Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(Agnužėlė @ 2006 10 04, 11:37)
Labukas,
Nežinau kaip tau gavosi tesla obuoliu pyragui, bet man tai kazkokia keista, gal net per skysta ir labai jautesi sveistas, o obuolius apkepinus svieste su cukrumi, tas sviestas jauciasi juodai... iki karameles tikrai toli buvo... O gal mano skrandukas jautrus lydytam sviestui... Zodziu turbut nelabai gavosi:)smile.gifsmile.gif


nu labai gaila tada verysad.gif gerai matyt sakoma, kad tas pats patiekalas kiekvienam skirtingai gaunas... na man tesla, tai iseina minkoma. tiek, kad sviestas, kai darai tesla, neturi buti atsiles iki istezimo ribos, nes tada tikrai tesla gali gautis skystesne unsure.gif del obuoliuku, tai irgi nezinau, na kiek kepiau, ir kiek svecius vaisinau, nu kazkaip niekad tas sviestas nefiguruodavo schmoll.gif na siek tiek jausdavos, bet man tai kaip tik tokio pikantiskumo priduodavo unsure.gif nu dar galvociau, kad gal cia man netvarka su skonio receptoriais biggrin.gif ale, kad kruva zmoniu vaisinau situo pyragu, tai visiems labai patiko g.gif
na siaip jei skrandis jautrus sviestui, tai dar yra variantas paprasciausiai obuoliu gabaliukus sumaisyti su cukrum (is akies, pagal skoni, galima ir cinamonu apibarstyt) ir kokiu 1-2 saukstais krakmolo... tada paprasciausiai tuos obuolius krauti ant teslos ir kepti. krakmolas, kaip ir sutirstina issiskyrusias obuoliu sultys, del ko ta tesla iskepa trapi tesla. o jei tau tesloj jaucias sviestas, tai gal tada keisk i margarina... nu *****, daugiau neismastau, kas cia galetu buti, kad tau taip gavos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 05 spalio 2006 - 20:58
Obuoliniai pyragaičiai

user posted image user posted image

biskvitas

3 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
3 v.š. miltų

iškepti ploną lakštinį biskvitą ant popieriaus, ataušinti, popierių nuimti. Bikvito lakštą įdėti į skardą arba konditerinį rėmą

obuolių kremas
500 - 600 g. nuluptų, smulkiai supjaustytų obuolių
cukrus pageidaujant
2 pak. žele (išbrinkyti 200 ml. šalto virinto vandens)
200 ml plakamosios grietinėlės
1 citrinos cedra

obuolius išvirti arba iškepti, pertrinti arba išplakti. Želę ištirpinti ant mažos ugnies. Sumaišyti obuolius su 2/3 žele tirpalo, iškrėsti ant biskvito. Grietinelę išplakti, sumaišyti su likusiu žele tirpalu ir citrinos žievele, sudėti ant obuolių. Laikyti šaldytuve. Prieš pateikiant supjaustyti arba išspausti formelėmis ir papuošti šokoladu.
Skanaus! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 08 spalio 2006 - 15:48
atrodo nu labai jau apetitnai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 08, 15:47)
Obuoliniai pyragaičiai

user posted image user posted image


mmm kaip skainiai atrodo wub.gif reikes pabandyti pasigaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 08, 15:47)
Obuoliniai pyragaičiai

user posted image user posted image

biskvitas

3 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
3 v.š. miltų

iškepti ploną lakštinį biskvitą ant popieriaus, ataušinti, popierių nuimti. Bikvito lakštą įdėti į skardą arba konditerinį rėmą

obuolių kremas
500 - 600 g. nuluptų, smulkiai supjaustytų obuolių
cukrus pageidaujant
2 pak. žele (išbrinkyti 200 ml. šalto virinto vandens)
200 ml plakamosios grietinėlės
1 citrinos cedra

obuolius išvirti arba iškepti, pertrinti arba išplakti.  Želę ištirpinti ant mažos ugnies. Sumaišyti obuolius su 2/3 žele tirpalo, iškrėsti ant biskvito. Grietinelę išplakti, sumaišyti su likusiu žele tirpalu ir citrinos žievele, sudėti ant obuolių. Laikyti šaldytuve. Prieš pateikiant supjaustyti arba išspausti formelėmis ir papuošti šokoladu.
Skanaus! smile.gif


