Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

o man jau isdziuves tas glajus sakyciau ,bet kai sudedu eduoli ant meduolio arba i koki maisiuka,dezute,pradeda tirpti,tose vietose kur lieciasi blink.gif
Atsakyti
Sveikos, dar karta 4u.gif

Pirmiausia noreciau visas pagirti 4u.gif . Jus auksarankes tiesiog, niekada tiek ir tokiu graziu meduoliu nesu macius thumbup.gif 4u.gif

Ratatanke, liudna del tavo pyrago verysad.gif

QUOTE(violence @ 2008 12 15, 00:15)
man irgi nepakilo  ax.gif  na vos vos, bet juk nesideda jokie tai keliamieji reikalai biggrin.gif manau neturi labai jau iškilti  ax.gif

QUOTE(laurindre @ 2008 12 15, 20:42)
Tikrai buvo atsakymas, nes as pati ji rasiau, kad iskyla nedaug. O del miltu viduje, tai ko gero tesla buvo blogai ismaisyta, nes daugiau sausu miltu nera is kur paimti g.gif

Dekoju jums uz atsakymus 4u.gif
Ikeliu savo antro bandymo pyrago gabaliuka:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aneri: 19 gruodžio 2008 - 00:23
Šiandiena ir aš kepiau meduolį,pagal seną,seną knygą.
Minkštas meduolis
Aš jam sunaudojau tokius produktus:
400g. miltų
3 kiau6inius
vieną stiklinę rūgusio pieno,
viena stiklinė grietinės,
pora stiklinių medaus,
100g.cukraus,
prieskoniai gvaizdikėliai,cinamonas,imbiero milteliai,kardamono millteliai,kvapieji pipirai.
Pirmiausia tris kiaušinius sumušiau į kombainą su cukrumi,po to supyliau rūgusį pieną ,grietinę ,prieskonius.
Tuomet medų supyliau į puoduką paviriau,nukėliau,atvėsinau,supyliau į kombainą{virtuvinį}viską gerai išsukau ir supyliau miltus su kepimo milteliais{pusantro arbatinio šaukštelio} ir išsukau.
Kepimo formą ištiesiau kepimo popieriumi ir supyliau masę.
Kepiau beveik 55min.,178.C.
Iškepusi atvėsinau ir supjausčius sudėjau į sandarę nuo saldainių metalinę dėžutę.
Tenka ,tik apgailestauti,kad negaliu jums parodyt,gal kalėdos suteiks man galimybę įkelti nuotraukytes.
Praleidau:kepimo miltelių keki1,5šaukštelio.
Pirmą kart kepiau meduolį ,bet regis pavyko.
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 18, 14:21)
Nagi, merginos, atsakykit kaikuri kuri darėt glajų su baltymu, bus labai ačiū  blush2.gif  blush2.gif

absoliučiai nieko nedariau blush2.gif net į galvą neatėjo ko nors bijoti blush2.gif tiesiog atskyriau trynį nuo baltymo ir viskas, visi sveiki ir gyvi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 12 19, 09:44)
absoliučiai nieko nedariau blush2.gif net į galvą neatėjo ko nors bijoti blush2.gif tiesiog atskyriau trynį nuo baltymo ir viskas, visi sveiki ir gyvi bigsmile.gif

As irgi per daug nesuku galvos smile.gif o jei ir apsikrestumem, tai manau iskart nepasireikstu pozymiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 19, 09:51)
As irgi per daug nesuku galvos smile.gif o jei ir apsikrestumem, tai manau iskart nepasireikstu pozymiai  g.gif

Man tai baisu dėl kitų žmonių (svečių) kad jiems kiaulės nepakišti biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 19, 10:27)
Man tai baisu dėl kitų žmonių (svečių) kad jiems kiaulės nepakišti  biggrin.gif  ax.gif

nuplauk su soda, kad sąžinei būtų ramiau ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 12 19, 12:11)

Taip ir darysiu mirksiukas.gif
Beje, kaip jums tie meduoliukai po kelių dienų? Nesukietėjo, kaip kažkuri mamyte rašė? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 19, 12:48)
Taip ir darysiu  mirksiukas.gif
Beje, kaip jums tie meduoliukai po kelių dienų? Nesukietėjo, kaip kažkuri mamyte rašė? unsure.gif

tikrai NE, nekočiokit plonai!!!!! Apie 1 cm darykit ir viskas bus ok, ir tik pakyla, traukit lauk, nesukepinkit, pas mane partija elektrinėj orkaitėj su ventiliatoriaus funkcija iškepa per 4 min. pilnai paruduodama ir pilnai iškepus...dar sakyčiau nuo miltų priklauso, nuo kaitinimo ir išsukimo thumbup.gif o svarbiausia, darykit su meile wub.gif
Atsakyti
Na, žinokit, nepasakysiu gramais tų proporcijų. Pati nežinau. Kepu taip iš akies. Visada pavyksta ir kiekvienais metais vis skaniau smile.gif Sudėtis: vanduo, cukrus, miltai, aliejus ir aguonos (kadangi mūsų giminės moteriškoji linija gali būti gyva tik saldumynais, tai ir kūčiukai saldūs. Bet be abejo, juos galima ir su druskyte daryti). Esmė - aliejuje. Tešlai jis suteikia trapumo. Šiemet nepagailėjau (na, su saiku), tai kūčiukai panašūs į sviestinius sausainius - burnoje tirpsta. Bet jei ir kietesni išeių - ne bėda, vis tiek skanūs smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kepejeles smile.gif
Ne daznai pas jus lankausi, tik pasiskaitineju kartais, bet noriu parodyti ir savo darbo rezultata smile.gif . Dar su dukra siandien seni besmegeni darysim , tai jeigu gausis, kada veliau galesiu ikelti ir galutini varianta. Dabar parodau savo pirma blyna blush2.gif :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kazarnienė @ 2008 12 18, 22:01)
Laba, noriu ir as prie kalediniu keliniu prisijungti ir pagirti tiek Bea, tiek Owly receptus.

Cia jau masine gamyba lotuliukas.gif Labai saunus meduoliukai thumbup.gif
Atsakyti