Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(coliukasv @ 2008 12 12, 13:01)
ir dar vienas klausimas.. jei aš meduoliukus noriu į šokoladą įmerkt, na, kad visas šokolade būdų tai kaip tą šokoladą paruošt o dar geriau jei pačiai pasidaryt tik nzn kaip... 4u.gif  blush2.gif


Na as sokolada naudoju karunos juodaji , tai ji islydau karstoi vonelei ( ne verdancioj schmoll.gif !!!!) ipylusi pieno , na kiek jo pilti tiksliai nepasakysiu , darau is akies , ir neissigaskite jei ji sutrauks, ipilkite dar truputi pieno ir labai smarkiai issukite , jis atsistato , tada karstu aptepi sienas ( as tepiau tik viena puse) ir padedi , kad atsaltu ir apstingtu , taip visas detales , o paskui reikia sulipdyti , glajumi ar beze ,
( tiesa , priestai lipinant as ji ispaisau , nes paskui labai nepatogu buna schmoll.gif )

Papildyta:
Taip apvalius , nors kepant vienas sonas pasidaro lygus , tai as ji viduriui namelio paliksiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Elen @ 2008 12 12, 11:45)
Merginos, radau dar kalediniu receptu. Cia :
http://www.alfa.lt/s...008-12-12_09-00



Nugi skaniai skamba tie vienuolynų raguoliai biggrin.gif reiktų pabandyt, tik neturiu su kuo sumalt riešutus g.gif o kažin, gal būtų neblogai, jei pakepinčiau ir sugrūsčiau juos, gi stambesni riešutų gabaliukai tai dar skaniau rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Cipciuk,tai raugintas keksas su dziovintais vaisiais,ismirkytais alkogolyje... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 12 12, 14:38)
user posted image

Cipciuk,tai raugintas keksas su dziovintais vaisiais,ismirkytais alkogolyje... 4u.gif


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....nevalgiusi dar tokio blink.gif , tuo labiau - nedariusi rolleyes.gif aciu uz atsakyma 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2008 12 12, 12:45)
Mergaitės, SOS  verysad.gif
Prieš tris savaites kepiau tą kalėdinį pyragą, kur ilgai laikyt reikia. Pasidarė įdomu kaip jis. Užlipau į antresoles, išvyniojau iš paklodės, o jis apipelijęs  blink.gif , nu tai apipjausčiau vėl suyniojau ir į balkoną išnešiau. Bet jis man senatve trenkia kai paragavau  unsure.gif , tai jau čia gal jį išmest tiek pinigų sukišus?  doh.gif
Papildyta:


O tu salta ar karsta suvyniojai?
Mane lygiai toks pat nerimas kamuoja.... Jau buvau isvyniojus karta ta pyraga - dar nieko, ir kvepia skaniai, bet man jis atrodo per dregnas nuo tiek vaisiu ir tikrai puiki terpe pelesiui.... Ir del STOLLEN vyniotinio bijau.. Toks skanus sviezias buvo - kazin, kaip su tuo dvieju savaiciu laikymu g.gif
Atsakyti
Mergaites , kiskite jus juos greiciau i saldytuvus doh.gif , o tai liksite be pyragu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 12, 12:50)
Daivute , kai pyliai cukru reikejo smarkiai maisyti , cia as kalta nepaminejau doh.gif  blush2.gif , o dabar patariu ji tiesiog istraukti ( ta gabala ) ir mesti lauk , kitos iseities nematau .


nepergyvenkit,viskas gerai 4u.gif
kaitinau,kaitinau aš tuos kiaušinius kol kantrybės turėjau smile.gif po to perkošiau tą masę per sietelį ir viskas thumbup.gif aptirpo tas cukrus,yik vienas gabaliukas liko
tešla išsikočiojo labai lengvai,tokia minkštutė,bet gal kiek per minkšta buvo g.gif ,nes kai išsipūtė,tai nebeliko meduoliukų formos,tai kitą partiją kai kepiau,įdėjau truputį daugiau miltų,tai atrodo geriau gavosi ax.gif
meduoliai pasakiškai skanūs thumbup.gif ,nors ir nėra labai gražūs blush2.gif
glaisto nedariau,nes jau baigiam suvalgyt tongue.gif
tikrai dar kepsiu prieš Kalėdas 4u.gif tada jau bandysiu glazūruoti
user posted image
user posted image
štai kokie man gavosi smile.gif glazūruoti būtų skaniau ir gražiau,bet šiandien nebebuvo laiko
kitam kartui pasistengsiu labiau tongue.gif
Atsakyti
clap.gif clap.gif clap.gif kepiau siandien imbierinius sausainius, kur mikepukuotukass nuoroda dave. tai labai skanus, nors ir kieti gavosi. jau taip gerai jauciasi imbiero skonis (jo dejau dvigubai, nei recepte nurodyta). Vienu, zodziu, kai neturiu su kuom palyginti, tai esu patenkinta rezultatu thumbup.gif . Bijau, kad iki Kaledu gali nelikti. Ir man jau tokie grazus tie sausainiukai, tokios mielos figureles. Beje, mano nuomone 12 min kepti yra per ilgai, nes visiskai rudi ir perkepe gaunasi. Paskutines dvi partijas kepiau 9 - 10 min, tai pats tas.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2008 12 12, 17:00)
nepergyvenkit,viskas gerai 4u.gif
kaitinau,kaitinau aš tuos kiaušinius kol kantrybės turėjau smile.gif po to perkošiau tą masę per sietelį ir viskas thumbup.gif aptirpo tas cukrus,yik vienas gabaliukas liko
tešla išsikočiojo labai lengvai,tokia minkštutė,bet gal kiek per minkšta buvo g.gif ,nes kai išsipūtė,tai nebeliko meduoliukų formos,tai kitą partiją kai kepiau,įdėjau truputį daugiau miltų,tai atrodo geriau gavosi ax.gif
meduoliai pasakiškai skanūs thumbup.gif ,nors ir nėra labai gražūs blush2.gif
glaisto nedariau,nes jau baigiam suvalgyt tongue.gif
tikrai dar kepsiu prieš Kalėdas 4u.gif tada jau bandysiu glazūruoti
user posted image
user posted image
štai kokie man gavosi smile.gif glazūruoti būtų skaniau ir gražiau,bet šiandien nebebuvo laiko
kitam kartui pasistengsiu labiau tongue.gif


