Siandien eisiu dar viena partija zuikiu iskepsiu ir papaisysiu. Kad tik nesugadinciau Bandysiu det puse balto cukraus, puse rudo. O del miltu, as siek tiek daugiau dejau, kol gavosi normali minkoma tesla, kazkur 500 g, plius stalo pabarstymui, kai kocioju.
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 17, 10:21)
NERA UZ KA MERGAITES , as juos pabandziau ir jie man laaaaabai patiko , tad norejau , kad ir jus pabandytumete , ir idomi buvo kitu kepejeliu nuomone apie skoni
čia fantastinis receptas, kai tik mažiukas užmigs, eisiu antrą partiją daryti, rytoj mamyčių meet'as, tai žadu apkrėsti meduolių kepimo virusu tiesa, miltų ir man mažokoka pasirodė, tai aš dadėjau, iš pradžių išsigandau, kad per daug įvarvolinau, nes tešlą tai pirmą kartą tokio įdomumo regėjau. Į antrą partiją manau nedėsiu deginto cukraus, gal įsidrasinsiu šliūkštelėti kakavos, ir pakeisiu prieskonius. Šituos kepiau su cinamonu ir imbieru (jį naudojau pirmą kartą gyvenime), man patinka gaila fotikas nudvėsė, bet kai atgaivinsiu įkelsiu foto, parodysiu kas gavosi. Kepiau 250 laipsnių orkaitėje ir man pakako 5 minučių blėkai, tai vos spėjau suktis, pirmąją net prisvilinau truputį, nes buvau uždėjus čia pasiskaičius 9 minutėms mano orkaitei tikrai per daug, 5 ir ne daugiau, superiukai
o puošiu kai atvės, jei gausis glajus, gyvenime nesu dariusi
o man kočiojimui neprireikė miltų, ant tupervarinio patiesaliuko ir su kočėlu puikiai viskas gavos
Mielosios kepėjelės,gal galite,kuri įdėti meduolio receptą?
Būsiu ,labai,labai dėkinga.
Būsiu ,labai,labai dėkinga.
niu žinok cipciuk nerealu... vakar rašiau, kad nzn kur reiks dėt tą dvigubą norma, tai gerai, kad nemukus kepiau, jų kažkaip nekyla rankos valgyt... žinok mano vyras jokių saldumynų nevalgo tipo man cukrus nepatinka ir ką tu galvoji... aš vis galvoju ko jis klausia ką su tais meduoliais čia darysi o aš sakau, kad liko tešlos nuo namukų... vakar buvo daug šiandien gi žiūriu nėra jau ką puošt niu grįš jis man pietų tai papasakosiu grieštai kaip čia kas ką valgo saldžiai pas mus šeimoj:)))))) o tu tai tikrai
QUOTE(zebra @ 2008 12 17, 10:38)
Jau senai buvau čia užsukus,tai šitas receptas cipsiuko,kur visos giriate? eisiu ir aš kepti.
taip, šitas šaunus receptukas
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 17, 10:26)
Siandien eisiu dar viena partija zuikiu iskepsiu ir papaisysiu. Kad tik nesugadinciau Bandysiu det puse balto cukraus, puse rudo. O del miltu, as siek tiek daugiau dejau, kol gavosi normali minkoma tesla, kazkur 500 g, plius stalo pabarstymui, kai kocioju.
Rugegele, liuksiški tavo meduoliukai . Ir aš vakar kepiau - super gavosi. Atrodo, viens prie vieno kaip taviškiai tik aišku kitokių formų, o žmogeliukas irgi pagal tą patį trafaretą iš kompo . Kepiau iš 2-jų normų. Vakar su dukrele ir išpiešėm - nu, bet kaip aš džiaugiuosi, kad pasiryžau pagaliau iškept, nes iki tol niekad gyvenime meduolių tokių nekepiau. Jau vien dukrytė atsidžiaugė ir formelėmis tešlą spaudė ir dažė viskokiais kleckeliais - kaip gavosi taip, bet kiek džiaugsmo apturėjo. Baigėm mozotis apie 1.30 nakties.
