Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Na dadejau miltu daugiau ir lyg ir gerai, jau isemiau viena partija, tikrai skanus thumbup.gif Tik man per saldus gavosi...gal cukraus maziau deti? g.gif \
Nes is prieskoniu dejau: kardamona, imbiera, cinamona, pipiriukus, gvazdikeliu ir muskato:) Visa kompletuka thumbup.gif bet juk jie nesaldus lyg ir... ax.gif

Tiesa, nuo siu prieskoniu jie rudi gavosi:) Ne tokie tmasus kaip cipciuko, bet grazi spalvele smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mereveja: 17 gruodžio 2008 - 16:28
Nu ka, puosyba baigta karsta.gif paskui imesiu foto. Visas fabrikelis ten pas mane biggrin.gif bijojau kad nestings man glajus, bet viskas ok biggrin.gif tikiuosi.
Atsakyti
ziurek nesuvalgyk,ir mums parodyk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 17, 17:02)
Na kaip jums viskas pavyksta is pirmo karto? blush2.gif  Viska dariau pagal cipciuko receptuka, tik cukraus neeginau, ir tesla man gavosi tokia trapi...net kociojant atkelti neina nuo stalo, byra... blush2.gif  Dadejau miltu lyg ir geriau, nznau ka ne taip padariau...

O beja kaitinant ant garu ar turejo kazkas pasikeisti, nes man niekas nepasikeite biggrin.gif  Gal per mazai kaitinau? g.gif 

Ir idejus soda plakant vos vos suputojo... g.gif 

jech... verysad.gif

Viena mintis - ta nuoroda "ant garų" g.gif Aš suprantu, kad reikia įmerkt visą dubenį į puodą su verdančiu vandeniu,- tada tešla kaista, bet ne tiesiogiai ant ugnies unsure.gif na ir būtent dėl tokios technologijos išgaunamas visas "guminiškumas" (o ne trapumas, kaip būtų maišant tešlą įprastu būdu ir tų pačių ingridientų) g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 17, 16:06)
O dėl puošimo, tai vis tik pakreivazojau besmegenių dar armiją biggrin.gif 
Maximoj radau, prie kalėdinių prekių dabar būna sudėta, didelėj dežėj ir parduodamos jos po 1vnt mirksiukas.gif  O žmogelis pagal trafaretą rolleyes.gif

Ačiū visoms 4u.gif
Mikepukuotuk, thumbup.gif thumbup.gif besmegeniai wub.gif
Nu bliamba vakar visą Maximą XX išvaikščiojau (savo provincijoj) - jokių kalėdinių formyčių nėra schmoll.gif. Mačiau tik komplektą ant tokio lanko suvertą - grybukas, pasaga, na ir dar širdutės ir t.t. jokių kalėdinių neradau schmoll.gif Mano meduoliai beveik visi pagal trafaretą - žmogelis, eglutė, mėnulį - tai (1/3 apskritimo) gerai su apskritimo formele išpjaut, žvaigždė su uodega - tai uždėjau trafaretą, galvą prisiderinau su žvaigžde išspaudžiau, o kur uodega - pagal trafaretą išpjoviau. Ot žaidimo turėjau doh.gif

Trapesni gaunasi, jei per plonai kočiojot - aš kočiojau apie 0.6-0.8 mm storio, o kur vaikas plonų prispaudė - tie trapūs gavosi.
Aš tešlą kai kaitinau - iš pradžių puodo dugnas tik garais šilo, po to pagalvojau, kad ilga ceremonija bus kol įkais - tai iš arbatinio dapyliau verdančio vandens ir dugnas buvo įsimerkęs vandenį - visą laiką maišiau ir geroookai karštai įkaito.

Rugegele, greičiau rodyk savo gražumėlius, fabrikėlis ir pas mane kaip reikiant buvo doh.gif Po to, kol sutvarkiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 17 gruodžio 2008 - 16:49
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 17, 17:34)
Viena mintis - ta nuoroda "ant garų" g.gif Aš suprantu, kad reikia įmerkt visą dubenį į puodą su verdančiu vandeniu,- tada tešla kaista, bet ne tiesiogiai ant ugnies unsure.gif  na ir būtent dėl tokios technologijos išgaunamas visas "guminiškumas" (o ne trapumas, kaip būtų maišant tešlą įprastu būdu ir tų pačių ingridientų) g.gif

