Nekeptas pyragas su obuoliais
3 pokeliai po 200 g sausainių,
200 g sviesto,
7 dideli tarkuoti obuoliai,
3 stiklinės obuolių sulčių,
1 stiklinė cukraus (galima ir mažiau - atsižvelgiant į skonį),
30 g želatinos
Želatiną ištirpintį 1,5 stiklinės sulčių. Sviestą išsukti su cukrumi. Obuolius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Į atvėsinta želatiną supilti likusias sultis. Viską labai gerai sumaišyti su sulaužytais sausainiais ir supilti į norimą formą. Palikti kol sustings.
dar vienas Obuoliu pyragas su ledais ( cylkoj toks ankciau buvo )
teslai reikes:
400g miltu
sauktelis kepimo milteliu
250g cukraus(150g i tesla o likes i idara) - cia as dedu 100 i tesla, o i idara 50vanilinio. nes nuo 250g tai jis super saldus gaunas o dar ledai ..
pakelis vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
2 kiausiniai
150g sviesto
idarui:
1kg rugsciu obuoliu
100g rome ismirkytu razinu
100g kapotu migdolo riesutu
saukstelis cinamono
papuosimui:
100g cukraus pudros, vandens ir 50g juostelem pjaustytu migdolu
sviesta sukapoti su miltais. tada imaisyti cukru, druska ir kiausus. tesla gaunasi neskysta, labai gerai minkoma. is teslos atidaromoj formoj padaryti dugna krastelius ir dar turite pasilikti "stogui".
tada imames idaro. obuoliukus sutarkuojame, pasmulkinam razinas. obuoliukus dedame i didele keptuve, imaisome cukru, dedame razinas , migdolus ir cinamona.
patroskiname kiek ( ~10-15min) .
idara dedame i jau paruosta(tesla isklotas dugnas ir krastai) forma. ir atsargiai uzdedame stoga iskart apsirupinkite padaryt tokio dydzio kokio reikia. ir su pirstukais priklijuojame prie krastu. ten tas idaras kliuset gali, bet neisisgaskit.
175oC kepti ~45min (as visada is akies kazkaip net neziuriu i laikrodi ..)
100g cukraus pudros sumaisyti su vandeniu ir padaryti glaista. juo iskepta pyraga apglaistome ir apbarstome migdolais.
skanaus!
teslai reikes:
400g miltu
sauktelis kepimo milteliu
250g cukraus(150g i tesla o likes i idara) - cia as dedu 100 i tesla, o i idara 50vanilinio. nes nuo 250g tai jis super saldus gaunas o dar ledai ..
pakelis vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
2 kiausiniai
150g sviesto
idarui:
1kg rugsciu obuoliu
100g rome ismirkytu razinu
100g kapotu migdolo riesutu
saukstelis cinamono
papuosimui:
100g cukraus pudros, vandens ir 50g juostelem pjaustytu migdolu
sviesta sukapoti su miltais. tada imaisyti cukru, druska ir kiausus. tesla gaunasi neskysta, labai gerai minkoma. is teslos atidaromoj formoj padaryti dugna krastelius ir dar turite pasilikti "stogui".
tada imames idaro. obuoliukus sutarkuojame, pasmulkinam razinas. obuoliukus dedame i didele keptuve, imaisome cukru, dedame razinas , migdolus ir cinamona.
patroskiname kiek ( ~10-15min) .
idara dedame i jau paruosta(tesla isklotas dugnas ir krastai) forma. ir atsargiai uzdedame stoga iskart apsirupinkite padaryt tokio dydzio kokio reikia. ir su pirstukais priklijuojame prie krastu. ten tas idaras kliuset gali, bet neisisgaskit.
175oC kepti ~45min (as visada is akies kazkaip net neziuriu i laikrodi ..)
100g cukraus pudros sumaisyti su vandeniu ir padaryti glaista. juo iskepta pyraga apglaistome ir apbarstome migdolais.
skanaus!
Va sita salta vakara isbandziau nauja skanumyno recepta,ir nenusivyliau.