Gal galetumet ikelti recepto nuoroda pagal kuria kepete situos meduolius? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2008 12 12, 19:00)
nepergyvenkit,viskas gerai 4u.gif
kaitinau,kaitinau aš tuos kiaušinius kol kantrybės turėjau smile.gif po to perkošiau tą masę per sietelį ir viskas thumbup.gif aptirpo tas cukrus,yik vienas gabaliukas liko
tešla išsikočiojo labai lengvai,tokia minkštutė,bet gal kiek per minkšta buvo g.gif ,nes kai išsipūtė,tai nebeliko meduoliukų formos,tai kitą partiją kai kepiau,įdėjau truputį daugiau miltų,tai atrodo geriau gavosi ax.gif
meduoliai pasakiškai skanūs thumbup.gif ,nors ir nėra labai gražūs blush2.gif
glaisto nedariau,nes jau baigiam suvalgyt tongue.gif
tikrai dar kepsiu prieš Kalėdas 4u.gif tada jau bandysiu glazūruoti



ir as dariau šituos meduolius. Iškilo irgi ta pati problema - nors pyliau degintą cukrų stipriai maišydama, jis ,bjaurybė, vis tiek sušoko į gabalą. Tiesa, kaitinant truputį aptirpo, bet ne visas. Todėl trūko tos gražios spalvelės....
Klausimas:
ar degintą karštą cukrų reikia pilti į šiltą kt. ingrien. masę, ar į karštą? Ką reikėtų daryti, kad jis visas ištirptų?
Dar klausimas dėl tešlos: kokia yra maloniai minkšta tešla? Maniškė dedant tikslias proporcijas , kibo prie rankų, todėl dadėjau tų miltų, ale vis tiek stipriai privargau kol ėjo normaliai viską padaryti...
Beja, skonis tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2008 12 12, 13:45)
Mergaitės, SOS  verysad.gif
Prieš tris savaites kepiau tą kalėdinį pyragą, kur ilgai laikyt reikia. Pasidarė įdomu kaip jis. Užlipau į antresoles, išvyniojau iš paklodės, o jis apipelijęs  blink.gif , nu tai apipjausčiau vėl suyniojau ir į balkoną išnešiau. Bet jis man senatve trenkia kai paragavau  unsure.gif , tai jau čia gal jį išmest tiek pinigų sukišus?  doh.gif
Papildyta:
Va mano meduoliai, čia kad nebūtų tokia liūdna žinutė  tongue.gif
http://img376.images...eduoliaiph5.jpg



labai keista, aš jau kelintus metus jį kepu ir laikau po kelias savaites, bet dar niekada nesupelijo, tiesa laikau jį folijoj ir sausoj vietoj, gal kartais jam nepatiko temperatūra patalpos, gal per šilta g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelyte @ 2008 12 12, 18:19)
labai keista, aš jau kelintus metus jį kepu ir laikau po kelias savaites, bet dar niekada nesupelijo, tiesa laikau jį folijoj ir sausoj vietoj, gal kartais jam nepatiko temperatūra patalpos, gal per šilta g.gif

na jopštvairogės doh.gif ačiū šiaip kas ten ankščiau parašė, kad pelėsis atsirado mirksiukas.gif
išvynioju grožius du savo iš folijos ir ką sau manot cool.gif pelėsis, bet tik pradėjęs grybelis augti, nepažaliavę dar schmoll.gif tai nuvalėm su vyru, paragavom... o jau koooks sotus reikalas bigsmile.gif thumbup.gif ir į šaldytuva sukišau smile.gif
tai nusprendėm, kad musėt reiktų su alkoholiu dar pasigamint, visai jis tiktų ax.gif
Atsakyti