na as dar ne mama, bet aisku sutinku, kad MP yra labai sveika ir panasiai, bet turi but saikas ir supratimas, man atrodo nenormalu, ka vaikas jau vaiksto ar ropoja ir vis dar gerias MP... pvz kai viesumoje ateina ir lupa motinai papa is po bliuskutes... nu atsiprasau, bet cia jau isvis amoralu...
Brangioji camillyte matosi, kad vaiku neturi, nes vaikai kai kurie pradeda ropoti puses metu, tai jau reikia greit nutraukti maitint, ar cia jau tavo nuomone per ilgai ir taip maitintas
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 01 20, 21:08)
Brangioji camillyte matosi, kad vaiku neturi, nes vaikai kai kurie pradeda ropoti puses metu, tai jau reikia greit nutraukti maitint, ar cia jau tavo nuomone per ilgai ir taip maitintas
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui, nemanau, kad jis padekos paskui uzauges ir supras, o man beliks "spanielio ausys" .. puikiausiai vaikai uzauga ir ant misineliu (juk yra tokiu, kurios neturi pieno) - nematau reikalo maitinti puse metu ar ilgiau..
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 21:39)
na as dar ne mama, bet aisku sutinku, kad MP yra labai sveika ir panasiai, bet turi but saikas ir supratimas, man atrodo nenormalu, ka vaikas jau vaiksto ar ropoja ir vis dar gerias MP... pvz kai viesumoje ateina ir lupa motinai papa is po bliuskutes... nu atsiprasau, bet cia jau isvis amoralu...
Kai as vaiko dar neturejau man irgi buvo nesuprantama ir net gi nenormalu kaip vaikas su dantim dar gali valgyti papa juo labiau vaiksciojantis ar neduok dieve dar ir snekantis siaubas kazkoks galvojau tada dar nescia budama taip draugei sakiau, kuri savo mazoiu iki 2.5 metu maitino ne sakau jau as tai tikrai nedarysiu, menesis daugiausiai pamaitinsiu ir vsio
Tai ji taip juokesi is manes, sako , pamatysi kai pati turesi dar ir ne tiek maitinsi, visos taip sako pakol vaiku neturi, ir as, sako, taip sakiau. Na ka dabar ji is manes juokiasi
Tai kad nesakyk op nepersokus griovio
Papildyta:
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 23:46)
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui, nemanau, kad jis padekos paskui uzauges ir supras, o man beliks "spanielio ausys" .. puikiausiai vaikai uzauga ir ant misineliu (juk yra tokiu, kurios neturi pieno) - nematau reikalo maitinti puse metu ar ilgiau..
Del SAVO vaiko dar ir netiek padarysi, ir juokas bus tas maitinimas, jei tik TAVO vaikui taip bus geriau
na as jau supratau, kad cia renkasi tik salininkes zindymo, tai tuoj busiu akmenim uzmetyta gal jau begu.. sugrisiu kai vaiku turesiu...
ir tikrai ne visos matina taip ilgai, net jei ir turi pieno nutraukia, nes tiesiog rupinasi ir savimi... be to as manau, kad nemaitindama krutimi dar tikrai neparodai nemeiles savo vaikui.. manau, kad niekada negalima pamirst ir saves sekmes auginant sveikus ir grazius mazylius
ir tikrai ne visos matina taip ilgai, net jei ir turi pieno nutraukia, nes tiesiog rupinasi ir savimi... be to as manau, kad nemaitindama krutimi dar tikrai neparodai nemeiles savo vaikui.. manau, kad niekada negalima pamirst ir saves sekmes auginant sveikus ir grazius mazylius
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 22:46)
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui,
o man beliks "spanielio ausys"
juk yra tokiu, kurios neturi pieno)
o man beliks "spanielio ausys"
juk yra tokiu, kurios neturi pieno)
O kam skirta moters krūtinė?
