Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(cipciukas @ 2008 12 22, 18:32)
o tu soda nugesinai ??? unsure.gif

Bet juk nenugesinus sodos skonis siaubingas turėtų būti, ar ne? Ir apskritai, nepatogu sodą naudoti, geriau kepimo miltelius. Nors, jei meduoliai kepami ne tuojau pat, skaičiau, kad geriau naudoti sodą (nors pati naudojau kepimo miltelius ir laikiau 3 paras tešlą šaldytuve).

Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2008 12 22, 21:00)
doh.gif  doh.gif  doh.gif ten ziurejau, bet aisku neuzsifiksavo  doh.gif
tai soda taip iskildina  blink.gif net negalvojau, nu gyveni ir mokaisi doh.gif  tongue.gif
seniau kaip tik galvodavau, kad nugesinta soda kildina  lotuliukas.gif

O koks skonius buvo? Nesijaute soda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2008 12 22, 11:32)
Tikrai nepasakyciau, kad pirma karta  schmoll.gif  labai grazus  thumbup.gif
Ir meduoliai super visu  wub.gif



labai gražus namukas wub.gif
Atsakyti
Pagaliau pagaliau, trečias kartas nemelavo, iškepiau tokius meduoliukus, kokių norėjau clap.gif Dabar laaaaaaaaaaabai padėkosiu Cipciukui už tokį superinį receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 22, 21:41)
O koks skonius buvo? Nesijaute soda? g.gif

nu nesijaucia man niekada ax.gif
man ar soda, ar kepimo milteliai, vienodas skonis vis tiek g.gif
Atsakyti
vakar kepiau japonišką obuolių-aguonų pyragą. Šiandien vos vos kasnytį paragavau-skanu, bet tiksliai pasakyti nieko negaliu-reikia normaliai paragauti. Dėjau apie 10 šaukštų tirštutėlės manų košės, kai iškepė skystokai atrodė, šiandien jau tvirtesnis tikrai. Lašinau migdolų esencijos lašus vietoj aliejuko.
O dabar klausimėlis - šokoladu liesiu tik šiandien vakare-po paros. Nusipirkau vakar glajų šokoladinį (geltonas popieriukas, su keksu užlietu šokoladu, 3,49 lt Maximoj mokėjau). Ar kas naudojot tokį ar panašų glajų, ar tik būtinai tikrą šokoladą ištirpintą? Ten pašildai ir pili per kampą parašyta, bet gyvenime tokio nenaudojus, bijau sugadinti kepinį doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 12 23, 08:00)
vakar kepiau japonišką obuolių-aguonų pyragą. Šiandien vos vos kasnytį paragavau-skanu, bet tiksliai pasakyti nieko negaliu-reikia normaliai paragauti. Dėjau apie 10 šaukštų tirštutėlės manų košės, kai iškepė skystokai atrodė, šiandien jau tvirtesnis tikrai. Lašinau migdolų esencijos lašus vietoj aliejuko.
O dabar klausimėlis - šokoladu liesiu tik šiandien vakare-po paros. Nusipirkau vakar glajų šokoladinį (geltonas popieriukas, su keksu užlietu šokoladu, 3,49 lt Maximoj mokėjau). Ar kas naudojot tokį ar panašų glajų, ar tik būtinai tikrą šokoladą ištirpintą? Ten pašildai ir pili per kampą parašyta, bet gyvenime tokio nenaudojus, bijau sugadinti kepinį doh.gif .

as seniau tik tokiais ir tepdavau. bet as sausainius tepdavau, tai skonis jo visai nieko. turetu buti gerai.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 23, 09:03)
as seniau tik tokiais ir tepdavau. bet as sausainius tepdavau, tai skonis jo visai nieko. turetu buti gerai.



Ačiukas 4u.gif Šįvakar užliesiu ir paliksiu iki Kalėdų
Atsakyti
QUOTE(Žalia žalia pieva... @ 2008 12 22, 15:37)
Būkit mielos, patarkit man truputį vienu nesudėtingu klausimu  ax.gif Noriu išsikepti japonišką aguonų-obuolių pyragą, ir ten parašyta, kad reikia permalti aguonas. Kaip suprasti permalti? Turiu omeny su kuo jas malti?  blush2.gif

As aguonas nuplikytas su blenderiu sumalu. O sio pirago virsu su savos gamybos glajum apipilu, dar balto tirpinto sokolado imaisau (pilu ant rudo ir pabraukau) gaunasi marmurinis toks. Tas glajus sutvirtina aguonini pyraga.
Atsakyti
Aš tai nuplikiusi aguonas per mėsmalę 2 kartus permaliau.
Atsakyti
Kaip suprantu, darant glajų meduoliams iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros, negalima plakti mikseriu, reikia puode maišyti ranka?
Atsakyti
QUOTE(Šponka @ 2008 12 23, 15:20)
Kaip suprantu, darant glajų meduoliams iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros, negalima plakti mikseriu, reikia puode maišyti ranka?




as tai isplakiau mikseriu, nes mano cukraus pudra buvo kzk sukietijus gabaliukais doh.gif mase gal tik biski per skysta gavosi, bet manau per mazai cukraus pudros prikroviau:geda2:
Atsakyti