Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Ruggiagele @ 2009 05 14, 18:55)
niekada negalvojau, kad istempsiu 9 menesius kas nakti keltis ir po 6 kartus ir kas valanda, bet stai mamu kantrybe beribe, taigi siulau ir jums pasisemti kantrybes ir pora naktu paaukoti, del ramiu sekanciu naktu.

Pritariu 100 proc drinks_cheers.gif Is pradziu tai visai nesunku keltis del savo aukselio, tuo labiau, kai zinai, kad duodi jam geriausia, t.y. MP smile.gif Bet jau po 9 men tai tikrai ima varginti..Be to, jau pastebejau, kad mazoji, kai nori miegelio, kisa ranka man po maikute ir "iesko" ten biggrin.gif nors jau seniai uzmiega be MP.
Pas mus likes vienas rytinis kartas. Tai kai grysime i LT, nutrauksiu ir ji.
Atsakyti
QUOTE(indra* @ 2009 04 22, 10:48)
labukas,

pas mus identiskas atvejis, balionelis mamytei uz kantrybe  4u.gif
tegu nesupyksta ant manes kitos mamytes, bet as nepritariu drastiskam maitinimo nutraukimui. pati planuoju baigti maitinti geguzes 1d., kai mazylei sueis metukai. tai jau gera menesi "mazinu" ir abiems sekasi sauniai, be jokiu stresu. paskutinemis naktimis gerokai pasitaise dukrytes miegas thumbup.gif. nubunda dar nakti keleta kartu, bet kruties jau nebeduodu, apkabinu ja, prisispaudziu, psiguldau ant saves ir greitai nurimsta ir uzmiega wub.gif. diena migdau ant ranku, vertikalioje padetyje (nes jei bandau paversti i horizontalia, supranta mano keslus ir supyksta  tongue.gif), uzsidedam "voro vestuves" ir palengva sokam, kol akytes limpa limpa ir visai sulimpa... smile.gif. tada lengvai perkeliu i lovele.
nakciai, taip pat turime atrade migdymo buda: atsigulam visi 3 i lova, isjungiam sviesa, tv ir apsimetam, kad miegam. maze dar ropineja ropineja po lova patamsy, bet po kokiu 2-5min "susisuka lizdeli" man kur nors prie pilvo ir uzmiega wub.gif. tada mamyte dar keliasi, eina i virtuve tvarkytis ir pan. biggrin.gif

dabar beliko 2 nepilni maitinimai: is ienos kruties vakare ir is kitos ryte. bet ir tai, duodu iki tol, kol maze pati paleidzia, paskui dar noretu ciupti, bet jau nebeduodu, nukreipiu jos demesi i koki nors kita uzsiemima smile.gif. nuo savaitgalio nuimsiu ryini maitinima, o kitos sav begyje ir vakarini.... suprantu, kad visi vaikai labai individualus ir kad ne visiem tinka toks nujunkymo budas. bet man toks priimtiniausias, jau vien del to, kad turejau labai daug pieno ir sunkiai pati istempdavau nuemus bent 1 maitinima.

tai tokia musu patirtis zindymo nutraukimo klausymu  4u.gif
visoms apsisprendusioms mamytems linkiu sekmes, kad ir koki metoda bepasirinktumete  4u.gif

nu man lb patiko tavo nujunkymo budas 4u.gif as irgi taip meginsiu daryt ax.gif aciu lb....sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indra* @ 2009 04 22, 13:48)
labukas,

pas mus identiskas atvejis, balionelis mamytei uz kantrybe  4u.gif
tegu nesupyksta ant manes kitos mamytes, bet as nepritariu drastiskam maitinimo nutraukimui. pati planuoju baigti maitinti geguzes 1d., kai mazylei sueis metukai. tai jau gera menesi "mazinu" ir abiems sekasi sauniai, be jokiu stresu. paskutinemis naktimis gerokai pasitaise dukrytes miegas thumbup.gif. nubunda dar nakti keleta kartu, bet kruties jau nebeduodu, apkabinu ja, prisispaudziu, psiguldau ant saves ir greitai nurimsta ir uzmiega wub.gif. diena migdau ant ranku, vertikalioje padetyje (nes jei bandau paversti i horizontalia, supranta mano keslus ir supyksta  tongue.gif), uzsidedam "voro vestuves" ir palengva sokam, kol akytes limpa limpa ir visai sulimpa... smile.gif. tada lengvai perkeliu i lovele.
nakciai, taip pat turime atrade migdymo buda: atsigulam visi 3 i lova, isjungiam sviesa, tv ir apsimetam, kad miegam. maze dar ropineja ropineja po lova patamsy, bet po kokiu 2-5min "susisuka lizdeli" man kur nors prie pilvo ir uzmiega wub.gif. tada mamyte dar keliasi, eina i virtuve tvarkytis ir pan. biggrin.gif

