Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(cipciukas @ 2008 12 17, 17:26)
Rugegele ......kokie grazuciai wub.gif  thumbup.gif ir zuikutis su triusikeliais , ne taip kaip maniskis , plika rura  doh.gif , o drugeliu ir as dariau , ir sirdeliu , drambliuku ,ir net graziaja sausainiu formele panaudojau ....koks skirtumas , dar graziau , visoki ornamentai .

As per velai sugalvojau, bet buvo galima panaudot formeles is Brigitos smelio zaislu, turim viena komplekta nepanaudotu lotuliukas.gif ten arkliukas, avis, kiaule, karve yra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 17, 13:48)
paragavom - nuspręsta, kad grybukai dar geriau negu meduoliai - jie kadangi kažkiek storesni - tai viduj dar minkštesni thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Taigi bus Kalėdoms grybukų ir būtent pagal šį "Guminių meduolių" receptą wub.gif Rekomenduoju ir jums

o kaip tuos grybukus lipdet ax.gif tiesiog kaip is plastelino, rankomis koteli ir virsu atskirai? kaip sulipo?
man grybukai butu labai skanu, bet nemazai zaistis g.gif vien su glajais, kol nudziutu kotas, paskui virsunele reiktu i sokolada merkti tongue.gif doh.gif
ir kiek laiko tada grybukai kepe?
Atsakyti
kokiu graziu meduoliuku prikepet thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oho kaip išgyrėt šituos meduoliukus visos ir kokie gražūs bigsmile.gif wub.gif Saunuoles! Reikės kepti būtinai, tik kaip taip gražiai išpaišyti?! doh.gif wub.gif
Tikiuosi, kad tešla pavyks be jokių lyrinių nukrypimų (tfu tfu tfu) biggrin.gif
Dar pas mane šaldytuve jau savaitę stovi "katarinkų" tešla doh.gif Kažin kaip su jom viskas gausis......
Beje, merginos, gal galit imest nuoroda puslapio iš kur trafaretam paveiksliukus imat? 4u.gif Nes formeles mažos pas mane, pagal trafaretą būtų didesni meduoliukai, būtų visokių dydžių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 17, 18:44)
Oho kaip išgyrėt šituos meduoliukus visos ir kokie gražūs  bigsmile.gif wub.gif Saunuoles! Reikės kepti būtinai, tik kaip taip gražiai išpaišyti?! doh.gif  wub.gif
Tikiuosi, kad tešla pavyks be jokių lyrinių nukrypimų (tfu tfu tfu) biggrin.gif
Dar pas mane šaldytuve jau savaitę stovi "katarinkų" tešla  doh.gif  Kažin kaip su jom viskas gausis......
Beje, merginos, gal galit imest nuoroda puslapio iš kur trafaretam  paveiksliukus imat?  4u.gif Nes formeles mažos pas mane, pagal trafaretą būtų didesni meduoliukai, būtų visokių dydžių  rolleyes.gif

14 psl ziurek. atrodo jis ten unsure.gif
Atsakyti
Kad ir patys nedailiausi, bet labai patikę thumbup.gif užtat tešla be priekaištų, kaitinau ir su degintu ir be deginto cukraus...o aš kaitinau kiaušinius, cukrų, medų, na jei labai smulkiai parašyt, tai įmušiau kiaušinius, supyliau į juos cukrų pasukau kol ištirpo kitame puode margarinas su medumi, medų prieš tai pašildžiau mikrobangėj minutę, taip man greičiau ir patogiau buvo ir tada pašildytą tą masę supyliau į kiaušinius su cukrumi, visą tą masę į stiklinį gilų indą, tą indą ant puodo (puodas ant ugnies lėtos) ir kaitinau visą laiką maišydama, cukrus ištirpsta maišant, ir truputį tokia šviesi putelė pradeda dėtis jei tik nebemaišai, nu ir viskas, kai jau gerai šilta ta masė po 10-15 minučių, tiksliai nesekiau, nukėliau puodą su mase ir į ją palaipsniui vis maišydama subėriau 500-600 g miltų, tešla netrupanti, tik gerai išminkyti reikia, kai lyg jau pradeda trupėt, ji gaunasi kaip plastelinas, minkštutė ir niekur nelimpanti, jokių miltų kočiojimui, super. Va tik puošti nemoku blush2.gif bet kaip pirmam blynui, foto padidės paspaudus ant jų 4u.gif :
user posted image

user posted image
Papildyta:
formeles radau Norfoje, už 6 vnt. 0.99 lt 4u.gif dydis pats tas, nors atrodė mažiukės, Kaune, Vilniuje, Senukai išsireklamavę, kad turi...puikiai tinka vaikų smėlio žaislų formelės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 12 17, 18:47)
Kad ir patys nedailiausi, bet labai patikę thumbup.gif užtat tešla be priekaištų, kaitinau ir su degintu ir be deginto cukraus...
user posted image

blink.gif kiek daug ir graziu meduoliu prikepet Olesta... Na ir as eisiu tada tuoj kept meduolius pagal cipciuko receta. Tikiuosi kasnors iseis.. unsure.gif
Atsakyti
indas, kuriame kaitinat, neturi siekti vandens 4u.gif pamiršau parašyti, nors temoje jau tikrai tai buvo minėta 4u.gif tik garais šildom masę, gaunasi tikri guminiški meduoliai thumbup.gif
Atsakyti
Na man guminiai tai nesigavo... nors nezinau ka Jus turit omeny "guminiski"..
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 18:46)
14 psl ziurek. atrodo jis ten  unsure.gif

