Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Sveikos mamytes noriu jau nujungti savo mazyli bet nzn kaip taip padaryt,jam 1m 1men bet jis miega su manimi,nzn net ka daryt gal kas turit ka patarti!
Norim su vyru kito vaikelio jau ir kaip suprantu dar maitinimas naktimis slopina ta vaisinguma g.gif ,aisku ne vien del sitos priezasties noiru nutraukt ,nes dar reiks man i mokslus eit tai esu pasimetus nzn nuo ko predet cia!!
Atsakyti
QUOTE(ŠANTEL @ 2009 08 14, 22:01)

Norim su vyru kito vaikelio jau ir kaip suprantu dar maitinimas naktimis slopina ta vaisinguma g.gif

Mes irgi su vyru planavom antra, o naktinis maitinimas (ir siaip maitindavomes dar 4-5 kartus per para) vaisingumo nesutrikde smile.gif
Kadangi laukiuos antro, tai maitinima po truputi nutraukineju, dabar, po dvieju savaiciu valgo tik 1 karta per para (nakti). Pradejom po truputi, pradzioj atsisakem pienuko po dienos miego, nukreipdavom demesi po miegelio kitur, po to pries dienos miegeli (buvo labai sunku pradzioj, nes vaikutis aiskiai nurodydavo, kad pieno nori). Tiesa, be ciulptuko neuzmiega, bet nuo ciulptuko veliau atsipratinsim. Po savaites vaikas pamirso, kad galima dienomis valgyt piena, o dabar, po dvieju savaiciu, jau pora vakaru ir pats pienuko nebepraso, panasu, kad pamirsta. Sianakt irgi jau pienuko nebeprase, bet buvo suirzes, panasu, kad pats nezinojo kodel, tik pazindes uzmigo.
Manau, kad reikia atjunkyti palaipsniui, nes ir mamos organizmui prisitaikyt reikia, o laikui begant jauciu, kad pienuko vis mazeja ir mazeja.
Dar pastebejau, kad negaudamas MP vaikas pradejo zymiai geriau valgyt diena, todel ir poreikis valgyt nakti mazeja.
Tik ir man paciai liudna, kad reikia pereiti i kita etapa blush2.gif

Atsakyti
Sveikos mamytes,
Labai reikia jūsų patarimo dėl maitinimo nutraukimo: mano mažyliui 1m. 2mėn., noriu nutraukt maitinimą, nes jau man pačiai tai darosi kančia: naktimis mažiukas keliasi po 4-5 kartus, sunkiai užmiega po pienelio gėrimo, nepailsiu absoliučiai, vyras irgi neišsimiega. Diena pietų miegelio užmiega ir tik prie papulio mano. Be to, dažnai snūduriuodamas mažiukas prie krūties vis dantukais brūkštelna per spenelį, tai kaukt norisi iš skausmo... Bandžiau nemaitinti vieną naktį, tai ištvėriau tik pusė nakties, nes kėlėmės kas 1 val su verksmais, nešiodavau po gerą pusvalndį kol užsnūsdavo ir po nepilnos valandos vėl tas pats... verysad.gif
Kadangi nepamenu jau ir taip, kada esu normaliai miegojusi ilgiau nei 2 val, tai pasidaviau ir toliau maitinu naktį... Blogai ir man, ir mažiukui, ale, kad nežinau, ko griebtis, soskės mano berniukas neima, vežimėlis tik skėtukas belikęs (normalų sportinuką atidaviau draugei, nes greit gimdyt turi ir labai prašė) neturiu kame stumdyt, lovytė be lingių, neina supt, nešiot nepajėgiu nors ir tik 10 kg, bet nugara jau pavargus. verysad.gif
Gal kuri turėjot panašios patirties ir sėkmingai susitvarkėt?
Didelis ačiū.
Atsakyti
QUOTE(JVI @ 2009 08 19, 18:21)
Sveikos mamytes,
Labai reikia jūsų patarimo dėl maitinimo nutraukimo: mano mažyliui 1m. 2mėn., noriu nutraukt maitinimą, nes jau man pačiai tai darosi kančia: naktimis mažiukas keliasi po 4-5 kartus, sunkiai užmiega po pienelio gėrimo, nepailsiu absoliučiai, vyras irgi neišsimiega. Diena pietų miegelio užmiega ir tik prie papulio mano. Be to, dažnai snūduriuodamas mažiukas prie krūties vis dantukais brūkštelna per spenelį, tai kaukt norisi iš skausmo... Bandžiau nemaitinti vieną naktį, tai ištvėriau tik pusė nakties, nes kėlėmės kas 1 val su verksmais, nešiodavau po gerą pusvalndį kol užsnūsdavo ir po nepilnos valandos vėl tas pats...  verysad.gif
Kadangi nepamenu jau ir taip, kada esu normaliai miegojusi ilgiau nei 2 val, tai pasidaviau ir toliau maitinu naktį... Blogai ir man, ir mažiukui, ale, kad nežinau, ko griebtis, soskės mano berniukas neima, vežimėlis tik skėtukas belikęs (normalų sportinuką atidaviau draugei, nes greit gimdyt turi ir labai prašė) neturiu kame stumdyt, lovytė be lingių, neina supt, nešiot nepajėgiu nors ir tik 10 kg, bet nugara jau pavargus.  verysad.gif
Didelis ačiū.

