Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Kepiau meduolius pagal Cipciuko receptą. nelabai man išėjo su tuo degintu cukrumi, kažkodėl neištirpo jis visas ant garų vonelės g.gif bet man jie gavosi tokie traškūs, bet ne kieti smile.gif aišku su papuošimais nieko neišėjo, susisukau iš kepimo popieriaus tūtelę, bet neišėjo, tai tada su dantų krapštuku piešiau lotuliukas.gif nors ir nekokie, bet pasirodau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 17:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko  g.gif


Yra pas Sonatiną Panetone

Mikepukuotuk, kokios nuostabios tavo dovanėlės thumbup.gif Labai miela būtų tokią gauti thumbup.gif Bet kiek čia tavo darbo įdėta doh.gif Šaunuolė thumbup.gif

Raseliuke, ir tavo meduoliukai gražučiukai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 14 gruodžio 2008 - 18:15
GRAZUS MENULIUKAI,AS KAZKAIP NEPRISIRUOSIU JU KEPTI.
Atsakyti
QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 18:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko  g.gif


Visus atsakymus dažniausia žino Google biggrin.gif Štai ką jis man atrado senuose SM archyvuose:
Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai)

600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.

Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą. Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra.

Radau dar vieną receptą. Kepimo eiga ta pati, tik produktai truputį skiriasi.

450 gramų miltų, 40 gramų mielių, 120 gramų cukraus, 1/8 litro drungno pieno, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1/2 buteliuko sviesto-vanilės esencijos, 1 buteliukas citrinų esencijos, 6 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 250 gramų sviesto, po 60 gramų apelsinų ir citrinų žievelių cukatų, 60 gramų susmulkintų cukruotų vyšnių, 60 gramų susmulkintų migdolų, 200 gramų razinų, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 14, 13:07)
Na va rodausi galutinį variantą (nuotraukų įkelt nemoku, tai dedu nuorodą vėl):
http://public.fotki....ikepukuotukass/
Dabar galėsiu ramiai laukt švenčių ir kitą savaitę jau turbūt pradėsiu dalint lauknešėlius - šiandien pirmą bus proga įteikt rolleyes.gif Ačiū jums visoms už receptus ir patarimus 4u.gif  bigsmile.gif



Nu , kokia Tu ŠAUNUOLĖ, puikios dovanėlės, visi tikrai džiaugsis tokias gavę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 17:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko  g.gif

Itališka kalėdinė Panettone duona
Taip pat Panettone receptų gali rasti čia, čia, čia.
Sėkmingo kulinarinių šedevrų kūrimo smile.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti apie kaledini pyraga. Kadangi visai neseniai suzinojau,kad reikejo pyraga sulaistyti stikline brendzio ar kuo nors kitu,tai ka man daryti? Jei as dabar isiviniosiu savo kaledini pyraga is kepimo porpieriaus ir sulaistysiu, tai kaip ten su jo skoniu bus? pasikeis per tas 11 dienu ar nelabai? ar is vis neverta jo jau db sulaistyt? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2008 12 14, 19:48)
Jei as dabar isiviniosiu savo kaledini pyraga is kepimo porpieriaus ir sulaistysiu, tai kaip ten su jo skoniu bus? pasikeis per tas 11 dienu ar nelabai? ar is vis neverta jo jau db sulaistyt?  g.gif  g.gif

Tai kad čia daugiau skonio ir fantazijos reikalas, reikia ar ne jį sulaistyt g.gif
Atsakyti
Raseliuke ....kokie fainuciai wub.gif .....dangaus melynumo spalvos ,......nu pasaka , ir kas cia tau nesigavo ? unsure.gif ....jie nuo stovejimo sudregs , pas mane dabar jau vos ne tompomi pasidare lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 14, 19:06)
Tai kad čia daugiau skonio ir fantazijos reikalas, reikia ar ne jį sulaistyt g.gif


Tai va kad pirma karta kepiau ir apie skoni nezinau. Arba reikia puse pyrago sulaistyt,o puse palikt nesulaistyto.. Gera ideja thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 14, 11:07)
Na va rodausi galutinį variantą (nuotraukų įkelt nemoku, tai dedu nuorodą vėl):
http://public.fotki....ikepukuotukass/
Dabar galėsiu ramiai laukt švenčių ir kitą savaitę jau turbūt pradėsiu dalint lauknešėlius - šiandien pirmą bus proga įteikt rolleyes.gif Ačiū jums visoms už receptus ir patarimus 4u.gif  bigsmile.gif

AUKSARANKĖ, NE KITAIP clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
aciu visoms uz receptuka ax.gif thumbup.gif
Atsakyti