Kepiau meduolius pagal Cipciuko receptą. nelabai man išėjo su tuo degintu cukrumi, kažkodėl neištirpo jis visas ant garų vonelės bet man jie gavosi tokie traškūs, bet ne kieti aišku su papuošimais nieko neišėjo, susisukau iš kepimo popieriaus tūtelę, bet neišėjo, tai tada su dantų krapštuku piešiau nors ir nekokie, bet pasirodau
QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 17:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko
Yra pas Sonatiną Panetone
Mikepukuotuk, kokios nuostabios tavo dovanėlės Labai miela būtų tokią gauti Bet kiek čia tavo darbo įdėta Šaunuolė
Raseliuke, ir tavo meduoliukai gražučiukai
GRAZUS MENULIUKAI,AS KAZKAIP NEPRISIRUOSIU JU KEPTI.
QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 18:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko
Visus atsakymus dažniausia žino Google Štai ką jis man atrado senuose SM archyvuose:
Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai)
600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.
Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą. Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Radau dar vieną receptą. Kepimo eiga ta pati, tik produktai truputį skiriasi.
450 gramų miltų, 40 gramų mielių, 120 gramų cukraus, 1/8 litro drungno pieno, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1/2 buteliuko sviesto-vanilės esencijos, 1 buteliukas citrinų esencijos, 6 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 250 gramų sviesto, po 60 gramų apelsinų ir citrinų žievelių cukatų, 60 gramų susmulkintų cukruotų vyšnių, 60 gramų susmulkintų migdolų, 200 gramų razinų, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 14, 13:07)
Na va rodausi galutinį variantą (nuotraukų įkelt nemoku, tai dedu nuorodą vėl):
http://public.fotki....ikepukuotukass/
Dabar galėsiu ramiai laukt švenčių ir kitą savaitę jau turbūt pradėsiu dalint lauknešėlius - šiandien pirmą bus proga įteikt Ačiū jums visoms už receptus ir patarimus
http://public.fotki....ikepukuotukass/
Dabar galėsiu ramiai laukt švenčių ir kitą savaitę jau turbūt pradėsiu dalint lauknešėlius - šiandien pirmą bus proga įteikt Ačiū jums visoms už receptus ir patarimus
Nu , kokia Tu ŠAUNUOLĖ, puikios dovanėlės, visi tikrai džiaugsis tokias gavę
QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 17:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko
Itališka kalėdinė Panettone duona
Taip pat Panettone receptų gali rasti čia, čia, čia.
Sėkmingo kulinarinių šedevrų kūrimo
Sveikos, norejau paklausti apie kaledini pyraga. Kadangi visai neseniai suzinojau,kad reikejo pyraga sulaistyti stikline brendzio ar kuo nors kitu,tai ka man daryti? Jei as dabar isiviniosiu savo kaledini pyraga is kepimo porpieriaus ir sulaistysiu, tai kaip ten su jo skoniu bus? pasikeis per tas 11 dienu ar nelabai? ar is vis neverta jo jau db sulaistyt?
QUOTE(Monika_150 @ 2008 12 14, 19:48)
Jei as dabar isiviniosiu savo kaledini pyraga is kepimo porpieriaus ir sulaistysiu, tai kaip ten su jo skoniu bus? pasikeis per tas 11 dienu ar nelabai? ar is vis neverta jo jau db sulaistyt?
Tai kad čia daugiau skonio ir fantazijos reikalas, reikia ar ne jį sulaistyt
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 14, 19:06)
Tai kad čia daugiau skonio ir fantazijos reikalas, reikia ar ne jį sulaistyt
Tai va kad pirma karta kepiau ir apie skoni nezinau. Arba reikia puse pyrago sulaistyt,o puse palikt nesulaistyto.. Gera ideja
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 14, 11:07)
Na va rodausi galutinį variantą (nuotraukų įkelt nemoku, tai dedu nuorodą vėl):
http://public.fotki....ikepukuotukass/
Dabar galėsiu ramiai laukt švenčių ir kitą savaitę jau turbūt pradėsiu dalint lauknešėlius - šiandien pirmą bus proga įteikt Ačiū jums visoms už receptus ir patarimus
http://public.fotki....ikepukuotukass/
Dabar galėsiu ramiai laukt švenčių ir kitą savaitę jau turbūt pradėsiu dalint lauknešėlius - šiandien pirmą bus proga įteikt Ačiū jums visoms už receptus ir patarimus
AUKSARANKĖ, NE KITAIP
aciu visoms uz receptuka