Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Čia tema kažkaip nukrypo nuo temos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 01 28, 16:58)
jei gydytoja pati mokės...  doh.gif

Na taip, cia irgi tiesos yra. Nes nemazai gydytoju apskritai nieko neismano apie ilgo ir sekmingo zindymo paslaptis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Svarune @ 2009 01 28, 15:40)
niu zinokit reikia man info kaip nutraukti pieniuka...labai bijau kad nesisitvarkysiu viena...kai mama isvaziuos, o su misinuku ir mb gali padeti...bijau kad jei persiduoda mano depresija..o ji man yra ir pati suprantu...todel ir prasau info...

Dar karteli siulau pasitarti su mamytemis temoje apie ilga ir sekminga zindyma (STAI CIA. Bent jau pasiskaityk ten, ir gal pamatysi kad nera taip blogai kaip atrodo. Toje temoje ne viena mama su panasiom problemom kaip tavo issikapste ir laimingai maitina savo vaikiukus mirksiukas.gif
Nepasiduok depresijai ir pagalvok, kas tavo vaikuciui geriausia ir sveikiausia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 01 28, 13:40)
niu zinokit reikia man info kaip nutraukti pieniuka...labai bijau kad nesisitvarkysiu viena...kai mama isvaziuos, o su misinuku ir mb gali padeti...bijau kad jei persiduoda mano depresija..o ji man yra ir pati suprantu...todel ir prasau info...

Niekas ten nepersiduos ir viska jus susitvarkysit tongue.gif Nekvailiokit, susiimkit, eikit kur pazliumbkit i virtuve ir nusiraminkit. Jums jau pasake kur paskaityt - skaitykit 4u.gif Ir zindykit savo vaika, nes kitaip - tai kam tie papai pas jus ? 4u.gif 4u.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Jungiuosi ir as prie jusu blush2.gif
Maitinau savo pupa jau metus laiko ir nutariau pagaliau uzbaigti tai ax.gif Tai va jau 6-ta diena kaip kankinu savo mazule. Nutariau neduoti is vis papulio, nes diena jai ir taip nereikedavo, tik pries miega noredavo ir zinoma simta kartu per nakti. Tai va jau neapsikenciau tokio bardako ir pasakiau - gana doh.gif
Niekaip nebuciau pagalvojusi, kad bus taip sunku. Pazistamos sake, trys dienos ir vaikas atpras doh.gif Na pas mus kitaip. Naktimis kankinasi mazule, zviegia , spiegia, plesia man rubus doh.gif Nu gaila ziuret, net pati kartu su ja verkiu verysad.gif Uzmiega tik ant mano krutines, vos tik pajudu, prabunda ir vel viskas is naujo doh.gif
Jei buciau zinojusi kad taip bus, matyt buciau dar maitinusi unsure.gif
O kaip jusu mazyliai nakti miega be pienelio? Ir kaip jus manot duoti jai nakciai kokio pienuko, ar geriau nepratinti prie naktinio valgymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(so-fun @ 2009 01 29, 23:46)
Sveikutes  smile.gif

Jungiuosi ir as prie jusu  blush2.gif
Maitinau savo pupa jau metus laiko ir  nutariau pagaliau uzbaigti tai  ax.gif Tai va jau 6-ta diena kaip kankinu savo mazule. Nutariau neduoti is vis papulio, nes diena jai ir taip nereikedavo, tik pries miega noredavo ir zinoma simta kartu per nakti. Tai va jau neapsikenciau tokio bardako ir pasakiau - gana  doh.gif
Niekaip nebuciau pagalvojusi, kad bus taip sunku. Pazistamos sake, trys dienos ir vaikas atpras  doh.gif Na pas mus kitaip. Naktimis kankinasi mazule, zviegia , spiegia, plesia man rubus  doh.gif Nu gaila ziuret, net pati kartu su ja verkiu  verysad.gif Uzmiega tik ant mano krutines, vos tik pajudu, prabunda ir vel viskas is naujo  doh.gif
Jei buciau zinojusi kad taip bus, matyt buciau dar maitinusi  unsure.gif
O kaip jusu mazyliai nakti miega be pienelio? Ir kaip jus manot duoti jai nakciai kokio pienuko, ar geriau nepratinti prie naktinio valgymo  g.gif

As jau irgi cia rasiau, kad noriu atpratinri, bet nepavyksta doh.gif . Kartais labai graziai uzmiega be papulio, bet dazniausiai tai reikia, svarbiausia, kad pieno tai ten jau tik lasiukai, o ciulpia vietoj zinduko turbut, nes nakti tai visa laika gali burnoj pralaikyti. blink.gif
Nepadeda jokie pipirai, medus su druska, viduriu lasiukai jinai net nejaucia. blink.gif
Del rekimo tai man pasidaro gaila ir duodu, nors bunu nusprndus jau nebeduot, bet bijau pakenkti vaikui. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(so-fun @ 2009 01 29, 23:46)
Sveikutes  smile.gif

