Nepritariu .Laikas nujunkymui ateina tada,kai mama tvirtai pati apsisprendzia nemaitinti ir nemaitina.Nuo naktiniu maitinimu savaja atpratinau viena vakara tiesiog nebeduodama MP.Verke,reke,klyke,pavargo-uzmigo.Dabar jau daug geriau pati be pienelio uzmiega...Na o dienomis atpratinau nuo pienelio taip pat tiesiog jo nebeduodama,nors ir tampydavo drabuzius,negerdavo is buteliuko,verkdavo.
P.S. As nesu ziauri mama.Tiesiog,jei drastisku budu nebuciau nutraukus maitinimo,maniske taip ir butu neatpratus ,ta tikrai zinau.
Stiprybes mamos
Aš jau koks mėnuo niekaip nesiryžtu naktinių maitinimų nutraukt dieną nereikia mano vyrukui pienuko, ale naktį kaip reik ir kokis 4 karus pyksta rėkia jei bandau arbatytės duot tai ir duodu pienuko
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 04 11, 12:14)
Sveikos
Turiu ir as papinuke .
Geras 2 savaites ,dienomis, jau gyvename be pienuko,bet kita yra su migdymu.Be pienelio neimanoma uzmigdyti ,daug del to vargstu dar vis : dienomis migdyti isidedu i masina ir vaziuoju tol,kol uzmiega.Na,o nakti,vis tikek keliasi bent pora kartu,kad pamaitinciau .Atsils oras,tai reikes ir naktimis masinoje migdyti
Visi kiti migdymo budai nepadeda,mat pati savarankiskai uzmigti nemoka,o "soskiu" ir buteliuku nepripazysta...vezimelis taip pat nepadeda
Turiu ir as papinuke .
Geras 2 savaites ,dienomis, jau gyvename be pienuko,bet kita yra su migdymu.Be pienelio neimanoma uzmigdyti ,daug del to vargstu dar vis : dienomis migdyti isidedu i masina ir vaziuoju tol,kol uzmiega.Na,o nakti,vis tikek keliasi bent pora kartu,kad pamaitinciau .Atsils oras,tai reikes ir naktimis masinoje migdyti
Visi kiti migdymo budai nepadeda,mat pati savarankiskai uzmigti nemoka,o "soskiu" ir buteliuku nepripazysta...vezimelis taip pat nepadeda
reikia viena karta nuspresti, ir daugiau nebeduoti, nei nakti, nei diena. mano irgi tokia buvo, bet va jau trecia savaite, kaip nieko negauna, ir sekmingai uzmiegame be pieno. aisku, verkimo, klykimo buna dar ir dabar, bet nieko cia jau nebepadarysi.
mes tai ememes tokios taktikos (nors musu jau 1.3men, tai gydytoja rekomendavo iseiti man bent porai dienu is namu, sako taip atpras), paskutini karta pieno gavo ryte, o po to diena kazkaip savaime jo negavo, nes kazkur vis isvaziave buvo. o kai vakaras atejo, vyras ejo ja migdyti. aisku, rekimas didziulis, mamos saukimas, bet jei jau pasiryzom nutraukti, tai teko viska iskenteti. reke, reke, ir galiausiai uzmigo. nakti prabusdavo, bet vyras miegojo salia jos, tai jis ja glostydavo, kad tik mamos nejaustu. ir taik kokia savaite, as prie jos nemiegodavau. dabar jau naktimis nebesikelia, o dienomis ir manes nebedrasko. bet dabar dazniau prie manes prisiglaudusi buna, nes jei vis dar reikia mamos silumos.
diena irgi buna klykia, nes kitaip nebuvo ipratusi miegoti, kaip tik su krutim. bet parekia kokias 5-10 min, ir uzmiega.
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 04 11, 11:14)
Sveikos
Turiu ir as papinuke .