O miltų man dar ir liko apie saują , bet aš labai tiksliai medų pasvėriau, manau, jei jūs daugiau jo užkabinot arba gal kiaušiniai didesni tai ir miltų daugiau suėjo. Cukrus degintas man tirpo neblogai, bet keletas gabaliukų buvo - tai perpiliau masę per sietelį ir jokių problemų.
Per pietus pamėginsiu nufotkint ir vėliau parodysiu kaip gavosi.
QUOTE(Olesta @ 2008 12 17, 10:27)
čia fantastinis receptas, kai tik mažiukas užmigs, eisiu antrą partiją daryti, rytoj mamyčių meet'as, tai žadu apkrėsti meduolių kepimo virusu tiesa, miltų ir man mažokoka pasirodė, tai aš dadėjau, iš pradžių išsigandau, kad per daug įvarvolinau, nes tešlą tai pirmą kartą tokio įdomumo regėjau. Į antrą partiją manau nedėsiu deginto cukraus, gal įsidrasinsiu šliūkštelėti kakavos, ir pakeisiu prieskonius. Šituos kepiau su cinamonu ir imbieru (jį naudojau pirmą kartą gyvenime), man patinka gaila fotikas nudvėsė, bet kai atgaivinsiu įkelsiu foto, parodysiu kas gavosi. Kepiau 250 laipsnių orkaitėje ir man pakako 5 minučių blėkai, tai vos spėjau suktis, pirmąją net prisvilinau truputį, nes buvau uždėjus čia pasiskaičius 9 minutėms mano orkaitei tikrai per daug, 5 ir ne daugiau, superiukai
o puošiu kai atvės, jei gausis glajus, gyvenime nesu dariusi
o man kočiojimui neprireikė miltų, ant tupervarinio patiesaliuko ir su kočėlu puikiai viskas gavos
o puošiu kai atvės, jei gausis glajus, gyvenime nesu dariusi
o man kočiojimui neprireikė miltų, ant tupervarinio patiesaliuko ir su kočėlu puikiai viskas gavos
Olesta , JOKIU BUDU NEDEK KAKAVOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! SMARLIAI SUKIETINS TESLA , JAU TADA GERIAU TITPIA KAVA .
Ir aš ką tik pabaigiau kepti meduoliukus pagal cypciuko recepta Nu jau tokie skanuciai As siaip saldumynų nemėgėja, bet negaliu atsilaikyti O kazi jie iki Kalėdų išsilaikys, ar geriau kokį pirmadienį dar kartą kepti?
Ačiū Dievui net nepaskaičius nedėjau kakavos, matyt suveikė instinktyviai protelis, įdėjau apelsinų aromato aliejuko ir imbiero prisikepiau pilną pintinę, rytoj pavaišinsiu mamukes meet'e. Spalva gavosi ir be deginto cukraus, vieni vienokie, kiti kitokie, bet kvepia visi namai, prikepiau iš dvigubos normos, tešlos tai nemoku net išgirti žodžiais, reikia pačiupinėti, gal dar nuo medaus spalva priklauso? Nes antrai partijai dėjau tamsaus medaus (naminio), tai gavosi rudžiukai puikūs dabar nepasigadinti markės su glajum ir viskas bus ok vat, super, kas dar nebandėt kept, tai tikrai verta
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 16, 16:25)
Sakykim, imi 2 valgomus šaukštus cukraus. Pili juos į šiek tiek drėgną keptuvę ir nuolat maišai. Cukrus tirpsta, po to pradeda ruduoti, "degti". Kai pradeda putoti - pili maždaug 3 kartus daugiau karšto (verdančio) vandens, nei dėjai cukraus. Tuomet vėl užvirini gerai maišydama visą masę ir turi deginto cukraus be gumuliukų Tik deginant cukrų reikia gerai vėdinti patalpą.
Puikių formelių yra Maximose (bent jau didžiosiose).
Puikių formelių yra Maximose (bent jau didžiosiose).
Nu, man dabar viskas paaiskejo. Net nezinojau, kad reikia pilti vandens i kepinama cukru
Labai aciu