Nu tikrai labai skaniai atrodo pyragaičiai. Tik iškilo klausimas: želė - tai želatina, ar obuolių želė? Jei želatina, tai kiek gramų 1 pakelyje? Pakelių būna įvairių. Ir kaip kepti lakštinį biskvitą ax.gif
Atsakyti
Biskvitas: baltymus išplakti iki standžių putų, toliau plakti ir po šaukštą sudėti cukrų. Po to įmaišyti trynius ir miltus. Tešlą išpilti ant skardos su kepimo popieriumi, išlyginti paviršių ir kepti. Kiek ant kiek cm tai recepte turėtų būti.
O žele gi parašyti - du pakeliai žele. Kaip suprantu normalios želė, o ne želatinos, tik dedama ne 1000 g vandens (500 g vandens būna vienam pakeliui), o 200 g vandens. Kad sustingtų labiau. Manau tiktų citrinų žele ar pan. Bent aš taip supratau.
Atsakyti
lanaa
ViShy
buzhiukas
Ačiū labai už komplimentus mano pyragaičiams smile.gif Tikrai siūlau juos pasigaminti - jie yra labai gaivūs ir skaniai valgosi smile.gif

bea
Ačiū už pagalbą smile.gif Pasitaisysiu ir nurodysiu viską smile.gif

buzhiukas
Biskvitą ruošti taip, kaip ir parašė bea. Tik norėčiau pridūrti, kad miltus reikia būtinai persijoti (taip į tešlą įeina daugiau oro), taip pat miltus į tešlą atsargiai įmaišyti mentele (aš tai darau ranka blush-anim-cl.gif , atsargiai, nesuspaudžiant tešlos), o ne mikseriu.
Taip pat bea teisi dėl žele - tai yra standartiniai želė pakeliai, kurių vienas skirtas 500 ml skysčio.
Biskvito lakštas yra maždaug 20 cm x 24 cm
smile.gif
Atsakyti
O gal galima naudoti gau gatava biskvita? ax.gif
Atsakyti
ViShy
Galima, jeigu tinka smile.gif Tik, kiek žinau pirktiniai biskvitai yra apvalūs, tad reikės daryti apvalioje formoje arba žiede smile.gif Bet aš tai kepčiau smile.gif)) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 09 spalio 2006 - 18:43
Glacee, bea, labai ačiū už pagalbą 4u.gif , savaitgalį būtinai išbandysiu ir parašysiu kaip seksis.
Dar norėčiau paklausti kokius miltus geriau naudoti - ekstra ar paprastus? O želė -obuolių? (net nežinau ar būna blush2.gif ) ar kokią kitą?
Atsakyti
buzhiukas
Šiaip aš naudoju miltus 550 D. Visai gerai išeina. O želė - tai citrinų, aš vadovaujuosi šiuo atveju daugiau spalva - kad smarkiai nepakeistų spalvos kokia vyšninė ir melyninė želė. Dr. Oetker gamybos - man labai patinka šie produktai. O obuolių želę tai ir nemačiau smile.gif . Gamindama, nepervirk obuolių smile.gif tik truputį sušutinti. Net gabaliukai gali likti - su jais dar įdomiau smile.gif
Atsakyti
Siūlau visoms mamytėms pagaminti savo šeimynai tokį obuolių pyragą. Pas mus namie jo nelieka per kelias valandas (nors esame tik 3).
Reikia:
4-6 kiaušinių (priklauso nuo dydžio)
1,5-2 stiklinės cukraus
2-3 stiklinės miltų
truputį vanilinio cukraus
nubrauktas šaukštelis sodos
2 šaukštai grietinės
daug obuolių (mes dedame kokius 8), geriausiai rūgščių arba saldžiarūgščių

Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol cukrus ištirpsta. Tuomet atsargiai vis pamaišant pilame miltus (miltų dėti tiek, kad tešla būtų naminės grietinės tištumo), suberiame vanilinį cukrų, grietinę sumaišome su soda ir taip pat supilame į tešlą. Obuolius nulupame, supjaustome vidutinio ar stambaus dydžio skiltelėmis ir įmaišome į tešlą. Skardelę patepame trupučiu sviesto, supilame tešlą ir dedame į orkaitę. Kepame apie 35-45 min. 190 laipsnių karštyje.Pyragas turi gražiai parusti. Iškepus ištraukiame iš orkaitės, uodžiame nuostabiausią keptų obuolių kvapąsmile.gif, pjaustome gabaliukais ir ragaujame biggrin.gif . Gardu be galo...Skanaus!
Atsakyti