Turiu ir as papinuke .
labukas,
pas mus identiskas atvejis, balionelis mamytei uz kantrybe
tegu nesupyksta ant manes kitos mamytes, bet as nepritariu drastiskam maitinimo nutraukimui. pati planuoju baigti maitinti geguzes 1d., kai mazylei sueis metukai. tai jau gera menesi "mazinu" ir abiems sekasi sauniai, be jokiu stresu. paskutinemis naktimis gerokai pasitaise dukrytes miegas . nubunda dar nakti keleta kartu, bet kruties jau nebeduodu, apkabinu ja, prisispaudziu, psiguldau ant saves ir greitai nurimsta ir uzmiega . diena migdau ant ranku, vertikalioje padetyje (nes jei bandau paversti i horizontalia, supranta mano keslus ir supyksta ), uzsidedam "voro vestuves" ir palengva sokam, kol akytes limpa limpa ir visai sulimpa... . tada lengvai perkeliu i lovele.
nakciai, taip pat turime atrade migdymo buda: atsigulam visi 3 i lova, isjungiam sviesa, tv ir apsimetam, kad miegam. maze dar ropineja ropineja po lova patamsy, bet po kokiu 2-5min "susisuka lizdeli" man kur nors prie pilvo ir uzmiega . tada mamyte dar keliasi, eina i virtuve tvarkytis ir pan.
dabar beliko 2 nepilni maitinimai: is ienos kruties vakare ir is kitos ryte. bet ir tai, duodu iki tol, kol maze pati paleidzia, paskui dar noretu ciupti, bet jau nebeduodu, nukreipiu jos demesi i koki nors kita uzsiemima . nuo savaitgalio nuimsiu ryini maitinima, o kitos sav begyje ir vakarini.... suprantu, kad visi vaikai labai individualus ir kad ne visiem tinka toks nujunkymo budas. bet man toks priimtiniausias, jau vien del to, kad turejau labai daug pieno ir sunkiai pati istempdavau nuemus bent 1 maitinima.
tai tokia musu patirtis zindymo nutraukimo klausymu
visoms apsisprendusioms mamytems linkiu sekmes, kad ir koki metoda bepasirinktumete
ojojoj, sunku ne gimdyti,o maitinti mes diena jau nevalgom mp, ryta 8 ar 8.30 buna paskutinis lieniukas ir keliames, o nakciai valgom tik 22 val, diena sekasi puikiai, uzmiegam arba lauke vezime, arba uzsupu lopsine dainuodama namuose vezimely, diena be bedu, bet nakti tik zurgteli ir sukasi verciasi i ta puse kur as guliu, kartais atrodo, kad isprotesiu nakty, nes buna, kad jau nusisuku miegoti, o ji vel puksi, zurgia, tada papuli duodu ir vel ramiai iki sekancio karto, taip ir ranka nutirpsta ir vieno sono nebejauti, bet ka padarysi reikia jai to pieniuko, kalasi dantukai, irzli naktim. jau buvau nusprendusi 7 men eiti i pabaiga, bet sirdis neatlaikje, tada nnutariau tik naktini palikti, matyt, as dar pati nesu iki galo nutarusi pabaigti, vis stengiuosi galvoti, kad tikrai ateis laikas, o klykinti vaika, nematau tikslo, dar tik 8 men mums, naktim galiu maitinti kad ir iki 1,5, svarbu diena gali buti laisva, nereikia ziureti i laikrodi, kad jau laikas leliui valgyti. galiu vyrui padeti darbuotis, atlikti kai kuriuos darbus uz ji, po valdiskas istaigas su popieriukais na, matyt, tikrai dar nepribrendau, bet buvo laikas, kai isvargino stipriai mane, net verkdavau naktim, kad negaliu pailset, nes papuli isikandus budavo visa nakti, bet atsigavau ir turbut taip bus, kol vel; nepavargsiu viena diena