dabar beliko 2 nepilni maitinimai: is ienos kruties vakare ir is kitos ryte. bet ir tai, duodu iki tol, kol maze pati paleidzia, paskui dar noretu ciupti, bet jau nebeduodu, nukreipiu jos demesi i koki nors kita uzsiemima smile.gif. nuo savaitgalio nuimsiu ryini maitinima, o kitos sav begyje ir vakarini.... suprantu, kad visi vaikai labai individualus ir kad ne visiem tinka toks nujunkymo budas. bet man toks priimtiniausias, jau vien del to, kad turejau labai daug pieno ir sunkiai pati istempdavau nuemus bent 1 maitinima.

tai tokia musu patirtis zindymo nutraukimo klausymu  4u.gif
visoms apsisprendusioms mamytems linkiu sekmes, kad ir koki metoda bepasirinktumete  4u.gif

Indra*, as visiskai pritariu tavo nuomonei - man irgi nepriimtinas drastiskas nujunkymas mirksiukas.gif
Aisku, visi atvejai skirtingi - vieniems taip pavykst, kitiems ne, bet as asmeniskai pirmiausiai bandysiu ramiai, pamazu nujunkyt savo pipira ax.gif Kitos atiduoda vaikus seneliams, ar isvaziuoja is namu, vercia tecius naktimis su maziukais uzsiimti, kad vaikai neuzuostu pienuko ir pan. As manau, kad tai tik musu su vaiku reikalas, todel pati turiu susitvarkyt su nujunkymo situacija 4u.gif
Diena mes jau daugiau nei menesi migdomes be papulio, dabar pamazu ir naktciai taip migdomes, nors nakti dar duodu MP. PAti turiu subresti siam reikalui,nes jei mama nors kiek abejoja sprendimu nujunkyti, jei pati dar tam nepasiruosusi, ner ko tiketis, kad vaikeliui nebus streso - oj, tikrai bus doh.gif As neigalejau isivaizduoti, kaip as savo vaikui neduosiu papulio, bet atejo laikas ir savaime pajutau, kad jau laikas. Paiguldydavau diena salia, bet neduodu papulio, apsikabinu, uzsupuoju ir "nuluzta". Tiesa, pradzioj dar ant ranku migdydavau.
Pakui neisivaizdavau, kaip nakciai reiks migdyt be papo, bet va vel naturaliai sulaukiau to laiko, kad jau jauciuosi tvirta ir uztikrinta sprendimu nebeduot ir nakti. Manau artimiausiu metu ir atsisveikinsim su MP. 1 m. ir 3 men. - pakankamas zindymo laikas 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes,
na perskaičiau beveik visus pasisakymus, bet pas mane situacija truputį kitokia, diena mano pienelio saulė nebegauna jau senokai, užmiega be jo. tačiau einant miegoti naktį, be krūtinės neužmiega. apie nuraminimą negali būti nė kalbos, taip įsiverkia kad nuraminti eina tik papuko pagalba. Saulutei tuoj bus 1 ir 2 mėn. keliasi per naktį vid. 3 k. tiesa, viena bėda, ji miega kartu su mumis. atrodo išbandžiau jau viską, nuo mėtų arbatos iki garstyčių užtepimo ant papuko doh.gif čia sutinku buvo nekoks žingsnis, gal reikės pabandyt užtept medaus su druska ar vidurių lašiukų, kaip paskaičiau. po kelių sav važiuosiu pas mamą į kaimą, tai planuoju kelias dienas atsiskirt nuo savo mergytės, kad visai nutraukti maitinimą. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saules mama laima @ 2009 05 19, 14:33)
Sveikutes mamytes,
na perskaičiau beveik visus pasisakymus, bet pas mane situacija truputį kitokia, diena mano pienelio saulė nebegauna jau senokai, užmiega be jo. tačiau einant miegoti naktį, be krūtinės neužmiega. apie nuraminimą negali būti nė kalbos, taip įsiverkia kad nuraminti eina tik papuko pagalba. Saulutei tuoj bus 1 ir 2 mėn. keliasi per naktį vid. 3 k. tiesa, viena bėda, ji miega kartu su mumis. atrodo išbandžiau jau viską, nuo mėtų arbatos iki garstyčių užtepimo ant papuko  doh.gif  čia sutinku buvo nekoks žingsnis, gal reikės pabandyt užtept medaus su druska ar vidurių lašiukų, kaip paskaičiau. po kelių sav važiuosiu pas mamą į kaimą, tai planuoju kelias dienas atsiskirt nuo savo mergytės, kad visai nutraukti maitinimą.  verysad.gif

