Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(astiti @ 2008 12 21, 12:54)
as jau viska susipirkau einu kepti sausainiuku pagal cipsiuko recepta  4u.gif  tikiuosi gausis....visu prieskoniu neradau tik cinamono ir imbiero nusipirkau, gerai bus ir su tokiais ax.gif  ax.gif po visu kepiniu idesiu ir savo mena , kad ir kaip gausis lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Sekmes, lauksim nuotraukos mirksiukas.gif . As tai tik cinamono dejau, nes nelabai megstu tuos visus prieskonius, bet gavosi super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2008 12 21, 11:28)
O kaip juos daro?  g.gif


Aptepi glazūra tą ežiuko formos kepinuką, dedi pirštą ant glazūros ir staigiu judesiu keli pirštą aukštyn lotuliukas.gif (lyg ištempi taip spyglį) bandžiau ir su šaukštuku gaunasi taip spygliuoti. Tik labai reik glazūrą nutaikyt - jei ji bus skystoka - tai spygliukai bus tokie maži ir išsilieję - reikia tokią tirštesnę pasidaryt, kad formą laikytų, bet jei per tiršta bus - tai vėl tokie negražiai ruplėti gaunasi. Žodžiu - pajausi kaip turi būti kai darysi. Čia grynas žaidimas su tais spygliais doh.gif

gitule, namukas labai fainas, o besmegenis thumbup.gif thumbup.gif ir taip dailiai išpieštas thumbup.gif
Atsakyti
user posted image


Įkeliu savo meduolinio namuko receptą.Gal dar kas susigundysit ir spėsit jį išsikepti. Naudojau aukščiausios rūšies kvietinius miltus(tik ne extra. Jie tinka pyragams, bet ne meduoliams ar sausainiams)

Viskas daroma labai paprastai:

Meduolinei tešlai reikės:
1 kg kvietinių miltų
450g medaus
250g cukraus
100g sviesto
2 kiaušinių
6 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
prieskonių meduolinei tešlai(cinamonas,gvazdikėliai,bet galima ir be to apseiti)

Glajui:
3 kiaušinio baltymai
1 valg.šaukštas citrinos sulčių
350g cukraus pudros

ir įvairiausių saldainukų puošimui


Tešla. Į storasienį puodą sudėti medų ,cukrų ir sviestą ir nuolat maišant kaitinti,kol pasidarys vientisa masė (labai skani , aš jos nemažai nuragauju ). Šią masę atvėsinti. Suberti prieskonius,su kepimo milteliais sumaišytus miltus, sudėti kiaušinius ,išplaktus su druska. Užminkyti tešlą. Gaunasi kietoka,labai limpanti prie rankų . Bet miltų nebedėti daugiau,nes meduolis gausis labai kietas ir neskanus . Galima kepti ir tuoj pat,bet aš laikau tešlą per naktį,ji gaunasi labiau korėta ir man atrodo,skanesnė.

Reikia pasiruošti namuko sienų ir stogo brėžinukus, nes svarbu,kad sienos būtų lygios ir vienodos. Iš tešlos kočioti apie0,5 cm storio lakštą per visą skardą, viršų subadyti ir pašauti į apie 200 laipsnių karščio orkaitę. Kai gražiai apgels (apie 15-20 min.), ištraukti, dėlioti brėžinukus ant iškeptos tešlos ir išpjauti . Viską reikia daryti greitai,kol tešla karšta,nes jai atvėsus, tai padaryti jau bus sunku.Nepamirškite,kad reikia išpjauti langus ir duris Išpjautas detales padėkite ant lygaus paviršiaus ir leiskite gerai atvėsti( kad nesideformuotų)Namukui,greičiausiai prireiks iškepti 2-3 lakštų(priklausys,nuo to kokio dydžio jį darysite ) taip pat reikės pagrindo,ant kurio jūsų namukas stovės. Eglutės ,tvorelės - tai jau jūsų fantazijai.

Kai jau turėsite viską,ko reikia namui, reikės išsivirti karamelę - tiesiog išlyditi cukrų. Geriausiai tai daryti storasieniame puode. Kai cukrus išsilydo (jokiu būdu nesudeginkit), pradėkite jungti namuko detales. Aš pradedu nuo bet kurios sienos -tepu karamele jos apačią ir lipinu prie pagrindo. Ir taip iki galo,kol bus uždengtas stogas. Dirbti reikia labai greitai ir saugoti savo rankutes,kad neužsitėkštumėt verdančio cukraus
Kai namukas jau tvirtai stovės, plakite baltymus su cukraus pudra ir citrinos sultimis,kol gausis vienalytė masė. tepti ja namuko sienas ir stogą ir puošti saldainukais Tept Na,kaip ir visos gudrybės
Sėkmės
Atsakyti
O as pas mus didziojoje Rimi radau indiskus prieskonius, skirtus pienui ir arbatai, sudetis, kaip kalediniu, tik neaisku kokiu santykiu deta, man labiau jautesi anyziaus kvapas, dadejau sauksteli imbiero, bet gal reikejo dar ir gvazdikeliu pamalti g.gif Bet galutinis rezultatas visai nieko gavosi, anyzius nelabai jauciasi.
O vadinasi jie Garam Masala ir padeti prie visu zele. Dezutes kaina 7,99, tik gaila, dezute ismeciau, neturiu ka parodyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 21, 13:44)
gitule, namukas labai fainas, o besmegenis thumbup.gif  thumbup.gif ir taip dailiai išpieštas thumbup.gif

Aciu 4u.gif Dekoravimu besmegenio uzsieme vyras su dukryte thumbup.gif
Atsakyti
galinike-super,tikras grozis bigsmile.gif
Atsakyti
O sakykit su kuo tas namukas apteptas g.gif ar ten koks galjus, ar grietinėlė mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Kątik pabaigėm namelį ir mes, tai va, pasirodom blush2.gif Nelabai koks gavosi, nes nesu menininkė ir dar pirmą kartą... blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2008 12 21, 16:13)
Kątik pabaigėm namelį ir mes, tai va, pasirodom  blush2.gif  Nelabai koks gavosi, nes nesu menininkė ir dar pirmą kartą...  blush2.gif



Toks grožis, kaip galima sakyti, kad nelabai gavosi nono.gif Kaip iš pasakos, toks tikroviškas wub.gif wub.gif
Atsakyti
kepiau antra partija meduoliu,bet ir vel nieko nesigavo... tiksliau laaabai baisiai papuosiau verysad.gif gerai kad tik savi valgys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2008 12 21, 18:15)

Aš irgi vėl prikepiau meduoliukų, šįkart pagal pelės snaudalės receptuką, skanūs, bet nors nusišauk, nesigauna man tokie kokių noriu doh.gif
Atsakyti
Norinčioms kepti meduolius ir nerandančioms tinkamų prieskonių galiu parekomenduoti KOTANYI firmos „Obuolių pyrago prieskonius“ – jie idealiai tinka meduoliams. Sudėtyje yra ir cinamono, ir gvazdikėlių, ir imbiero. Kepiau kelis reisus meduolių – išėjo super niam thumbup.gif

Smagu ruoštis šventėms. Virtuvėje atidaryta meduolių kepimo ir dekoravimo manufaktūra. Groja kalėdinė muzika, nosį glosto malonus meduolių kvapas. Dekoruoju juos dabar – wiii, kaip faina biggrin.gif
Atsakyti