Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(pelkių Monas @ 2009 01 23, 00:30)
Tai ir tvarkykites, gaminkit valgi, dar kazka darykit... - tik nedarykit vaiku tongue.gif  O kai jusu isvardinta veikla pasidarys jums beverte, kai pajausit kad namai tusti, kad nera kam palikimo uzdirbinet, kad joks darbdavys jusu  nemyles is visos sirdies - va tada darykit vaikus biggrin.gif  Ir suprasit - nereikia nieko tvarkytis, daryt valgyt ir tt. - nes reikia valgydint vaika tongue.gif  Nesvarbu papu ar is buteliuko schmoll.gif , is buteliuko uzims dar daugiau laiko.
Krutis nera mums jokia israiska - tai pats paprasciausias, lengviausias ir visada esantis po ranka ir veikiantis irankis tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

4u.gif

Va va, as irgi susidariau tokia nuomone, kad camilyte dar visiskai nepasirengusi tureti vaiku, o tuo labiau maitinti krutimi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 19, 23:47)
Skaitau jau kelinta diena sita tema smile.gif noreciau jau nutraukt matinima krutimi, tik neisivaizduoju kaip ta padaryti...blogiausia tai, kad jis neima tucio, negeria is buteliuko, beveik nieko nevalgo tik mp, aisku kaip ir daugeliui uzminga tik atsigeres pienelio. Tik ateina laikas miegot jis jau patenkintas lovoj ropoja pas mane ir glaudzias prie krutine ir taip graziai "kalba".
O mintys apie nutraukima kyla del dvieju priezasciu, pirma todel, kad beveik nieko nevalgo papildomai, padariau kraujo tyrimus-hemoglobinas 105 verysad.gif , galvoju jei neduosiu mp gal geriau valgys kita maista.
Antra priezastis del aplinkiniu klausinejimo "ar dar tu tebemaitini", pradejau jaustis nemaloniai lyg tas mano vaikas jau koks pirmokas butu, kazkaip net geda sakyti, jo dar maitinu.
Gal kuri esat susidurusi su tuo, kad vaikas apart mp nieko nenori valgyt.

Aplinkinių mažiausiai klausyk! Maitinimas tai privalumas ir iki 2 metų galima maitint bele būtų noras smile.gif

Mano dukrytės praktiškai pagrindinis maistas buvo irgi MP, visą kitą valgė priklausomai nuo nuotaikos, mėsą sunkiai sekėsi duot. Hemoglobinas pastoviai apie 105-110, dabar baigiam gert Floradix, savaitė jau kaip nebemaitinu, daug geriau valgyt pradėjo, bet su mėsa vistiek sunkiai sekasi.
Tiesa irgi neėmė čiulptuko ir iš buteliuko po porą gurkšnių tik vandenuką gėrė, užmigdavo su papu. Dabar labai sėkmingai užmiega gerdama karvės pieną iš buteliuko ir užmiega apsikabinus smile.gif taigi jei pasiryši nutraukt vis dėl to tikrai nebijok, vaikas pats suras kaip jam užmigt wink.gif

Aš labiausiai pergyvenau, kaip užmigs.. ir va labai dabar džiaugiuosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zizina @ 2009 01 20, 11:28)
Pas mus tas pats, as irgi nuo penktadienio neduodu visiskai, praso kartais dar papi(ypac naktim) bet kai parodau, sako fuui. na va siandien nakti tai tik du kartus atsikeles paverke papio, paskui nurimo ir uzmigo, palyginus su vakar naktim, tai sakyciau labai gerai miegojo.
Diena uzmigt irgi paisidare sunku, pakol neprisiduksta ir nepavargsta, tol neuzmiega, nei supt nei paglostyt nesiduoda visai. Ir aplamai anksciau jei verkia , tai prie papo nurimdavo, o dabar verkia ir nezinau kaip ji nuraminti  doh.gif

Nors tiesa valgyt pradejo tai normaliai  bigsmile.gif besotis pasidare  biggrin.gif
Papildyta:
bigsmile.gif oho, nieko sau truputi  doh.gif puslitri pieno prisimelzt  doh.gif
As pirma diena 200 ml tik, o dabar isvis 30-20 ml nusitraukiu 

Nu va tokia aš pieninga biggrin.gif dabar jau nenutraukinėju visai.. smile.gif ir man atrodo nesigamina jau pienukas, nors yra dar papuose.