Jungiuosi ir as prie jusu  blush2.gif
Maitinau savo pupa jau metus laiko ir  nutariau pagaliau uzbaigti tai  ax.gif Tai va jau 6-ta diena kaip kankinu savo mazule. Nutariau neduoti is vis papulio, nes diena jai ir taip nereikedavo, tik pries miega noredavo ir zinoma simta kartu per nakti. Tai va jau neapsikenciau tokio bardako ir pasakiau - gana  doh.gif
Niekaip nebuciau pagalvojusi, kad bus taip sunku. Pazistamos sake, trys dienos ir vaikas atpras  doh.gif Na pas mus kitaip. Naktimis kankinasi mazule, zviegia , spiegia, plesia man rubus  doh.gif Nu gaila ziuret, net pati kartu su ja verkiu  verysad.gif Uzmiega tik ant mano krutines, vos tik pajudu, prabunda ir vel viskas is naujo  doh.gif
Jei buciau zinojusi kad taip bus, matyt buciau dar maitinusi  unsure.gif
O kaip jusu mazyliai nakti miega be pienelio? Ir kaip jus manot duoti jai nakciai kokio pienuko, ar geriau nepratinti prie naktinio valgymo  g.gif

Sveikos,

Žinot aš manau, kad reikia pirmiausia pajausti KADA nutraukti maitinima krūtimi, kad nebūtų per anksti, o juolab per vėlai. Kiek esu skaičiusi forume, tai daugiausiai mamyčių kankinasi kurios maitina vaikelius iki metu ir dar daugiau. Manau, kai vaikas pradeda valgyti košeles ir kitą maista, reikia pamažu jau ir atpratinti nuo MP. Jis juk jau būna nebe maistas, tiesiog nusiraminimo būdas ir pan.
Aš labai bijojau kad ir man tas pats neatsitiktų, todėl tam ruošiausi ir kai maniškė jau pienelį gėrė tik naktimis pora katų, aš nutraukiau. Jai buvo 8mėn.
Tik tiek kad su krūtimis problemų buvo, pienas nedingo net po 2sav., ginė išrašė Bromcriptino-dabar viskas OK. O mažylė net nebeprisimena, kad buvo toks skanumas kažkada, geria mišinuką vakare, o naktį kolkas arbatėlę, bet tikiuosi greit ir jos nereiks.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atigiliux @ 2009 01 30, 11:54)
Sveikos,

Žinot aš manau, kad reikia pirmiausia pajausti KADA nutraukti maitinima krūtimi, kad nebūtų per anksti, o juolab per vėlai.  Kiek esu skaičiusi forume, tai daugiausiai mamyčių kankinasi kurios maitina vaikelius iki metu ir dar daugiau. Manau, kai vaikas pradeda valgyti košeles ir kitą maista, reikia pamažu jau ir atpratinti nuo  MP. Jis juk jau būna nebe maistas, tiesiog nusiraminimo būdas ir pan.
Aš labai bijojau kad ir man tas pats neatsitiktų, todėl tam ruošiausi ir kai maniškė jau pienelį gėrė tik naktimis pora katų, aš nutraukiau. Jai buvo 8mėn.
Tik tiek kad su krūtimis problemų buvo, pienas nedingo net po 2sav., ginė išrašė Bromcriptino-dabar viskas OK. O mažylė net nebeprisimena, kad buvo toks skanumas kažkada, geria mišinuką vakare, o naktį kolkas arbatėlę, bet tikiuosi greit ir jos nereiks.
sėkmės 4u.gif

O jūs žinojot, kad iki metų MP turi būti pagrindinis vaiko maistas, o ne nusiraminimas? Košelės įvedamos, pratinant prie naujų skonių, tekstūrų, papildant maisto medžiagų, kurių jau nebepakanka iš MP augančiam vaiko organizmui, o ne MP pakeist. Sveikatos sumetimais Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja iki 2+metukų.
Jeigu saugot SAVE nuo 'atpratinimo problemų', tada taip - atpratinkit kuo anksčiau (o gal geriau tada iš viso ne žindyt?). Bet gal prieš nusprendžiant verta paanalizuoti ir kitą pusę - ko ir kiek iš tiesų VAIKUI reikia.
Atsakyti
As vis lankaus sioj temoj smile.gif bandau pasikrauti ziniu, kai nuspresiu nebemaitinti kaip tai padaryti, bet manau, kad bus sunku...
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 01 30, 13:00)
O jūs žinojot, kad iki metų MP turi būti pagrindinis vaiko maistas, o ne nusiraminimas? Košelės įvedamos, pratinant prie naujų skonių, tekstūrų, papildant maisto medžiagų, kurių jau nebepakanka iš MP augančiam vaiko organizmui, o ne MP pakeist. Sveikatos sumetimais Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja iki 2+metukų.
Jeigu saugot SAVE nuo 'atpratinimo problemų', tada taip - atpratinkit kuo anksčiau (o gal geriau tada iš viso ne žindyt?). Bet gal prieš nusprendžiant verta paanalizuoti ir kitą pusę - ko ir kiek iš tiesų VAIKUI reikia.

