Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(linabalt @ 2009 10 28, 23:34)
Daug kas taip sako, o kai pasiziuriu kaip mums "sekasi" atsisakyti MP, esu labai linkusi pritarti siai nuomonei drinks_cheers.gif Mano maziuke is proto eina, keleta kartu bandziau nutraukti MP, bet vis atsisakau tos minties, nes kazin ar vaikui gerai toks stresas, koki tenka patirti. Viena pazistama mamyte maitino sunu iki 3m. 9 men - nutrauke, kai vaikas pats pasake, kad daugiau nebenori, dabar jis jau miegos savo loveleje be mamos. Manau, kad tai pats tinkamiausias budas nutraukti MP, ypac - jautresniems vaikams, tik... kur pasisemti tek kantrybes, kad istempti sitaip ilgai unsure.gif As jau juodai pervargus, noriu nujunkyti maziuke, o nieko nesigauna...Kuo toliau, tuo dazniau aplanko mintys, kad reikejo nujunkyti iki metu ar pusantru - tikrai butu buve lengviau, jei butume pakenteje su vyru. Deja, vyras neleido rikdyti vaiko, pasibaisejo, kad as taip "ziauriai" elgiuosi su dukra - rikdau per nakti. Tuo viskas ir baigesi. O dabar neisivaizduoju ka daryti, todel sukandau dantis ir laukiu kada dukriuke pati atsisakys ax.gif

Mano identiška situacija. Žinodama, kad MP yra geriausia, ką galiu pasiūlyti vaikui, žindžiau. Esu pervargusi, dar pasikeitė gyvenimo situacija, kai stresų yra begalė, tačiau vaikis kategoriškai reikalauja pieno. Žindau toliau. Kadais norėjau liautis maitinusi. Procesas tęsėsi 8 paras. Deja, grįžom prie įprastinio ritmo. Kartu atsirado padidėjęs vaiko dirglumas, verksmas naktimis (ko nebuvo anksčiau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visokio skonio pupelės: 29 spalio 2009 - 09:26
sveikos,
Anita5, sveikinu 4u.gif mes kartu plepam ir savo miestelio temoj ax.gif
o as zinokit, merginos, esu tvirtai apsisprendus pabaigt maitinima, nes mano mazyle kelias po 6-7 kartus per nakti, patraukia tris kartus pieno ir toliau miega. tai nei maitinu nei nemaitinu. kazkokia nesamone gaunas. o ir issimiegot - be sansu. pora naktu po viena karta jau nedaviau pieno, pasupau, toliau miegojo. bandysiu didint tu pasupimu skaiciu smile.gif sekmes ir kantrybes visoms...
Atsakyti
Visos situacijos mums pazistamos mirksiukas.gif , jau minejau, kad nutraukimas tikrai stresas vaikui, o tuo paciu ir mamai, bet jei nusprendet nutraukt, reikia nebeabejokit, nes kiekviena karta, jei paluztat, tai zingsnis atgal, tai dar blogiau..aisku, jei jau nusprendziat maitint ilgiau, tai viskas gerai, bet metytis, viena karta duoti, kita neduoti, manau, negerai..juk vaikui jau nebe pienuko reikia, o nusiraminimo. Kuri laika ir man atrode, kad vaikas ir diena pasidare neramus, kaip sugautas, ir nakti sokineja is miegu, aisku, bijojau, kad galiu jam pakenkti, bet dabar jis puikiausiai jauciasi, linksmas, pries miega megsta mane apsikabinti, buciuoti, o praejo jau menuo, kaip nebemaitinu..taip kad kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 10 29, 00:34)
Daug kas taip sako, o kai pasiziuriu kaip mums "sekasi" atsisakyti MP, esu labai linkusi pritarti siai nuomonei drinks_cheers.gif Mano maziuke is proto eina, keleta kartu bandziau nutraukti MP, bet vis atsisakau tos minties, nes kazin ar vaikui gerai toks stresas, koki tenka patirti. Viena pazistama mamyte maitino sunu iki 3m. 9 men - nutrauke, kai vaikas pats pasake, kad daugiau nebenori, dabar jis jau miegos savo loveleje be mamos. Manau, kad tai pats tinkamiausias budas nutraukti MP, ypac - jautresniems vaikams, tik... kur pasisemti tek kantrybes, kad istempti sitaip ilgai unsure.gif As jau juodai pervargus, noriu nujunkyti maziuke, o nieko nesigauna...Kuo toliau, tuo dazniau aplanko mintys, kad reikejo nujunkyti iki metu ar pusantru - tikrai butu buve lengviau, jei butume pakenteje su vyru. Deja, vyras neleido rikdyti vaiko, pasibaisejo, kad as taip "ziauriai" elgiuosi su dukra - rikdau per nakti. Tuo viskas ir baigesi. O dabar neisivaizduoju ka daryti, todel sukandau dantis ir laukiu kada dukriuke pati atsisakys ax.gif