Obuoliai tesloje
200gr. miltu
100gr. sviesto
100gr. cukraus
1 kiausinis
6 obuoliai
dziovintu slyvu arba tirstos uogienes
Sviesta issukti su cukrumi, imusti kiausini, sudeti miltus. isminkyta tesla iskocioti padalinti i 6 kvadratus. I kiekviena kvadrata ideti nulupta ir be seklu obuoli, i jo vidu ideti slyva arba uogienes, obuoli apgaubti tesla ir kepti apie 30min. iskepus dar karstus apibarstyti cukraus pudra. o kaip kvepia man dabar panosej vienas toks obuolys....
Obuoliai tesloje
200gr. miltu
100gr. sviesto
100gr. cukraus
1 kiausinis
6 obuoliai
dziovintu slyvu arba tirstos uogienes
Sviesta issukti su cukrumi, imusti kiausini, sudeti miltus. isminkyta tesla iskocioti padalinti i 6 kvadratus. I kiekviena kvadrata ideti nulupta ir be seklu obuoli, i jo vidu ideti slyva arba uogienes, obuoli apgaubti tesla ir kepti apie 30min. iskepus dar karstus apibarstyti cukraus pudra. o kaip kvepia man dabar panosej vienas toks obuolys....
QUOTE(Siguliukas @ 2006 01 20, 22:00)
Va sita salta vakara isbandziau nauja skanumyno recepta,ir nenusivyliau.
Obuoliai tesloje
200gr. miltu
100gr. sviesto
100gr. cukraus
1 kiausinis
6 obuoliai
dziovintu slyvu arba tirstos uogienes
Sviesta issukti su cukrumi, imusti kiausini, sudeti miltus. isminkyta tesla iskocioti padalinti i 6 kvadratus. I kiekviena kvadrata ideti nulupta ir be seklu obuoli, i jo vidu ideti slyva arba uogienes, obuoli apgaubti tesla ir kepti apie 30min. iskepus dar karstus apibarstyti cukraus pudra. o kaip kvepia man dabar panosej vienas toks obuolys....
Obuoliai tesloje
200gr. miltu
100gr. sviesto
100gr. cukraus
1 kiausinis
6 obuoliai
dziovintu slyvu arba tirstos uogienes
Sviesta issukti su cukrumi, imusti kiausini, sudeti miltus. isminkyta tesla iskocioti padalinti i 6 kvadratus. I kiekviena kvadrata ideti nulupta ir be seklu obuoli, i jo vidu ideti slyva arba uogienes, obuoli apgaubti tesla ir kepti apie 30min. iskepus dar karstus apibarstyti cukraus pudra. o kaip kvepia man dabar panosej vienas toks obuolys....
Gal ir neblogas receptukas, bet, kad būtų dar paprasčiau, tai siūlyčiau nusipirkti sluoksniuotos bemielės Mantingos tešlos. Kokį įdarą bedėtum, visada gaunasi čiki
Va tai va, per velai perskaiciau ka tik iskepe mano obuoliu pyragas Kvepia ir atrodo irgi skaniai, bet sekanti karta reiks pabandyti si receptuka
Skaiciau visa tema ir niekip neradau tokio pyrago, kuri labai megstu. Vadinasi "Sarlote" kazkada laikrastyje turejau recepta radusi, o dabar pameciau. Gal kas turit? tai parasykit man.
kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
Labas merginos
Skubus reikalas: rytoj mano anytėlės gimtadienis, todėl sugalvojom jai padaryt staigmeną (iškept pyragą)
Tik štai noriu vieno receptuko...
Gal žinosite:
žodžiu, į sviestu išteptą skardą beriamas toks sausas mišinys (miltai, kepimo milteliai ir manų kruopos rodos), paskui ant viršaus dedami sutarkuoti ir su cukrum maišyti obuoliai.Ir dar kartelį ant viršaus pabarstyti to miltų mišinuko , taigi prašau jūsų pagalbos
ačiūkas
Papildyta:
koks būtų tikslus receptukas?
Skubus reikalas: rytoj mano anytėlės gimtadienis, todėl sugalvojom jai padaryt staigmeną (iškept pyragą)
Tik štai noriu vieno receptuko...
