Sveikos,
Pasidalinsiu ir aš patirtimi. Visą laiką, beveik 11 mėnesių, kol maitinau krūtimi, nebuvo nei vienos nakties, kad nereikėtų žindyti bent 3 kartus. Būdavo naktų, kad beveik ištisai prisisegęs miegojo. Užmigdavo irgi žindomas, dar lauke, vežimėlyje miegodavo. Pietų priguldavom kartu - po pusvalandžio pradėdavo muistytis, duodavau užvalgt, tada dar valandai užmigdavo. Bėda ta, kad nebemokėjo užmigti pats, soskės neėmė, liko vienas būdas - žįsti. Žinau, kad pati pasidariau sau meškos paslaugą, nes būdavo patogu, kai mažiukas taip užmiega, nei supt, nei niūniuot. Kuo labiau augo, tuo dažniau naktį žindydavomės, jau nei 2 val. miego neištemdavau neprabudęs.
Labai vargino tos naktinės puotos, vis pagalvodavau, gal jau laikas baigt, nors buvau nusprendus iki metų maitint, svajojau, gal pats atsisakys, bet net panašu nebuvo. Prieš miegą taip įnirtingai ieškodavo, įsisiurbdavo į petį, pilvą, bet kur, toks stiprus noras buvo.
Kietą maistą valgė labai prastai, manau, iš dalies dėl to, jog skrandukas pieno pilnas buvo.
Ir po vienos košmariškos nakties nusprendžiau - gana, dar svarsčiau, ar verta palikti dieninius maitinimus, bet ryžausi nutraukt iki galo, kad nebeliktų dvejonių - galima ieškot ar ne.
Nusiteikiau ilagam ir skausmingam procesui. Pirmą migdymą - ryte - pasiguldžiau šalia, siūbavau petukus, tarsi vežime linguotų, dainavau lopšinę. Rėkė, blaškėsi, matėsi - nesupranta, kodėl nebeduodu. Abu nubraukėm ašarą. Paskui rimo rimo. Gal po 15 min. verksmų užmigo kūkčiodamas. Paskui trumpėjo laikas, naktį irgi tik kelis kartus nubudęs verkė, kitus užteko palinguoti.
Nutraukiu pienuką, kiek jo yra, duodu ryte ir vakare. Vakare dažnai ir užmiega betraukdamas buteliuką.
Po savaitės galiu pasakyt - miegelis pagerėjo, dar nubunda, tada glostinėju, niūniuoju, palinguoju. Kartais ir paverkia. Galiu pasakyt tik, kad buvo kelis kart lengviau, nei įsivaizdavau. Manau, dar spėjau nujunkyti laiku, buvau prisiklausius baisių istorijų apie tai, kaip vyresni vaikai naktį blaškosi ieškodami mamos, isteriškai klykia. Mes atsisveikinom be didelio streso.
Tiesa, kai kur rekomduoja tėčiui pasilikti su vaiku pirmomis naktimis, kai nusprendžiama nebežindyt, bet man buvo ramiau, kai buvau pati šalia, atrodė - tik aš galiu vaiką tinkamai nuramint ir paguost. Nėra pienelio, kam dar papildomas sresas, kad nėra ir mamos.
Linkiu visoms lengvo atsisveikinimo su šiuo maloniu procesu.
As kaip ir svajojau iki 2 metuku ismaitinau, dabar atejo laikas nutraukineti. Antra diena nemaitinu, vakar palikau su seneliais, uzmigo ramiai, kai grizau maziukas jau miegojo, taigi, tik prabudus ryta pavalge pienelio.
Taigi, seneliai planuoja vieseti 4 dienas, sunutis su jais labai uzsiemes, nera kada galvoti apie pieneli.
Pamaciau, kad krutine mano labai subliusko, matyt ir pats pienelis baigiasi, kol kas neskauda ir nekieteja. Ziuresim, kaip mums pavyks, na vistiek zingsnis po zingsnio....
O del to, kad kuo vyresni vaika nujunkyti tikrai sutinku, nes maziukas greit papuli butu pamirses, o dabar viska kalba, pasakoja, atsimena, tai ir papukas is atminties taip greitai neiseis . Kartais eina susitarti, kad mamytei skauda ka nors, todel papuko negalima. Kartais (ypac nubudus is miegu) jokie argumentai neveikia
Bet esu labai laiminga, kad maitinau, ir pasiilgsiu pati sito jausmo .
Taigi, seneliai planuoja vieseti 4 dienas, sunutis su jais labai uzsiemes, nera kada galvoti apie pieneli.