sveika,
tavo istorija visai kaip mano doh.gif maniske ir is butelio negerdavo jokio misinuko, ir su soske nedaugauja. kaip jau buvau minejus anksciau, pradejau atpratinima mazindama maitinimus diena. kiekviena savaite (apytiksliai) nuimdavau vis po viena maitinima diena. ilgas procesas, bet veikia - mazyle diena MP nebepraso. nakti tai pas mus vis dar tragedija, keliasi daug, bet pradejau nakti daryti vanili piena (nebeduodama diena MP duodu ta pienuka). nu ka as galiu pasakyt, zinok naktis nakciai nelygi. pirma nakti puikiai isgere visa butelaiti, kita nakti negere visai, tik kokius pora gurksniu. bet atrodo pradeda miegot geriau, kelias jau tik kokius 3-4 kartus. be to, jau ir pas mane pienukas baiginejas, tai jei jau pries ryta uzmerktom duodu MP, nes, tiesa sakant, labai noriu miego, tai nelabai kas ir bebega. is pradziu labai pykdavo, bet dabar jau geriau. tikiuos, kad dar koks menesiukas ir viskas bus ok thumbup.gif sekmes tau
Atsakyti
Sveikos,
Cia daugumai jau noras atpratinti nuo pienuko norisi, o mes dar tik bandom pratintis blush2.gif KAdangi po CP tai biski vargstam su pienuku, dar kartais ir misinuko prireikia ax.gif Gal kokiu rekomadaciju yra kaip greiciau padaryti kad nereiketu misinuko ir nekiltu noras maitinti tik misinuku g.gif blush2.gif
Atsiprasau ne i ta tema parasiau savo klasimeli blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nesapnuok: 20 rugpjūčio 2009 - 10:49
QUOTE(JVI @ 2009 08 19, 18:21)
Sveikos mamytes,
Labai reikia jūsų patarimo dėl maitinimo nutraukimo: mano mažyliui 1m. 2mėn., noriu nutraukt maitinimą, nes jau man pačiai tai darosi kančia: naktimis mažiukas keliasi po 4-5 kartus, sunkiai užmiega po pienelio gėrimo, nepailsiu absoliučiai, vyras irgi neišsimiega. Diena pietų miegelio užmiega ir tik prie papulio mano. Be to, dažnai snūduriuodamas mažiukas prie krūties vis dantukais brūkštelna per spenelį, tai kaukt norisi iš skausmo... Bandžiau nemaitinti vieną naktį, tai ištvėriau tik pusė nakties, nes kėlėmės kas 1 val su verksmais, nešiodavau po gerą pusvalndį kol užsnūsdavo ir po nepilnos valandos vėl tas pats...  verysad.gif
Kadangi nepamenu jau ir taip, kada esu normaliai miegojusi ilgiau nei 2 val, tai pasidaviau ir toliau maitinu naktį... Blogai ir man, ir mažiukui, ale, kad nežinau, ko griebtis, soskės mano berniukas neima, vežimėlis tik skėtukas belikęs (normalų sportinuką atidaviau draugei, nes greit gimdyt turi ir labai prašė) neturiu kame stumdyt, lovytė be lingių, neina supt, nešiot nepajėgiu nors ir tik 10 kg, bet nugara jau pavargus.  verysad.gif
Didelis ačiū.

Maniškis irgi naktim keldavos paskutiniu metu po N kartų (daugiau nei 4-5 doh.gif ). O dar tas pomėgis pakandžioti su visais 8 dantim blink.gif Dieną apsieidavom be pieno, bet naktys doh.gif Tai vyras mane tiesiog išvarė 3 naktims į kitą kambarį ir neleido jokiais būdais ateiti biggrin.gif Vaikas kuo ramiausiai išmiegojo tas 3 naktis, po to grįžau, ir mano pieno jau nebereikėjo 4u.gif Na aišku, mūsų atveju dar pliusas tas, kad soskę maniškis ima...