JEI krūtys ir keičiasi, tai keičiasi nėštumo metu, maitinimas ne prie ko
Ne, tokių nėra. Oi, meluoju. Yra 1-2%, kurios turi rimtų fiziologinių sutrikimų
QUOTE(Ode @ 2009 01 20, 22:12)
O kam skirta moters krūtinė?
mano manymu ji neskirta niekam... tiesiog yra ir tiek.. ir jei jau yra, tai bent jau noriu, kad butu ir grazi, kaip elementariai norim buti lieknos, lygios odos ir panasiai
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 22:39)
Oi, koks pažįstamas mąstymas
Kol neturėjau dukrytės irgi sakydavau, kad maitinsiu maksimum iki pusės metų, nes irgi atrodė nenormalu, kad toks "didelis" (taip tada atrodė ) vaikas dar žinda. Bet jau greit metukai, o ir toliau sėkmingai maitinu. Bet tikiuosi per ateinančius keletą mėnesių užbaigti
Aišku, yra kur visiškai nemaitina, bet, tai, mano nuomone, yra tikras egoistiškumas Kai sirgau, pačiai teko keletą savaičių maitinti vaiką mišinuku ir pati mačiau koks skirtumas tarp mišinio ir MP Taip, kad Camillyte, kaip ir rašė, kol neperšokai per griovį, nesakyk op
QUOTE(camillyte @ 2009 01 20, 23:46)
na mano krutine tikrai ne skirta ciulpimui
Tvarijonaite per interva sake - tik dabar supratau (ty gimus suneliui), kam yra reikalinga krutine
pati ieskau info apie zindymo nutraukima, tai gal bus idomu:kaip nujunkyti
dar vienas straipsnis atjunkyti ar ne
Papildyta:
Dar biski:
Daugeliui motinų atjunkymas sukelia prieštaringų emocijų. Viena vertus, jis suteikia moteriai daugiau laisvės bei pasididžiavimo mažyte kūdikio pergale. Kita vertus, maitinimas krūtimi nepaprastai intymus užsiėmimas, ir moterims sunku jo atsisakyti. Daugeliui motinų tai nauja patirtis, kad vaikas daugiau niekada nuo jų taip smarkiai nebepriklausys.
Pripažinkite savo emocijas ir žinokite, kad kūdikis taip pat gali jaustis sutrikęs. Tačiau taip pat prisiminkite, kad turite dar daugybę metų kurti artimus ir gražius santykius.
Patarimai, kaip lengviau išgyventi šį periodą:
Tuo metu, kai turėtumėte kūdikį maitinti krūtimi, sugalvokite jam linksmą pramogą arba išveskite į lauką.
Venkite sėdėti įprastinėse žindymo vietose ir dėvėti tuos pačius drabužius.
Žindymą atidėkite, jei tuo metu kūdikis bando priprasti prie kitų pasikeitimų, pavyzdžiui, auklės ar besikalančių dantukų.
Sakykite vaikui, kad jis jau didelis ir kad moka tiek daug naujų dalykų. Padrąsinti visada naudinga.
Vietoj savo pieno duokite vaikui mėgstamą užkandį.
Jei vaikas įgyja raminantį įprotį, pavyzdžiui, pradeda čiulpti nykštį, nebarkite jo. Tai jo būdas prisitaikyti prie emocinių pokyčių.
Kada per ilgai?
Dalis ekspertų teigia, kad nieko blogo maitinti vaikus net iki darželinio amžiaus, jei tai abiem priimtina. Prisiminkite, kad vyresnio nei 1 metų vaiko motinos pienas nebeaprūpina visomis naudingomis medžiagomis, reikalingoms augančiam organizmui. Taip pat žinokite, kad emociškai ir psichologiškai žalinga žindyti vaiką, kai jis to nebenori.
QUOTE(davule @ 2009 01 21, 09:07)
Tvarijonaite per interva sake - tik dabar supratau (ty gimus suneliui), kam yra reikalinga krutine
tokios kaip Tvarijonaite man jokioj srity nebus pavyzdziu...
QUOTE(camillyte @ 2009 01 21, 18:31)
tokios kaip Tvarijonaite man jokioj srity nebus pavyzdziu...
Manau, kad Tvarijonaites pavyzdys buvo parinktas todel, kad siai moteriai, taip pat kaip ir jums (ka pastebjejau pagal jusu pasisakymus) rupejo isvaizda.
Bet po gimdymo daug kas gali pasikeisti, vaikiuko poreikiai taps zymiai svarbesni nei krutine, plaukai, ar dar kazkas...mastymas, vertybes tikrai pasikeis, nors ir nesutinkat su tuo dabar.
Idomu butu susitikt su jumis forume po to, kai pagimdysit vaikuti