Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

NERA UZ KA MERGAITES , blush2.gif as juos pabandziau ir jie man laaaaabai thumbup.gif patiko , tad norejau , kad ir jus pabandytumete , ir idomi buvo kitu kepejeliu nuomone apie skoni biggrin.gif
Atsakyti
Siandien eisiu dar viena partija zuikiu iskepsiu smile.gif ir papaisysiu. Kad tik nesugadinciau blush2.gif Bandysiu det puse balto cukraus, puse rudo. O del miltu, as siek tiek daugiau dejau, kol gavosi normali minkoma tesla, kazkur 500 g, plius stalo pabarstymui, kai kocioju.
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 17, 10:21)
NERA UZ KA MERGAITES ,  blush2.gif as juos pabandziau ir jie man laaaaabai  thumbup.gif patiko , tad norejau , kad ir jus pabandytumete , ir idomi buvo kitu kepejeliu nuomone apie skoni biggrin.gif

čia fantastinis receptas, kai tik mažiukas užmigs, eisiu antrą partiją daryti, rytoj mamyčių meet'as, tai žadu apkrėsti meduolių kepimo virusu lotuliukas.gif tiesa, miltų ir man mažokoka pasirodė, tai aš dadėjau, iš pradžių išsigandau, kad per daug įvarvolinau, nes tešlą tai pirmą kartą tokio įdomumo regėjau. Į antrą partiją manau nedėsiu deginto cukraus, gal įsidrasinsiu šliūkštelėti kakavos, ir pakeisiu prieskonius. Šituos kepiau su cinamonu ir imbieru (jį naudojau pirmą kartą gyvenime), man patinka thumbup.gif gaila fotikas nudvėsė, bet kai atgaivinsiu įkelsiu foto, parodysiu kas gavosi. Kepiau 250 laipsnių orkaitėje ir man pakako 5 minučių blėkai, tai vos spėjau suktis, pirmąją net prisvilinau truputį, nes buvau uždėjus čia pasiskaičius 9 minutėms doh.gif mano orkaitei tikrai per daug, 5 ir ne daugiau, superiukai thumbup.gif
o puošiu kai atvės, jei gausis glajus, gyvenime nesu dariusi blush2.gif
o man kočiojimui neprireikė miltų, ant tupervarinio patiesaliuko ir su kočėlu puikiai viskas gavos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 17 gruodžio 2008 - 10:29
Jau senai buvau čia užsukus,tai šitas receptas cipsiuko,kur visos giriate? eisiu ir aš kepti.
Atsakyti
Mielosios kepėjelės,gal galite,kuri įdėti meduolio receptą?
Būsiu ,labai,labai dėkinga.
Atsakyti
niu žinok cipciuk nerealu... vakar rašiau, kad nzn kur reiks dėt tą dvigubą norma, tai gerai, kad nemukus kepiau, jų kažkaip nekyla rankos valgyt... žinok mano vyras jokių saldumynų nevalgo tipo man cukrus nepatinka ir ką tu galvoji... aš vis galvoju ko jis klausia ką su tais meduoliais čia darysi o aš sakau, kad liko tešlos nuo namukų... vakar buvo daug šiandien gi žiūriu nėra jau ką puošt lotuliukas.gif niu grįš jis man pietų tai papasakosiu grieštai kaip čia kas ką valgo saldžiai pas mus šeimoj:)))))) o tu tai tikrai first.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 12 17, 10:38)
Jau senai buvau čia užsukus,tai šitas receptas cipsiuko,kur visos giriate? eisiu ir aš kepti.


taip, šitas 4u.gif šaunus receptukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 10:26)
Siandien eisiu dar viena partija zuikiu iskepsiu smile.gif ir papaisysiu. Kad tik nesugadinciau  blush2.gif Bandysiu det puse balto cukraus, puse rudo. O del miltu, as siek tiek daugiau dejau, kol gavosi normali minkoma tesla, kazkur 500 g, plius stalo pabarstymui, kai kocioju.


