Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko priežiūra ir priežiūros priemonės

QUOTE(zay @ 2005 07 21, 15:44)
Iš bėdos ir Žiemos metu išmestas šuo apaugs tankia povilne.Na ,o dabar savo šunelį geriau pasaugokite nuo vagių.Buto ir lauko temperatūra šiuo metu yra vienoda,kartais gal mūriniuose pastatuose ir šalčiau.Voljero duris rekomenduoju rakinti VISADA

O kokio amžiaus ji bus jau suaugusi - bent jau taip atrodys vagims? smile.gif
Atsakyti
Su vagimis geriau nejuokauti, aš savo jau suaugusius šunis rakinu, nes vagys labai prasitikrina, ar piktas, ar ne, o vagia šunis koviniams šunims treniruoti, ar jei pasiseka perpardavimui ant grandinių, žodžiu dažnai jų gyvenimas būna žiaurus.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 21, 15:37)
Todėl. kad pakinta plauko struktūra, plaukas pasidaro purus, o tai yra diskvalifikacinė savybė, be to mano šunys super švarūs, nors per savo gyvenimą ploviklių nematę, kvapo iš vis jokio neturi.

Rimtai, nepriklausomai nuo šampūno? Visada buvo įdomu, kodėl tų vokiečių nemaudo smile.gif Paaiškindavo, mol "darbinis, maudyt nereikia" blink.gif Kažkaip maudymas su darbinėm savybėm man nei per kur nesusijęs biggrin.gif
O purus kailis - rimtai diskvalifikacinė savybė? Tego girdėt tik apie ilgo plauko brokavimą.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 21, 16:03)
Su vagimis geriau nejuokauti, aš savo jau suaugusius šunis rakinu, nes vagys labai prasitikrina, ar piktas, ar ne, o vagia šunis koviniams šunims treniruoti, ar jei pasiseka perpardavimui ant grandinių, žodžiu dažnai jų gyvenimas būna žiaurus.

Na net nebūčiau pagalvojusi, kad kas nors gali vogti suaugusį vilkšunį... Galvojau, išėjus į darbą galėsiu ją palikti laisvai po kiemą lakstyt, o dabar prigąsdinot, tai jau teks spyną ant voljero užkabint schmoll.gif
Atsakyti
vadinasi brangių ir retų šunų voljeruose geriau visai nelaikyt? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 07 21, 16:21)
Rimtai, nepriklausomai nuo šampūno? Visada buvo įdomu, kodėl tų vokiečių nemaudo smile.gif Paaiškindavo, mol "darbinis, maudyt nereikia"  blink.gif  Kažkaip maudymas su darbinėm savybėm man nei per kur nesusijęs biggrin.gif
O purus kailis - rimtai diskvalifikacinė savybė? Tego girdėt tik apie ilgo plauko brokavimą.

Gerai ištreminguotas ilgaplaukis nuo trumpaplaukio skiriasi kailio purumu, taigi jei jūsų šuns kailis purus jus gali įtarti, jog norit apgauti ir ilgalplaukį išstatyti kaip trumpaplaukį. Tai baisi nuodėmė biggrin.gif Šunis su šampūnu šiaip maudom, kai norim, kad jie greičiau persišertų - pagreitinam procesą.
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2005 07 21, 17:03)
vadinasi brangių ir retų šunų voljeruose geriau visai nelaikyt?  blink.gif

Laikykit, tik rakinkit voljerus - atsarga gėdos nedaro, maža kas...Pas mus yra buvę, kad žmonės pirko šuniuką už 2000 litų, o rado pas perpardavinėtoją ir atsiėmė už 200 litų, aš būčiau kvietusi polliciją, bet žmonės bijojo, kad kol lauks tas šuo iš ten dings.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 21, 22:14)
Gerai ištreminguotas ilgaplaukis nuo trumpaplaukio skiriasi kailio purumu, taigi jei jūsų šuns kailis purus jus gali įtarti, jog norit apgauti ir ilgalplaukį išstatyti kaip trumpaplaukį. Tai baisi nuodėmė biggrin.gif Šunis su šampūnu šiaip maudom, kai norim, kad jie greičiau persišertų - pagreitinam procesą.

