Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(cipciukas @ 2008 12 12, 23:59)
unsure.gif kas tau nesigavo ? glajus ?



Gavosi glajus tik va ranka neatmušta ir jokie ornamentai man nesigavo schmoll.gif tai aš juos nudažiau lygiai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(witalyli @ 2008 12 13, 08:49)
Gavosi glajus tik va ranka neatmušta ir jokie ornamentai man nesigavo  schmoll.gif  tai aš juos nudažiau lygiai  irnesakyk.gif


PASIDARAI IS KEPIMO POPIERIAUS TUTELIU ( KIEK BUS SPALVU), ipili ...tiksliau idedi glaju , nes jis negali buti labai skystas , nes susilies ( paplates ornamentas ), nukerpi maaaaaza skylute ( adatos storumo ) , susuki tuteles gala ( taip kaip grezi skalbinius ), kad spaudziant glajus neislystu lauk ir paisai .....pabandyk ...nu taip lengva smile.gif

O rankyciu musti negalima schmoll.gif , jas reikia tausoti , patepti vakare kremu , kad is ryto galetum kepti pyragus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

O rankyciu musti negalima schmoll.gif , jas reikia tausoti , patepti vakare kremu , kad is ryto galetum kepti pyragus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
[/quote]
lotuliukas.gif
nu va mano "meduoliai"
user posted image
Atsakyti

lotuliukas.gif
nu va mano "meduoliai"
user posted image
[/quote]


Tai , kad liuks tavo meduoliukai bigsmile.gif ....tokie silti ( spalvyte ) wub.gif
Atsakyti
Šiąnakt kepiau vienuolyno ragelius bigsmile.gif http://public.fotki....ausainukai.html Nugi pasaka, ne sausainiai biggrin.gif Dėjau ne vien lazdyno ir migdolus o mišinį riešutų, tik parankiojau, kad būtų tokių daugiau. Pakepinau keptuvėj, nulupau žieveles. Neturiu su kuo sumalt, tai dėjau sveikus, tik suskaldžiau rankšluosčiu uždengus plaktuku, tai gavosi dalis "miltų" ir dalis stambesnių gabaliukų. Toliau viską dariau pagal receptą. Puikus skonis - lengvučiai, trapūs rolleyes.gif
Ir dar, ta proga, kad užsimaišiau glajų imbieriniam sausainukam(pipiriniam, sakyčiau, gal dabar labiau, nes pipirų sknonis pasirodė - na, pikantiški tokie labai jau, nežinau, ar kitiem taip patiktų lotuliukas.gif ) ir pagaliau pavyko man padaryt jį reikiamo tirštumo ir nutaikyt patogią tūtelę pasidaryt,- plastinę operaciją teko iškęst ir vargšam meduoliam, kurie nelabai vykę buvo, nes per skystą glajų pirmai padariau iš to neįgudimo ir, kaip cipcukas minėjo, linijos ištęžta tuomet. Taigi maišydamos glajų geriau iškart dėkit mažiau baltymo jeigu bus tikrai per kieta įdėsit dar mirksiukas.gif
Atsakyti
O kodel jie vadinasi rageliai unsure.gif .....man jie i juos visai nepanasus schmoll.gif , bet taip apetitnai atrodo

user posted image
Atsakyti
Išmėginau dar vieną imbierinių sausainiųkų receptą. Siūlau ir Jums smile.gif

RECEPTUKAS:

350 g miltų, kepimo miltelių (recepte kiekis nebuvo nurodytas, aš dėjau kaip ir visur 1 a.š.), 1 a.š. malto imbiero, 1 a.š. cinamono, ½ a.š. maltų muskato riešutų, vanilinio cukraus, druskos, 125 g sviesto, 185 g rudojo cukraus, 1 kiaušinis, cukraus sausainiams pavolioti

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Į atskirą indą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą ie viską gerai išplakite. Sviesto masę supilkite į miltus, išminkykite tešlą, kol ši nelips prie rankų ir padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Iš tešlos formuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus, kiekvieną pavoliokite cukruje. Rutuliukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lengvai iš viršaus paspauskite, kad įgautų meduoliuko formą. Kepkite orkaitėje 10-2 min. Gavosi nemažai sausainių. Jie nuo apkepusio iš viršaus cukriuko pasidare traškųs ir lekštėje skamba kaip stikliniai. Skanaus!!!!
Recepto idėja: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".


o čia vaizdelis biggrin.gif :
user posted image



Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 13, 14:32)
O kodel jie vadinasi rageliai  unsure.gif .....man jie i juos visai nepanasus  schmoll.gif , bet taip apetitnai atrodo

user posted image



lotuliukas.gif vat dabar tik supratau, kad tikrai nieko bendro su rageliais ta forma neturi biggrin.gif tiesiog pagal aprašymą recepte man susišvietė, kad būtent taip jie atrodyt turi tongue.gif o kodėl, nežinau, lygiai taip pat neaišku, kodėl jie būtent "vienuolyno rageliai" vadinasi:hm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 13, 13:32)
O kodel jie vadinasi rageliai  unsure.gif .....man jie i juos visai nepanasus  schmoll.gif , bet taip apetitnai atrodo


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai kad jie vadinasi "Vienuolynų raguoliai" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif taigi klausimas kodėl rageliai - atkrenta, liko - kodėl "Vienuolynų" lotuliukas.gif

Mikepukuotuk, tikrai labai nuostabūs tavo raguoliukai thumbup.gif

Ir visų kitų ir witalyli, ir papalikės laaaaaabai gražučiai sausainukai, meduoliukai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Na pirmas blynas toks susviles gavosi, bet jau pasirasiau pastabas,ka kitais metais reikia kitaip daryti. Pirmiausia, tai zymiai sumazinti pati namuka.... Didziulis jis man gavosi. Keisti fasona.
Si karta norejom numarginti toki "Jonuko ir Grytutes" stiliaus, bet irgi dar reiketu pakeitimus daryti. Vienok, kitais metais jei kepsim, tai zymiai tobulinsim. Na ir aisku, vaikai bus jau su patirtim, tai kreivumynu bus maziau....
Atsakyti
QUOTE(witalyli @ 2008 12 13, 10:59)
nu va mano "meduoliai"
user posted image

Labai skaniai atrodo, o kaip ta rožinę spalvikę padaryti blush2.gif g.gif kažkokių maistinių dažų reikia dėti?
Mano tešla šaldytuve, jau turbūt eisiu kepti ax.gif
Atsakyti
Kiek grožybių prikepėt wub.gif wub.gif
O aš šiandien pagaliau gavau žmogeliuko formelę, tai laiminga laiminga dabar sėdžiu, Kalėdų laukiu lotuliukas.gif clap.gif
Atsakyti