O kiek jus mazdaug laiko kaitinate? Nes realiai kai dedi ta deginta cukru tai kogero kaitinate kol istirpsta, o kai nededi jo tai kiek kazi kaitinti g.gif

Rimami, tu teisi, as plonai kociojau, kai dariau storesnius, nebebyrejo tesla 4u.gif

As tai juos puosiu taip: apliesiu sokolad pienisku ir juodu istirpintu ir apibarstyciu barstuciais tais, riesutais smulkintais rolleyes.gif Ikesliu kuria dienele nuotraukeles smile.gif

Tik reikes daryti nauja partija, nes sie man per saldus...O tiesa kiek jus medaus dedate? Sauksta ar du? ax.gif
Atsakyti
Jau prisidariau ir bedos doh.gif paemiau lentute, ant kurios buvo keli zuikiai, ir nuciuoze jie man ant zemes... aisku suluzo doh.gif nieko, dar daug liko lotuliukas.gif is pradziu lyg grazesni atrode, kol puosiau, bet dabar ziuriu tokie siaip sau lotuliukas.gif Idedu dalies meduoliu foto.

Medaus as dedu 2 didelius saukstus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 18:00)
Jau prisidariau ir bedos  doh.gif paemiau lentute, ant kurios buvo keli zuikiai, ir nuciuoze jie man ant zemes... aisku suluzo  doh.gif nieko, dar daug liko  lotuliukas.gif is pradziu lyg grazesni atrode, kol puosiau, bet dabar ziuriu tokie siaip sau  lotuliukas.gif Idedu dalies meduoliu foto.

Medaus as dedu 2 didelius saukstus.

user posted image

Labai grazus meduoliukai 4u.gif Man tie zuikiai kokie faini thumbup.gif

O jus karstus juos dar uzdarote i dezute? ax.gif Nes as puosiu tai veliau juos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 17, 17:04)
Labai grazus meduoliukai 4u.gif Man tie zuikiai kokie faini thumbup.gif

O jus karstus juos dar uzdarote i dezute? ax.gif  Nes as puosiu tai veliau juos smile.gif

As juos kai iskepiau, tai tiesiog isdeliojau atvesti, bet ant lentutes, lekstese. Paskui puosiau. Dabar tegu isdziusta, ir desiu kur nors pacius graziausius. Ir pakuot reiks smile.gif

Drugeliai tai ne prie ko, bet turejau formele, tai ir padariau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 17 gruodžio 2008 - 17:13
QUOTE(mereveja @ 2008 12 17, 17:52)
O kiek jus mazdaug laiko kaitinate? Nes realiai kai dedi ta deginta cukru tai kogero kaitinate kol istirpsta, o kai nededi jo tai kiek kazi kaitinti g.gif

Na, aš nedėjau deginto cukraus ax.gif O kaitint, tai kol cukrus ištirpsta g.gif Ir visą laiką maišyti. Na, matosi, kaip pakinta tešla rolleyes.gif Tiksliai kiek, nežinau, gal 8-10min g.gif Niekada neseku taip tiksliai nurodymų, kai jau atrodo, kad gana, tai ir gana (taip pat ir su kitais nukrypimais nuo receptų biggrin.gif )
Dėl saldumo, tai man irgi per saldu, kitąkart mažiau dėčiau cukraus (čia jau ateičiai, nes šįmet turbūt paskutinė partija meduolių buvo ax.gif ). Tiesa, ir medaus šliūkštelėjau gal 170g, naudojau dirbtinį, tai kiek turėjau, visą ir supyliau biggrin.gif

rugegele23 , vai, kokie dailučiai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikepukuotukass: 17 gruodžio 2008 - 17:21
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 18:11)
As juos kai iskepiau, tai tiesiog isdeliojau atvesti, bet ant lentutes, lekstese. Paskui puosiau. Dabar tegu isdziusta, ir desiu kur nors pacius graziausius. Ir pakuot reiks smile.gif

Drugeliai tai ne prie ko, bet turejau formele, tai ir padariau  rolleyes.gif

O man tie drugeliai grazus bigsmile.gif
Atsakyti
Rugegele ......kokie grazuciai wub.gif thumbup.gif ir zuikutis su triusikeliais , ne taip kaip maniskis , plika rura doh.gif , o drugeliu ir as dariau , ir sirdeliu , drambliuku ,ir net graziaja sausainiu formele panaudojau ....koks skirtumas , dar graziau , visoki ornamentai .
Atsakyti