Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

niu, cia vel as 4u.gif , sianien 3 diena, kai pries pietu miega negeriam pienuko ir pagaliau valio 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif jau nebesitikejau, kad taip atsitiks, galvojau, gal mano vaikas koks ypatingas papinukas doh.gif , bet ...isryto pagulejom kartu lovoj ir pastebejau, kad jis uzmiega prie manes, pazyzia, bet, jei ir nemaitinu vistiek uzmiega, tai isbandziau per pietus sita mona ir super, pazyze, pasivarte, mane pamuse g.gif , bet nebezviege, kaip apsestas unsure.gif , po to nusiramino ir uzmigo, super, suveike, isejau laiminga, kaip niekad lotuliukas.gif
nakti dar negalim atsisakyt, turbut todel pienukas man ir gaminasi, bet reiks zengt toliau, gal pavyks..
Atsakyti
visoms zindancioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 10 04, 15:47)
niu, cia vel as  4u.gif , sianien 3 diena, kai pries pietu miega negeriam pienuko ir pagaliau valio  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  jau nebesitikejau, kad taip atsitiks, galvojau, gal mano vaikas koks ypatingas papinukas  doh.gif , bet ...isryto pagulejom kartu lovoj ir pastebejau, kad jis uzmiega prie manes, pazyzia, bet, jei ir nemaitinu vistiek uzmiega, tai isbandziau per pietus sita mona ir super, pazyze, pasivarte, mane pamuse  g.gif , bet nebezviege, kaip apsestas  unsure.gif , po to nusiramino ir uzmigo, super, suveike, isejau laiminga, kaip niekad  lotuliukas.gif
nakti dar negalim atsisakyt, turbut todel pienukas man ir gaminasi, bet reiks zengt toliau, gal pavyks..

Saunu!! 4u.gif
Manau, tikrai pavyks!
Atsakyti
As sia savaite visiskai nutraukiau maitinima. Mazindama palaipsniui, kaip isgalejau, buvau palikusi tik maitinimus pries miega ir miegelio metu. Viso nutraukimo proceso pradzia irgi buvo nelengva - savyje neradau pakankamai stiprybes ir argumentu, kodel tai turiu daryti, jei mazyliui norisi, o kartais tai jam labai reikalinga kaip nusiraminimas (sirgo norovirusine infekcija, skaudziai dygo dantukai)... Viena karta pasivaiksciojimo lauke metu (liepos pabaigoje) mazyliui kylo isterijos priepuolis - jis plesesi man is glebio, is vezimelio, griuvo ant zemes ir dauze galva i asfalta - as netekau amo, persigandau, visko prisigalvojau, po to siaip ne taip sulaikiau ji ant ranku ir cia pat lauke atsisedusi ant akmens prie saligatvio pamaitinau. Po to ivykio nuleidau rankas, nusiminiau, kad esu niekam tikusi mama. Vel maitinau, kada tik paprasydavo pienuko. Po menesio vel emiau retinti maitinimus. Rugseji suzinojau, kad spali butinai reikia pradeti lankyti darziuka (nors tik gruodzio vidury griztu i darba), kitaip galim prarasti sunkiai susirasta vieta jame. Taigi atsirado tvirtesnis stimulas ir priezastis visiskai nutraukti maitinima. Pagalvojau, kad geriau pries darziuka ismokyti uzmigdyti be pieniuko ir papuko. Mazylis is pradziu nesuprato, kodel cia tokie pasikeitimai vyksta, bet su teciu jam aiskinom, kad dabar pieniuka gersim is puodelio ir jo gertuves-buteliuko. Ir zinot - galvoje sis maitinimo nutraukimas buvo baisesnis, nei buvo is tikruju. Sunus pirma diena pietu miego neuzmigo, septinta vakaro uzmigo nakciai, buvo prabudes 2val. nakties, smarkiai verke kokias 10 min, raminamas aprimo, atsigere vandenuko ir uzmigo, kelesi sesta. Bet jau antra ir trecia diena ejo pietu miegelio iprastu laiku, ir nakti kelesi tik du kartus, kai maitinamas mane zadindavo nuo keturiu iki sesiu kartu per nakti. Ir dar kuo dziaugiuosi - pats pasiprase, kad ji dabar guldyciau miegoti i lovyte, nes anksciau kol maitinau miegodavo su mumis.
Noriu visoms mamytems palinketi, kurios ruosiasi arba jau pradejo nutraukineti maitinima, stiprybes, kantrybes, kad gautusi tai padaryti lengvai ! smile.gif
Manau, kad kaip ir maitinant, taip ir nutraukiant, svarbu buti tam pasiruosusiai paciai, pasitiketi savimi ir nesileisti kitu zmoniu priesisku zvilgsniu ir repliku buti sutrikdytai, tada viskas pasiseks! smile.gif Ir jei reikia - visada ieskoti pagalbos!...
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 10 04, 14:47)
niu, cia vel as  4u.gif , sianien 3 diena, kai pries pietu miega negeriam pienuko ir pagaliau valio  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  jau nebesitikejau, kad taip atsitiks, galvojau, gal mano vaikas koks ypatingas papinukas  doh.gif , bet ...isryto pagulejom kartu lovoj ir pastebejau, kad jis uzmiega prie manes, pazyzia, bet, jei ir nemaitinu vistiek uzmiega, tai isbandziau per pietus sita mona ir super, pazyze, pasivarte, mane pamuse  g.gif , bet nebezviege, kaip apsestas  unsure.gif , po to nusiramino ir uzmigo, super, suveike, isejau laiminga, kaip niekad  lotuliukas.gif