Labai labai suprantu...
Manau, kad kiekviena mama elgiasi, kaip jai atrodo yra geriau jai ir vaikuciui, pagal situacija...Maitinima, skaiciau, geriausia nutraukti tada, kada ji ir vaikutis yra tam veiksmui pasiruose, apie tai straipsniuke: http://supermama.lt/portal/content/view/1583/81/
Tik norint nutraukti reikia ir dideles vyro pagalbos-palaikymo, jo supratimo.Reiktu pakalbeti su juo, paaiskinti, kodel taip reikia ir kad taip geriau, bet pirmiausia atsakyti sau i ta pati klausima, surasti atsakyma, kodel reikia nujunkyti dabar , o ne veliau.
As pati pabaigiau maitinti spalio 1d. Norejau anksciau, bet taip pat negalejau, vaikelis buvo labai prisirises prie maitinimo ritmo, daznai sirgo...Buciau maitinusi dar kazkuri laika, bet musu seimos finansine situacija deja ne kokia ir gruodi turiu grizti i darba, vaikuti turejom isleisti i lopsiuka, stai ir turejau rimta priezasti nutraukti maitinima. tai pavyko padaryti lengviau nei tikejausi, nors dar ir siandien sunus patampo mane per megztini uz krutines, bet stengiuosi kazkaip linksmai nukreipti jo demesi kitur.
Nutraukimo atveju tikrai praverstu vyro pagalba, nes jis galetu uzsiimti vaikelio migdymu (jei taip iseitu padaryti) ar bent jau palaikytu jus moraliskai:)
Linkiu sekmytes ir stiprybes! smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasyciux @ 2009 10 29, 10:17)
Labai labai suprantu...
Manau, kad kiekviena mama elgiasi, kaip jai atrodo yra geriau jai ir vaikuciui, pagal situacija...Maitinima, skaiciau, geriausia nutraukti tada, kada ji ir vaikutis yra tam veiksmui pasiruose, apie tai straipsniuke: http://supermama.lt/portal/content/view/1583/81/

Idomus ir informatyvus straipsniukas.