QUOTE(Nesapnuok @ 2009 08 20, 11:47)
Sveikos,
Cia daugumai jau noras atpratinti nuo pienuko norisi, o mes dar tik bandom pratintis blush2.gif  KAdangi po CP tai biski vargstam su pienuku, dar kartais ir misinuko prireikia ax.gif Gal kokiu rekomadaciju yra kaip greiciau padaryti kad nereiketu misinuko ir nekiltu noras maitinti tik misinuku g.gif  blush2.gif

Jei nori maitint, tai ir maitini. Su pirmagime turėjau mažai pieno (pasak gydytojos ir seselės), tai tiesiog pirmas savaites gulėjom lovoj nesikeldamos, ir maitinau, maitinau... Mišinuką pirmą kartą panaudojom, kai dukrai suėjo 6 mėn 4u.gif (turėjau išeit į paskaitas, o pieno nusitraukt sunkiai sekėsi). Žodžiu, patarimas - kuo dažniau maitinsi, tuo daugiau pienuko bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nesapnuok @ 2009 08 20, 12:47)
Sveikos,
Cia daugumai jau noras atpratinti nuo pienuko norisi, o mes dar tik bandom pratintis blush2.gif  KAdangi po CP tai biski vargstam su pienuku, dar kartais ir misinuko prireikia ax.gif Gal kokiu rekomadaciju yra kaip greiciau padaryti kad nereiketu misinuko ir nekiltu noras maitinti tik misinuku g.gif  blush2.gif

Man irgi CP buvo tai as ji labai daznai prie krutines dedavau tai po keliu dienu man tas pienas tai begdavo kad visi kambariai buvo pienu aptaskyti,kuo dazniau glausk prie krutines ir atsiras to pienelio mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai kartais pasvarstau, kaip reikes maze atpratinti nuo MP g.gif nes noreciau iki kokiu meteliu maitinti g.gif bet ji pas mane tokia papulio drauge, kad ne tas zodis lotuliukas.gif uzmiega TIK su papu ir niekaip kitaip doh.gif manau sunkoka bus atpratinti doh.gif
Atsakyti
as sunu maitinau iki 1metu ir 2 menesiu, irgi galvojau kaip reiks nutraukti,juk jis visur su tuo papu,niekur bejo...zinokit viena reikia svarbiausia kantrybes,bent jau mano atveju taip buvo...neiskarto nutraukiau,pirma savaite daviau 3 kartus,kita savaite 2 kartus per diena nakti stengiausi buteliuka duoti nenori verkia,bet juk reikia kazka daryti,paskutine savaite nakti visai nedaviau tik diena viena karta,taip naktimis buvo nelengva,bet per 3 savaites susitvarke,nei diena nereikejo nei nakti,pamirsom.diena niekaip is buteliuko neima tai valgem ir gerem kaip suauge,o nakti kazkaip paimdavom,bet po kokiu 2 menesiu nakti jau nereikejo nieko...tad linkiu sekmes visoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Noreciau patyrusiu mamyciu patarimo... pries pora naktu visiskai pabaigiau maitinti dukryte, vienoj kruty pienelio jau seniai nebuvo, maitinau tik su viena. dabar kai baigiau maitint, pienelis man siek tiek dar gaminas, nes jauciu kad pradeda tempt ta kruti. ar man siek tiek nusitraukt? bijau kad koks mastitas manes neuzpultu, nes kol maitinau mergyte tai jis buvo mano draugas nr.1
tai va, nezinu kaip elgtis, ka daryti tokiu atveju, prasau patarimo...
Atsakyti
QUOTE(Boruzyte @ 2009 08 29, 10:40)
Noreciau patyrusiu mamyciu patarimo... pries pora naktu visiskai pabaigiau maitinti dukryte, vienoj kruty pienelio jau seniai nebuvo, maitinau tik su viena. dabar kai baigiau maitint, pienelis man siek tiek dar gaminas, nes jauciu kad pradeda tempt ta kruti. ar man siek tiek nusitraukt? bijau kad koks mastitas manes neuzpultu, nes kol maitinau mergyte tai jis buvo mano draugas nr.1

Mano nuomone, geriau nenusitraukti - nes dar labiau ims gamintis, o pabandyk kruti atvesinti apdejusi ja ledukais ar vesiam vandeny sudrekintu ranksluosciu, man tokiu atveju padejo sviezio kopusto lapas - laikiau ant kruties puse dienos - skausmas atlego, o pries tai net tempa buvo uzsokus iki 37.5. Kopustas tikrai geras vaistas nuos skausmo (aisku, nevisada), net ir galvos skausma slopina...
Gal tau patars dar kitos mamytes....
Atsakyti
QUOTE(Boruzyte @ 2009 08 29, 09:40)

As pasiulyciau duot dukrytei truputi pagert pienuko, kai kruti labai tempia, kad nuimtu ta tempima, geriau dienos metu. Tada joks mastitas neuzpuls, o pienelio gaminsis vis maziau ir maziau. Mes ir bandom atprast nuo naktinio pienelio gerimo, tai sunelis su teciu miega, as kitam kambary...Kolkas antra naktis, tai verkia kas dvi valandos, bet vyras kazkokiu budu nuramina ir toliau miega valandziuke kita. Blogai, kad buteliuko neima ne per kur nakti, o gert nori baisiausiai, bet kazkaip gal isiulys vyras. Ryte, kai jau buna prabudes, as kruti pasiulau, kad nuimtu ta tempima po nakties. Padetu mums soske labai, bet neima nuo gimimo, o pratint, kai pipirui jau 1m. 2 men kazkaip kvaila butu...
Atsakyti