Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 17:31)
tokios kaip Tvarijonaite man jokioj srity nebus pavyzdziu... doh.gif

niekaip nesuprantu taves, camillyte, kokiu tiklsu sedi temoj maitinimo nutraukimas, kuom ji tau aktuali???? jeigu net maitint dar neturi ka....
Atsakyti
Manau, camilyte net nesiruosia maitinti, nors ir turetu ka...gaila man butu vaikiuko, kuris per toki nusistatyma pries tai, ka gamta sukure, negautu to artumo, to rysio, to apsiraminimo saltinio, to saugumo, to malonumo jausmo...galiausiai negaus to, kas jam yra sveikiausia...ir visa tai tik del to, kad mamytei labiau rupi jos krutine g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 16:26)
Manau, kad Tvarijonaites pavyzdys buvo parinktas todel, kad siai moteriai, taip pat kaip ir jums (ka pastebjejau pagal jusu pasisakymus) rupejo isvaizda.
Bet po gimdymo daug kas gali pasikeisti, vaikiuko poreikiai taps zymiai svarbesni nei krutine, plaukai, ar dar kazkas...mastymas, vertybes tikrai pasikeis, nors ir nesutinkat su tuo dabar.
Idomu butu susitikt su jumis forume po to, kai pagimdysit vaikuti  ax.gif

butinai apsilankysiu mirksiukas.gif
nors kiek zinau save, dar nesulauziau nei vieno savo isitikinimo smile.gif
galbut ir esu egoistiska
Papildyta:
QUOTE(davule @ 2009 01 21, 16:31)
niekaip nesuprantu taves, camillyte, kokiu tiklsu sedi temoj maitinimo nutraukimas, kuom ji tau aktuali???? jeigu net maitint dar neturi ka....

na man tik siaip smalsu pasidare ir nesedziu as cia, tik vakar pirmakart uzklydau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 16:38)
Manau, camilyte net nesiruosia maitinti, nors ir turetu ka...gaila man butu vaikiuko, kuris per toki nusistatyma pries tai, ka gamta sukure, negautu to artumo, to rysio, to apsiraminimo saltinio, to saugumo, to malonumo jausmo...galiausiai negaus to, kas jam yra sveikiausia...ir visa tai tik del to, kad mamytei labiau rupi jos krutine  g.gif

mano MP ne vienintelis artumo ir rupescio rodymas vaikuciui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 20:43)
mano MP ne vienintelis artumo ir rupescio rodymas vaikuciui doh.gif

O vaikuciui maitinimas krutimi gali buti vienintelis artumo ir saugumo saltinis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 18:03)
O vaikuciui maitinimas krutimi gali buti vienintelis artumo ir saugumo saltinis  ax.gif

tai taip iseina, kad jau kai vaikui 5 metai ir nebemaitini jo krutimi, tai jis nebejaus jokio artumo ir rupescio? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 21:28)
tai taip iseina, kad jau kai vaikui 5 metai ir nebemaitini jo krutimi, tai jis nebejaus jokio artumo ir rupescio? doh.gif

Apie 5 metus niekas cia nekalba. Bent pirmaisiais gyvenimo metais kudikiui maitinimas krutimi gali buti pats svarbiausias dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 21 sausio 2009 - 19:49
Ziuriu cia visos taip ilgai maitina thumbup.gif , as savo dukra irgi iki 1,2 metu maitinau, problemu su maitinimu neturejau, tik viena karta gal jau 8men uzkaito iki guzu, doh.gif tai ir asaru teko aptureti is skausmo kai reikejo masazuotis.
O vat mazyliui dar tik 6men, o pradejo pats atsisakineti unsure.gif . Iki 6men maitinau be problemu, o dabar nesuprantu, schmoll.gif suka galva i kita puse, rieciasi pyksta, niekaip ikist negaliu, dar nakti ir paryciais valgydavom, o dabar ir naktimis atsisakinet pradejo, planavau bent jau iki vasaros maitint, bet ziuriu kad jau ir iki 7men neistrauksim blink.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle.vb: 22 sausio 2009 - 00:10
tarp kitko nei manes, nei brolio mama krutimi nemaitino... as pati neemiau, o brolis nesugebedavo istraukt normaliai ir paskui budavo neprivalges, mama nezinodavo ko jis saukia, ar kad valgyt nori ar dar kazkas.. o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti... pirmus menesius abiem atvejais nusitraukinedavo, bet cia jau taip sakant vistiek vaikas nepajusdavo to nusiraminimo ir artumo pagal jus, nes maitindavo is buteliuko.. tai kaip cia dabar iseina? kad mama musu nemylejo ar mes jos? ir ji nesirupino mumis? doh.gif nes pagal jus tik krutis yra nusiraminimo ir artumo israiska
Atsakyti
QUOTE(camillyte @ 2009 01 22, 16:00)
tarp kitko nei manes, nei brolio mama krutimi nemaitino... as pati neemiau, o brolis nesugebedavo istraukt normaliai ir paskui budavo neprivalges, mama nezinodavo ko jis saukia, ar kad valgyt nori ar dar kazkas.. o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti... pirmus menesius abiem atvejais nusitraukinedavo, bet cia jau taip sakant vistiek vaikas nepajusdavo to nusiraminimo ir artumo pagal jus, nes maitindavo is buteliuko.. tai kaip cia dabar iseina? kad mama musu nemylejo ar mes jos? ir ji nesirupino mumis? doh.gif  nes pagal jus tik krutis yra nusiraminimo ir artumo israiska

