla nesideda cukrus, del to imama saldesne uogiene, bet norint galima iberti ir kiek cukraus, labiau gal tiktu vanilinis cukrus.
Dedu 6 nuluptus ir viduj ishskaptuotus obuolius i skarda, i viduriuka pilu uogienes (dejau slyvu uogienes), razinu ir smulkintu migdolu, aplink obuolius su shaukshtu apteplioju teshla,ir kishu i ikaitinta orkaite (180 laipsniu) 30 minuciu. 15 minuciu orkaites nedaryti, nes teshla sukrenta. Kai graziai paruduoja, patiekiama ant stalo uzbarshcius cukraus pudra.
Skanaus!
Taigi,pirmiausiai padarom plikyta teshla... kaip kas moka. Ash darau taip:
imu
250 ml pieno arba vandens, ipilu i puoda ir uzvirinu su
50 gr sviesto ar margarino. Tada pilu i puoda
150 gr miltu ir
30 gr krakmolo, ir su shaukshtu suvolioju i kamuoli..vis dar ant ugnies. Pavolioju ta kamuoli kokia minute, tada ikreciu dar karshta teshla i koki bliuda, ir vis voliojant su shaukshtu mushu
4-6 kiaushinius (priklausomai nuo ju dydzio ir teshlos skystumo/tirshtumo).. I gala idedu 1 shaukshteli kepimo milteliu. Maishau intensviai su shaukshtu ar mikseriu kol teshla pasiadaro lygi, blizganti ir ishtraukus ish jos shaukshta, tarsi nusitiesia korys. SHiaip i teshla nesideda cukrus, del to imama saldesne uogiene, bet norint galima iberti ir kiek cukraus, labiau gal tiktu vanilinis cukrus.
Dedu 6 nuluptus ir viduj ishskaptuotus obuolius i skarda, i viduriuka pilu uogienes (dejau slyvu uogienes), razinu ir smulkintu migdolu, aplink obuolius su shaukshtu apteplioju teshla,ir kishu i ikaitinta orkaite (180 laipsniu) 30 minuciu. 15 minuciu orkaites nedaryti, nes teshla sukrenta. Kai graziai paruduoja, patiekiama ant stalo uzbarshcius cukraus pudra.
Skanaus!
visai fainas receptelis, o ir nesunkus atrodo reiks tikrai isbandyt
Pinacea
koks šaunus receptas! Labai originalu, reikia kepti
koks šaunus receptas! Labai originalu, reikia kepti
Sveiki, dabar ruduo
Todėl siūlau paragauti tokią užkandėlę pusryčiams
Receptas
1 obuolys sutarkuotas ant burokinės tarkos
1 šaukštelis grietinės
cinamono pagal skonį (galima ir nepilti)
Cukraus (jei obuoliai rūgštūs)
Viską sumaišyti ir uždėti ant batono pertepto sviestu.
Orkaitėje pašyldyti apie 15 min (kol gražiai paskrus)
Skanaus!
Laukiu nuomonių
Todėl siūlau paragauti tokią užkandėlę pusryčiams
Receptas
1 obuolys sutarkuotas ant burokinės tarkos
1 šaukštelis grietinės
cinamono pagal skonį (galima ir nepilti)
Cukraus (jei obuoliai rūgštūs)
Viską sumaišyti ir uždėti ant batono pertepto sviestu.
Orkaitėje pašyldyti apie 15 min (kol gražiai paskrus)
Skanaus!
Laukiu nuomonių
[
Sudėtis:
1 kg obuolių
200 - 250 g cukraus
Paruošimas:
Obuolius su kieta žievele nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis, užberti cukrumi ir palikti kambario temperatūroje 12-24 vai. Kitą dieną sultis nupilti ir virti, kol liks pusė jų kiekio. Penktadalį obuolių palikti, likusius sudėti į verdančias sultis ir virti ant silpnos ugnies kartkartėmis pamaišant, o suminkštėjusius - virti nuolat maišant. Kai mentele perbraukus per masę ji greitai nesusilieja, tuomet suberti likusius obuolius ir dar pavirti 2-3 min.
as dariau daug paprasciau,ta pati kieki supjausciau,apipyliau cukrum,palaikiau puse dienos ir i puoda,pirma supyliau sirupa,truputi pavirinau gal 10min,supyliau didziaja dali obuoliu,viriau kol ta mase nesussilieja,supyliau likusius obuolius,5min paviriau ir kartsa mase dejau i surmaisius,tada padejau labai siltai ant groteliu ir dziovinau gal savaite,man dziovinant jis net nevarvejo ir gavosi toks pats rezultatas kaip ankstesniam recepte
Sudėtis:
1 kg obuolių
200 - 250 g cukraus
Paruošimas:
Obuolius su kieta žievele nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis, užberti cukrumi ir palikti kambario temperatūroje 12-24 vai. Kitą dieną sultis nupilti ir virti, kol liks pusė jų kiekio. Penktadalį obuolių palikti, likusius sudėti į verdančias sultis ir virti ant silpnos ugnies kartkartėmis pamaišant, o suminkštėjusius - virti nuolat maišant. Kai mentele perbraukus per masę ji greitai nesusilieja, tuomet suberti likusius obuolius ir dar pavirti 2-3 min.
as dariau daug paprasciau,ta pati kieki supjausciau,apipyliau cukrum,palaikiau puse dienos ir i puoda,pirma supyliau sirupa,truputi pavirinau gal 10min,supyliau didziaja dali obuoliu,viriau kol ta mase nesussilieja,supyliau likusius obuolius,5min paviriau ir kartsa mase dejau i surmaisius,tada padejau labai siltai ant groteliu ir dziovinau gal savaite,man dziovinant jis net nevarvejo ir gavosi toks pats rezultatas kaip ankstesniam recepte
O man patinka paprasiausiai kepti uoboliai orkaiteje...isskaptuoju visu, idedu sviesto, cukraus ir kakavos ir kepu orkaitei, skanu ir labai paprasta kai norisi ko nors saldaus