Tokiam mažyliui labai praverstų didelis minkštas žaislas. Jis per anksti atplėštas nuo mamos. Reikia stengtis būti su juo kuo dažniau, šnekinti, glostyti, bendrauti. Šuniui apskritai vienatvė yra nenatūrali būsena, o tokiam mažiui tai tiesiog nepakeliama.
Galiu drąsiai pranašauti, kad užaugęs jūsų šuniukas nemokės bendrauti su kitais šunimis, pjausis arba bėgs nuo jų. Bet paguodai pasakysiu, kad jei teisingai auklėsite - jis bus ypatingai ištikimas, prieraišus ir orientuotas į šeimininkus.
Norėčiau temos autorės paklausti, kodėl prieš įsigyjant šuniuką negalima buvo pasidomėti, kokia priežiūra jam reikalinga? Per tas kelias dienas, kol sukaupsite elementarią informaciją, jis gali paprasčiausiai numirti.
QUOTE(Daiva D. @ 2006 08 04, 19:12)
Norėčiau temos autorės paklausti, kodėl prieš įsigyjant šuniuką negalima buvo pasidomėti, kokia priežiūra jam reikalinga? Per tas kelias dienas, kol sukaupsite elementarią informaciją, jis gali paprasčiausiai numirti.
na tiesiog viskas isejo taip, kad as seniai norejau suniuko, bet vyras buvo pries... dabar tiesiog mums ji pasiule o vyras eme ir sutiko (net nezinau kodel)... tai aisku pasinaudojom proga ir pasiemem... niekada negalvojau kad jis atsiras taip staiga, dar pries pat gimdyma ir kad bus toks maziukas... gal ir banaliai nuskambes bet manau svarbiausia kad mes ji mylim, rupinames, o visu niunsu dar manau ismoksim....
beto, tikiuosi kad palinkejimas neissipildys ir suniukas nenumirs, na bent jau kolkas kai su juo zaidziam ir uzsieminejam, jis tikrai linksmutis...
Papildyta:
bet kokiu atveju esu visoms labai dekinga uz patarimus...
Na ką gi, sėkmingo gimdymo, ir sėkmingai auginti abu lėliukus
Beje, iš mano šunų pats geriausias mano sūnaus draugas - tas, su kuriuo jie kartu augo. Manau, tokiais atvejais tarp žmogiuko ir šuniuko užsimezga gilus ryšys
Beje, iš mano šunų pats geriausias mano sūnaus draugas - tas, su kuriuo jie kartu augo. Manau, tokiais atvejais tarp žmogiuko ir šuniuko užsimezga gilus ryšys
QUOTE(Daiva D. @ 2006 08 05, 09:43)
Manau, tokiais atvejais tarp žmogiuko ir šuniuko užsimezga gilus ryšys
tikekimes
Man labai reikia jusu patarimo!
Mano pekiniuke atsivede pries menesi viena kalyte, jau dabar pradejau pastebeti, kad ji vis maziau ja maitina ir vienas speniukas beliko prisipildantis pieno.
Bet mano mazoji dar net dantuku neturi, bet jau kazkiek matosi kad prades kaltis. Ar galima tokiam mazam be dantuku jau pradeti duoti sausiaka suminkstinta, ar ji toki istengs suvalgyti?
Ar gal yra koks kitas maistelis skirtas tokiems maziems suniukams?
Mano pekiniuke atsivede pries menesi viena kalyte, jau dabar pradejau pastebeti, kad ji vis maziau ja maitina ir vienas speniukas beliko prisipildantis pieno.
Bet mano mazoji dar net dantuku neturi, bet jau kazkiek matosi kad prades kaltis. Ar galima tokiam mazam be dantuku jau pradeti duoti sausiaka suminkstinta, ar ji toki istengs suvalgyti?
Ar gal yra koks kitas maistelis skirtas tokiems maziems suniukams?
pirmiausiai tai ar mažylis jau gavo vaistų nuo kirminų? Jei taip, tai galima po truputį duoti gremžtos žalios jautienos - iš pradžių tik nulaižyti nuo piršto, vėliau daugiau. Dar vėliau galima bus pjaustyti gabaliukais. Taip pat galima duoti varškės, kefyro, grikių ar ryžių košės. Tik ne visko iš karto - prie kiekvieno naujo produkto reikia pratinti po truputį. Šuniukas puikiausiai gali ėsti sausą Puppy maistą, tik jį reikia kelios minutės prieš šėrimą užpilti šiltu (ne karštu!) vandeniu.
QUOTE(Daiva D. @ 2006 08 06, 11:17)
pirmiausiai tai ar mažylis jau gavo vaistų nuo kirminų? Jei taip, tai galima po truputį duoti gremžtos žalios jautienos - iš pradžių tik nulaižyti nuo piršto, vėliau daugiau. Dar vėliau galima bus pjaustyti gabaliukais. Taip pat galima duoti varškės, kefyro, grikių ar ryžių košės. Tik ne visko iš karto - prie kiekvieno naujo produkto reikia pratinti po truputį. Šuniukas puikiausiai gali ėsti sausą Puppy maistą, tik jį reikia kelios minutės prieš šėrimą užpilti šiltu (ne karštu!) vandeniu.
Ne nei skiepijau, nei ka nors nuokirminu daviau
Galvojau dar per mazas, kazkur buvau lyg ir skaiciusi, kad nuo dvieju men reikia skiepyti tik.
Ryt leksiu i veterinerine butinai vaistuku
Reikes varskytes nusipirkti dar siandien pat tada, nes man atrodo, kad ji jau nuo to pienuko nebedavalgo. As jau neiskentusi pati paimu mama, paguldau ir kol maziuke nepavalgo neleidziu atsistot
QUOTE(Zvake @ 2006 08 06, 12:16)
Ne nei skiepijau, nei ka nors nuokirminu daviau
Galvojau dar per mazas, kazkur buvau lyg ir skaiciusi, kad nuo dvieju men reikia skiepyti tik.
Reikes varskytes nusipirkti dar siandien pat tada, nes man atrodo, kad ji jau nuo to pienuko nebedavalgo. As jau neiskentusi pati paimu mama, paguldau ir kol maziuke nepavalgo neleidziu atsistot
vaistukų reikėjo duot 21 šuniuko dieną
QUOTE(ou_jeaa @ 2006 08 06, 12:18)
vaistukų reikėjo duot 21 šuniuko dieną
Nu gal nepavelavau dar labai, tas keliolika dieneliu be vaistuku, gal nepakenks labai
Bet rytoj is pat ryto ne i darba, o i veterinarine begsiu
Ot buciau prisidirbus
Gerai, kad yra kas pataria tokioms zioploms seimininkems, kaip as
QUOTE(Zvake @ 2006 08 06, 12:26)
Gerai, kad yra kas pataria tokioms zioploms seimininkems, kaip as
ne tu viena
QUOTE(ou_jeaa @ 2006 08 06, 12:28)
Kai kita leliuka mano sunyte atsives (jei atsives), jau busiu profesionali siuniuku priziuretoja
QUOTE(Zvake @ 2006 08 06, 12:39)
Kai kita leliuka mano sunyte atsives (jei atsives), jau busiu profesionali siuniuku priziuretoja