Kiekvienas maitinimo krutimi atvejis yra skirtingas. Vienom visa maitinimo laikotarpi tenka iskesti visokius sunkumus, pas kitas pieno buna mazai arba labai daug, kitom labai pasiseka ir neturi jokiu problemu. Na cia daug atveju galima butu vardinti doh.gif . Pirmiausia tai labai svarbu pacios motinos poziuris i maitinima ax.gif , kaip kazkas kazkur buvo pasakes "99 proc sekmingo maitinimo slypi moters smegenyse" wub.gif .
As savo pirmaji vaika ismaitinau 3 metus tongue.gif , nesijauciu del to kazkokia didvyre ar pan, niekada nebuvo nemaloniu situaciju, kad vaikas rekdamas krapstytu krutine ar pan, nors netgi giminaiciams atrode keistas mano toks pasirinkimas( maitinti iki 3m), sakydavo iskrypeli dar koki uzauginsi doh.gif
Dabar dukryte maitinu jau 1.9 metus smile.gif . Niekada nebuvo jokiu sunkumu schmoll.gif .
Beje, krutine mano tikrai netapo kokia nutysusi, sutrukinejusi ar pan. Esu jauna, plona ir kas mane pamano negali patiketi, kad turiu jau 2 vaikus( juolab, kad pirmam 8 mrtai biggrin.gif ) Gal man tiesiog labai pasiseke smile.gif .
Niekada nereikia remtis atskirais atvejais, kaip kad tu - manes nemaitino, brolio namaitino ir t.t. Jeigu pradesi dometis maitinimu krutimi, skaitysi literatura apie tai, galbut susidarysi kita nuomone smile.gif .
As manau, kad kiekvienos motinos asmeninis reikalas maitinti savo kudiki krutimi ar ne, ir kiek maitinti. Niekada nesmerkiu tu, kurios maitina tik misinukais( kad ir turi savo pieno), nors man atrodo kad tai daryti, uzima kur kas daugiau laiko g.gif . Ir tai jokiu budu nereiskia, kad ji savo vaika myli maziau, ar juo nesirupina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(camillyte @ 2009 01 22, 18:00)
o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti...

Bet is kur pas jus toks kategoriskas nusistatymas pries maitinima krutimi? blink.gif
Juk jus net nezinot, kaip gali pakeisti jusu poziuri gimes vaikutis. Tuo labiau, kad ir cia ne viena mama sake, kad irgi panasiai maste pries gimdyma, o veliau viskas apsiverte aukstyn kojom, ir vaikiuko poreikiai patapo daug svarbesni nei pacios mamos.
Na tikrai, keistai jus cia kalbat, kai net neteko patirti tokiu jausmu g.gif
Atsakyti
na ir as jungiuosi prie jusu smile.gif mano nuomone zindymas krutimi tai nepakartojamas malonumas smile.gif ir nesvarbu, kad kartais krimstelna su dantukais ax.gif mano dukrytei 8menesiukai,ir manau iki 1 metuku tai tikrai maitinsiu, o jei turesiu dar pienuko tai ir virs metu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(camillyte @ 2009 01 22, 16:00)
o matinti kas pusvalandi, tai irgi nesuprantu to.. man rodos yra ka namuose ir be to veikti - bent kartais reikia apsitvarkyti, valgyt pagaminti, dar kazka padaryti... doh.gif  nes pagal jus tik krutis yra nusiraminimo ir artumo israiska

Tai ir tvarkykites, gaminkit valgi, dar kazka darykit... - tik nedarykit vaiku tongue.gif O kai jusu isvardinta veikla pasidarys jums beverte, kai pajausit kad namai tusti, kad nera kam palikimo uzdirbinet, kad joks darbdavys jusu nemyles is visos sirdies - va tada darykit vaikus biggrin.gif Ir suprasit - nereikia nieko tvarkytis, daryt valgyt ir tt. - nes reikia valgydint vaika tongue.gif Nesvarbu papu ar is buteliuko schmoll.gif , is buteliuko uzims dar daugiau laiko.
Krutis nera mums jokia israiska - tai pats paprasciausias, lengviausias ir visada esantis po ranka ir veikiantis irankis tongue.gif tongue.gif tongue.gif

4u.gif
Atsakyti