Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Keit @ 2010 01 11, 22:47)
O ar kam buvo taip jog pienas niekaip nenori pradingt? Mažius labai dažnai valgydavo naktį ir neduodavo normaliai išsimiegot. Norėjau jau nutraukt maitinimą. Pradėjau duot mišinukus ir į krutį mažylis savaime greit nei pažiūrėt nebenorėjo. Praėjo jau daugiau kaip mėnuo, bet pieno keli lašai vis dar yra. Net vaistus pradėjau gert kad tik jis dingtų, nes per tą mėnesį net kelis kart buvo prasidėjęs mastitas  doh.gif  Išgėriau jau beveik pusę kurso, bet pieno lašų nė kiek nesumažėjo  dry.gif tik apetitas labai stipriai sumažėjo. Jau nebežinau nė ko imtis, kaip to pienelio pagaliau atsikratyt  unsure.gif ?

Pas mane nuo pirmagimio gimimo pieno lašų išspausti galima nuolat, nors maitinau visus berniukus po metus maždaug, o tarpai tarp gimdymų ir virš trejų metų buvo. Pirmagimis krūties atsisakė staiga, tai prasidėjus pieno stazėms ginekologė skyrė vaistus (Bromkriptin), nepaisant to pienuko lašų galėjau išspausti iki pat kito gimdymo. Kitus nujunkiau palaipsniui nuimdama po vieną maitinimą ir laukdama, kol po to krūtys susitvarkys. Problemų su pieno stazėmis nebuvo ir tų šlykščių vaistų gerti neprireikė. O keli lašai, karts nuo karto išvarvantys (o vėliau tik išspaudžiami) man nemaišo.
Atsakyti
Labukas visoms as taip pat jau prisijungiau prie tu mamyčių kurios baigė maitinima.tiesa pasakius nustojau maitint nuo sekmadienio,tai jau dvi dienos kai nemaitinu. Kai durrytei buvo beveik metukai 11 men su trupučiu pradėjau maitint tik naktimis ir taip maitinau iki siu dienų. Tačiau pradėjus maitint tik naktimis pasidarė taip kad dešinėje krutyje daug pieno o kairėje tik kaip aš sakau vaiko nusiraminimui, kol prabus kitam kartui. Dukrytė keldavosi 3-4 kartus nakti valgyt su laiku pries koki men 2 kartus užtekdavo nusprendžiau kad atėjo tas laikas kada noriu jau nutraukt maitinima. Tiesa pasakius maniau kad bus sunkiau nes bandem misinuka siulyti bet nei pro kur. Taigi prieš savaite pradėjau duot vakarais pirktini karvės piena aš tiesiog stebejausi kaip ji išgeria po 2 buteliukus taip jai atsirado labai mazas poreikis mamos MP nors anksciau nesuprantamai tiesiog draskydavos jie pries miega neduosiu savo MP .Tada as dar pora vakaru pamaitinau tik pries miegeli nes naktimis jau puikiai geria karvės piena ir stai nusprenziau uzmigdyt jau nemaitindama ir net netikejau kad taip greitai pavyks prisiglaudziu dukryte priesaves apkloju savo halatu minkstuciu ir stai ji miega ant mano keliu besupant thumbup.gif ir taip jau 2 vakatrai sekmingi. Bet iskilo kita problema dešinė krutis darosi skausminga ir jau nezinau kaip sustabdyt pieno gaminimasi keleta puslapiu atgal skaiciau kad gerti metu lasiukus ar cia geriau man nusitraukinet ,jau taip norisi kad viskas greiciau baiktusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(saule1 @ 2010 01 12, 15:12)
Labukas visoms as taip pat jau prisijungiau prie tu mamyčių kurios baigė maitinima.tiesa pasakius nustojau maitint nuo sekmadienio,tai jau dvi dienos kai nemaitinu. Kai durrytei buvo beveik metukai 11 men su trupučiu pradėjau maitint tik naktimis ir taip maitinau iki siu dienų. Tačiau pradėjus maitint tik naktimis pasidarė taip kad dešinėje krutyje daug pieno o kairėje tik kaip aš sakau vaiko nusiraminimui, kol prabus kitam kartui. Dukrytė keldavosi 3-4 kartus nakti valgyt su laiku pries koki men 2 kartus užtekdavo nusprendžiau kad atėjo tas laikas kada noriu jau nutraukt maitinima. Tiesa pasakius maniau kad bus sunkiau nes bandem misinuka siulyti bet nei pro kur. Taigi prieš savaite pradėjau duot vakarais pirktini karvės piena aš tiesiog stebejausi kaip ji išgeria po 2 buteliukus taip jai atsirado labai mazas poreikis mamos MP nors anksciau nesuprantamai tiesiog draskydavos jie pries miega neduosiu savo MP .Tada as dar pora vakaru pamaitinau tik pries miegeli nes naktimis jau puikiai geria karvės piena ir stai nusprenziau uzmigdyt jau nemaitindama ir net netikejau kad taip greitai pavyks prisiglaudziu dukryte priesaves apkloju savo halatu  minkstuciu ir stai ji miega ant mano keliu besupant thumbup.gif ir taip jau 2 vakatrai sekmingi. Bet iskilo kita problema dešinė krutis darosi skausminga ir jau nezinau kaip sustabdyt pieno gaminimasi keleta puslapiu atgal skaiciau kad gerti metu lasiukus ar cia geriau man nusitraukinet ,jau taip norisi kad viskas greiciau baiktusi g.gif

