o man jau isdziuves tas glajus sakyciau ,bet kai sudedu eduoli ant meduolio arba i koki maisiuka,dezute,pradeda tirpti,tose vietose kur lieciasi
Sveikos, dar karta
Pirmiausia noreciau visas pagirti . Jus auksarankes tiesiog, niekada tiek ir tokiu graziu meduoliu nesu macius
Ratatanke, liudna del tavo pyrago
Dekoju jums uz atsakymus
Ikeliu savo antro bandymo pyrago gabaliuka:
Pirmiausia noreciau visas pagirti . Jus auksarankes tiesiog, niekada tiek ir tokiu graziu meduoliu nesu macius
Ratatanke, liudna del tavo pyrago
QUOTE(violence @ 2008 12 15, 00:15)
man irgi nepakilo na vos vos, bet juk nesideda jokie tai keliamieji reikalai manau neturi labai jau iškilti
QUOTE(laurindre @ 2008 12 15, 20:42)
Tikrai buvo atsakymas, nes as pati ji rasiau, kad iskyla nedaug. O del miltu viduje, tai ko gero tesla buvo blogai ismaisyta, nes daugiau sausu miltu nera is kur paimti
Dekoju jums uz atsakymus
Ikeliu savo antro bandymo pyrago gabaliuka:
Šiandiena ir aš kepiau meduolį,pagal seną,seną knygą.
Minkštas meduolis
Aš jam sunaudojau tokius produktus:
400g. miltų
3 kiau6inius
vieną stiklinę rūgusio pieno,
viena stiklinė grietinės,
pora stiklinių medaus,
100g.cukraus,
prieskoniai gvaizdikėliai,cinamonas,imbiero milteliai,kardamono millteliai,kvapieji pipirai.
Pirmiausia tris kiaušinius sumušiau į kombainą su cukrumi,po to supyliau rūgusį pieną ,grietinę ,prieskonius.
Tuomet medų supyliau į puoduką paviriau,nukėliau,atvėsinau,supyliau į kombainą{virtuvinį}viską gerai išsukau ir supyliau miltus su kepimo milteliais{pusantro arbatinio šaukštelio} ir išsukau.
Kepimo formą ištiesiau kepimo popieriumi ir supyliau masę.
Kepiau beveik 55min.,178.C.
Iškepusi atvėsinau ir supjausčius sudėjau į sandarę nuo saldainių metalinę dėžutę.
Tenka ,tik apgailestauti,kad negaliu jums parodyt,gal kalėdos suteiks man galimybę įkelti nuotraukytes.
Praleidau:kepimo miltelių keki1,5šaukštelio.
Pirmą kart kepiau meduolį ,bet regis pavyko.
Minkštas meduolis
Aš jam sunaudojau tokius produktus:
400g. miltų
3 kiau6inius
vieną stiklinę rūgusio pieno,
viena stiklinė grietinės,
pora stiklinių medaus,
100g.cukraus,
prieskoniai gvaizdikėliai,cinamonas,imbiero milteliai,kardamono millteliai,kvapieji pipirai.
Pirmiausia tris kiaušinius sumušiau į kombainą su cukrumi,po to supyliau rūgusį pieną ,grietinę ,prieskonius.
Tuomet medų supyliau į puoduką paviriau,nukėliau,atvėsinau,supyliau į kombainą{virtuvinį}viską gerai išsukau ir supyliau miltus su kepimo milteliais{pusantro arbatinio šaukštelio} ir išsukau.
Kepimo formą ištiesiau kepimo popieriumi ir supyliau masę.
Kepiau beveik 55min.,178.C.
Iškepusi atvėsinau ir supjausčius sudėjau į sandarę nuo saldainių metalinę dėžutę.
Tenka ,tik apgailestauti,kad negaliu jums parodyt,gal kalėdos suteiks man galimybę įkelti nuotraukytes.
Praleidau:kepimo miltelių keki1,5šaukštelio.
Pirmą kart kepiau meduolį ,bet regis pavyko.
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 18, 14:21)
Nagi, merginos, atsakykit kaikuri kuri darėt glajų su baltymu, bus labai ačiū
absoliučiai nieko nedariau net į galvą neatėjo ko nors bijoti tiesiog atskyriau trynį nuo baltymo ir viskas, visi sveiki ir gyvi
QUOTE(Olesta @ 2008 12 19, 09:44)
absoliučiai nieko nedariau net į galvą neatėjo ko nors bijoti tiesiog atskyriau trynį nuo baltymo ir viskas, visi sveiki ir gyvi
As irgi per daug nesuku galvos o jei ir apsikrestumem, tai manau iskart nepasireikstu pozymiai
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 19, 09:51)
As irgi per daug nesuku galvos o jei ir apsikrestumem, tai manau iskart nepasireikstu pozymiai
Man tai baisu dėl kitų žmonių (svečių) kad jiems kiaulės nepakišti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 19, 10:27)
Man tai baisu dėl kitų žmonių (svečių) kad jiems kiaulės nepakišti
nuplauk su soda, kad sąžinei būtų ramiau ir tiek
QUOTE(Olesta @ 2008 12 19, 12:11)
Taip ir darysiu
Beje, kaip jums tie meduoliukai po kelių dienų? Nesukietėjo, kaip kažkuri mamyte rašė?
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 19, 12:48)
Taip ir darysiu
Beje, kaip jums tie meduoliukai po kelių dienų? Nesukietėjo, kaip kažkuri mamyte rašė?
Beje, kaip jums tie meduoliukai po kelių dienų? Nesukietėjo, kaip kažkuri mamyte rašė?
tikrai NE, nekočiokit plonai!!!!! Apie 1 cm darykit ir viskas bus ok, ir tik pakyla, traukit lauk, nesukepinkit, pas mane partija elektrinėj orkaitėj su ventiliatoriaus funkcija iškepa per 4 min. pilnai paruduodama ir pilnai iškepus...dar sakyčiau nuo miltų priklauso, nuo kaitinimo ir išsukimo o svarbiausia, darykit su meile
Na, žinokit, nepasakysiu gramais tų proporcijų. Pati nežinau. Kepu taip iš akies. Visada pavyksta ir kiekvienais metais vis skaniau Sudėtis: vanduo, cukrus, miltai, aliejus ir aguonos (kadangi mūsų giminės moteriškoji linija gali būti gyva tik saldumynais, tai ir kūčiukai saldūs. Bet be abejo, juos galima ir su druskyte daryti). Esmė - aliejuje. Tešlai jis suteikia trapumo. Šiemet nepagailėjau (na, su saiku), tai kūčiukai panašūs į sviestinius sausainius - burnoje tirpsta. Bet jei ir kietesni išeių - ne bėda, vis tiek skanūs
Sveikos, kepejeles
Ne daznai pas jus lankausi, tik pasiskaitineju kartais, bet noriu parodyti ir savo darbo rezultata . Dar su dukra siandien seni besmegeni darysim , tai jeigu gausis, kada veliau galesiu ikelti ir galutini varianta. Dabar parodau savo pirma blyna :
Ne daznai pas jus lankausi, tik pasiskaitineju kartais, bet noriu parodyti ir savo darbo rezultata . Dar su dukra siandien seni besmegeni darysim , tai jeigu gausis, kada veliau galesiu ikelti ir galutini varianta. Dabar parodau savo pirma blyna :
QUOTE(Kazarnienė @ 2008 12 18, 22:01)
Laba, noriu ir as prie kalediniu keliniu prisijungti ir pagirti tiek Bea, tiek Owly receptus.
Cia jau masine gamyba Labai saunus meduoliukai