
Šiandien buvau HYPER RIMI , mačiau yra formelių kepimui - kojines ir varpeliai

Atsiprasau, merginos, del dvieju vienodu zinuciu - is ryto kazkodel buvo labai prastas interneto rysys, parode, kad pimoji neikelta, o kai jau antrakart issiunciau - abi iskart atsirado


Dar del to dazyto cukraus. Nesunku ji paversti cukraus pudra. As tam reikalui naudoju paprasciausia kavamale (turiu atskira prieskoniams) - glaistams, beze ir pan. uzdazyti juk kilogramu nereikia, per 2-3 kartus galima susimalti. Tai tokia butu mano patirtis, kaip issisukti is situaciju, kai cukraus tirpinti negalima.
O kas del medaus, tai jokia gera mintis i galva nesauna - kazin, ar nuo sirupu (klevu, cukranendriu) nepasikeicia teslos struktura - o jeigu iseis meduoliai kokie "guminiai" arba labai kieti, ir net stovedami pora savaiciu nesuminkstes? Ko gero meginciau tiesiog kepti kokius nors sausainiukus be medaus (pvz. Sonatinos bloge yra sventiniai kakaviniai sausainiai - isbandyta - super) ir nuglaistyciau juos kaip meduolius. Vis siokia tokia iseitis, kai seimoj ligoniukas

Oj nieko blogo del tu zinuciu
, tu nepergyvenk , tik as pamaniau , kad gal nepastebejai ir vietoj patarimo apie medu issiuntei ta pacia apie dazus , cukru sumalti galima ( nors taip kaip pudra jis nesusimals
) bet ideja superine
, noriu paklausti , o kokiu spalvu ten yra ? gal ruda ar juoda yra ?



Cipciuk, bijau primeluoti, nes vyras salia labai nekantriai trepsejo, griebiau, mano nuomone, kalediskiausius (zalius ir raudonus), del kitu nelabai atsimenu


QUOTE(xmarx @ 2008 12 11, 08:15)
Jums leidus, pasidalinsiu savo patirtimi del maistiniu dazu, gal pravers
Kaune Akropolyje yra pora tokiu specializuotu saldainiu ir sokolado parduotuveliu (I aukste, salia vyno parduotuveles ir virsuje, priesais kino teatra). Jose yra pirkti labai smulkaus, maistiniais dazais nudazyto cukraus (kokiu 7 spalvu - pirkau pries pora savaiciu). Darydama glaista, tiesiog vietoj cukraus pudros iplaku sita cukru - po keliu minuciu glaistas nusidazo norima spalva. Kad cukrus iki galo istirptu ir dazai geriau pasiskirsytu, palaukiu kelias minutes ir dar karta isplaku.
Buteliukai su spalvotu cukrumi nemazi, kainuoja apie 3 Lt kazkur, gaminta Vokietijoje. Sustatyti vitrinoje uz stiklo - reiketu paprasyti pardaveju kalediniu pabarstu, tada jos parodo, kur viskas suslepta

Kaune Akropolyje yra pora tokiu specializuotu saldainiu ir sokolado parduotuveliu (I aukste, salia vyno parduotuveles ir virsuje, priesais kino teatra). Jose yra pirkti labai smulkaus, maistiniais dazais nudazyto cukraus (kokiu 7 spalvu - pirkau pries pora savaiciu). Darydama glaista, tiesiog vietoj cukraus pudros iplaku sita cukru - po keliu minuciu glaistas nusidazo norima spalva. Kad cukrus iki galo istirptu ir dazai geriau pasiskirsytu, palaukiu kelias minutes ir dar karta isplaku.
Buteliukai su spalvotu cukrumi nemazi, kainuoja apie 3 Lt kazkur, gaminta Vokietijoje. Sustatyti vitrinoje uz stiklo - reiketu paprasyti pardaveju kalediniu pabarstu, tada jos parodo, kur viskas suslepta

niu čia tai super ačiū ačiū ačiū... tiek kad kol susiradau kokia ten ta parduotuvė pavargau kiek, bet va susiskambinau, paprašiau kad užsakytų į pnvz ir sakė kitą savaitę bus. gal dar kam reikia:) valio valio valio.... bus meduoliukai bandomi ir apipaišysim.. o kas dėl to, kad negalima dažyt beze tai nelabai sutikčiau nors instrukcijos neskaičiau bet jei tai spalvotas cukrus tai nieko blogo tiek , kad reikia ilgiau plakti... dar vaikystėj su broliu buvom į mamos dažus įpylę cukraus.. aišku mama barė, (nes tai iš dalie buvo pragyvenimo šaltinis), bet sunaudojo.. būtent beze dažydama.. kaip ir sakiau tik ilgiau plakdavo:) bent pabandyti tai tikrai galima:) arba malti irgi išeitis... o jei dar ryškesni gaunasi spalva galima ir mažiau dėti kiek:)
QUOTE(Edmė @ 2008 12 11, 14:06)
Atsakykit man neišmanėlei, su kuo persijojat miltus. Daug kur receptuose rašo, kad reikia persijoti miltus. Tai vat su kuo ir kur pirkti tą daiktą
.

