Monika 150,prašau receptuką
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe thumbup.gif
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
silke:) ,aš cukrų supyliau į šaltą kiaušinių masę,cukrus karštas,o kiaušiai šalti,tai ir sutraukė cukrų tešla buvo tokia minkšta,kad net lūžo,trapi,nemoku paaiškint tai aš truputį miltais pabarstau ir lengvai iškočioju dariau tokius storesnius meduoliukus,kad nesutrupėtų labai jau skanūs
čia buvo repeticija prieš Kalėdas antrą kartą tikiuos geriau gausis
DaivaP labai Jum ačiū.. Prieš pat kalėdas mėginsiu šitą receptą. Rytoj važiuosiu pirkti formelių kol dar visų neišpirko,tik kažin ką aš rasiu..
QUOTE(daivaP @ 2008 12 12, 19:23)
Monika 150,prašau receptuką
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
2 kiausiniai
norimu prieskoniu
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
2 kiausiniai
norimu prieskoniu
Cia lyg Cipciuko receptas
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 12, 20:01)
Cia lyg Cipciuko receptas
TAIP,TAIP
įkėliau ant greičio ir tik dabar prisėdusi perskaičiau,kad neperašiau,jog čia Cipciuko receptas
atsiprašau viskas per žioplumą,tikrai nenorėjau pasisavinti šio nuostabaus receptėlio
QUOTE(daivaP @ 2008 12 12, 21:00)
TAIP,TAIP
įkėliau ant greičio ir tik dabar prisėdusi perskaičiau,kad neperašiau,jog čia Cipciuko receptas
atsiprašau viskas per žioplumą,tikrai nenorėjau pasisavinti šio nuostabaus receptėlio
As ir nesakau, kad norejai pasisavint tik pamasciau, ar ten ne Cipciuko
Jezus marija ....rado uz ka atsiprasineti , nu jus duodate deginta cukru pilti i salta mase , bet as tikrai kita karta surasysiu viska nuo A iki Z , nes net nepagalvojau , kad gali kilti problemu
As vel juos kepiau , nes atvaziavo sveciu ir sumaumojo visus , bet nu tiesiog pamirsau padeginti cukru ir man jie ne toki skanus kaip tie rudukai , man meduoliukas turi truuuuuuuuputi karstelti ( bet cia tik mano skonis !!!!!!!!) ir kai dabar dariau ta glaju dariau rugstesni ir dar ipyliau ivairiu kvapu po lasely .......mmmmmmm koks skonis pasaka
As vel juos kepiau , nes atvaziavo sveciu ir sumaumojo visus , bet nu tiesiog pamirsau padeginti cukru ir man jie ne toki skanus kaip tie rudukai , man meduoliukas turi truuuuuuuuputi karstelti ( bet cia tik mano skonis !!!!!!!!) ir kai dabar dariau ta glaju dariau rugstesni ir dar ipyliau ivairiu kvapu po lasely .......mmmmmmm koks skonis pasaka
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 12, 21:41)
As vel juos kepiau dariau ta glaju dariau rugstesni ir dar ipyliau ivairiu kvapu po lasely .......mmmmmmm koks skonis pasaka
Ir vėl kepėt Ir dar taip skaniai aprašėt O kur fotkė, a Tikriausiai sakysit, kad panašūs į prieš tai buvusius, bet į jusiškius visus kepinukus norisi paspoksot
jau paskaičiau kitoj temoj, kad turit problemų su fotiku - tikiuosi viskas gerai baigsis ir mes vaizdelius pamatytsim
QUOTE(RiMami @ 2008 12 12, 21:50)
Ir vėl kepėt Ir dar taip skaniai aprašėt O kur fotkė, a Tikriausiai sakysit, kad panašūs į prieš tai buvusius, bet į jusiškius visus kepinukus norisi paspoksot
Fotikas uzsiblokavo
As irgi kaupiuosi tuos meduoliukus kepti... net cukraus pudros braskiu skonio nusipirkau ka tik nesamoniu nepridaryciau kaip su biskvitais klausineju vis klausineju, o iki galo vistiek neisklausineju
As jau triskart siemet kepiau kaledini pyraga, visi jau paragauti, visi skoniai skiriasi, nes kazkiek ir ingridientai keiciasi, siandien kaip tik prapjoviau pries 1,5 menesio kepta, laikiau folijoj ivyniota spintoje, per ta laika, nei karto netikrinau, viskas , niekas nesupelijo, o jame daug citrusiniu ir jis pats skaniausias
QUOTE(Ratatankė @ 2008 12 12, 11:45)
Mergaitės, SOS
Prieš tris savaites kepiau tą kalėdinį pyragą, kur ilgai laikyt reikia. Pasidarė įdomu kaip jis. Užlipau į antresoles, išvyniojau iš paklodės, o jis apipelijęs , nu tai apipjausčiau vėl suyniojau ir į balkoną išnešiau. Bet jis man senatve trenkia kai paragavau , tai jau čia gal jį išmest tiek pinigų sukišus?
Prieš tris savaites kepiau tą kalėdinį pyragą, kur ilgai laikyt reikia. Pasidarė įdomu kaip jis. Užlipau į antresoles, išvyniojau iš paklodės, o jis apipelijęs , nu tai apipjausčiau vėl suyniojau ir į balkoną išnešiau. Bet jis man senatve trenkia kai paragavau , tai jau čia gal jį išmest tiek pinigų sukišus?
na turbut blogai,kad paklodeje laikei,man sake,kad i folija suvynioti ir dar i celofanini maiseli,eina sau,einu ir as tikrinti,stovi ant spintos pas mane nuo lapkricio pradzios
Gerai kad ne per sventes apsiziureta tie pelesiai. Ras issivynioji, jau nori det ant stalo, o cia gi visas pukais zaliais nuejes
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 12, 22:10)
Gerai kad ne per sventes apsiziureta tie pelesiai. Ras issivynioji, jau nori det ant stalo, o cia gi visas pukais zaliais nuejes
Oj nejuokink isivaizduoju ta vaizdeli , bet mergaiciu darbo labai gaila ir kepa jis velniskai ilgai , kiek elektros ar duju isnaudota ....na pades saltai ir viskas bus okei