Šiandien kepiau pyragą pagal šį vienos forumietės receptą:
PAPRASTAS OBUOLIŲ PYRAGAS
2 šaukštai margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
1 ir 2/3 stiklinės miltų,
8-10 vidutinio dydžio obuoliai,
2 kiaušiniai,
1 arb.šaukšt.kepimo miltelių,
1/4 citrinos su žievele,
žiubsnelis vanilinio cukraus,
džiuvėsėlių skardai pabarstyti.
Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame obuolius. ( Obuoliai masės pagrindas ). Pabarstome skardą džiuvėsėliais ir šaukštu tolygiai dedame paruoštą masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 minučių. Išjungus orkaitę pyragą dar palikti 5 - 10 minučių.
Skanaus.
Gavosi laaabai skanus, kirtau be sustojimo, su pienuku

.
O mano jau seniai kepamas obuolių pyragas toks:
1 stiklinė aliejaus (man skaniausia su alyvuogių, bet būtinai bekvapiu, kitaip nesigaus)
1 stiklinė cukraus (bet aš dedu per pus mažiau, nes taip saldžiai nemėgstam)
3 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
5 dideli obuoliai
šaukštelis kepimo miltelių
vanilinio cukraus
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti aliejų, dar paplakti, tada sudėti miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti ir sudėti nuluptus ir supjaustytus obuolius (galima juos apibarstyti cinamonu). Sudėti viską į skardą ir kepti maždaug 45 min 200 C orkaitėje.