Buna pardese pirkt tokiu kostuveliu, su smulkiu sieteliu. Visokiu dydziu maciau pvz IKI pardej. Pvz kaip arbatai buna, kad nuosedos nepatektu i puodeli, tai tokiu daug didesniu buna


KAip sauniai jus cia visos Kaledom ruosiates!
O as turiu rupesti. Kai ana savaite skaiciau apie meduoliu kepima, maciau kazkuri idejo nuoroda i trafaretus meduoliniam zmogeliukui (kaip is shreko). O dabar kai jau pribrendau kept negaliu ju rast
perziuirejau tris temas, nera. gal kuri turit, tai labai buciau dekinga, jei pasidalintumet





QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 11, 15:41)
Buna pardese pirkt tokiu kostuveliu, su smulkiu sieteliu. Visokiu dydziu maciau pvz IKI pardej. Pvz kaip arbatai buna, kad nuosedos nepatektu i puodeli, tai tokiu daug didesniu buna
nu as nemoku paaiskint :)jei ka, nufotkinsiu 


Supratau. Ir pati tokį mažiuką turiu

QUOTE(xmarx @ 2008 12 11, 07:15)
Jums leidus, pasidalinsiu savo patirtimi del maistiniu dazu, gal pravers
Kaune Akropolyje yra pora tokiu specializuotu saldainiu ir sokolado parduotuveliu (I aukste, salia vyno parduotuveles ir virsuje, priesais kino teatra). Jose yra pirkti labai smulkaus, maistiniais dazais nudazyto cukraus (kokiu 7 spalvu - pirkau pries pora savaiciu). Darydama glaista, tiesiog vietoj cukraus pudros iplaku sita cukru - po keliu minuciu glaistas nusidazo norima spalva. Kad cukrus iki galo istirptu ir dazai geriau pasiskirsytu, palaukiu kelias minutes ir dar karta isplaku.
Buteliukai su spalvotu cukrumi nemazi, kainuoja apie 3 Lt kazkur, gaminta Vokietijoje. Sustatyti vitrinoje uz stiklo - reiketu paprasyti pardaveju kalediniu pabarstu, tada jos parodo, kur viskas suslepta

Kaune Akropolyje yra pora tokiu specializuotu saldainiu ir sokolado parduotuveliu (I aukste, salia vyno parduotuveles ir virsuje, priesais kino teatra). Jose yra pirkti labai smulkaus, maistiniais dazais nudazyto cukraus (kokiu 7 spalvu - pirkau pries pora savaiciu). Darydama glaista, tiesiog vietoj cukraus pudros iplaku sita cukru - po keliu minuciu glaistas nusidazo norima spalva. Kad cukrus iki galo istirptu ir dazai geriau pasiskirsytu, palaukiu kelias minutes ir dar karta isplaku.
Buteliukai su spalvotu cukrumi nemazi, kainuoja apie 3 Lt kazkur, gaminta Vokietijoje. Sustatyti vitrinoje uz stiklo - reiketu paprasyti pardaveju kalediniu pabarstu, tada jos parodo, kur viskas suslepta

Jetau, kaip jums ačiū!!!







QUOTE(cipciukas @ 2008 12 11, 13:25)
Oj nieko blogo del tu zinuciu
, tu nepergyvenk , tik as pamaniau , kad gal nepastebejai ir vietoj patarimo apie medu issiuntei ta pacia apie dazus , cukru sumalti galima ( nors taip kaip pudra jis nesusimals
) bet ideja superine
, noriu paklausti , o kokiu spalvu ten yra ? gal ruda ar juoda yra ?



Senais laikais (pries kokius 20-25 m.) cukraus pudra buvo prie deficitu, tai kuo puikiausiai padedavo kavamale. Viskas puikiai susimaldavo ir darydavom glajus, figureles lipdydavom. Tik kad daug prisimalt reikdavo, net kavamale uzkaisdavo


