Įkraunama...
Įkraunama...

Žalioji arbata

QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 07, 11:29)
Siaip renkuosi tarp vaisiniu ir zaliu arbatu, juodos kazkaip ne prie sirdies  blush2.gif

Neesu kategoriška ir megaujuosi tiek aromatine tiek nearomatine arbata.
Imone kurioje dirbu uzsiveze puikiu aromatiniu misiniu kur arbatos sudedamosios dalys puiki zaliava.
Dievinu arbata su kepintais ryžiais Genmaicha Fudjiyama suptilus,  bet kiek keistokas skonis. Kepinti ryziai pasizymi tuo kad padeda virskininimui.
yra arbatu atliekanciu tam tikras fukcijas organizmui greitina medziagu apykaita, mazina cholesterolio kieki.
Pvz. tyrimai rodo, kad reguliariai geriant PU-erh arbata ir valgant iprasta maista, netenkama dalies svorio. Taciau ispeju si arbata ganau savito, aitroko skonio.
Busiu neidomi bet renkuosi tai kas man skanu,o ne tai kas naudinga.
Jei domina konkrecios arbatos rusys kurias rekomenduociau paragauti klauskit  4u.gif


man PU-er su zemuoge ir skanu ir sveika, nes Pu-er be nieko, tai man slykstus skonis, o vat su zemuoge labai skani, o del zalios arbatos, tai nemazai esu isbandziusi, tikrai yra is ko pasirinkti 4u.gif

QUOTE(Simciuss @ 2009 05 07, 14:24)
"Arbatos ekspertė" -  g.gif labai skambu...  Dirbu arbatų pasaulyje dvigubai ilgiau, bet taip vadintis nedrįsčiau. Vis tik arbatos pasaulis per daug gilus ir neišmatuojamas, kad galėtum vadintis ekspertu po keleto darbo metų. Kažkaip keistai čia kvepia  mastau.gif


drinks_cheers.gif as irgi kuri laika dirbau sioje sferoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitela @ 2009 05 07, 14:56)
man PU-er su zemuoge ir skanu ir sveika, nes Pu-er be nieko, tai man slykstus skonis, o vat su zemuoge labai skani, o del zalios arbatos, tai nemazai esu isbandziusi, tikrai yra is ko pasirinkti 4u.gif
drinks_cheers.gif as irgi kuri laika dirbau sioje sferoje blush2.gif

Dirbti toje sferoje yra viena,bet pasisemti patirties yra visai kas kitą.
Jeigu ,žmogus dirbo ir domėjosi kodėl nepasidalinus ta sukaipta patirtimi. 4u.gif
Na,ar netaip. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 07, 16:51)
Dirbti toje sferoje yra viena,bet pasisemti patirties yra visai kas kitą.
Jeigu ,žmogus dirbo ir domėjosi kodėl nepasidalinus ta sukaipta patirtimi. 4u.gif
Na,ar netaip. 4u.gif


na taip, sutinku, tik va nelabai manau, kad taip greit galima tapti eksperte blush2.gifo seip domejausi ir as, bet tikrai man dar toli iki ekspertes ax.gif
na zinoma cia tik mano nuomone, su ja galima ir nesutikti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simciuss @ 2009 05 07, 14:24)
"Arbatos ekspertė" -  g.gif labai skambu...  Dirbu arbatų pasaulyje dvigubai ilgiau, bet taip vadintis nedrįsčiau. Vis tik arbatos pasaulis per daug gilus ir neišmatuojamas, kad galėtum vadintis ekspertu po keleto darbo metų. Kažkaip keistai čia kvepia  mastau.gif



Sitas nickas daugiau for fun nereikia to priimti uz gryna piniga. As nesuprantu kodel cia visada atsiranda nelaimingu zmoniu, kurie nieko nesiekia tik prisikabinti, sumenkinti, nesuprantu. Ar as ka blogo cia darau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbatos eksperte: 08 gegužės 2009 - 07:12
QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 08, 08:11)
Sitas nickas daugiau for fun nereikia to priimti uz gryna piniga. As nesuprantu kodel cia visada atsiranda nelaimingu zmoniu, kurie nieko nesiekia tik prisikabinti, sumenkinti, nesuprantu. Ar as ka blogo cia darau?