Iki pusės metų vaikui tikrai pakanka motinos pieno. Aš savo pirmąją žindžiau tik dvi savaites, su antrąją norėjau išvengt tokios klaidos ir stengiausi kuo ilgiau maitinti, domėjausi šiuo klausimu, bijojau kad nedingtų tas pienelis ir manau savo vaikui tikrai daug daviau. Jūs rašot su tokia pagieža net nežinodama padėties.
Ir dar vienas dalykas jeigu jau nusprendėt maitinti savo vaikus iki 2metų, tuomet kam paskui verkiat kad atpratinti neįmanoma forumuose? Tuos vaikus paskui traumuojat nusprendę atpratinti staiga, kai jis jau suvokia viską, čia prieš mane nesenai rašė verkia dieną naktį tas vaikas ir pan. Tai aš norėjau atkreipti dėmesį, kad reikia pajusti kada tavo vaiką jau galima nujunkyti.
Atsakyti
Patarti nelabai ka galiu g.gif Gal dar nereikejo atjunkint? Gal galit vel maitint? Nezinau... Sunku, kai taip verkia... Duokit karves pieno is butelioko, tegul geria, arba arbatos kokios. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Siūlyčiau pabandyti pakeisti mišinuku, kur yra skirtas vaikučiams virš metų arba karvės pienuku. Aš šiuo metu irgi nutraukinėju maitinimą, tai prieš pietų miegelį jau geria Aptamil pienuką virš metų vaikams kur skirtas ir užmiegam be problemų, t,y, išgei pienuką, po to abu apsikabiname ir užsnūsta. Priprato per savaitę be krūtinės prieš pietus užmigti. Tą patį darysiu ir prieš naktį ir nakį, duosiu pieno mišinuką. Dabar naktį kai atsikelia duodu mišinuko,kelis kartus patraukia ir vėl užmiega. Kitą savaitę bandysiu ir vakare krūties nebeduoti. Norėjau šią, bet apsirgo sad.gif, tai atkėliau nutraukimą dar savaitei.

P.S. nors čia mane viena mama sukritikavo už tokį perėjimą nuo krūties prie kitokio maitinimo, bet sūneliui tai tinka, jis ramus, tai manau paskui palaipsniui ir mišinuko atsisakysime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amaz: 30 sausio 2009 - 13:36
QUOTE(Atigiliux @ 2009 01 30, 13:15)
Iki pusės metų vaikui tikrai pakanka motinos pieno. Aš savo pirmąją žindžiau tik dvi savaites, su antrąją norėjau išvengt tokios klaidos ir stengiausi kuo ilgiau maitinti, domėjausi šiuo klausimu, bijojau kad nedingtų tas pienelis ir manau savo vaikui tikrai daug daviau. Jūs rašot su tokia pagieža net nežinodama padėties.
Ir dar vienas dalykas jeigu jau nusprendėt maitinti savo vaikus iki 2metų, tuomet kam paskui verkiat kad atpratinti neįmanoma forumuose? Tuos vaikus paskui traumuojat nusprendę atpratinti staiga, kai jis jau suvokia viską, čia prieš mane nesenai rašė verkia dieną naktį tas vaikas ir pan. Tai aš norėjau atkreipti dėmesį, kad reikia pajusti kada tavo vaiką jau galima nujunkyti.

Man uzstrigo zodziai - nusprendet maitint iki 2 metu. As nenusprendziau, as kaip ir jus labai norejau baigt maitint jau metuku 4u.gif , bet... vaikas nesutinka schmoll.gif Zindymas yra dvipusis procesas. Jeigu jusu dukra butu nesutikus but be papo, jus ir dabar dar zindytumet tongue.gif , butu rekus, verkus, zviegus, galiausiai susirgus ir tt. Taip kad nereikia cia lia-lia. Jums pasiseke ir as jums pavydziu, man kol kas dar nepasiseke, kai tik pagausiu tinkama laika tai ir atpratinsiu. 4u.gif
Atsakyti