Rugegele, liuksiški tavo meduoliukai thumbup.gif . Ir aš vakar kepiau - super gavosi. Atrodo, viens prie vieno kaip taviškiai drinks_cheers.gif tik aišku kitokių formų, o žmogeliukas irgi pagal tą patį trafaretą iš kompo lotuliukas.gif . Kepiau iš 2-jų normų. Vakar su dukrele ir išpiešėm - nu, bet kaip aš džiaugiuosi, kad pasiryžau pagaliau iškept, nes iki tol niekad gyvenime meduolių tokių nekepiau. Jau vien dukrytė atsidžiaugė ir formelėmis tešlą spaudė ir dažė viskokiais kleckeliais - kaip gavosi taip, bet kiek džiaugsmo apturėjo. Baigėm mozotis apie 1.30 lotuliukas.gif nakties.
O miltų man dar ir liko apie saują blink.gif , bet aš labai tiksliai medų pasvėriau, manau, jei jūs daugiau jo užkabinot arba gal kiaušiniai didesni tai ir miltų daugiau suėjo. Cukrus degintas man tirpo neblogai, bet keletas gabaliukų buvo - tai perpiliau masę per sietelį ir jokių problemų.
Per pietus pamėginsiu nufotkint ir vėliau parodysiu kaip gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 12 17, 10:27)
čia fantastinis receptas, kai tik mažiukas užmigs, eisiu antrą partiją daryti, rytoj mamyčių meet'as, tai žadu apkrėsti meduolių kepimo virusu lotuliukas.gif tiesa, miltų ir man mažokoka pasirodė, tai aš dadėjau, iš pradžių išsigandau, kad per daug įvarvolinau, nes tešlą tai pirmą kartą tokio įdomumo regėjau. Į antrą partiją manau nedėsiu deginto cukraus, gal įsidrasinsiu šliūkštelėti kakavos, ir pakeisiu prieskonius. Šituos kepiau su cinamonu ir imbieru (jį naudojau pirmą kartą gyvenime), man patinka thumbup.gif gaila fotikas nudvėsė, bet kai atgaivinsiu įkelsiu foto, parodysiu kas gavosi. Kepiau 250 laipsnių orkaitėje ir man pakako 5 minučių blėkai, tai vos spėjau suktis, pirmąją net prisvilinau truputį, nes buvau uždėjus čia pasiskaičius 9 minutėms doh.gif mano orkaitei tikrai per daug, 5 ir ne daugiau, superiukai thumbup.gif
o puošiu kai atvės, jei gausis glajus, gyvenime nesu dariusi blush2.gif
o man kočiojimui neprireikė miltų, ant tupervarinio patiesaliuko ir su kočėlu puikiai viskas gavos thumbup.gif


Olesta , JOKIU BUDU NEDEK KAKAVOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! schmoll.gif SMARLIAI SUKIETINS TESLA doh.gif , JAU TADA GERIAU TITPIA KAVA .
Atsakyti
Ir aš ką tik pabaigiau kepti meduoliukus pagal cypciuko recepta smile.gif Nu jau tokie skanuciai thumbup.gif As siaip saldumynų nemėgėja, bet negaliu atsilaikyti mirksiukas.gif O kazi jie iki Kalėdų išsilaikys, ar geriau kokį pirmadienį dar kartą kepti? g.gif
Atsakyti
Ačiū Dievui net nepaskaičius nedėjau kakavos, matyt suveikė instinktyviai protelis, įdėjau apelsinų aromato aliejuko ir imbiero thumbup.gif prisikepiau pilną pintinę, rytoj pavaišinsiu mamukes meet'e. Spalva gavosi ir be deginto cukraus, vieni vienokie, kiti kitokie, bet kvepia visi namai, prikepiau iš dvigubos normos, tešlos tai nemoku net išgirti žodžiais, reikia pačiupinėti, gal dar nuo medaus spalva priklauso? Nes antrai partijai dėjau tamsaus medaus (naminio), tai gavosi rudžiukai puikūs mirksiukas.gif dabar nepasigadinti markės su glajum ir viskas bus ok thumbup.gif vat, super, kas dar nebandėt kept, tai tikrai verta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 16, 16:25)
Sakykim, imi 2 valgomus šaukštus cukraus. Pili juos į šiek tiek drėgną keptuvę ir nuolat maišai. Cukrus tirpsta, po to pradeda ruduoti, "degti". Kai pradeda putoti - pili maždaug 3 kartus daugiau karšto (verdančio) vandens, nei dėjai cukraus. Tuomet vėl užvirini gerai maišydama visą masę ir turi deginto cukraus be gumuliukų smile.gif Tik deginant cukrų reikia gerai vėdinti patalpą.

Puikių formelių yra Maximose (bent jau didžiosiose).


Nu, man dabar viskas paaiskejo. Net nezinojau, kad reikia pilti vandens i kepinama cukru bigsmile.gif
Labai aciu smile.gif
Atsakyti