Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

AČIŪ, LAURETA, už palinkėjimus.Jums ir visai Jūsų šeimynai taip pat linksmų švenčių, geros nuotaikos, sveikatėlės ir viso ko širdelės trokšta. 4u.gif

Taip pat ir visas kitas mamytes,tėvelius ir vaikučius SU ŠVENTĖM. newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2008 12 20, 14:32)
Na va, radau gerą žinią globėjams. Kitais metais (nepamenu nuo kurios tiksliai datos) išmoka už globojamą vaiką bus padidinta iki 1000 lt.  4u.gif

schmoll.gif padidina tik seimynose globojamiems vaikams, pas mus tokiu net nera,Ramute ir tai man atrodo seimynos neturi. Suvalgioto MGL-o pakelti negali,taip kad globojamam prides varganus 52 litus....Tik mums tai,kas-globosim vistiek, bet nauju globeju nesiras tokiais kiekiais kaip reiketu....

Bet vistiek su sventem visas .....
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2008 12 25, 00:11)
schmoll.gif padidina tik seimynose globojamiems vaikams, pas mus tokiu net nera,Ramute ir tai man atrodo seimynos neturi. Suvalgioto MGL-o pakelti negali,taip kad globojamam prides varganus 52 litus....Tik mums tai,kas-globosim vistiek, bet nauju globeju nesiras tokiais kiekiais kaip reiketu....
Bet vistiek su  sventem visas .....

Aha tik šeimynose. Nu bet aš vistiek nesuprantu kodėl taip padarė, kuo skiriasi globojamas vaikas šeimoje ir šeimynoje, nenoriu nieko įžeisti bet aš visdelto pasisakau, kad geriausia vaikui tai šeimoje. Aš net įžiūriu čia vaiko teisės pažeidimą.Statusas tas pats -globa, o pinigai LABAI skiriasi.
Atsakyti
o kur yra jau oficialus viso to patvirtinimas? Kur galima paskaityti? Radau, nebereikia smile.gif . O ką gal ir šeimynų daugiau atsiras, gal kam trūksta kažkiek iki oficialios šeimynos statuso pasistengs , apsigalvos ir pasims daugiau vaikų. Tai visvien geriau nei absoliučiai nieko dėl tų vaikų. Gal kada pakels ir šeimose augantiems, svarbiausia bet kokiu atveju yra dabar nesusipykti ir nesusiginčyti su tiems kuriems pakėlė ir tiems uriems nepakėlė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 29 gruodžio 2008 - 11:48
QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 12:36)
o kur yra jau oficialus viso to patvirtinimas? Kur galima paskaityti? Radau, nebereikia smile.gif . O ką gal ir šeimynų daugiau atsiras, gal kam trūksta kažkiek iki oficialios šeimynos statuso pasistengs , apsigalvos ir pasims daugiau vaikų. Tai visvien geriau nei absoliučiai nieko dėl tų vaikų. Gal kada pakels ir šeimose augantiems, svarbiausia bet kokiu atveju yra dabar nesusipykti ir nesusiginčyti su tiems kuriems pakėlė ir tiems uriems nepakėlė.

Visų pirma tai sveika Alfija, kur tu buvai dingus?