Ai vat kame šaknys biggrin.gif Nu dabar žinosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 07 21, 16:21)
Rimtai, nepriklausomai nuo šampūno? Visada buvo įdomu, kodėl tų vokiečių nemaudo smile.gif Paaiškindavo, mol "darbinis, maudyt nereikia"  blink.gif  Kažkaip maudymas su darbinėm savybėm man nei per kur nesusijęs biggrin.gif

na, dėl "darbinis, maudyti nereikia".Tame yra tiesos. reikalas tame, kad darbiniai šunys gyvena kaip taisyklė lauko voljeruose (didžioji dalis). Jei jį labai dažnai maudysi ir dar su muilu, tai taipogi pakis plauko struktūra. Jis neteiks apsauginio riebalinio sluoksnio. O jis reikalingas apsisaugoti nuo žiemos šalčių. Darbinį šunį užtenka garai reguleriai šukuoti tankiomis šukomis ir tiek. Vasarą žinoma baudynių galima į valias. O porą kartų į metus padaryti tikrą pirtį, su šuniškais šampūnais ir prieparatais prieš visus repagaidaujamus gyvius.
Maudymas su darbinėm savybėm tikrai niekaip nesusijęs. smile.gif
Atsakyti
Su savybėmis žinoma ne, bet kai turi 30 šunų ir užsiimsi visus maudyti, tai kada dirbsi, o ypač padarai šukuosenas ir jis tą pat sekundę su kitais išsimurgdo purve-apmaudu smile.gif Juk kaip Vokietijoje teigiama, kodėl ilgaplaukiai brokuojami-viena iš priežasčių, kad jo kaip darbinio šuns kailio priežiūrai reikia per daug dėmesio, būtent pabrėžta "kaip darbinio šuns", o kita priežastis, jog būna ilgaplaukių, kurie neturi poplaukio ir negali gyventi lauke.
Aš asmeniškai jau savo šunų su jokiais skalbikliais neplaunu, kiek patys prisimaudo-tiek. O parodinė kondicija pas juos superinė ir jokio kvapo. Ai, ką čia-aš net buldogo nemaudau.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2006 01 02, 17:27)
Su savybėmis žinoma ne, bet kai turi 30 šunų ir užsiimsi visus maudyti, tai kada dirbsi, o ypač padarai šukuosenas ir jis tą pat sekundę su kitais išsimurgdo purve-apmaudu smile.gif Juk kaip Vokietijoje teigiama, kodėl ilgaplaukiai brokuojami-viena iš priežasčių, kad jo kaip darbinio šuns kailio priežiūrai reikia per daug dėmesio, būtent pabrėžta "kaip darbinio šuns", o kita priežastis, jog būna ilgaplaukių, kurie neturi poplaukio ir negali gyventi lauke.
Aš asmeniškai jau savo šunų su jokiais skalbikliais neplaunu, kiek patys prisimaudo-tiek. O parodinė kondicija pas juos superinė ir jokio kvapo. Ai, ką čia-aš net buldogo  nemaudau.

Taigi vėlgi. turėjau galvoje ne veislyną, kuriame per 50 šunų ir kartais daugiau, bet tikrus darbiaškas šunis. Ten kur dirbamas tikras šuniškas darbas (o ne paroda) prašau neįsižeisti (paroda irgi darbas) .Dirbantis su šuniu negali turėti daugiau nei du šunis. Tai yra todėl, kad turėdamas daugiau, jis negalės jų tinkamai prižiūrėti. O du šunys gauna pakankamai šeimininko dėmesio ir dresūros. Yra mylimi, šukuojami, šeriami ir kitaip prižiūrimi.
Yra daug ir darbinių vokiečių ilgaplaukių, sakyčiau, šiuo metu ypač.
Nėra jokių problemų jų kailio priežiūroje. O jie tikrai pabūvoja visokiose situacijose.
Jei ilgaplaukis šuo neturi poplaukio, bet turi geras darbines savybes, jo šeimininkas skatinamas jį laikyti namie. Štai ir problemos sprendimas.
Jei pažiūrėjus Vokiečių policijos šunų varžybų suvestines, tai pas juos irgi apstu ilgaplaukių vokiečių, nors šiuo metu be abejo po truputį viską užvaldo belgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dušara: 03 sausio 2006 - 02:01
Sveiki,
visada norėjau turėti suniuką, bet tai tėvai, tai paskui vyras nenorėjo... bet galų gale įkalbėjau ir dabar turim namie 1 mėn šunytį... thumbup.gif
norėjau paklaust:
kuo geriausia jį šerti? pirkau kažkokių konservų mažiems šuniukams... o kas dar? košytės, dar kažkoks maistas?
kokius skiepus reikia jam padaryti? sakė dar niekas nedaryta...
tiesa, parsivežėm tik vakar, tai jis labai verkia, jam labai liudna turbut be broliu... per kiek laiko jis turėtų apsiprasti, nes labai gaila.... verysad.gif
ir dar kažko dreba, nažinau ar iš šalčio ar iš baimės.... kas tai galėtų būti....
jei dar turit kokių gerų patarimų, būtinai parašykit... nes tikrai nelabai žinau ko griebtis, bet labai noriu visko ko geriausio šunyčiui.... wub.gif
Atsakyti