4u.gif
Atsakyti
Puiku kad atsiranda zmoniu pasidalinaciu savo patirtimi 4u.gif
Pati domiuosi arbata ir man malonu paklausyti patarimus.


Arbatos eksperte malonu kad cia apsilankei idomu bus isgirsti kazka naujo ir idomaus 4u.gif
Atsakyti
Žaliąją arbatą plikykite ilgiau-8-10min.,o žemesnių rūšių-net iki15min.,nes svarbu šios arbatosne aromatas ,o skonis.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 10, 23:53)
Žaliąją arbatą plikykite  ilgiau-8-10min.,o žemesnių rūšių-net iki15min.,nes svarbu šios arbatosne aromatas ,o skonis.



Tokios nesamones tai neigirdejau blush2.gif sorryyy
Per degustacijas jei tik minute ilgiau palaikome, viska pilame lauk ir is naujo plikome.. visu pirma ji igauna kartoka skoni, ko neturetu buti.
Nebent arbata plikote su tamponais uz kelis litus, tada matyt ir per valanda nepritrauks.
Atsakyti
QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 11, 08:47)
Tokios nesamones tai neigirdejau  blush2.gif sorryyy
Per degustacijas jei tik minute ilgiau palaikome, viska pilame lauk ir is naujo plikome.. visu pirma ji igauna kartoka skoni, ko neturetu buti.
Nebent arbata plikote su tamponais uz kelis litus, tada matyt ir per valanda nepritrauks.

Aš,su tavimi nesiginčysiu,bet aš,tai radau patašytaknygutėje"tūkstantis patarimų.Tai,tu man pasakyk,knygos klysta ,o,žmonės ne?nNoriu žinoti.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 11, 13:45)
Aš,su tavimi nesiginčysiu,bet aš,tai radau patašytaknygutėje"tūkstantis patarimų.Tai,tu man pasakyk,knygos klysta ,o,žmonės ne?nNoriu žinoti.



knygose irgi nevisa tiesa buna. Pati skaitau anglu, rusu kalba apie arbatas, namie turiu 100 skirtingu knygu ir daznai pateikta informacija jose nesutampa.
As kalbu is praktines puses, kuo vadovaujame mes.
Jeigu jusu tikslas pulti, tai nelabai ka turiu pasakyti 4u.gif
Atsakyti
[quote=arbatos eksperte,2009 05 11, 13:49]
knygose irgi nevisa tiesa buna.
4u.gif Mieloji, 4u.gif
Aš,tik parašiau ,ką knygojeyra parašyta,o,ką aš,puolu,nesuprantu,gyvenime esu taikus žmogus,bet ,mes čia apie arbatas 4u.gif
Sutik,kad kiek žmonių ,tiek skirtingų nuomonių.
Tad kviečiu draugiškai,pasidalinti šiuo klausimu,man jis yra ydomus,mielas 4u.gif
Ar,sutinki :4u:Tikiu,kad turi didelę praktinę patirtį 4u.gif
Atsakyti
[quote=regna,2009 05 11, 14:04]
[quote=arbatos eksperte,2009 05 11, 13:49]
knygose irgi nevisa tiesa buna.
4u.gif Mieloji, 4u.gif
Aš,tik parašiau ,ką knygojeyra parašyta,o,ką aš,puolu,nesuprantu,gyvenime esu taikus žmogus,bet ,mes čia apie arbatas 4u.gif
Sutik,kad kiek žmonių ,tiek skirtingų nuomonių.
Tad kviečiu draugiškai,pasidalinti šiuo klausimu,man jis yra ydomus,mielas 4u.gif
Ar,sutinki :4u:Tikiu,kad turi didelę praktinę patirtį 4u.gif
[/quote]


viskas gerai 4u.gif
Atsakyti