Kažkaip aš abejoju dėl tų šeimynų, kad jų padaugės, visdelto tai didelis, atsakingas darbas, kur kas manau daugiau atsirastų norinčių globoti vieną ar du. Man tai tų pinigų nereikia, man tiesiog nepatinka pats paskirstymo pricipas. Gal galėjo visiems globojamiems vaikams pakelti ,bet po mažiau pav. 700 litų. O dabar vaikų namuose augantiems daugiausia, dabar šeimynose nu daug paklė, o šeimose globojami liko paskutinėje vietoje. O man atrodo, šeimoje vaikui augti kaip minėjau pats priimtiniausias variantas. O dabar logiškai mąstant pagal tokį mokėjimą, tai šeima kaip ir paskutinėj vietoj. Juk kaip suprantu, tai iš šeimynos dabar išėjęs vaikas mokintis aukčiau pilnametis turėtų gauti 1040 litų kol mokinsis, o iš globėjų šeimos, tai 520 litų. Ar ne taip.
O pyktis tai tikrai manau niekas net neketina. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 12 29, 13:28)
Visų pirma tai sveika Alfija, kur tu buvai dingus?
Kažkaip aš abejoju dėl tų šeimynų, kad jų padaugės, visdelto tai didelis, atsakingas darbas, kur kas manau daugiau atsirastų norinčių globoti vieną ar du. Man tai tų pinigų nereikia, man tiesiog nepatinka pats paskirstymo pricipas. Gal galėjo visiems globojamiems vaikams pakelti ,bet po mažiau pav. 700 litų. O dabar vaikų namuose augantiems daugiausia, dabar šeimynose nu daug paklė, o šeimose globojami liko paskutinėje vietoje. O man atrodo, šeimoje vaikui augti kaip minėjau pats priimtiniausias variantas. O dabar logiškai mąstant pagal tokį mokėjimą, tai šeima kaip ir paskutinėj vietoj. Juk kaip suprantu, tai iš šeimynos dabar išėjęs vaikas mokintis aukčiau pilnametis turėtų gauti 1040 litų kol mokinsis, o iš globėjų šeimos, tai 520 litų. Ar ne taip.
O pyktis tai tikrai manau niekas net neketina.  4u.gif

sveika, nugi į pirmą klasęę einu biggrin.gif , niekur nedingau, tiesiog mokausi biggrin.gif . Keturis kartus per savaitę mokausi groti ir dainuoti, paskui dar įskaitoms rengiuosi, paskui dar koncertui Kalėdiniam, o ir šiaip rašyt lygiom raidėm pasimokyt nekenkia biggrin.gif . Ne taip seniai SM laiko ir atsirado. Atostogos, žinote. Žinai vaikystėj jų laukiau dabar vėl.
Tai maža ką manom ar nemanom mes. Kaip toj dainoj - mažas esi ir pakeisti nieko negali smile.gif . Atsiras pykstančių, nepatenkintų tarppusavyje besiriejančių globėjų ir šeimynų turėtojų, ypačiai jei netoliese yra tokių ir kitokių, tam pačiam kaime taip sakant. Dar, tai aš tikiu kad TAU tų pinigų nereikia, ne tau ir duoda. Tavo dukrytei jų reikia, jai juos skiria. Va kur esmė. Tada turėtų tau, na kitoms suteikti kokios labdaros davėjos statusą, veiklą prilyginti labdarai ir palengvinti verslo mokesčius smile.gif . Tik tiek. Šiaip tai esu kažkur, kažkada viena ausim girdėjus, jog globos namų skaičių stipriai mažins. Iš oficialių asmenų visa tai girdėjau. Matyt vėl prasidės šeimynų steigimas, už tai jiems ir pakėlė.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 14:49)
Šiaip tai esu kažkur, kažkada viena ausim girdėjus, jog globos namų skaičių stipriai mažins. Iš oficialių asmenų visa tai girdėjau. Matyt vėl prasidės šeimynų steigimas, už tai jiems ir pakėlė.

pasiuto gal... gi vaikai ir dabartiniuose netlpa unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 12 29, 14:20)
pasiuto gal... gi vaikai ir dabartiniuose netlpa unsure.gif

Karusia, o kamu eto interesno...
Atsakyti
4u.gif Labas,Alfija!
Aha,tai mes abi pirmokes! biggrin.gif
Siaip,tai as girdejau,kad visiem globojamiems vaikams pakels,tik reikia,kad viska prezidentas pasirasytu(taip man sake).Bet kaip suprantu,kad 15-oje istatymu,kur pasirase ir yra pasalpu istatymas g.gif Na,palauksim,greit turetu paaisketi..
Alfija,o kur tu radai ta oficialu patvirtinima,butu idomu paskaityti. tongue.gif Nes man tai sake irgi beveik biggrin.gif oficialus zmogus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 13:49)
Matyt vėl prasidės šeimynų steigimas, už tai jiems ir pakėlė.