keleta puslapiu atgal rase, kad jei labai skauda krutis, tempia, reikia nusitraukt pienuka kol pasijusi gerai. O pienas taip greit nenustoja gamintis. As del tam tikru priezasciu baigiau maitint, kai mano vaikui sukako 7 menesiai, o pieno lasai iki siol dar isteka. as kai kruti skaudedavo nusitraukdavau ir glostydavau glostydavau, kad gumbai nesidarytu. Sekmes ir kantrybes 4u.gif Sunkiausios pirmos tris dienos, o paskui bus geriau 4u.gif
Atsakyti
Dar aš pagalvojau dėt aplinkui kopuso lapus nes kai maitinau labai daug kartu turėjau kruties uzdegima pirmasis buvo vos 2 savaicių o paskui eilė jau net nesuskaičiuoju .tai pirmus kartus lankiausi pas giditoja tai siusdavo i masazus tai man liepdavo kad tuo metu uždėt kopusto lapus kad praeitu greiciau uždegimas ir taip pat stabdydavo pieno gamybos gausuma po to aisku su laiku viskas atsistatydavo na bet cia turbut nelabai tas atvejis .
Atsakyti
QUOTE(saule1 @ 2010 01 12, 15:19)
Dar aš pagalvojau dėt aplinkui kopuso lapus nes kai maitinau labai daug kartu turėjau kruties uzdegima pirmasis buvo vos 2 savaicių o paskui eilė jau net nesuskaičiuoju .tai pirmus kartus lankiausi pas giditoja tai siusdavo i masazus tai man liepdavo kad tuo metu uždėt kopusto lapus kad praeitu greiciau uždegimas ir taip pat stabdydavo pieno gamybos gausuma po to aisku su laiku viskas atsistatydavo  na bet cia turbut nelabai tas atvejis .