Net nezinau, ka ir patart g.gif O tau butina nutraukt maitinima? Gal jei toks didelis stresas mazei, gal dar palepink MP, o po keliu savaiciu, vel pabandyk? Gal tas atsiskyrimas - per ziausus budas nujunkyt? Juk maziukei stresas, kad pienuko nebus, o dar mamos nebus salia, tai visai...Esu skaicius, kad per didelis stresas gali tureti itakos ateityje, .t.y. padaryt zala, kas atsilieps veliau schmoll.gif
As tai sakiau, jei maniskiui angeleliui bus tai per didelis stresas, tai nakankinsiu, o pabandysiu veliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saules mama laima @ 2009 05 19, 11:33)
Sveikutes mamytes,
na perskaičiau beveik visus pasisakymus, bet pas mane situacija truputį kitokia, diena mano pienelio saulė nebegauna jau senokai, užmiega be jo. tačiau einant miegoti naktį, be krūtinės neužmiega. apie nuraminimą negali būti nė kalbos, taip įsiverkia kad nuraminti eina tik papuko pagalba. Saulutei tuoj bus 1 ir 2 mėn. keliasi per naktį vid. 3 k. tiesa, viena bėda, ji miega kartu su mumis. atrodo išbandžiau jau viską, nuo mėtų arbatos iki garstyčių užtepimo ant papuko  doh.gif  čia sutinku buvo nekoks žingsnis, gal reikės pabandyt užtept medaus su druska ar vidurių lašiukų, kaip paskaičiau. po kelių sav važiuosiu pas mamą į kaimą, tai planuoju kelias dienas atsiskirt nuo savo mergytės, kad visai nutraukti maitinimą.  verysad.gif

musiske irgi miega kartu su mumis blush2.gif o atpratinomt nuo kelimosi nakti taip - kelias naktis su dukra miegojo tetis, o jos nuraminimui dave arbatytes. Nezinau, labai didelio streso nebuvo, nes jei butu labai klykusi, nebuciau iskentusi ir buciau atejusi pas savo vaika smile.gif (beje, taip buvo ne karta, kai anksciau bandydavom atpratinti). Ir dabar nieko, nors mes miegam kartu, bet ji atsikelia kai pasigenda soskes arba atsigerti. Kruties nakti grieztai neduodu, tik ryte, 7:30 smile.gif
Bandykit neduoti kruties, kazkaip kitaip nuraminti, pasupuoti..Nes kol duosite, tol mergaite naktimis kelsis ir pienuko nemazes..
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MaiMa @ 2009 05 15, 03:40)
Pritariu 100 proc  drinks_cheers.gif  Is pradziu tai visai nesunku keltis del savo aukselio, tuo labiau, kai zinai, kad duodi jam geriausia, t.y. MP smile.gif Bet jau po 9 men tai tikrai ima varginti..Be to, jau pastebejau, kad mazoji, kai nori miegelio, kisa ranka man po maikute ir "iesko" ten  biggrin.gif  nors jau seniai uzmiega be MP.
Pas mus likes vienas rytinis kartas. Tai kai grysime i LT, nutrauksiu ir ji.

nemanau, kad 9 mėn daug, kai aš panašiai kėliausi iki 1,5 metų rolleyes.gif , tiesiog buvau įpratusi ir priėmiau kaip normalų dalyką 4u.gif o viso maitinau iki 2,5 metukų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -simona-: 20 gegužės 2009 - 21:47
QUOTE(-simona- @ 2009 05 20, 23:46)
nemanau, kad 9 mėn daug, kai aš panašiai kėliausi iki 1,5 metų  rolleyes.gif , tiesiog buvau įpratusi ir priėmiau kaip normalų dalyką  4u.gif o viso maitinau iki 2,5 metukų