Nu žinokit aš tai netikiu, kad jau tos šeimynos taip sparčiai kursis. Kita vertus vistiek šeimyna liks šeimyna, tai pamažinti vaikų namai, o aš pirmenybę teikiu šeimai.
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2008 12 29, 14:38)
4u.gif Labas,Alfija!
Aha,tai mes abi pirmokes! biggrin.gif
Siaip,tai as girdejau,kad visiem globojamiems vaikams pakels,tik reikia,kad viska prezidentas pasirasytu(taip man sake).Bet kaip suprantu,kad 15-oje istatymu,kur pasirase ir yra pasalpu istatymas g.gif Na,palauksim,greit turetu paaisketi..
Alfija,o kur tu radai ta oficialu patvirtinima,butu idomu paskaityti. tongue.gif Nes man tai sake irgi beveik biggrin.gif oficialus zmogus biggrin.gif

Labutis, va kaip smagu kad ne viena aš tokia maža. Bet žinai po tiek metų į pirmą klasę tai oho biggrin.gif .
Jei apie globos namų naikinimą tai Kėdainių VTAT kalbėjo, ten lyg mažina, lyg Josvainius uždarinėja?uždarinės. Ypatingai nesigilinau, kažkaip ne tuo klausimu atvažiavus buvau(sesers vestuvės) buvo. Tai va taip nežinau kaip bus ar yra iš tiesų.
O dėl pašalpų jeigu, tai puikuojasi socialinių reikalų ministerijos informacinėj lentoj.
Kažin kaip čia bus su eiliniais globėjais g.gif . Pažiūrėsim kaip nauja šluota šluos smile.gif , šiaip ministras tikrai neblogas.
Papildyta:
QUOTE(Dar @ 2008 12 29, 15:28)
Nu žinokit aš tai netikiu, kad jau tos šeimynos taip sparčiai kursis. Kita vertus vistiek šeimyna liks šeimyna, tai pamažinti vaikų namai, o aš pirmenybę teikiu šeimai.

Tai žinoma, kad nepuls jų steigti, ale žinai koks gi pasiteisinimas prieš save- mes viską padarėm- neima tų vaikų. O ir pinigai nereikalingi didinti tada. Šeimoj globojimas yra gal ir ne esmingai kitaip, juk jei kas turi daugiavaikę šeimą, tai ten viskas visai tas pats kas tos gausumos ir neturi. Šeši vaikai visiškai optimalu, tik kad kontrolė jau visai kita.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 15:32)
Tai žinoma, kad nepuls jų steigti, ale žinai koks gi pasiteisinimas prieš save- mes viską padarėm- neima tų vaikų. O ir pinigai nereikalingi didinti tada. Šeimoj globojimas yra gal ir ne esmingai kitaip, juk jei kas turi daugiavaikę šeimą, tai ten viskas visai tas pats kas tos gausumos ir neturi. Šeši vaikai visiškai optimalu, tik kad kontrolė jau visai kita.

Nu jo tu teisi. Jiems svarbu kažką daryt, bet kad tas darymas nieko gero neduoda tai nesvarbu.
Gali ir visai tuos pinigus paimt aš savo vaiko neatsisakysiu, ne dėl pinigų ją ėmiau, bet gaila kitų vaikų, kurie taip ir liks vaikų namuose.
Kyla ir kitas klausimas ką veikia Įvaikinimo tarnyba, kodėl jie neteikia jokių pasiūlymų, kodėl nesikreipia į Vyriausybę, kad tokia tvarka negera, ar jie visdelto pritaria tam.
Atsakyti