kiek mano žinios ir patirtis neša, tai kopūstai problemytės neišspręs. Reikia nusitraukinėti. Po nedaug, kol palengvės. Paskui pagal poreikį. Pamatysi, nusitrauksi vis mažiau ir rečiau tą reikės daryt. Aš nusitraukinėju iki šiol. Tik dabar kas kelios dienos. Gal jau ir nereiks. O vaikui paskutinę dozę daviau Kūčių rytą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MES* @ 2010 01 08, 16:16)
Mano sūneliui jau 1 m. 9 mėn. Vis dar maitinu jį savo pienu, bet noriu jau baigti. Tik niekaip nežinau kaip.. Užmiega jis tik gerdamas pienuką. Jau senokai bandau jam pasakoti, kad pienukas tuoj pasibaigs ir tau reikia išmokti užmigti be jo, bet mažutis, aišku, į jokias derybas nesileidžia. Nežinau, ar man užtektų ryžto ir stiprybės tiesiog imti taip ir neduoti, virkdyti savo vaikutį.. Man būtų labiau priimtina, kad jis pats nebenorėtų imti krūties. Esu girdėjusi, kad kitos mamytės pasitepa krūtis kažkokia karčia arbata ir tuomet mažučiai spauna lauk papuką. Tik nežinau kokia tai arbata, skaitinėti daug neturiu laiko. Gal kas žinot kuo galima pasitepti krūtis, kad mažiukas jų nebenorėtų imti? Būsiu dėkinga už atsakymą smile.gif

man taip pat,tik maniskei jau beveik metai ir 11 men.as jau nuo metu vis kalbu,kad reikia baigt,bet kazkaip bijau to kas laukia blush2.gif nors daug mamyciu raso,kad nieko tokio baisaus,bet nesiryztu doh.gif ir as vis naiviai tikiuosi,kad ateis tas laikas kai ji pati nebeims,bet itariu,kad tai bus dar negreit lotuliukas.gif taigi teks sukaupt visa drasa ir kantrybe ir paciai pabaigti.
Atsakyti
Suprantu kad reikės kantrybės kitaip ir nebus
4u.gif
Atsakyti
Labai patogu jei pati gali burna speneli pasiekti ir nusitraukt piena, jei uzdegimas, pajausi koks pienas karstas karstas blush2.gif Arba vonioje po karstu dusu susildyt krutis ir pasilenkus ir truputi pamasazavus link speneliu, pienas pats prades laset 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2010 01 12, 17:39)
Labai patogu jei pati gali burna speneli pasiekti ir nusitraukt piena, jei uzdegimas, pajausi koks pienas karstas karstas blush2.gif Arba vonioje po karstu dusu susildyt krutis ir pasilenkus ir truputi pamasazavus link speneliu, pienas pats prades laset  4u.gif

girdėjau, kad ir vyrai padeda nutraukti smile.gif O prieš nusitraukinėjant pasikaitinti vonioje arba su karštu išlygintu rankšluosčiu visada yra gėris. Atsipalaiduoja liaukos ir pienas teka geriau. Kažkada prieš kiekvieną maitinimą "lyginausi" papus smile.gif
Atsakyti
uoj, nebuvau tokiu dalyku girdejusi dar, kad pati su burna gali nusitraukt, ar kad vyras hihihi.gif nepykit, net susizvengiau balsu viena sau sededama blush2.gif o del silumos tai tiksliai gi, as pamenu man pirmais menesiais tai is viso duse purksdavo biggrin.gif o ir veliau lasedavo, tai tikrai tas gali padeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2010 01 12, 18:52)
uoj, nebuvau tokiu dalyku girdejusi dar, kad pati su burna gali nusitraukt, ar kad vyras hihihi.gif nepykit, net susizvengiau balsu viena sau sededama blush2.gif o del silumos tai tiksliai gi, as pamenu man pirmais menesiais tai is viso duse purksdavo biggrin.gif o ir veliau lasedavo, tai tikrai tas gali padeti smile.gif

kai ir aš tik girdėjus apie tai, tai gan juokinga.. bet manau, kad būčiau prašiusi vyro ekstra atveju (nei mokėti už masažistės nutraukinėjimą po šimtinę (kai tų šimtinių beveik belekiek buvo sumokėta)) ax.gif
Atsakyti
Čia mano vyrui toks prašymas butu neimanomas dalykas turbut pagalvotu kad man ne visi namie biggrin.gif as ir pati nedrysciau turbut sakyt biggrin.gif
Atsakyti