Ir man 9 men. neatrodo daug schmoll.gif
As buvau numacius maitinti iki 1 m. tikrai ax.gif Nujunkymo procesas truko ~2 me. - kad viskas praeitu be menkiausio streso mano angeleliui wub.gif
Ir va, praejusi naktis buvo pirma be MP thumbup.gif Vaikis buvo pabudes keleta kartu, bet nedaviau papulio, prisiglaudziau orie saves, uzliuliavau ir uzmigo 4u.gif
Atsakyti
Mielosios, help blink.gif
As jau dvi naktis nedaviau vaikiui savo MP, bet kruti tempia, kaip reikiant. Nusitraukiu siek tiek pienuko - labai mazai, tik tiek, kad nuimtu tempima, bet organizmas nesupranta dar signalo "stop", gamina pienuka toliau. Kazi kaip man ji dar galima butu sutabdyti g.gif Jau ir skysciu labai mazai vartoju, lyg ir metu arbata gali padet... Kas dar? pasidalinkit patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Nusprendziau ir as parasyti. Apie maitinima krutimi, jo trukme prisiskaiciau ir prisiklausiau begale komentaru. Ir niekaip negaliu apsispresti, ar esu teisi, bandydama atpratinti savo mergyte nuo kruties.
Dukrytei metukai ir 3 men. Mazdaug apie 12 men. pradejom atsisakineti dienos maitinimu, liko pries miega, ir naktiniai "cepsejimai". smile.gif
Dabar jau keleta dienu, kai dukryte nebegauna ir naktinio pienuko.
Net nezinau, kuriai is musu tai skausmingiau....
Pirmas naktis mazyle sunkiai migdesi, juk buvo pripratusi uzmigti prie mamos. Ir ko as nedariau - ir dainavau, ir galvyte glosciau, ir nesiojau... O mergaite, rodos, uzmigdavo tik nuvargus nuo verkimo...
Dabar kelios naktis, kaip mergaite greiciau uzmiega, o ir naktimis keltis nebereikia...
Tad kaip ir progresuojam...
Bet beda tame - kad krutys tapo kietos, skausmingos, yra ir gumbeliu. Nusitraukineti pieno nenoriu, nes tai tik skaitina pieno gamyba, o jo dar ir taip pakaktu dar vienam leliukui...
Girdejau apie vaistukus, bet ar tai tikrai geras budas stabdyti pienelio gamyba? g.gif
Ir kaip del tos metu arbateles? Kiek jos nauda reali, o ne psichologinis saves itikinimas?
Mielos mamytes, pasidalinkit savo patirtimi ir palaikykit siuo sudetingu laikotarpiu... rolleyes.gif
Ir leiskit pajust, kad nesu prasta mama tik del to, kad mazyle bandau atjunkyt, nors pienelio dar yra... verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes , jungiuos ir as prie jusu 4u.gif

Vakar mano maziukui suejo 1m.4 men. ir nuo vakar pradejau nujunkymo procesa , del to siek tiek skauda sirdute , bet... pradejau pastebet , kad pienuko gerimas maziukui darosi panasus i zaidima, nes pvz bunant lauke jam papulio nereikia , o namie , vos tik as prisedu jis atbega ir pats krapsto papuli lauk , patraukia sekunde , nubega ir vel atbega ...arba valgo is vienos , tada purto galvyte ir praso kito papulio...nakti taip pat iki sipl nors pora kart pabunda pienuko .. Taigi nuo vakar nuemiau visus dienos ir pries miegeli maitinimus (iki siol uzmigdavo tik su papuliu ), o kad nenoretu pienuko uzklijavau ant papuku pleistriukus(sesers patirtis )i, o maziukui atbegus ir pradejus ieskot papuko parodau ir sakau viskas, baba pienuko , nera ir tfu tfu tfu maziukas jau anta diena gyvena be pienuko ir nebuvo jokiu verkimu thumbup.gif .O vakar vakare uzmigdziau irgi be MP , paguldziau i lova (savo lovytej neuzmiega kol kas ), daviau siltos arbatytes ir ka biskuti pazirzes uzmigo be papuko thumbup.gif . Nakti ir ankst ryte dar daviau pienuko , bet per pora savaiciu zadu visiskai atsisveikint su pienuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darara @ 2009 05 24, 19:54)
Sveikutes , jungiuos ir as prie jusu 4u.gif

Vakar mano maziukui suejo 1m.4 men. ir nuo vakar pradejau nujunkymo procesa , del to siek tiek skauda sirdute , bet... pradejau pastebet , kad pienuko gerimas maziukui darosi panasus i zaidima, nes pvz bunant lauke jam papulio nereikia , o namie , vos tik as prisedu jis atbega ir pats krapsto papuli lauk , patraukia sekunde , nubega ir vel atbega ...arba valgo is vienos , tada purto galvyte ir praso kito papulio...nakti taip pat iki sipl nors pora kart pabunda pienuko  .. Taigi nuo vakar nuemiau visus dienos ir pries miegeli maitinimus (iki siol uzmigdavo tik su papuliu ), o kad nenoretu pienuko uzklijavau ant papuku pleistriukus(sesers patirtis )i, o  maziukui atbegus ir pradejus ieskot papuko parodau ir sakau viskas, baba pienuko , nera ir tfu tfu tfu maziukas jau anta diena gyvena be pienuko ir nebuvo jokiu verkimu  thumbup.gif .O vakar vakare uzmigdziau irgi be MP , paguldziau i lova (savo lovytej neuzmiega kol kas ), daviau siltos arbatytes ir ka biskuti pazirzes uzmigo be papuko  thumbup.gif . Nakti ir ankst ryte dar daviau pienuko , bet per pora savaiciu zadu visiskai atsisveikint su pienuku  smile.gif

Saunuole. Sekmes Jums abiems! thumbup.gif
Atsakyti