Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(*tiute* @ 2008 12 16, 09:05)
Sveikos kepejeles,
turiu klausimuka del deginto cukraus  4u.gif  Esu tai dariusi labai jau senai ir dabar uzsimaniau meduolius "padazyti" tamsiai. Ar deginate cukru prastame inde? Siuo metu tokio neturiu ir bijausi sugadinti geruosius. Meginciau teflonineje keptuveje arba nerudijancio plieno puodziuke g.gif

Aciu is anksto uz atsakymus!  4u.gif


As deginau nerudijancio plieno puodukyje, tik po to iskarto uzpyliau siltu vandeniu, kad likuciai nepridziutu.
Beje, merginos, tikiuosi, kad jus deginta cukru pilate ne i salta mase. Nes butent del sios priezasties jis gali susigumuluoti ir netirpti. Ji reikia pilti i karsta islydyto medaus ir sviesto mase mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chilly: 16 gruodžio 2008 - 11:11
vakar kepiau ir aš meduoliukus... užsimaišiau tešlos dvi normas tai nebežinau kur tiek jų reiks dėt:))))) kai papuošiu parodysiu, bet tai bus negreit, mažiukas mano sirguliuoja.. bet labai skanūs meduoliukai, o palaikius jaučiu dar skanesni bus:))))
Atsakyti
nu taip, kaip išsiaiškinau kaip kept, nerandu pirkti niekur formelių gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 15, 19:25)
meduolius kepiau pagal šį receptą:
2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus (nesvėriau, dėjau iš akies)
500 g miltų (vat čia jau reikėtų atsimatuot tiksliai, aš to nedariau, o dėjau maždaug tiek, kad galima būtų išminkyt tešlą ir ji neliptų prie rankų - padauginau gal kiek, tai man jie kietoki gavosi, nors tai netrukdo šiaip biggrin.gif ...  pagal kitų atsiliepimus, tai meduoliai gi dažniausiai ir gaunasi kieti smile.gif )
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio (čia pagal originalų receptą tiek parašyta, aš dėjau geroookai daugiau, po 2 a.š. kiekvienų prieskonių - imbiero, karamono, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų ...  na, čia skonio reikalas, kaip kam patinka mirksiukas.gif  tik reikia turėt galvoj, kad kuo ilgiau meduoliai iškepti laikomi, tuo labiau atsiskleidžia visas prieskonių aromatas ir skonis, tik iškepus taip nesijaučia) ax.gif


As irgi pagal si kepu drinks_cheers.gif Tik man vistiek sklanziai nesigauna (nors jau 5 kartus kepiau biggrin.gif ) Man is kokiu 5 skardu, 2 payksta. Kitos kazdodel jie issipucia ir praranda forma...niekaip nesuprantu kodel schmoll.gif Bandziau ir ugni mazinti, ir i saldytuva deti pries kepant dar ir pan, bet vistiek puse teslos veltui man nueina biggrin.gif O tu kepi ant sviestinio popieriaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Chilly @ 2008 12 16, 12:11)
As deginau nerudijancio plieno puodukyje, tik po to iskarto uzpyliau siltu vandeniu, kad likuciai nepridziutu.
Beje, merginos, tikiuosi, kad jus deginta cukru pilate ne i salta mase. Nes butent del sios priezasties jis gali susigumuluoti ir netirpti. Ji reikia pilti i karsta islydyto medaus ir sviesto mase  mirksiukas.gif

O kokio lygio turi buti tas pakepintas cukrus? Man jis pradedavo tirpti i karamele ir tada sukibdavo i didesnius gumulelius, kurie ir buvo sunkiai istirpinami medaus ir sviesto maseje.
Kazkaip cia ziuriu su siuo receptu visoms milijonas kausimu iskilo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pussycat @ 2008 12 16, 15:03)
O kokio lygio turi buti tas pakepintas cukrus? Man jis pradedavo tirpti i karamele ir tada sukibdavo i didesnius gumulelius, kurie ir buvo sunkiai istirpinami medaus ir sviesto maseje.
Kazkaip cia ziuriu su siuo receptu visoms milijonas kausimu iskilo  lotuliukas.gif

Sakykim, imi 2 valgomus šaukštus cukraus. Pili juos į šiek tiek drėgną keptuvę ir nuolat maišai. Cukrus tirpsta, po to pradeda ruduoti, "degti". Kai pradeda putoti - pili maždaug 3 kartus daugiau karšto (verdančio) vandens, nei dėjai cukraus. Tuomet vėl užvirini gerai maišydama visą masę ir turi deginto cukraus be gumuliukų smile.gif Tik deginant cukrų reikia gerai vėdinti patalpą.

