man pati skaniausia zalioji arbata, kavos praktiskai is vis nebegeriu, skaniausia zalia arbata perku is :skonis ir kvapas" parduiotuviu
Merginos, gal kuri zinote ar uzplikyta zalioji arbata nepraranda savo geruju savybiu, tarkim ir po paros laiko? Arbatzoliu kartu nelaiku, tik pacia arbatele.
Aš,esu skaičiusi,kad alia arbata neprarastų gerų savybių ilgesnį laiką reikia ipjaustyti citrinos griežinėlių.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
QUOTE(regna @ 2009 04 09, 13:24)
Aš,esu skaičiusi,kad alia arbata neprarastų gerų savybių ilgesnį laiką reikia ipjaustyti citrinos griežinėlių.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
Aciu uz patarima. Naudosim citrina.
QUOTE(regna @ 2009 04 09, 15:24)
Aš,esu skaičiusi,kad alia arbata neprarastų gerų savybių ilgesnį laiką reikia ipjaustyti citrinos griežinėlių.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
Tą aš ,esu išbandžiusi,nors yra sakoma ,kad nera gerai
Tarkime,pasidarau didesnį kiekį žalios arbatos puodelį ir neišgeiau,.
Sekantį rytą gėriau{buvo įdėta citrina}gėriau ,nenumiriau ,dar gyva.
merginos cia tik mitas

QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 06, 15:12)
Kadangi tavo toks pavadinimas, gal gali papasakoti, kaip užplikyti žalią arbatą?

QUOTE(abigaile88 @ 2009 05 06, 18:02)


QUOTE(geewhiz @ 2009 05 06, 17:20)
dirbu arbatos "pasaulyje" jau kelerius metus, dalyvauju atrenkant arbatas, ruosiant degustacijas ir panasiuose reikaluose.
Bandau pagelbeti del uzplikymo:
Žalioji arbata plikoma 80- 90ºC vandeniu.
Puodeliui arbatos paprastai imkite nubrauktą arbatinį šaukštelį arbatžolių; jei plikote daugiau nei 5 puodelius, įberkite papildomą šaukštelį arbatinukui.
Tas pačias arbatžoles galite plikyti keletą kartų. Pirmą kartą užplikę, palaikykite, kad pritrauktų, 3-4 min; kitus kartus pakaks po 2 min.
Daugiau negu vieną kartą plikomų arbatžolių skonis kinta, tačiau jeigu ir ketvirtą kartą užplikius mėgausitės kvapnia ir gardžia arbata, vadinasi, vertėjo ją pirkti.
As pati turiu kelta megstamiausiu zalios arbatos rusiu.
QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 07, 08:14)
dirbu arbatos "pasaulyje" jau kelerius metus, dalyvauju atrenkant arbatas, ruosiant degustacijas ir panasiuose reikaluose.
Bandau pagelbeti del uzplikymo:
Žalioji arbata plikoma 80- 90ºC vandeniu.
Puodeliui arbatos paprastai imkite nubrauktą arbatinį šaukštelį arbatžolių; jei plikote daugiau nei 5 puodelius, įberkite papildomą šaukštelį arbatinukui.
Tas pačias arbatžoles galite plikyti keletą kartų. Pirmą kartą užplikę, palaikykite, kad pritrauktų, 3-4 min; kitus kartus pakaks po 2 min.
Daugiau negu vieną kartą plikomų arbatžolių skonis kinta, tačiau jeigu ir ketvirtą kartą užplikius mėgausitės kvapnia ir gardžia arbata, vadinasi, vertėjo ją pirkti.
As pati turiu kelta megstamiausiu zalios arbatos rusiu.
Bandau pagelbeti del uzplikymo:
Žalioji arbata plikoma 80- 90ºC vandeniu.
Puodeliui arbatos paprastai imkite nubrauktą arbatinį šaukštelį arbatžolių; jei plikote daugiau nei 5 puodelius, įberkite papildomą šaukštelį arbatinukui.
Tas pačias arbatžoles galite plikyti keletą kartų. Pirmą kartą užplikę, palaikykite, kad pritrauktų, 3-4 min; kitus kartus pakaks po 2 min.
Daugiau negu vieną kartą plikomų arbatžolių skonis kinta, tačiau jeigu ir ketvirtą kartą užplikius mėgausitės kvapnia ir gardžia arbata, vadinasi, vertėjo ją pirkti.
As pati turiu kelta megstamiausiu zalios arbatos rusiu.
Gal gali pasidalinti arbatų pasirinkimu

AČIŪ

QUOTE(regna @ 2009 05 07, 11:02)
Siaip renkuosi tarp vaisiniu ir zaliu arbatu, juodos kazkaip ne prie sirdies

Neesu kategoriška ir megaujuosi tiek aromatine tiek nearomatine arbata.
Imone kurioje dirbu uzsiveze puikiu aromatiniu misiniu kur arbatos sudedamosios dalys puiki zaliava.
Dievinu arbata su kepintais ryžiais Genmaicha Fudjiyama suptilus, bet kiek keistokas skonis. Kepinti ryziai pasizymi tuo kad padeda virskininimui.
yra arbatu atliekanciu tam tikras fukcijas organizmui greitina medziagu apykaita, mazina cholesterolio kieki.
Pvz. tyrimai rodo, kad reguliariai geriant PU-erh arbata ir valgant iprasta maista, netenkama dalies svorio. Taciau ispeju si arbata ganau savito, aitroko skonio.
Busiu neidomi bet renkuosi tai kas man skanu,o ne tai kas naudinga.
Jei domina konkrecios arbatos rusys kurias rekomenduociau paragauti klauskit

QUOTE(arbatos eksperte @ 2009 05 07, 08:14)
dirbu arbatos "pasaulyje" jau kelerius metus, dalyvauju atrenkant arbatas, ruosiant degustacijas ir panasiuose reikaluose.
"Arbatos ekspertė" -