indra, labai pritariu skaiciau vienoj vaiku auginimo knygoj,kad nujunkymas turetu buti procesas, o ne ivykis, ta prasme, vaikui zymiai mazesne trauma, kai mazinama pamazu, o ne iskartr nutraukiama, be to po truputi mazinant nekyla problemu su krutine
Mano 'papinukui' jau virs dvieju sunkiai mum sunkiai su tuo nujunkymu sekasi, bet panasu,kad kita savaite jau baigsim. Jis pas mane toks, kad maitindavosi n kartu per diena, o nakti isvis nepaleisdavo. Pradzioj nuemiau dienini maitinima, tik pries pietu miega palikau, nes bandziau migdyt nesiodama, ale pabandyk dvimetinuka berna panesiot sunkus baisiai.... buvo riksmo, bet bandziau nukalbeti, kartais ka nors skanaus pakisdavau, po to kai priprato neprasyti diena, nedaviau per pietu miega, nugi malesi malesi, isskaitem kruva knyguciu, bet finale uzmigo po to, seke, naktinio pienuko nuemimas, palikau tik vakare ir ryte, mano didziulei nuostabai dabar uzmiega zymiai greiciau negu su papuliu. Siandien gavo tik ryte, dar pora dieneliu ir visai baigsim
Bet esme tokia, kad kiekvienas vaikas yra skirtingas, savo pirmaji nujunkiau visai kitaip.... tiesiog reikia rasti tai,kas tinka individualiam vaikui
Mano 'papinukui' jau virs dvieju sunkiai mum sunkiai su tuo nujunkymu sekasi, bet panasu,kad kita savaite jau baigsim. Jis pas mane toks, kad maitindavosi n kartu per diena, o nakti isvis nepaleisdavo. Pradzioj nuemiau dienini maitinima, tik pries pietu miega palikau, nes bandziau migdyt nesiodama, ale pabandyk dvimetinuka berna panesiot sunkus baisiai.... buvo riksmo, bet bandziau nukalbeti, kartais ka nors skanaus pakisdavau, po to kai priprato neprasyti diena, nedaviau per pietu miega, nugi malesi malesi, isskaitem kruva knyguciu, bet finale uzmigo po to, seke, naktinio pienuko nuemimas, palikau tik vakare ir ryte, mano didziulei nuostabai dabar uzmiega zymiai greiciau negu su papuliu. Siandien gavo tik ryte, dar pora dieneliu ir visai baigsim
Bet esme tokia, kad kiekvienas vaikas yra skirtingas, savo pirmaji nujunkiau visai kitaip.... tiesiog reikia rasti tai,kas tinka individualiam vaikui
gal galit patarti... mes jau 2 sav nebevalgome pienelio, mums 1 m ir 1 men nuo 10 men pasilikome tik naktini maitinima, bet jis buvo 4-5 k per nakti, nes dygsta dantukai tai tik taip nurimdavo atprato graziai, nes rami mergyte, bet man problemele - kokios 2 dienos kaip atsirado vienoj kruti daug pienelio, tempia, skauda kruti guzeliai keli jau yra, baisu, gal reiktu vaistu jau, ar kam taip buvo ir praeis
Pirma vaikeli maitinau iki 20 menesiu. Jis siaubingai mego pieneli, sunkiai valge kieta maista... Kai nusprendziau atjunkyti, vyro sesers patarimu, speneli paslapindavau ir uzbarstydavau siek tiek druskos... Sirdi skaudejo matant sunu besiraukanti, bet buvau nusprendusi nebemaitinti. Kankinosi apie puse savaites, ir atprato. Jokiu tableciu negeriau, tiesiog prisikaupus pienui, skausmingai ispampus krutinei, siek tiek pienuko istraukdavau su ranka. Taip per savaite laiko jis "perdege", nebesigamino daugiau. Nors, pamenu, dar po 1 metu isspausdavau pieno lasu be vargo Likuti
