Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko priežiūra ir priežiūros priemonės

O ilgaplaukiams beje dar ir kondicionieriaus reikia, tada mažiau veliasi wink.gif irgi patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 07 18, 17:52)
Šuniukus maudyti reikia  4u.gif  Ir ne vien su vandeniu- juk pačios nesiprausiam vien su vandeniu, a? Yra specialūs šampūnai šunims, tik reikia atidžiai išsirinkti ir nepagailėti pinigėlių, nes pigūs šampūnai dažnam ciuckiui sukelia niežulį (mano ir draugų patirtis)  mirksiukas.gif

Aš kalbu apie vokiečių aviganius, už tokius dalykus parodoje brokuoja ir šalina iš ringo, nekalbu apie visas veisles, sykį apie tokį plovimą užsiminiau labai žymiame veislyne Vokietijoje, tai jie net nesuprato apie ką kalba, o po to pasijuokė, kad maždaug tai panelių reikalas, o kas užsiima rimtais tarnybiniais šunimis tokiais dalykais nežaidžia. Mano vienai kalei jau greit 5 metai, o jokio ploviklio dar nemačius - plaukas atrodo karališkai, jokio kvapo, ji yra 72 pasaulyje, rezultatas stulbinantis, tad dėl vokiečių aviganių-jų maudyti nereikia, už tai jus gali diskvalifikuoti iš parodos.
Atsakyti
Su kilmingaisiais nesiginčysiu biggrin.gif Aš kalbėjau apie kambarinius, ilgaplaukius. Nes jei jų nemaudysi, tai doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Taip, kiek žinau tuos skalbt reikia biggrin.gif
Atsakyti
Ar galima 3 mėnesių ciuckiui apkarpyt nagus? Turbūt nuo amžiaus nepriklauso? biggrin.gif
Baisiai draskosi... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 21, 08:04)
Ar galima 3 mėnesių ciuckiui apkarpyt nagus? Turbūt nuo amžiaus nepriklauso?  biggrin.gif
Baisiai draskosi...  schmoll.gif

Nagus reikia karpyti jau nuo kelių savaičių. Geras straipsnis čia: http://fauna.savel.o...at=sunys;id=349
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 18, 19:03)
Aš kalbu apie vokiečių aviganius, už tokius dalykus parodoje brokuoja ir šalina iš ringo, nekalbu apie visas veisles, sykį apie tokį plovimą užsiminiau labai žymiame veislyne Vokietijoje, tai jie net nesuprato apie ką kalba, o po to pasijuokė, kad maždaug tai panelių reikalas, o kas užsiima rimtais tarnybiniais šunimis tokiais dalykais nežaidžia. Mano vienai kalei jau greit 5 metai, o jokio ploviklio dar nemačius - plaukas atrodo karališkai, jokio kvapo, ji yra 72 pasaulyje, rezultatas stulbinantis, tad dėl vokiečių aviganių-jų maudyti nereikia, už tai jus gali diskvalifikuoti iš parodos.

Netikiu biggrin.gif Diskvalifikuoti iš parodos už maudymą??? biggrin.gif Kokias taisykles čia pažeidžiamos, kad diskvalifikuoti reikėtų?
Bet kad vokiečių nemaudo, esu girdėjus. arba maudo kartą metuose ir tik ūkiniu muilu. Kokia to prasmė - nesuprantu. Tipo jei darbinis šuo, tai būdamas švarus, praras savo darbines savybes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 07 21, 08:44)
Netikiu biggrin.gif Diskvalifikuoti iš parodos už maudymą??? biggrin.gif Kokias taisykles čia pažeidžiamos, kad diskvalifikuoti reikėtų?
Bet kad vokiečių nemaudo, esu girdėjus. arba maudo kartą metuose ir tik ūkiniu muilu. Kokia to prasmė - nesuprantu. Tipo jei darbinis šuo, tai būdamas švarus, praras savo darbines savybes? smile.gif

Na aš supratau, kad ne maudyme esmė - o kailyje, koks jis pasidaro po maudymo, ta prasme kad nuo visokių šampūnų kailis keičiasi, ir būtent vilkšuniams tai netinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 21, 11:31)
Na aš supratau, kad ne maudyme esmė - o kailyje, koks jis pasidaro po maudymo, ta prasme kad nuo visokių šampūnų kailis keičiasi, ir būtent vilkšuniams tai netinka  mirksiukas.gif

A, tai šampūnas netinkamas. Yra tokių, kurie šiurkština kailį, yra tokių, kurie švelnina smile.gif Vokietis su švelniu šilkiniu kailiu gal ir keistai atrodytų smile.gif
Nepaisant to, iš parodos jo tikrai nediskvalifikuotų blink.gif Tik įvertinimą gali sumažinti "už netaisyklingą kailio struktūrą"
Atsakyti
O dar turiu klausimėlį (čia gal Zay sugrįžus atsakys) smile.gif
Mano ciuckis gyvena kol kas namie, tik vakare išleidžiame į kiemą išsilakstyt.
(Pasikartosiu, jai šiek tiek daugiau nei 3 mėnesiai).
Kieme palikti visai dienai negalime - ir tvoros dar neturime, ir šiaip dar per maža, pavogs dar kas nors... blink.gif
Tai va, iki rudens ji kaip ir nebus pripratus lauke būti - bet šią žiemą jau norėtume ją apgyvendinti lauke... Girdėjau, kad iki rudens gyvenant kambaryje, paskui nebesusiformuos reikalingas kailis ir nebegalėsim palikti šuns žiemą lauke. Ar tai tiesa? Ar žiemą dar teks palaikyt ją kambary? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 07 21, 08:44)

Todėl. kad pakinta plauko struktūra, plaukas pasidaro purus, o tai yra diskvalifikacinė savybė, be to mano šunys super švarūs, nors per savo gyvenimą ploviklių nematę, kvapo iš vis jokio neturi.
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 21, 14:35)
O dar turiu klausimėlį (čia gal Zay sugrįžus atsakys) smile.gif
Mano ciuckis gyvena kol kas namie, tik vakare išleidžiame į kiemą išsilakstyt.
(Pasikartosiu, jai šiek tiek daugiau nei 3 mėnesiai).
Kieme palikti visai dienai negalime - ir tvoros dar neturime, ir šiaip dar per maža, pavogs dar kas nors...  blink.gif
Tai va, iki rudens ji kaip ir nebus pripratus lauke būti - bet šią žiemą jau norėtume ją apgyvendinti lauke... Girdėjau, kad iki rudens gyvenant kambaryje, paskui nebesusiformuos reikalingas kailis ir nebegalėsim palikti šuns žiemą lauke. Ar tai tiesa? Ar žiemą dar teks palaikyt ją kambary?  doh.gif

Iš bėdos ir Žiemos metu išmestas šuo apaugs tankia povilne.Na ,o dabar savo šunelį geriau pasaugokite nuo vagių.Buto ir lauko temperatūra šiuo metu yra vienoda,kartais gal mūriniuose pastatuose ir šalčiau.Voljero duris rekomenduoju rakinti VISADA
Atsakyti