Maniškė naktim labai gerai miegot pradėjo smile.gif thumbup.gif po vieną kartą keliasi ir užmiega, kai paimu pas save į lovą, vakar visą naktį išmiegojo, 8a kaip laikrodukas pabunda, pienuko einam pašildom išmaukia ir toliau miega iki kokių 10val. Užmiegam dieną ir vakare irgi su pienuku, tai labai lengva dabar smile.gif

O tu bandei duoti pieno paprasto? SUsitvarkė gal jau užmigimas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jjulie @ 2009 01 23, 14:20)
Nu va tokia aš pieninga biggrin.gif dabar jau nenutraukinėju visai.. smile.gif ir man atrodo nesigamina jau pienukas, nors yra dar papuose.

Maniškė naktim labai gerai miegot pradėjo smile.gif  thumbup.gif po vieną kartą keliasi ir užmiega, kai paimu pas save į lovą, vakar visą naktį išmiegojo, 8a kaip laikrodukas pabunda, pienuko einam pašildom išmaukia ir toliau miega iki kokių 10val. Užmiegam dieną ir vakare irgi su pienuku, tai labai lengva dabar smile.gif

O tu bandei duoti pieno paprasto? SUsitvarkė gal jau užmigimas? smile.gif

Kaip tik galvojau kaip jums sekasi bigsmile.gif
As pries para buvau nusitraukus, bet tik 10 ml, tai dabar galvoju melztis ar ne daugiau , bijau kad nepasidarytu guzu unsure.gif bet gal ir nebesigamina daugiau to pieno, krutys lyg ir nesunkios. na pakol netemps, tol nemelsiu.

Ir mano pradejo gerai miegot naktim, kaip senai as taip kietai miegojau thumbup.gif
Dvi naktis pirmas tik prastai buvo, bet dabar ismoko ir priprato uzmigt be papo, bet tai kietai jis pas mane sugalvojes lotuliukas.gif vakare atsigula kaip as ant pagalves rodo kad telika ijungciau ir dar ne bet ka, o tik muzikini kanala, parodo kad reik pagarsint, apsikabina buteliuka (su vandieniu) nusuka galva i sona ir po dvieju dainu uzmiega lotuliukas.gif nakti prabunda (vakar 5 val siandien 3val.) vel rodo i telika, as jam vel muzikini kanala, po dainos miega, 9 atsikelia (kaip laikrodukas) ir sako amam, tada einam i virtuve koses valgyt thumbup.gif

Karves pieno as jam anksciau buvau davus, neeme visai, aplamai nieko neeima kas baltos spalvos, ir savo pieno nusitraukus daviau - neeme, nei jogurto nei actimelio nei varskes doh.gif jogurta tik su melynem valgo-nes melynas.

bet sakiau reikes pabandyt duot karves pieno. o jus ji uzvirinat? ir is kokio buteliuko duodat gert? kur su soske? nes maniskis geria arbatas ir vandieni is buteliuko su kietu snapeliu, gal piena nakciaii reiktu pabandyt duot is buteliuko su soske? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 16:05)

bet sakiau reikes pabandyt duot karves pieno. o jus ji uzvirinat? ir is kokio buteliuko duodat gert? kur su soske? nes maniskis geria arbatas ir vandieni is buteliuko su kietu snapeliu, gal piena nakciaii reiktu pabandyt duot is buteliuko su soske? g.gif

O gal kalcį papildomai duodat? Nes, jei nieko balto nevalgo, tai gal gali pritrūkt g.gif unsure.gif
Dukrytė jau trečia diena kaip užmiega be papo. Maitinu tik vakare ir ryte. Pirmą dieną pietų užmigo vietoj 1 val tik puse 5, vakar ir šiandien jau puse 2. Bet vakar buvo sunkiausi diena, nes verkė verysad.gif O šiandien jau be problemų- pažiūrėjo reklamą, padainavau lopšinę ir užmigo thumbup.gif Sekantį maitinimą nuimsiu, kai vėl sumažės pieno, nes dabar vakarais pilna krūtinė būna smile.gif

P.S. Gydytojai pasakiau, kad ruošiuosi nutraukt maitinimą, o pieno produktams alergiška, išrašė kalcio, bet duosiu tik kai visiškai nebemaitinsiu. Taip pat patarė pabandyti duoti patį liesiausią pieną, prieš tai 3 kartus nuvirinus ir nugriebus susidariusią "plutą"
Atsakyti
QUOTE(jolo @ 2009 01 23, 15:46)
O gal kalcį papildomai duodat? Nes, jei nieko balto nevalgo, tai gal gali pritrūkt  g.gif  unsure.gif