Atsakyti
mano sunui 1.6 tuoj bus, as planavau maitinti iki 2 metuku. Viskas butu gerai, jei ne tai kad atsisako valgyti normalaus maisto, atrodo tik mano pienelio ir nieko kito nenori, suvalgo pusrycius tarkim ir tik pienukas, cia taip viskas prasidejo kai jam kruminiai dantukai kaltis eme, o po to is kart ir iltiniai.jau kokie du menesiai taip vargstam is ju buvo 3 dienos stebuklingos kai issikale pirmasis iltinis valge viska ka daviau ir po to vel... gydytoja liepe nutraukt maitinima, atseit neduosi valgis kai isalks maista. bet jis klykia kai nori papuko ir nieko neima i burna, as bandau apzaist bet ne istolo, jis pas mane jei nenores valgyti neikisi, o jei ikisi ispjaus. ir neduodu nusiverkia ir uzmiega, pagailsta vaiko, tam nedavime matau tik vaiko kankinima bet ir baisu kad jis nusilps... jau man paciai stresas...gal jus galetumet patart ka tokiu atveju daryt gal cia praeis ir viskas bus gerai. Sakiau kita savaite vesiu pas gydytoja ir prasysiu kad istirtu kraujuka ar hemoglobinas tvarkoj. atsiprasau jei as cia nei tema
Atsakyti
QUOTE(ramsaite @ 2009 10 30, 16:04)
mano sunui 1.6 tuoj bus, as planavau maitinti iki 2 metuku. Viskas butu gerai, jei ne tai kad atsisako valgyti normalaus maisto, atrodo tik mano pienelio ir nieko kito nenori, suvalgo pusrycius tarkim ir tik pienukas, cia taip viskas prasidejo kai jam kruminiai dantukai kaltis eme, o po to is kart ir iltiniai.jau kokie du menesiai taip vargstam is ju buvo 3 dienos stebuklingos kai issikale pirmasis iltinis valge viska ka daviau ir po to vel... gydytoja liepe nutraukt maitinima, atseit neduosi valgis kai isalks maista. bet jis klykia kai nori papuko ir nieko neima i burna, as bandau apzaist bet ne istolo, jis pas mane jei nenores valgyti neikisi, o jei ikisi ispjaus. ir neduodu nusiverkia ir uzmiega, pagailsta vaiko, tam nedavime matau tik vaiko kankinima bet ir baisu kad jis nusilps... jau man paciai stresas...gal jus galetumet patart ka tokiu atveju daryt gal cia praeis ir viskas bus gerai. Sakiau kita savaite vesiu pas gydytoja ir prasysiu kad istirtu kraujuka ar hemoglobinas tvarkoj. atsiprasau jei as cia nei tema

Atrodo, kad pasakojat mano isorija..jei dygsta dantukai, geriau nenujunkyti, geriau palaukti kol viskas susitvarkys..as tai tiesopg pagavau momenta, maniskis irgi be pienuko neuzmigdavo, bet syki buvom pas gydytoja ir bevaziuojant namo uzmigo, matyt, buvo labai pavarges, tai taip isejo pietu pienuka praleisti, na, taip ir pradejau..be asaru neapsiejom, nieks neapsieina..
Atsakyti
Gal aš čia truputį ne į temą, nes iš esmės as visai nenoriu nutraukt maitinimo, mazei 1,2 mėn, taciau vargina, kad tiek dieną, tiek naktį užmiega tik su MP, nes negali niekam palikt miego laikui, o kartais labai neblogai but.. Dėl to būtų įdomu,kad pasidalintų mamos ,kurios labai ilgai maitino-nejaugi per kokius 3 metus nekart neteko atsiskirt su vaiku nakties migdymui ar pan. Nes maitinti,kai šalia,man nesunku,tiesiog sunkoka kartais būti pririštai prie vaiko miego grafiko..Juk norėtųsi kada ir į spektaklį vakare nueit,ar į svečius dienai išvažiuot atostogėlėms..

Dar vakare tai gal ir užmigtu,nes kartais pažindus neužmiega,bet paguldau i lovelę,užgesinu šviesą,paglostau,kartais pabūt šalia reikia arba tėtį pakeist pakviečiu-na kad pabūtų šalia kol užmigs (taip ismoko uzmigt,kai nustojau maitint naktį).
Nakti su vyro pagalba nutraukiau,viena nakti faktiskai daug triuksmo buvo,ir pora savaičiu užglostyt reikėdavi pabudus,nors prieš tai niekaip neįsivaizdavau,kad taip galėtų būt, o dabar nesikelia visai,o jei ir atsikelia pati užmiega. Labai dziaugiuos,kad pasiryžau tai padaryt,nes pačiai labai palengvėjo ir cia tai tiesiog pripratimas,o ne valgymas manau..

Tačiau kaip užmigdyt diena?... Bandžius nešiot priglaudus,pasūpuot,būna apsnūsta,prisiglaudžia,bet pabaigt vis tiek MP reik, o jei tik i lovelę padedu, hups ir vėl zvali,nors pries tai jau zirzia,akeles trina,suprask miego nori. Labai lauksiu pasidalijimų patirtimi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kazkasatsitiko: 05 lapkričio 2009 - 12:18
sveikos,
o pas mus visiskai priesinga situacija nei kazkasatsitiko. musiske kaip tik, diena uzmiega be MP be dideliu problemu, bet nakti tai kazkas baisaus. reikia ir viskas. pirma karta kai visai negavo MP diena tai jai buvo kokie 8 men, man butinai reikejo ivaziuot visai dienai i Vln, tad nebuvo kitos iseities. mazike palikau su mama, bet pas mus namuose, nes ji savoj aplinkoj geriau jauciasi. tai mama, kai jau atejo laikas miegoti, su ja zaide vezimuke, prisodino meskiuku, leliu supo juos visus kartu su Saulyte. nu ir brangioji pradejo snausti kol uzmigo. paskui kai imigo perkele i lovyte ir visai neblogai ten viskas gavos smile.gif aisku, kai grizau namo vakare, tai galvojau, kad krutine sprogs blink.gif bet po to karto supratau, kad diena ja galima kartais palikt su kazkuom. tai nuo to karto pradejau pratint po truputi gerti misinuka is buteliuko (nelabai jin ji gere). tai va. bet buna dar ir dabar, kad diena susipykstam, kad neduodu pienuko pries miega. nes dabar jau antra savaite, kaip pratinu ja uzmigti pacia diena...
Atsakyti
QUOTE(Wriedna @ 2009 11 05, 13:26)
sveikos,
o pas mus visiskai priesinga situacija nei kazkasatsitiko. musiske kaip tik, diena uzmiega be MP be dideliu problemu, bet nakti tai kazkas baisaus. reikia ir viskas. pirma karta kai visai negavo MP diena tai jai buvo kokie 8 men, man butinai reikejo ivaziuot visai dienai i Vln, tad nebuvo kitos iseities. mazike palikau su mama, bet pas mus namuose, nes ji savoj aplinkoj geriau jauciasi. tai mama, kai jau atejo laikas miegoti, su ja zaide vezimuke, prisodino meskiuku, leliu supo juos visus kartu su Saulyte. nu ir brangioji pradejo snausti kol uzmigo. paskui kai imigo perkele i lovyte ir visai neblogai ten viskas gavos smile.gif aisku, kai grizau namo vakare, tai galvojau, kad krutine sprogs  blink.gif bet po to karto supratau, kad diena ja galima kartais palikt su kazkuom. tai nuo to karto pradejau pratint po truputi gerti misinuka is buteliuko (nelabai jin ji gere). tai va. bet buna dar ir dabar, kad diena susipykstam, kad neduodu pienuko pries miega. nes dabar jau antra savaite, kaip pratinu ja uzmigti pacia diena...

O Jūs bandėt neduot visai naktį? Nes galvojat pas mus nerėkė?... Aš tą naktį atsiguliau į tą lovos pusę,kur ne prie mažės ir gulėjau nekrust,sunkoka buvo.. Pirmą naktį koncertas buvo ojoi,ir tik vyras guldo i lovelė ir vėl... Nesitikėjo,tačiau antrą naktį verkė jau visai nedaug...
O dieną vežimuke ar mašinoj užmiega be problemų.. Tik kad va šalta dabar,tai jau neprimigdysi skėtuke lauke,o ir šiaip įpratę miegot namie,o lauke yra kur žvalgytis,nėr kada miegot,įdomu patapsenti..
Atsakyti
Jungiuosi mamytės ir aš prie jūsų wink.gif

pasidalinsiu savo išgyvenimais ir gal sulauksiu jūsų patarimo.
Šiandien buvau pas gine ir pasakiau kad norėčiau nutraukti maitinimą. tai jinai ojojojjjj, būtinai! tiek ilgai nereikia maitinti! ir t.t.... vienu žodžiu pasijutau nekaip...
tad dabar nuo pradžių... Mano mažytei jau 1metai ir 11 mėnesių. Nutraukti MP jau žadu ir žadu... vien dėlto kad kankina mane naktimis. nori kartu miegoti ir MP reikia tarsi soskes, šilumos ir kad mamytės lovoje miegoti smile.gif
keletą kartų bandžiau neduoti, išsisukinėti ir t.t. Pradžioj pazirzia, pasimuisto, ir jei neduodi, tai prabunda. o sunkiausia būna prieš užmigdant. Be MP nei karto nėra užmigusi. Jau pradeda norėti miegučio, ima mane už rankos, vedasi į lovą, paguldo ir pati šalia atsigula. Apsikabina, prisispaudžia ir tada jau ramybė...
Na o sunkiausia iš viso to tai, kad kai neduodu, jinai taip gailiai verkia ir prašo... verysad.gif kad sunku atsispirti sad.gif blush2.gif jau ir gėdiname patys, sakom neskanuuu ir fuuuu. o jinai tuopat metu glaudžiasi prie krūtinės ir sako: mmmmmmm manioooooo papaiiii, ir taip godžiai tada ryja pienuką, kad suskausta širdelė man ir vėl ir vėl duodu...
tad nebežinau ir pati kaip elgtis... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vysnia_77 @ 2009 11 05, 15:51)
Jungiuosi mamytės ir aš prie jūsų wink.gif