Ta žmogeliuką tai jau atsispausdinau thumbup.gif sakau gal kas daugiau žino.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2008 12 17, 17:51)
o kaip tuos grybukus lipdet  ax.gif tiesiog kaip is plastelino, rankomis koteli ir virsu atskirai? kaip sulipo?
man grybukai butu labai skanu, bet nemazai zaistis  g.gif vien su glajais, kol nudziutu kotas, paskui virsunele reiktu i sokolada merkti  tongue.gif  doh.gif
ir kiek laiko tada grybukai kepe?

Tai va, man taip patiko ši tešla, kad po šitos žinutės einu dar kart dvigubą porciją maišyt doh.gif . Šį kart kepsiu grybukus ir dar kad lengviau būtų ežiukus.
Grybukams galvas tai tiesiog rutuliuką tarp rankų susuki ir dedi jį į skardą ant. kep. popieriaus - bekepant viena pusė ir suplokštėja kaip grybo. Kaip lengviau suformuot kotus, nelabai ir aš žinau. Pernai kai kepiau ir vakar porą štukų tai kaip va čia buvau parodžius savo kepimo sistemą - tai planuoju taip ir žaist, sukant kiekvieną kotelį į popierių - tada iškepa reikiamos formos kotelis. Arba turbūt galima iškočiot tešlą išpjaut lapelių formos kaip sausainius, po to reikėtų po du tokius lapelius tarpusavyje sulipint, kad gaut vieną kotą. Galvutėse, kol dar šiltos - reikia nepamiršt išgremžt nedidelę skylutę koteliui.
Pernykščių grybukų galvas prie kotų lipinau stiproku vandens ir cukraus sirupu (bet jis valgant po to toks kietokas jautėsi - man nepatiko), vakar pamėginau ta pačia balta glazūra sulipint ir visai gerai sukibo. Ežiukus planuoju irgi kaip grybams galvas formuot tik dar nosytę nusmailint.
Na, o kaip gausis komentarai bus arba šiandien labai vėlai, arba rytoj.

Olesta, oho kiek meduolių bigsmile.gif Gražučiai wub.gif thumbup.gif
Rugegele, man tai gavosi guminiai - kurie storiau iškočioti buvo - visi guminiai, gal perkepei?
Vaivaiva, aš eglutę nusipiešiau pati ir išsikirpau, nusižiūrėjau į cipciuko meduoliukų fotkę blush2.gif Pamėgink nieko sudėtingo.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 17, 19:14)
Tai va, man taip patiko ši tešla, kad po šitos žinutės einu dar kart dvigubą porciją maišyt doh.gif . Šį kart kepsiu grybukus ir dar kad lengviau būtų ežiukus.
Grybukams galvas tai tiesiog rutuliuką tarp rankų susuki ir dedi jį į skardą ant. kep. popieriaus - bekepant viena pusė ir suplokštėja kaip grybo. Kaip lengviau suformuot kotus, nelabai ir aš žinau. Pernai kai kepiau ir vakar porą štukų tai kaip va čia buvau parodžius savo kepimo sistemą - tai planuoju taip ir žaist, sukant kiekvieną kotelį į popierių - tada iškepa reikiamos formos kotelis. Arba turbūt galima iškočiot tešlą išpjaut lapelių formos kaip sausainius, po to reikėtų po du tokius lapelius tarpusavyje sulipint, kad gaut vieną kotą. Galvutėse, kol dar šiltos - reikia nepamiršt išgremžt nedidelę skylutę koteliui.
Pernykščių grybukų galvas prie kotų lipinau stiproku vandens ir cukraus sirupu (bet jis valgant po to toks kietokas jautėsi - man nepatiko), vakar pamėginau ta pačia balta glazūra sulipint ir visai gerai sukibo. Ežiukus planuoju irgi kaip grybams galvas formuot tik dar nosytę nusmailint.
Na, o kaip gausis komentarai bus arba šiandien labai vėlai, arba rytoj.

Olesta, oho kiek meduolių bigsmile.gif Gražučiai wub.gif  thumbup.gif
Rugegele, man tai gavosi guminiai - kurie storiau iškočioti buvo - visi guminiai, gal perkepei?
Vaivaiva, aš eglutę nusipiešiau pati ir išsikirpau, nusižiūrėjau į cipciuko meduoliukų fotkę blush2.gif Pamėgink nieko sudėtingo.

Na as guminius, tai isivaizduoju, kad lankstosi, tamposi jie g.gif na mano tokie pusiau minksti, pusiau traskus, bet man labai skanus thumbup.gif
Atsakyti