Sveikinu, kad pagaliau sviesa tunelio gale ir pas jumi! 4u.gif Šaunuolė, kad nepasiduodi! Pamatysi, kaip po truputi atpras visai.
As jau buvau visiskoj nevilty, o dar kadangi pries pora menesiu issikraustem uz juru mariu, tai adaptacinis stresas mane kankino ir dar tie maitinimai... doh.gif
Dabar mes jau antra savaite, kai visai be MP gyvenam smile.gif, tevelis vel smarkiai prie to prisidejo, dienomis as visaip nusnekindavau pries miegeli ir ant ranku uzliuliuodavau, o nakciai miegelio mano mazas vyrukas su teciu pradejo keliaut (ir iki siol keliauja smile.gif), tai pradzioj skandalas budavo koki gera pusvalandi, o veliau vis lengviau ir greiciau pradejo uzmigt smile.gif
Kantrybes, kantrybes ir dar karta kantrybes. Ir tuomet tikrai pasiseks thumbup.gif
Atsakyti
Sianakt jau tik viena karta buvo atsibudes, pamaitinau, o ryte atsibudo 7 , kai tetis kelesi i darba, buciau pamaitinus ir uzmigdzius, bet nebemaitinau, nes pastebejau, kad pienuko jau ne taip daug, nebenoriu, kad jo daugiau gamintusi..o diena tai nutraukiu pagal poreiki rankomis ir i saldytuva, o po to i kose mirksiukas.gif
Pastebejau, kad mazius pasidare daug ramesnis, vaiko kaip ner namie, uzsiemes su masina, varineja is kambario i kambary.. bigsmile.gif
Atsakyti
Na taip, tikrai mums mamoms reikia daug kantrybės su mažaisiais. ax.gif Aš dabar duodu MP prieš pietų miegelį ir vakare. Bet valgo labai trumpai, sakau mažai liko, tik truputuką truputuką galima, tai jis taip ir daro. doh.gif Truputuką pavalgo ir pats savo lovelėje atsigulęs užmiega. Anksčiau to nebūdavo, tai jau vadinasi judam į priekį biggrin.gif Ir naktimis nebeduodu, tai naktį jei prabunda, paniurzgia bet irgi pats užmiega bigsmile.gif Vat čia jau labai gerai, nes anksčiau kokius 3 kartus keldavosi ir užmigdavo tik su krūtine burnoj doh.gif O dabar tik kartą, paryčiais. Na taip pamažu tikiuosi visai nutraukti, nors jis dar kad ir truputį valgo, bet vistiek labai džiaugiasi, kad tas jo niam niam dar visai neišnykęs ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, as gal cia ne i tema, bet noriu Jusu pasiklausti, gal but kuri zinos. Maitinu vaikeli MP, bet labai atpylineja.Vaikutis neramus verkia, nes jai turbut bloga buna, pradeda zviegti ir atpila. Kai pavalgom taip tesiasi vos ne 3 val. Sunku jai, bet sunku ir man. Ji visa maudosi pienuke mano, buna slapia net kaip atpila. Svoris kol kas auga, nors mums dar tik 2 men. Sakau gal yra kokiu nors misinuku nuo kuriu neatpilinetu? Galbut nemaitinti MP, o bandyti kazkokiais misinukai? Patarkit mamytes, nes jau nebezinau ka ir daryti. verysad.gif