pasidalinsiu savo išgyvenimais ir gal sulauksiu jūsų patarimo.
Šiandien buvau pas gine ir pasakiau kad norėčiau nutraukti maitinimą. tai jinai ojojojjjj, būtinai! tiek ilgai nereikia maitinti! ir t.t.... vienu žodžiu pasijutau nekaip...
tad dabar nuo pradžių... Mano mažytei jau 1metai ir 11 mėnesių. Nutraukti MP jau žadu ir žadu... vien dėlto kad kankina mane naktimis. nori kartu miegoti ir MP reikia tarsi soskes, šilumos ir kad mamytės lovoje miegoti  smile.gif
keletą kartų bandžiau neduoti, išsisukinėti ir t.t. Pradžioj pazirzia, pasimuisto, ir jei neduodi, tai prabunda. o sunkiausia būna prieš užmigdant. Be MP nei karto nėra užmigusi. Jau pradeda norėti miegučio, ima mane už rankos, vedasi į lovą, paguldo ir pati šalia atsigula. Apsikabina, prisispaudžia ir tada jau ramybė...
Na o sunkiausia iš viso to tai, kad kai neduodu, jinai taip gailiai verkia ir prašo...  verysad.gif  kad sunku atsispirti sad.gif  blush2.gif  jau ir gėdiname patys, sakom neskanuuu ir fuuuu. o jinai tuopat metu glaudžiasi prie krūtinės ir sako: mmmmmmm manioooooo papaiiii, ir taip godžiai tada ryja pienuką, kad suskausta širdelė man ir vėl ir vėl duodu...
tad nebežinau ir pati kaip elgtis...  blush2.gif

Is savo patirties noriu patart, kad jei jau nusprendei nutraukti maitinima, eik iki galo, nebegrizk atgal.
Taip, tai nezmoniskai sunku, reikalauja milzinisku valios pastangu ir sirdi sopa baisiai, bet grizt atgal negalima... Nes maziukai nera jau tokie kvailiukai. Jei viena kart negavo pienelio, pareke ir pienelis vel atkeliavo, tai kita kart, kai bandysit nutraukt, reks tol, kol gaus, nes zino, kad viena kart jau pasiseke smile.gif Tokiu atveju gausis tik nuolatinis saves ir maziuko kankinimas.
As pati nutraukiau maitinima pries 2 menesius, kai mano pipiriukui buvo 1m 3 men, sunku buvo nezmoniskai, bet labai padejo tevelis, vakarais eidavo kartu vyrai miegoti, o kai pienelio kvapo ner salia, tai ir skandalyt ilgai neina. Pradzia buvo labai sunki, bet ketvirta nakti jau maziukas beveik neverke ir kuo toliau, tuo geriau buvo. Dienos metu po truputi ivairinau uzmigimo rituala, tai automobili uzmigdavo, kur bevaziuojant, tai bezaidziant nuluzdavo ir po truputi retinau maitinimus kol visai nebereikejo.
Maziukui, kuris jau valgo kieta maisteli, mamytes pienelis reikalingas daugiau del ipratimo, mamytes silumos, noro prisiglausti. O juk visa tai galima suteikt mazyliui ir nemaitinant smile.gif
O siaip tai, labai nemazai patarimu yra cia jau prirasyta, tik reik laiko paskaitinet mirksiukas.gif
Atsakyti