As anksciau esu pirkus ta skysta kalci osterocare ( ar kazkap pan.) sake gyd. kitokio ir nera, tai jis toks slyykstus, nelabai jis gere ji, ir as jo negalejau gert (man jis irgi slykstus buvo) ismeciau puse buteliuko, nemazai nors ir kainavo doh.gif
Tai dabar nezinau ka reikes daryt, gal vel pirkt ir per prievarta girdit verysad.gif
Nors pakolkas dabar geriam vitaminus su gelezim, kol nepabaigsim tol nepirksi kalcio.
Dariau varsketukus vaikui, labai megsta ir sureliu labai valgo, tai bandysiu dar koses ant pieno virti, nors dar perku pieniskas koses kur leliukams biggrin.gif tai gal ir uzteks jam to kalcio blush2.gif
Atsakyti
O mamos, kokios jus saunuoles 4u.gif Visai neblogai jums sekasi. Tikrai pasinaudosiu jusu patirtim thumbup.gif Parasykit kaip seksis toliau, svarbiausia kaip uzmiega. As bandziau viena diena pries pietu miega neduoti (patepiau medum su druska ir perspejau kad papas neskanus), neeme, neverke, bet niekaip uzmigt nemoka schmoll.gif Kankinosi, vaikste, zaide, griuvinejo, kol galiausiai uzmigo. Bet vakare vel paprase, tai daviau normalu pap ir aisku valge. Man svarbiausia kad pats uzmigtu, nes seip jis nera verksliukas. Butinai parasykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 01 23, 18:46)
O mamos, kokios jus saunuoles 4u.gif  Visai neblogai jums sekasi. Tikrai pasinaudosiu jusu patirtim thumbup.gif  Parasykit kaip seksis toliau, svarbiausia kaip uzmiega. As bandziau viena diena pries pietu miega neduoti (patepiau medum su druska ir perspejau kad papas neskanus), neeme, neverke, bet niekaip uzmigt nemoka schmoll.gif  Kankinosi, vaikste, zaide, griuvinejo, kol galiausiai uzmigo. Bet vakare vel paprase, tai daviau normalu pap ir aisku valge. Man svarbiausia kad pats uzmigtu, nes seip jis nera verksliukas. Butinai parasykit  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pas mus pirmą dieną irgi lygiai tas pats buvo, kaip jau ir rašiau, vietoj 1 val užmigo puse 5 mirksiukas.gif O šiandien jau normaliai. Kaip su vakariniais migdymais bus nežinau unsure.gif , bet dar per daug ir negalvoju, vis tiek bent porą savaičių prieš miegą dar duosiu MP ax.gif
Papildyta:
QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 17:31)
As anksciau esu pirkus ta skysta kalci osterocare ( ar kazkap pan.) sake gyd. kitokio ir nera, tai jis toks slyykstus, nelabai jis gere ji, ir as jo negalejau gert (man jis irgi slykstus buvo) ismeciau puse buteliuko, nemazai nors ir kainavo  doh.gif 
Tai dabar nezinau ka reikes daryt, gal vel pirkt ir per prievarta girdit  verysad.gif
Nors pakolkas dabar geriam vitaminus su gelezim, kol nepabaigsim tol nepirksi kalcio.
Dariau varsketukus vaikui, labai megsta ir sureliu labai valgo, tai bandysiu dar koses ant pieno virti, nors dar perku pieniskas koses kur leliukams  biggrin.gif  tai gal ir uzteks jam to kalcio  blush2.gif

g.gif g.gif Mums kur išrašė kalcį yra miltelių pavidalo, bet nebeatsimenu tikslaus pavadinimo, nes gėrė 4 mėnesių, o dabar dar nepirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolo @ 2009 01 23, 15:46)
Dukrytė jau trečia diena kaip užmiega be papo. Maitinu tik vakare ir ryte. Pirmą dieną pietų užmigo vietoj 1 val tik puse 5, vakar ir šiandien jau puse 2. Bet vakar buvo sunkiausi diena, nes verkė  verysad.gif  O šiandien jau be problemų- pažiūrėjo reklamą, padainavau lopšinę ir užmigo  thumbup.gif Sekantį maitinimą nuimsiu, kai vėl sumažės pieno, nes dabar vakarais pilna krūtinė būna  smile.gif

kaip smagu kad ismokot uzmigt be MP thumbup.gif
pas mus tai dar tik planuose...
iltiniai dantys pradejo dygt, sukilo tempa, tai teks palaukt su atpratinimu dar kuri laika....

QUOTE(zizina @ 2009 01 23, 16:31)
As anksciau esu pirkus ta skysta kalci osterocare ( ar kazkap pan.) sake gyd. kitokio ir nera, tai jis toks slyykstus, nelabai jis gere ji, ir as jo negalejau gert (man jis irgi slykstus buvo) ismeciau puse buteliuko, nemazai nors ir kainavo  doh.gif 

o maniskis kaip megsta ta kalci smile.gif , rodo i buteliuka ir praso, kad dar ipilciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davule: 23 sausio 2009 - 21:05
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 01 23, 17:46)
O mamos, kokios jus saunuoles 4u.gif  Visai neblogai jums sekasi. Tikrai pasinaudosiu jusu patirtim thumbup.gif  Parasykit kaip seksis toliau, svarbiausia kaip uzmiega. As bandziau viena diena pries pietu miega neduoti (patepiau medum su druska ir perspejau kad papas neskanus), neeme, neverke, bet niekaip uzmigt nemoka schmoll.gif  Kankinosi, vaikste, zaide, griuvinejo, kol galiausiai uzmigo. Bet vakare vel paprase, tai daviau normalu pap ir aisku valge. Man svarbiausia kad pats uzmigtu, nes seip jis nera verksliukas. Butinai parasykit  4u.gif

Maniškis jau mėnuo kaip be MP. Labai džiaugiuosi, nes išmoko ir pats užmigti. Vartosi, kuičiasi, o paskui apsiverčia ant pilviuko ir užmiega. Naktį keliasi porą kartų, o būna, kad ir iki ryto išmiega. Džiaugiuosi nerealiai, nes beveik pusantrų metų mane "valgė" kiaurą naktį...
Dieną atsigulam kartu ant lovos... jei nori pabėgt, tai pradžioj per jėgą neleidžiu... būna, kad ir paverkšlena, o tada užsikaria man ant pilvo ir užmiega...
Atsakyti
Sūnui sekmadienį sueis metukai, tai irgi nusprendžiau po truputį nutraukti matinimą, iki šiol dar matindavau prieš pietų miegelį, prieš naktį ir vieną kartą naktį, panašiai 4-5 val. ryto Tai vat nuo praėjusio sekmadienio prieš pietų miegelį pradėjau duoti mišinuką. Pirmą dieną praverkė valandą niekaip negėrė iš buteliuko, bet paskui šiap taip įkišau vis kalbėdama kaip skanu. Pirmadienį jau ši procedūra truko tik pusvalandį. Savaitės bėgyje vis mažiau reikėdavo įkalbinėti, o šiandieną thumbup.gif atsigulėme kartu pietų miegelio, pamatė buteliuką su pienuku, pat išspjovė soskę ir pradėjo gerti, nereikėjo viso buteliuko ir atlūžo smile.gif. Tai manau su pietų miegeliu susitvarkėme. Kitą savaitę bandysime atsisakyti vakarinio maitinimo, nes ir tai jau užvalgo pienuko, bet kaip seniau bemaitinant nebeužiega dar pasivarto lovoje, pažaidžia ir tik tada lūžta, tai tikiuosi didelių bėdų neturėsime.
Atsakyti
QUOTE(amaz @ 2009 01 23, 21:52)
Sūnui sekmadienį sueis metukai, tai irgi nusprendžiau po truputį nutraukti matinimą, iki šiol dar matindavau prieš pietų miegelį, prieš naktį ir vieną kartą naktį, panašiai 4-5 val. ryto Tai vat nuo praėjusio sekmadienio prieš pietų miegelį pradėjau duoti mišinuką. Pirmą dieną praverkė valandą niekaip negėrė iš buteliuko, bet paskui šiap taip įkišau vis kalbėdama kaip skanu. Pirmadienį jau ši procedūra truko tik pusvalandį. Savaitės bėgyje vis mažiau reikėdavo įkalbinėti, o šiandieną  thumbup.gif atsigulėme kartu pietų miegelio, pamatė buteliuką su pienuku, pat išspjovė soskę ir pradėjo gerti, nereikėjo viso buteliuko ir atlūžo smile.gif. Tai manau su pietų miegeliu susitvarkėme. Kitą savaitę bandysime atsisakyti vakarinio maitinimo, nes ir tai jau užvalgo pienuko, bet kaip seniau bemaitinant nebeužiega dar pasivarto lovoje, pažaidžia ir tik tada lūžta, tai tikiuosi didelių bėdų neturėsime.

sory bet nematau prasmės keist krūtį buteliuku ir žinduku schmoll.gif . juk paskui reikės nuo butelio atpratinėt. metinuką jau laisvai gali mokyt gert iš puodelio, tada ir teisingas įprotis formuosis - ne pačiulpt prieš užmiegant, o tiesiog atsigert.
Atsakyti
Nesuprantu kas darosi ?Jau 5 dienos kai vaikas nebegauna pienuko o man kaip skauda krūtinę,ne krūtis, nes jo s visai nepritvinkusios ir neveržia,o po krūtinės ląsta ypač iškvėpiant.Anuos, kaip maitinau tokio skausmo neprisimenu matyt ir neskaudėjo.Gal skausmas susijęs su maitinimo nutraukimu? g.gif ar jums taip nebuvo?
Atsakyti