Ausrine, o kokius kontraceptikus gerdama tu pastojai???
O gal tai svorio itaka, kaip kad kazkas rase, jei sveri daugiau, nei 70, tikimybe passtoti zymiai padideja...
As pagimdziusi pirmaji vaikeli 2m. geriau kontraceptines tabletes Mercilon. Ir deja, pastojau. Nors geriau reguliariai, net gi tuo paciu metu, bet pastojimo neisvengiau. Pasirodo, buvo per mazas hormonu kiekis. Nors esu plonute ir tikrai nesveriau niekada 70kg.
Aisku, musu atveju, tai labai gerai, kad pastojau, nes antram samoningai turbut butume taip ir neprisiruose.
Aisku, musu atveju, tai labai gerai, kad pastojau, nes antram samoningai turbut butume taip ir neprisiruose.

QUOTE (Tasma @ 2004 03 19, 12:42) |
Ausrine, o kokius kontraceptikus gerdama tu pastojai??? O gal tai svorio itaka, kaip kad kazkas rase, jei sveri daugiau, nei 70, tikimybe passtoti zymiai padideja... |
Tasma, aš kontraceptines Cilest naudojau kokius 3 metus ir buvau labai patenkinta. O mano svoris apie 60 visada buvo. Tad nežinau kokiu būdu tas nėštumas "užsistatė".
QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 19, 14:44) |
niu, paneles negasdinkit ![]() ![]() tai kaip tada saugotis? ![]() |
Aš irgi negalėjau, o kaip negalėjau. Rodės, tikrai ne laikas. Bet nieko, viskas susidėliojo į vietas.
Vienas paguodžiantis dalykas - pačioje nėštumo pradžioje (berods apie 3 savaites) vaisius dar būna be jokių svarbių organų ir jie dar nesiformuoja, tad ar mama, nežinodama kad laukiasi, prisigertų, ar prisirūkytų, ar kokių vaistų pavartotų - nieko baisaus.
Koks patikimiausias apsisaugojimo būdas, žinai pati. Nesimylėt visai. Bet jaunoms mamytėms visiškai nerekomenduotinas

va ka tik neseniai papasakojau savo vyreliui-apsavarstysim sivakar ar verta toliau gert tabletes-jis sako kad galim ir pakentet su gumytem
bet juk jausmas tai visai ne tas... kontraceptikus as geriu tik beveik pusmeti-geriu Novynette ir sveriu apie 55...kazin ar jie man tinkami-kas blogiausia buvau pas ginekologe ir man ji nieko nepsake siuo klausimu-ar jie gerai mano organizmui ar ne-tinkami ar ne
reik pakeist gydytoja, ale privaciai brangiai kainuoja

Esu ir as is tu, kuri pastojo KT begerdama. Bet.. pati kalta, nebuvau pareiginga vartotoja, uzmirstuke esu, geriau drauges rekomenduotas tables, o ne gydytojos paskirtas
plius piknaudziavau laisvinamaisiais
..o dar ir kudute nebuvau.
Dabar esu laiminga
ir labai laukiu savo
pasirodant

Dabar esu laiminga

Kaip tik planuoju pradet gert KT (pusmecio begyje), bet dabar jau bijau, nes apie antra ne negalvojam dar ir artimiausiu metu tikrai nepageidautina.
Tai ka dabar daryt?

QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 19, 14:44) |
< juk tie vaistai tikrai nera gerai vaikeliui, bet iskur gali zinot, kad esi pastojusi...... |
Kaip man paaiskino genetikos centre, tai KT vaikeliui visai nepavojingos. Nes tai yra tie patys moteriski hormonai, kurie gaminasi moters organizme. Aisku, kalbu apie trecios kartos kontraceptikus.
QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 19, 17:19) |
va ka tik neseniai papasakojau savo vyreliui-apsavarstysim sivakar ar verta toliau gert tabletes-jis sako kad galim ir pakentet su gumytem |
As esu ta,kuri pastojo ir su prezervatyvu,ir su KT.
Auginu nuostabias dukras,o verkt,kad dabar negaliu/nenoriu/neturiu uz ka nesamone. As irgi neturejau. Dave dievas dantis-duos ir duonos. duos vaikeli,duos ir kaip ji uzaugint. Patikek. Viskas ka pasiekiau gyvenime,ka turiu,tai tik del to,kad atsirado jos. Ir toliau padarysiu viska,kad jos augtu sveikos,socios ir laimingos.