Pamaciau, kad krutine mano labai subliusko, matyt ir pats pienelis baigiasi, kol kas neskauda ir nekieteja. Ziuresim, kaip mums pavyks, na vistiek zingsnis po zingsnio....
O del to, kad kuo vyresni vaika nujunkyti tikrai sutinku, nes maziukas greit papuli butu pamirses, o dabar viska kalba, pasakoja, atsimena, tai ir papukas is atminties taip greitai neiseis . Kartais eina susitarti, kad mamytei skauda ka nors, todel papuko negalima. Kartais (ypac nubudus is miegu) jokie argumentai neveikia
Bet esu labai laiminga, kad maitinau, ir pasiilgsiu pati sito jausmo .
QUOTE(ciuke @ 2009 07 11, 11:18)
Pazistama diena pipirais patepa, vaikas sako: mama, kaka, nakti tinka ir su pipirais
QUOTE(darara @ 2009 05 24, 19:54)
Sveikutes , jungiuos ir as prie jusu
Vakar mano maziukui suejo 1m.4 men. ir nuo vakar pradejau nujunkymo procesa , del to siek tiek skauda sirdute , bet... pradejau pastebet , kad pienuko gerimas maziukui darosi panasus i zaidima, nes pvz bunant lauke jam papulio nereikia , o namie , vos tik as prisedu jis atbega ir pats krapsto papuli lauk , patraukia sekunde , nubega ir vel atbega ...arba valgo is vienos , tada purto galvyte ir praso kito papulio...nakti taip pat iki sipl nors pora kart pabunda pienuko .. Taigi nuo vakar nuemiau visus dienos ir pries miegeli maitinimus (iki siol uzmigdavo tik su papuliu ), o kad nenoretu pienuko uzklijavau ant papuku pleistriukus(sesers patirtis )i, o maziukui atbegus ir pradejus ieskot papuko parodau ir sakau viskas, baba pienuko , nera ir tfu tfu tfu maziukas jau anta diena gyvena be pienuko ir nebuvo jokiu verkimu .O vakar vakare uzmigdziau irgi be MP , paguldziau i lova (savo lovytej neuzmiega kol kas ), daviau siltos arbatytes ir ka biskuti pazirzes uzmigo be papuko . Nakti ir ankst ryte dar daviau pienuko , bet per pora savaiciu zadu visiskai atsisveikint su pienuku
Vakar mano maziukui suejo 1m.4 men. ir nuo vakar pradejau nujunkymo procesa , del to siek tiek skauda sirdute , bet... pradejau pastebet , kad pienuko gerimas maziukui darosi panasus i zaidima, nes pvz bunant lauke jam papulio nereikia , o namie , vos tik as prisedu jis atbega ir pats krapsto papuli lauk , patraukia sekunde , nubega ir vel atbega ...arba valgo is vienos , tada purto galvyte ir praso kito papulio...nakti taip pat iki sipl nors pora kart pabunda pienuko .. Taigi nuo vakar nuemiau visus dienos ir pries miegeli maitinimus (iki siol uzmigdavo tik su papuliu ), o kad nenoretu pienuko uzklijavau ant papuku pleistriukus(sesers patirtis )i, o maziukui atbegus ir pradejus ieskot papuko parodau ir sakau viskas, baba pienuko , nera ir tfu tfu tfu maziukas jau anta diena gyvena be pienuko ir nebuvo jokiu verkimu .O vakar vakare uzmigdziau irgi be MP , paguldziau i lova (savo lovytej neuzmiega kol kas ), daviau siltos arbatytes ir ka biskuti pazirzes uzmigo be papuko . Nakti ir ankst ryte dar daviau pienuko , bet per pora savaiciu zadu visiskai atsisveikint su pienuku
sVEIKUTES DAR KARTELI Tai va musu draugyste su pienuku baigta (jau beveik savaite )o atsisveikinom labai ramiai is pradziu atsisakiau kaip jau rasiau visu dieniniu ir vakariniu maitinimu, po poros savaiciu mazinau naktinius , o buvau palikus tik rytinius valgymus . Aisku buvo naktu ir rytu kai pabusdavo verkdamas , bet kazkaip greit nurimdavo , o ir dabar vis bando rankyte prie papuko ikisti , bet jau pienuko nebereikalauja Siek tiek liudna kad nebeturesiu savo papinuko
sveikos, istvermingosios mamos
kaip paskaičiau tai tas devintas menuo kažkoks mistinis ... aš irgi pavargau... nebegaliu.... noriu bent viena nakti pamiegoti.....
tikrai galvoju kad pradesim naktimis nebevalgyti pienelio... gal pagaliau pradesim miegoti geriau.... pranešiu kaip seksis...
manoji diena galetu isbuti be MP, ir vakare be jo uzmigtu, bet nakti kelinejasi belekiek.... is pradziu padejo kad pas mus miegoti perejo - kelesi daug maziau... bet dabar jau ir musu lovoj pradeda muistytis kas valanda
kazkaip galvojau kad tikrai maitinsiu bent iki ziemos ... bet kazkaip pries kelias dienas pajauciau kad gal uzteks.... noriu atsigauti pati ir nebebuti priklausoma.... kazkaip keistai toks jausmas atejo...
