Įkraunama...
Įkraunama...

Žalioji arbata

man pati skaniausia zalioji arbata, kavos praktiskai is vis nebegeriu, skaniausia zalia arbata perku is :skonis ir kvapas" parduiotuviu
Atsakyti
Merginos, gal kuri zinote ar uzplikyta zalioji arbata nepraranda savo geruju savybiu, tarkim ir po paros laiko? Arbatzoliu kartu nelaiku, tik pacia arbatele.
Atsakyti
Aš,esu skaičiusi,kad alia arbata neprarastų gerų savybių ilgesnį laiką reikia ipjaustyti citrinos griežinėlių.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 04 09, 13:24)
Aš,esu skaičiusi,kad alia arbata neprarastų gerų savybių ilgesnį laiką reikia ipjaustyti citrinos griežinėlių.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.

Aciu uz patarima. Naudosim citrina.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 04 09, 15:24)
Aš,esu skaičiusi,kad alia arbata neprarastų gerų savybių ilgesnį laiką reikia ipjaustyti citrinos griežinėlių.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.



merginos cia tik mitas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 06, 15:12)
merginos cia tik mitas  4u.gif


Kadangi tavo toks pavadinimas, gal gali papasakoti, kaip užplikyti žalią arbatą? 4u.gif
Atsakyti
siaip si arbata tinka ne tik kunui bet ir sielai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(abigaile88 @ 2009 05 06, 18:02)
siaip si arbata tinka ne tik kunui bet ir sielai thumbup.gif

drinks_cheers.gif -su tavim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geewhiz @ 2009 05 06, 17:20)
Kadangi tavo toks pavadinimas, gal gali papasakoti, kaip užplikyti žalią arbatą? 4u.gif



dirbu arbatos "pasaulyje" jau kelerius metus, dalyvauju atrenkant arbatas, ruosiant degustacijas ir panasiuose reikaluose.
Bandau pagelbeti del uzplikymo:

Žalioji arbata plikoma 80- 90ºC vandeniu.
Puodeliui arbatos paprastai imkite nubrauktą arbatinį šaukštelį arbatžolių; jei plikote daugiau nei 5 puodelius, įberkite papildomą šaukštelį “arbatinukui”.
Tas pačias arbatžoles galite plikyti keletą kartų. Pirmą kartą užplikę, palaikykite, kad pritrauktų, 3-4 min; kitus kartus pakaks po 2 min.
Daugiau negu vieną kartą plikomų arbatžolių skonis kinta, tačiau jeigu ir ketvirtą kartą užplikius mėgausitės kvapnia ir gardžia arbata, vadinasi, vertėjo ją pirkti.

As pati turiu kelta megstamiausiu zalios arbatos rusiu.
Atsakyti
QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 07, 08:14)
dirbu arbatos "pasaulyje" jau kelerius metus, dalyvauju atrenkant arbatas, ruosiant degustacijas ir panasiuose reikaluose.
Bandau pagelbeti del uzplikymo:

Žalioji arbata plikoma 80- 90ºC vandeniu.
Puodeliui arbatos paprastai imkite nubrauktą arbatinį šaukštelį arbatžolių; jei plikote daugiau nei 5 puodelius, įberkite papildomą šaukštelį “arbatinukui”.
Tas pačias arbatžoles galite plikyti keletą kartų. Pirmą kartą užplikę, palaikykite, kad pritrauktų, 3-4 min; kitus kartus pakaks po 2 min.
Daugiau negu vieną kartą plikomų arbatžolių skonis kinta, tačiau jeigu ir ketvirtą kartą užplikius mėgausitės  kvapnia ir gardžia arbata, vadinasi, vertėjo ją pirkti.

As pati turiu kelta megstamiausiu zalios arbatos rusiu.

Gal gali pasidalinti arbatų pasirinkimu 4u.gif ,kokias labiausiai vertini?kodėl?
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 07, 11:02)
Gal gali pasidalinti arbatų pasirinkimu 4u.gif ,kokias labiausiai vertini?kodėl?
AČIŪ 4u.gif



Siaip renkuosi tarp vaisiniu ir zaliu arbatu, juodos kazkaip ne prie sirdies blush2.gif

Neesu kategoriška ir megaujuosi tiek aromatine tiek nearomatine arbata.
Imone kurioje dirbu uzsiveze puikiu aromatiniu misiniu kur arbatos sudedamosios dalys puiki zaliava.
Dievinu arbata su kepintais ryžiais Genmaicha Fudjiyama suptilus, bet kiek keistokas skonis. Kepinti ryziai pasizymi tuo kad padeda virskininimui.
yra arbatu atliekanciu tam tikras fukcijas organizmui greitina medziagu apykaita, mazina cholesterolio kieki.
Pvz. tyrimai rodo, kad reguliariai geriant PU-erh arbata ir valgant iprasta maista, netenkama dalies svorio. Taciau ispeju si arbata ganau savito, aitroko skonio.
Busiu neidomi bet renkuosi tai kas man skanu,o ne tai kas naudinga.
Jei domina konkrecios arbatos rusys kurias rekomenduociau paragauti klauskit 4u.gif



Atsakyti
QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 07, 08:14)
dirbu arbatos "pasaulyje" jau kelerius metus, dalyvauju atrenkant arbatas, ruosiant degustacijas ir panasiuose reikaluose.



"Arbatos ekspertė" - g.gif labai skambu... Dirbu arbatų pasaulyje dvigubai ilgiau, bet taip vadintis nedrįsčiau. Vis tik arbatos pasaulis per daug gilus ir neišmatuojamas, kad galėtum vadintis ekspertu po keleto darbo metų. Kažkaip keistai čia kvepia mastau.gif
Atsakyti