Gal žinosite:
žodžiu, į sviestu išteptą skardą beriamas toks sausas mišinys (miltai, kepimo milteliai ir manų kruopos rodos), paskui ant viršaus dedami sutarkuoti ir su cukrum maišyti obuoliai.Ir dar kartelį ant viršaus pabarstyti to miltų mišinuko , taigi prašau jūsų pagalbos
ačiūkas
Papildyta:
koks būtų tikslus receptukas?
Sveikutės
Na, pavėluotai to pyrago receptą radau, bet svarbiausia - turiu jį
Taigi, reikės:
1 stiklinė miltų;
1 stiklinė manų kruopų;
1 stiklinė cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1,5kg. obuolių;
100gr. sviesto.
Į dubenėlį suberiam miltus, manų kruopas, cukrų bei kepimo miltelius. Viską sumaišom (nepilt jokio vandens) Ir padalinam į 3lygias dalis.
Paskui, kitam dubenėlyje tarkuojam ant burokėlių 'tarkos' obuolius ir padalinam į 2dalis.
Imam kepimo formą, ją ištepam sviestuku, kraštus apibarstom džiuvesėliais (jei neturit, tai nebūtina).
Į kepimo formą beriam vieną dalį mūsų mišinio (sumaišytus miltus, manus, cukrų, kepimo miltelius).
Paskui, ant viršaus dedam sutarkuotus obulius (vieną dalį).
Ant obuolių vėl barstom mūsų mišinį (antrą dalį), ir ant viršaus sudedam likusius obuolius.
Barstom paskutiniąją mišinio dalį ir ant viršaus paberiam sviesto (supjaustyto mažyčiais gabaliukais).
Kepti orkaitėje 50-55min. Iškeptą ir truputį ataušintą išimti iš formos ir pjaustyti.
SKANAUS
Pyragas jūsų teismui
Tikiuosi patiks tiems, kas bandysit gamint
Na, pavėluotai to pyrago receptą radau, bet svarbiausia - turiu jį
Taigi, reikės:
1 stiklinė miltų;
1 stiklinė manų kruopų;
1 stiklinė cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1,5kg. obuolių;
100gr. sviesto.
Į dubenėlį suberiam miltus, manų kruopas, cukrų bei kepimo miltelius. Viską sumaišom (nepilt jokio vandens) Ir padalinam į 3lygias dalis.
Paskui, kitam dubenėlyje tarkuojam ant burokėlių 'tarkos' obuolius ir padalinam į 2dalis.
Imam kepimo formą, ją ištepam sviestuku, kraštus apibarstom džiuvesėliais (jei neturit, tai nebūtina).
Į kepimo formą beriam vieną dalį mūsų mišinio (sumaišytus miltus, manus, cukrų, kepimo miltelius).
Paskui, ant viršaus dedam sutarkuotus obulius (vieną dalį).
Ant obuolių vėl barstom mūsų mišinį (antrą dalį), ir ant viršaus sudedam likusius obuolius.
Barstom paskutiniąją mišinio dalį ir ant viršaus paberiam sviesto (supjaustyto mažyčiais gabaliukais).
Kepti orkaitėje 50-55min. Iškeptą ir truputį ataušintą išimti iš formos ir pjaustyti.
SKANAUS
Pyragas jūsų teismui
Tikiuosi patiks tiems, kas bandysit gamint
QUOTE(murrrka @ 2005 08 26, 16:30)
Neturiu laiko skaityt visos temos, bet gal nesikartosiu:
PURUS OBUOLIŲ PYRAGAS
Reikės:
200 g minkšto sviesto,
220 g cukraus,
4 kiaušinių,
200 g miltų,
45 obuolių,
smulkintų migdolų arba kitokių riešutų,
šaukštelio kepimo miltelių,
vanilės.
PURUS OBUOLIŲ PYRAGAS
Reikės:
200 g minkšto sviesto,
220 g cukraus,
4 kiaušinių,
200 g miltų,
45 obuolių,
smulkintų migdolų arba kitokių riešutų,
šaukštelio kepimo miltelių,
vanilės.
kepiau...pasaka...geris...nors is manes nekokia kepeja,bet is pirmo karto gavosi,noriu dar!!!!!