..mes tutuka pripazistam ir arbateles geriam - tai gal lengviau bus - bet nusiteikiu sunkiausiam
kaip paskaičiau tai tas devintas menuo kažkoks mistinis ... aš irgi pavargau... nebegaliu.... noriu bent viena nakti pamiegoti.....
tikrai galvoju kad pradesim naktimis nebevalgyti pienelio... gal pagaliau pradesim miegoti geriau.... pranešiu kaip seksis...
manoji diena galetu isbuti be MP, ir vakare be jo uzmigtu, bet nakti kelinejasi belekiek.... is pradziu padejo kad pas mus miegoti perejo - kelesi daug maziau... bet dabar jau ir musu lovoj pradeda muistytis kas valanda
kazkaip galvojau kad tikrai maitinsiu bent iki ziemos ... bet kazkaip pries kelias dienas pajauciau kad gal uzteks.... noriu atsigauti pati ir nebebuti priklausoma.... kazkaip keistai toks jausmas atejo...
..mes tutuka pripazistam ir arbateles geriam - tai gal lengviau bus - bet nusiteikiu sunkiausiam
sveikos mamos
musu Saulytei kita savaite jau metukai. ir as, kaip ir dauguma cia besilankanciu, jau galvoju apie maitinimo nutraukima. mano mazyle nevalgo visiskai jokio misinuko, visi jai neskanus ir buteliuko jokiais budais nepripazista. tai viena moteriske visai neseniai patare dar karta pabandyt duoti buteliuka su paprastu vandeniuku pazaist diena. ir ka jus manot? pradejo maziuke po biskuti gerti. gal jau laikas atejo, gi didele visa jau o kita moteryte patare nupirkti paragauti Nestle vanilini piena. darau po puse normos jau kokia savaite. Saulyte karta per diena ragauja ta pienuka, o siandien net pakartot pareikalavo. be MP diena jau apsieinam, po truputi bandysiu atpratint ir vakarais bei naktim. tai va. tokia ta musu patirtis, bandant atprast nuo MP. parasysiu dar kada nors kaip mums sekas.
sekmes ir kantrybes visoms
musu Saulytei kita savaite jau metukai. ir as, kaip ir dauguma cia besilankanciu, jau galvoju apie maitinimo nutraukima. mano mazyle nevalgo visiskai jokio misinuko, visi jai neskanus ir buteliuko jokiais budais nepripazista. tai viena moteriske visai neseniai patare dar karta pabandyt duoti buteliuka su paprastu vandeniuku pazaist diena. ir ka jus manot? pradejo maziuke po biskuti gerti. gal jau laikas atejo, gi didele visa jau o kita moteryte patare nupirkti paragauti Nestle vanilini piena. darau po puse normos jau kokia savaite. Saulyte karta per diena ragauja ta pienuka, o siandien net pakartot pareikalavo. be MP diena jau apsieinam, po truputi bandysiu atpratint ir vakarais bei naktim. tai va. tokia ta musu patirtis, bandant atprast nuo MP. parasysiu dar kada nors kaip mums sekas.
