Na dadejau miltu daugiau ir lyg ir gerai, jau isemiau viena partija, tikrai skanus Tik man per saldus gavosi...gal cukraus maziau deti? \
Nes is prieskoniu dejau: kardamona, imbiera, cinamona, pipiriukus, gvazdikeliu ir muskato:) Visa kompletuka bet juk jie nesaldus lyg ir...
Tiesa, nuo siu prieskoniu jie rudi gavosi:) Ne tokie tmasus kaip cipciuko, bet grazi spalvele
Nu ka, puosyba baigta paskui imesiu foto. Visas fabrikelis ten pas mane bijojau kad nestings man glajus, bet viskas ok tikiuosi.
ziurek nesuvalgyk,ir mums parodyk
QUOTE(mereveja @ 2008 12 17, 17:02)
Na kaip jums viskas pavyksta is pirmo karto? Viska dariau pagal cipciuko receptuka, tik cukraus neeginau, ir tesla man gavosi tokia trapi...net kociojant atkelti neina nuo stalo, byra... Dadejau miltu lyg ir geriau, nznau ka ne taip padariau...
O beja kaitinant ant garu ar turejo kazkas pasikeisti, nes man niekas nepasikeite Gal per mazai kaitinau?
Ir idejus soda plakant vos vos suputojo...
jech...
O beja kaitinant ant garu ar turejo kazkas pasikeisti, nes man niekas nepasikeite Gal per mazai kaitinau?
Ir idejus soda plakant vos vos suputojo...
jech...
Viena mintis - ta nuoroda "ant garų" Aš suprantu, kad reikia įmerkt visą dubenį į puodą su verdančiu vandeniu,- tada tešla kaista, bet ne tiesiogiai ant ugnies na ir būtent dėl tokios technologijos išgaunamas visas "guminiškumas" (o ne trapumas, kaip būtų maišant tešlą įprastu būdu ir tų pačių ingridientų)
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 17, 16:06)
O dėl puošimo, tai vis tik pakreivazojau besmegenių dar armiją
Maximoj radau, prie kalėdinių prekių dabar būna sudėta, didelėj dežėj ir parduodamos jos po 1vnt O žmogelis pagal trafaretą
Maximoj radau, prie kalėdinių prekių dabar būna sudėta, didelėj dežėj ir parduodamos jos po 1vnt O žmogelis pagal trafaretą
Ačiū visoms
Mikepukuotuk, besmegeniai
Nu bliamba vakar visą Maximą XX išvaikščiojau (savo provincijoj) - jokių kalėdinių formyčių nėra . Mačiau tik komplektą ant tokio lanko suvertą - grybukas, pasaga, na ir dar širdutės ir t.t. jokių kalėdinių neradau Mano meduoliai beveik visi pagal trafaretą - žmogelis, eglutė, mėnulį - tai (1/3 apskritimo) gerai su apskritimo formele išpjaut, žvaigždė su uodega - tai uždėjau trafaretą, galvą prisiderinau su žvaigžde išspaudžiau, o kur uodega - pagal trafaretą išpjoviau. Ot žaidimo turėjau
Trapesni gaunasi, jei per plonai kočiojot - aš kočiojau apie 0.6-0.8 mm storio, o kur vaikas plonų prispaudė - tie trapūs gavosi.
Aš tešlą kai kaitinau - iš pradžių puodo dugnas tik garais šilo, po to pagalvojau, kad ilga ceremonija bus kol įkais - tai iš arbatinio dapyliau verdančio vandens ir dugnas buvo įsimerkęs vandenį - visą laiką maišiau ir geroookai karštai įkaito.
Rugegele, greičiau rodyk savo gražumėlius, fabrikėlis ir pas mane kaip reikiant buvo Po to, kol sutvarkiau
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 17, 17:34)
Viena mintis - ta nuoroda "ant garų" Aš suprantu, kad reikia įmerkt visą dubenį į puodą su verdančiu vandeniu,- tada tešla kaista, bet ne tiesiogiai ant ugnies na ir būtent dėl tokios technologijos išgaunamas visas "guminiškumas" (o ne trapumas, kaip būtų maišant tešlą įprastu būdu ir tų pačių ingridientų)
O kiek jus mazdaug laiko kaitinate? Nes realiai kai dedi ta deginta cukru tai kogero kaitinate kol istirpsta, o kai nededi jo tai kiek kazi kaitinti
Rimami, tu teisi, as plonai kociojau, kai dariau storesnius, nebebyrejo tesla
As tai juos puosiu taip: apliesiu sokolad pienisku ir juodu istirpintu ir apibarstyciu barstuciais tais, riesutais smulkintais Ikesliu kuria dienele nuotraukeles
Tik reikes daryti nauja partija, nes sie man per saldus...O tiesa kiek jus medaus dedate? Sauksta ar du?
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 18:00)
Jau prisidariau ir bedos paemiau lentute, ant kurios buvo keli zuikiai, ir nuciuoze jie man ant zemes... aisku suluzo nieko, dar daug liko is pradziu lyg grazesni atrode, kol puosiau, bet dabar ziuriu tokie siaip sau Idedu dalies meduoliu foto.
Medaus as dedu 2 didelius saukstus.
Medaus as dedu 2 didelius saukstus.
Labai grazus meduoliukai Man tie zuikiai kokie faini
O jus karstus juos dar uzdarote i dezute? Nes as puosiu tai veliau juos
QUOTE(mereveja @ 2008 12 17, 17:04)
Labai grazus meduoliukai Man tie zuikiai kokie faini
O jus karstus juos dar uzdarote i dezute? Nes as puosiu tai veliau juos
O jus karstus juos dar uzdarote i dezute? Nes as puosiu tai veliau juos
As juos kai iskepiau, tai tiesiog isdeliojau atvesti, bet ant lentutes, lekstese. Paskui puosiau. Dabar tegu isdziusta, ir desiu kur nors pacius graziausius. Ir pakuot reiks
Drugeliai tai ne prie ko, bet turejau formele, tai ir padariau
QUOTE(mereveja @ 2008 12 17, 17:52)
O kiek jus mazdaug laiko kaitinate? Nes realiai kai dedi ta deginta cukru tai kogero kaitinate kol istirpsta, o kai nededi jo tai kiek kazi kaitinti
Na, aš nedėjau deginto cukraus O kaitint, tai kol cukrus ištirpsta Ir visą laiką maišyti. Na, matosi, kaip pakinta tešla Tiksliai kiek, nežinau, gal 8-10min Niekada neseku taip tiksliai nurodymų, kai jau atrodo, kad gana, tai ir gana (taip pat ir su kitais nukrypimais nuo receptų )
Dėl saldumo, tai man irgi per saldu, kitąkart mažiau dėčiau cukraus (čia jau ateičiai, nes šįmet turbūt paskutinė partija meduolių buvo ). Tiesa, ir medaus šliūkštelėjau gal 170g, naudojau dirbtinį, tai kiek turėjau, visą ir supyliau
rugegele23 , vai, kokie dailučiai
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 18:11)
As juos kai iskepiau, tai tiesiog isdeliojau atvesti, bet ant lentutes, lekstese. Paskui puosiau. Dabar tegu isdziusta, ir desiu kur nors pacius graziausius. Ir pakuot reiks
Drugeliai tai ne prie ko, bet turejau formele, tai ir padariau
Drugeliai tai ne prie ko, bet turejau formele, tai ir padariau
O man tie drugeliai grazus