QUOTE(momima @ 2008 09 24, 10:42)
Vakar kepiau ir gavosi labai skanus pyragas ir iskilo gerai

dejau visa pokeli 30g kepimo milteliu ir obuoliu daug dejau,7 didelius
Momima, liuksiškai čia tau gavosi, atrodo, kaip skanutėlis torto gabaliukas

einu recepto ieškot

, kažkaip aš jį pražiopsojau

. Aš tai esu kepus irgi obuolių pyragą, kur sausi produktai dedami, bet ten nereikia visai kepimo miltelių, gaunasi kaip trapus plokštainis, atrodo va kaip, gaila tada nenufotkinau prapjauto. Reiks prie progos vėl kada išsikepti ir nufotkint normaliai. Bet šis su kepimo milteliais laaabai suintrigavo.

Receptas toks, gal jau kažkuo panašus ir buvo, atidžiai neperskaičiau šios temos

:
TRAPUS PYRAGAS SU OBUOLIAIS200 g miltų,
200 g manų kruopų,
100 g cukraus,
200 g (1 pak.) sviesto (ne margarino),
obuolių (labiau tinka rūgštesni).
Sumaišyti sausus produktus: miltus, manus ir cukrų. Formą išklojame kepimo popieriumi, kurį patepame sviestu. Išbarstyti pusę sausų produktų mišinio, tolygiai per visą plotą. Ant viršaus išdėlioti pusę sviesto (jį pjaustau plonomis plokštelėmis), apdedant visą sausų produktų paviršių (tarpukai tarp sviesto gabaliukų lieka maži). Ant sviesto sluoksnio uždėti sluoksnį obuolių. Obuolius pjaustau taip: nulupu ir iš apvalaus pjaustau nedideliais gabaliukais-trikampiukais aplink obuolį (apie 1-1,5 cm dydžio). Jei obuoliai rūgštoki, įberiu truputį cukraus ir šiek tiek cinamono. Obuoliai turi pilnai uždengti sviestą ir jų reikia nemažai - tuomet labiau sudrėksta padas.
Ant obuolių sluoksnio vėl užbarstyti sluoksnį sausų produktų mišinio (likusią pusę) ir vėl ant paviršiaus išdėlioti plonomis plokštelėmis sviestą. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius paruduos (jei kepant matosi, kad sviestas netolygiai lydosi - ištraukti formą ir likusias sausas vietas dar padėlioti sviestu).
Pyragas gaunasi labai skanus, ypač tinka šalia patiekti išlaktos su cukraus pudra ir standikliu grietinėlės.
P. S. čia geriasiai tinka geras skanus sviestas, nes jis čia duoda pagrindinį skonį ir aromatą. Paviršiuje sviestas + cukrus karamelizuojasi - labai skanu. Jokių kepimo miltelių nereikia. Kur nuotraukoje - čia kepta iš trigubos produktų normos.