QUOTE(Wriedna @ 2009 07 12, 17:40)
sveikos mamos
Mūsų situacija lygiai tokia pati. Bet manoji vandenį geria iš AVENT gertuvėlio (na toks su snapeliu). Ji nepripažįsta buteliuko. Bandžiau vieną kartą įpilt mišinuko į buteliuką tai negėrė. Negėrė ir MP nei iš buteliuko nei iš gertuvėlio. Ir nežinau ką čia daryt O iš gertuvėlio jūsų vaikutis geria? Vat ir aš galvoju kaip čia pradėti tą nujunkymo procesą
QUOTE(larisa @ 2009 07 12, 23:58)
Mūsų situacija lygiai tokia pati. Bet manoji vandenį geria iš AVENT gertuvėlio (na toks su snapeliu). Ji nepripažįsta buteliuko. Bandžiau vieną kartą įpilt mišinuko į buteliuką tai negėrė. Negėrė ir MP nei iš buteliuko nei iš gertuvėlio. Ir nežinau ką čia daryt O iš gertuvėlio jūsų vaikutis geria? Vat ir aš galvoju kaip čia pradėti tą nujunkymo procesą
Mano panele is buteliuko irgi negerdavo jokiais budais. taciau dabar stebuklingai pradejo gerti, po truputi po truputi priprato. siaip tai vandenuka geria is puodelio su snapeliu, tas jai labai patinka. tik va jau snapeli baigia nugrauzti
as tai niekaip nesiryztu nebeduot pieno nakti. man atrodo, kad ji vargsiuke labai verks ir bus didelis triuksmas. o be to ir tetuko gaila, i darba eis kaip zombis. sakiau reikes bandyt savaitgali pradet ta baisia procedura. nors galbut ji man baisesne atrodo, negu paciam vaikui
Mes jau ketvirta diena be MP, mažoji (greit švęsim pirmąjį gimtadienį) vis dar liūdi aš taip pat, sunku, atrodo lyg prarastum kažką svarbaus
Sunkiausia mažajai naktimis, nes buvo įpratusi su manimi miegot ir užkandžiaut per miegus, o dabar tenka vežimėly nakteles leisti, nes kitaip neužmiega. Miega prastai, naktį keliasi, supu, nešioju ant rankų kol vėl užmiega. Vakarais vis paliūdi, niekada nemačiau savo vaiko tokio, širdis plyšta.
Dėl pačio nutraukimo, tai nutraukiau iškart (dėl vaistų), tris dienas nutraukinėjau 2 kartus per parą, vakar nutraukiau paskutinį kartą vakare, šiandien kol kas nematau poreikio.
Sakykit, per kiek laiko pienas dingsta?
Sunkiausia mažajai naktimis, nes buvo įpratusi su manimi miegot ir užkandžiaut per miegus, o dabar tenka vežimėly nakteles leisti, nes kitaip neužmiega. Miega prastai, naktį keliasi, supu, nešioju ant rankų kol vėl užmiega. Vakarais vis paliūdi, niekada nemačiau savo vaiko tokio, širdis plyšta.
Dėl pačio nutraukimo, tai nutraukiau iškart (dėl vaistų), tris dienas nutraukinėjau 2 kartus per parą, vakar nutraukiau paskutinį kartą vakare, šiandien kol kas nematau poreikio.
O man širdis plyšta jūsų pasakojimus beskaitant. Nežinau kaip man ryžtis šiam žingsniui
Papildyta:
O ką duodi vietoj MP?
Papildyta:
QUOTE(sunray @ 2009 07 14, 16:55)
Mes jau ketvirta diena be MP, mažoji (greit švęsim pirmąjį gimtadienį) vis dar liūdi aš taip pat, sunku, atrodo lyg prarastum kažką svarbaus
O ką duodi vietoj MP?
QUOTE(larisa @ 2009 07 15, 00:35)
O man širdis plyšta jūsų pasakojimus beskaitant. Nežinau kaip man ryžtis šiam žingsniui
Papildyta:
O ką duodi vietoj MP?
Papildyta:
O ką duodi vietoj MP?
Išties sunku, gal kad nebuvau nusiteikusi, o gavosi taip kaip gavosi..
Mergytė baisiai pikta ant manęs, oj kaip viską supranta.
Po ilgų dvejonių nupirkau pieno mišinį, tačiau duodu virintą, pusiau su vandeniu skiestą karvės pienuką, mišinio taip ir neatidariau...
Gal kuri mamyte gales man ka nors patarti.. Mano maziui jau 11 menesiu ir noreciau nutraukti maitinima, nes nuo maziaus gimimo nebuvo nei vienos nakties, kad issimiegociau, kaip ir susitaikiau su tuo, bet va paskutini menesi ir jau daugiau miega be papo burnoje tik pirma valanda po uzmigimo, o tada prasideda naktine puota. Svarbiausia, kad jis tikrai valgo, stipriai traukia, jei istraukiu is burnos - bega pienukas ir po keliu minuciu prasideda verkimai ir reikalavimai. Nepadeda nei nesiojimai, nei ignoravimai. Problema yra ta, kad noriu nutraukti maitinima po truputi ir bandau pratinti prie misinuko, bet va beda - nei vieno nevalgo. Jei patraukia ir pajunta skoni - pradeda ziaugcioti ir daugiau ne uz ka nebegeria. Is buteliuko gerti moka kuo puikiausiai (dienos metu geria vandeni, sultis ir t.t.). Misinukus isbandziau ivairiausiu rusiu - negeria nei vieno..
Ka daryti? Kuo pakeisti savo pienuka? Gal kam panasiai yra buve?
Ka daryti? Kuo pakeisti savo pienuka? Gal kam panasiai yra buve?