Gydytoja sako kantrybes, kai prades valgyti "kieta" maista turetu viskas susitvarkyti. Vaikelis kartais nemiega visa diena, vien praverkia, nekalbu apie naktis.
Atsakyti
QUOTE(vilmax @ 2009 10 19, 10:03)
Sveikos mamytes, as gal cia ne i tema, bet noriu Jusu pasiklausti, gal but kuri zinos. Maitinu vaikeli MP, bet labai atpylineja.Vaikutis neramus verkia, nes jai turbut bloga buna, pradeda zviegti ir atpila. Kai pavalgom taip tesiasi vos ne 3 val. Sunku jai, bet sunku ir man. Ji visa maudosi pienuke mano, buna slapia net kaip atpila. Svoris kol kas auga, nors mums dar tik 2 men. Sakau gal yra kokiu nors misinuku nuo kuriu neatpilinetu? Galbut nemaitinti MP, o bandyti kazkokiais misinukai? Patarkit mamytes, nes jau nebezinau ka ir daryti.  verysad.gif

Gydytoja sako kantrybes, kai prades valgyti "kieta" maista turetu viskas susitvarkyti. Vaikelis kartais nemiega visa diena, vien praverkia, nekalbu apie naktis.

Nu tik jau nepereik prie misinuku schmoll.gif Mano mazoji irgi atpylinedavo, vos ne iki metu, kad ir kaip prisiziurejau maista, ir laikydavau stacia, kad atsirugtu, ir t.t. - vis tiek atpylinedavo, teko atkenteti. Ir kietas maistas padejo tik truputi - kai pradejau primaitinti, atpylinejimai sumazejo kazkiek, bet nesibaige. Tiesiog toks vaikas, nieko nepakeisi. Ir misinukai cia nepades, manyciau. Mano mergaitei labai patikdavo keliauti "kenguroje" - kaip nekeista, joje budama neatpildavo, o ir jausdavosi daug geriau nei vezime, vezimelyje pradejo vazineti tik tada, kai pradejo sedeti, nes guledama visa laika rekdavo... Pas tave irgi nestandartinis vaikiukas tikriausiai. Stenkis pamaitinusi nezaisti su vaiku, per daug nejudinti, nekeisti pamperso, nevezti i lauka - tegul buna kuo ramiau arba staciom ant ranku, kad atsirugtu (nors musu tas negelbedavo, ir po atsirugimo atpildavo). As irgi labai nervinausi del atpylimu, bet svoris mergaitei augo puikiai, todel gydytoja liepe nekreipti demesio smile.gif Nu ir susitvarke viskas smile.gif
Atsakyti
Mes atsirugstam, bet pienukas isvaziuoja arba ant vaiko, arba tiesiai ant grindu. Nespeju nei pervilkineti nei grindu plauti. Tiesiog gaila vaiko kai ji taip rekia. Labai blogai miega. Ir daktarai pripazino kad mergyte labai jautri. kai ji zinda kruti tai nenustygsta vietoje, ramiai pavalgyti jai niekaip neiseina. Mau kad teks ilgai dar kenteti verysad.gif

Aciu uz patarimus
Atsakyti
QUOTE(vilmax @ 2009 10 19, 09:03)
Sveikos mamytes, as gal cia ne i tema, bet noriu Jusu pasiklausti, gal but kuri zinos. Maitinu vaikeli MP, bet labai atpylineja.Vaikutis neramus verkia, nes jai turbut bloga buna, pradeda zviegti ir atpila. Kai pavalgom taip tesiasi vos ne 3 val. Sunku jai, bet sunku ir man. Ji visa maudosi pienuke mano, buna slapia net kaip atpila. Svoris kol kas auga, nors mums dar tik 2 men. Sakau gal yra kokiu nors misinuku nuo kuriu neatpilinetu? Galbut nemaitinti MP, o bandyti kazkokiais misinukai? Patarkit mamytes, nes jau nebezinau ka ir daryti.  verysad.gif

Del sventos ramybes dar galite pieneli issitirti, pasiziureti, kaip jo sudetis. Ir labai prisiziurekite savo maista, mazyles pilviukas turbut labai jautrus.
Mes ir turejome bedu, kai valgem tik MP, tik ne su atpylinejimu, bet kakutis mano maziuko budavo labaiiii skystas ir rugstus siaubingai, o ir sunutis budavo labai neramus, tai ko tik nebandem: ir tyrimus visokius darem, ir gerasias bakterijas gerem gal 4 men doh.gif O viskas savaime susitvarke, kai pradejom kieta maisteli valgyt smile.gif
Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Sabria @ 2009 10 04, 17:31)
visoms zindancioms  4u.gif  4u.gif  4u.gif

prisidedu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti