QUOTE(lavazia @ 2010 01 14, 17:26)
Labutis visiems
Mano mazajam 14, 5 men. ir as jau pagalvoju apie maitinimo pabaiga, bet irgi nezinau kaip tai kuo ramiau padaryti......
Pasakysiu, kaip man buvo (o maniškui tada buvo 13 mėn.).
Kadangi laukiamės sesės ar brolio, tai vaiko daktarė patarė kuo greičiau nujunkyt ("Kiekvienam vaikui savo, neskriausk mažiuko")..
Bandžiau pirkt mišinį (tipo rast pakaitalą MP ir prie jo pripratint), bandžiau po truputį jo duoti.. Vajeeee.. Kokie buvo nepasitenkinimai, tik paragauja ir feeee, reikia MP.. Ir greitai! Ir labai!
Ir iš buteliuko daviau, ir iš puoduko su snapeliu.. Nė per kur.. Kad ir iš paprastos stiklinės. Tik pamato, kad balta ir neįsiūlysi niekaip. Dar truputį truputį gėrė vanilės skonio pieną.. (bet labai truputį) Taigi planas A žlugo. B - grubiuoju būdu (baba papo ir viskas).. Pasirinkom Kalėdų šurmulį (jį galima ir dirbtinai sukurti pvz. važiuojant į svečius). Paskutinę dozę vaikis gavo Kūčių rytą. Vakare pas mano tėvus iki važiavimo namo = užmigimo. Kalėdos vyro kaime iki užmigimo. Kai veiksmo daug, nebuvo kada lįst prie manęs (na, nesirodai arti, nušnekina, jei reikia). Panika ir didis pasipiktinimas buvo tik Kadėdų paryčiais. Tada sugebėjau įsiūlyt iš stiklinės atsigert mano nutraukto MP iš vakaro (bo oi kaip reikėjo nusitraukt).. Paragavo, buvo šokiruotas, kad taip skanu ir iš stiklinės
Pagėrė pagėrė, ėjom miegot ir vsio. Daugiau jokių lindimų nebuvo.. Man pačiai buvo lengvas šokas.. Nes žiauriai bijojau, kad ilgai ir skausmingai kankinsimės.. O čia taip lengvai. Žinoma, nusitraukinėjau papus (ir dabar dar stebiu) keletą sav. Taip pat būna, kad dabar nei iš šio nei iš to lenkiasi, lenda prie papų kaip prieš maitinimą. Bet ramiai palinguoju apsikabinus, duodu atsigert vandens ir viskas..
Taip kad, bijančios proceso mamos, žinokit, kad gali būti tai ir labai lengvas procesas.. Arba man žiauriai pasisekė
Tiesa, daktarė sakė, kad po kokio gero mėn po nujunkymo jau galima pabandyti duoti mišinio (jei gers
). Rekomendavo pieną vaikams Similac Gain. Na, jis sotus, geras bla bla.. Dar nebandėm..
Atleiskit, išsiplėčiau