Puikių formelių yra Maximose (bent jau didžiosiose).
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 16, 15:30)
As irgi pagal si kepu drinks_cheers.gif  Tik man vistiek sklanziai nesigauna (nors jau 5 kartus kepiau biggrin.gif ) Man is kokiu 5 skardu, 2 payksta. Kitos kazdodel jie issipucia ir praranda forma...niekaip nesuprantu kodel schmoll.gif  Bandziau ir ugni mazinti, ir i saldytuva deti pries kepant dar ir pan, bet vistiek puse teslos veltui man nueina biggrin.gif O tu kepi ant sviestinio popieriaus? g.gif

aš ir kepiau pagal tą kaip ir tu.man tai super thumbup.gif du kartus kepiau-geruliai,skanuliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2008 12 16, 17:21)
aš ir kepiau pagal tą kaip ir tu.man tai super thumbup.gif du kartus kepiau-geruliai,skanuliai thumbup.gif


Kad geruliukai ir skanuliukai tas tiesa thumbup.gif Bet man kazko jie puciasi ir keicia formeles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 16, 17:33)
Kad geruliukai ir skanuliukai tas tiesa thumbup.gif  Bet man kazko jie puciasi ir keicia formeles doh.gif

Gal sodos daugiau įdėjai, tai ir pučiasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 16, 15:25)
Sakykim, imi 2 valgomus šaukštus cukraus. Pili juos į šiek tiek drėgną keptuvę ir nuolat maišai. Cukrus tirpsta, po to pradeda ruduoti, "degti". Kai pradeda putoti - pili maždaug 3 kartus daugiau karšto (verdančio) vandens, nei dėjai cukraus. Tuomet vėl užvirini gerai maišydama visą masę ir turi deginto cukraus be gumuliukų smile.gif Tik deginant cukrų reikia gerai vėdinti patalpą.

Puikių formelių yra Maximose (bent jau didžiosiose).


Radau Norfoj plastikines blush2.gif o Panevėžio Maximose nėra nei su žiburiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 16 gruodžio 2008 - 17:51
Na ka, dariau meduoliukus pagal Cipciuko recepta. Siaubas kokie skanus thumbup.gif mes jau ipusejom juos valgyt lotuliukas.gif Tik padariau viena klaida, tai ryt kartosiu partija. As per arti vienas kito sudejau figureles, ir kai pradejo pustis jie, sulipo vienas su kitu, ir kai emiau is skardos, ir liko tokie apluzusiais galais. Na nieko, suvalgysim situos, o ryt geru iskepsiu. Tuoj pasirodysiu, kas man gavosi. Tik bus nedazyti sie. Tiesa, dejau pora sausktu rudojo cukraus, bet nezinau ar del to jie tokie grazus rudi wub.gif Dukra tai pirstais tesla valge, paskui ir pacius meduolius thumbup.gif niam niam thumbup.gif

Zmoguti issipiesusi is kartono buvau, pagal kazkurios cia ideta sablona. Drugelio ir zuikio formeles turiu smile.gif Is prieskoniu dejau 1 sauksteli cinamono, 1 sauksteli imbiero, 0,5 sausktelio kardamono, 0,5 saukstelio maltu muskato rieusutu. Manau pats tas, labai gerai jauciasi, o dar kai pastoves, tai is vis skanu turi but. Nu bet skanus kokie wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 16 gruodžio 2008 - 19:13
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 16, 19:00)
Na ka, dariau meduoliukus pagal Cipciuko recepta.

user posted image



Koki grazus wub.gif wub.gif kad man toki iseitu, man atrodo eisiu as [agal trafaretus kept meduolius,nes formeliu niekur nerandu nors tu ka doh.gif
Atsakyti