QUOTE(lioniukė @ 2009 05 06, 21:37)
gal galit patarti... mes jau 2 sav nebevalgome pienelio, mums 1 m ir 1 men nuo 10 men pasilikome tik naktini maitinima, bet jis buvo 4-5 k per nakti, nes dygsta dantukai tai tik taip nurimdavo atprato graziai, nes rami mergyte, bet man problemele - kokios 2 dienos kaip atsirado vienoj kruti daug pienelio, tempia, skauda kruti guzeliai keli jau yra, baisu, gal reiktu vaistu jau, ar kam taip buvo ir praeis
guzeliai labai slidus reilakas, pirmiausia- juuos reikai masazuoti, kad issimasazuotu, kaitint su bioptron lempa, jei yra galimybe gauti ja, o al turi, dek kopusto lapus, ispeptus medum, arba kamparo spiritu, nutrauk ranka vos vos pertekliu pieniuko sekmes tau mums tuoj 9 men, valgom tik naktimis mp, bet tada ji atsigriebia uz visa diena, kai negauna
Sveikos. Na, mes pradejome atjunkymo nuo MP procesa, kai kudikeliui suejo lygiai 9 men. pradzioj nustojau duoti MP nakti, nes gerokai isvargino tas kelimasis kas valanda, jau ne valgyt jam norejosi, o kaip sakant ant papo kabeti pavargau. abu neissimiegodavom nakti, abu irzlus pasidare, tai ir nusprendziau - gana. ir ka, galvojau bus sunkiau. o sunki buvo tik pirma naktis, bet pasiryzimas ir noras bent viena nakti pamiegoti laimejo, taigi kantriai su pasiryzimu ir labai greitai, per 3 dienas vaikas atprato nuo anktinio valgymo! nebesikelia! kaip naujas zmogus pasidariau. dvi savaites maitinau dienos metu 4-5 kartus MP. paskui palikau 3 maitinimus diena ir stai nuo siandien palieku 2 - ryte ir vakre. po savaiteles paliksiu viena maitinima ir 10 men maitinima nutrauksiu. kolkas vaikas neatrodo, kad skausmingai reaguoja i MP mazinima.
Kadangi planavau per menesi maitinima baigti, tai atitinkamai ir maitinu kitaip. nebeduodu pilnai istraukt vienos kruties, o geria is abieju, taigi sekmingai pieno mazeja, jokiu guzu, jokiu pilnu krutu. o pieno turejau tikrai nemazai. aisku ziuresim kaip bus, kai visai nebemaitinsiu, bet manau, kad sistemingai mazinant maitinima, sistemingai mazeja pieno. ir vaikas ramiau reaguoja i MP netekima ir mamai ramiau ir krutys nesprogsta. tikekimes mums pavyks ir sekmes visoms
Kadangi planavau per menesi maitinima baigti, tai atitinkamai ir maitinu kitaip. nebeduodu pilnai istraukt vienos kruties, o geria is abieju, taigi sekmingai pieno mazeja, jokiu guzu, jokiu pilnu krutu. o pieno turejau tikrai nemazai. aisku ziuresim kaip bus, kai visai nebemaitinsiu, bet manau, kad sistemingai mazinant maitinima, sistemingai mazeja pieno. ir vaikas ramiau reaguoja i MP netekima ir mamai ramiau ir krutys nesprogsta. tikekimes mums pavyks ir sekmes visoms
sveikos mamos,
mano Saulytei 10men. as jau irgi labai noreciau pamiegoti nors viena nakti, bet panele keliasi kas valanda, kartais kas dvi ir stabiliai reikalauja pieno. diena pienuko nebegauna, bet del to nera jokiu problemu. o nakti niekaip neiseina nuramint, kaip tik pasiulyti pienuko. nebezinau ka daryt, jauciuosi kaip nedidelis zombis, nes nei as, nei vyras naktim nepailsim. kaip jus sakot, ar tokio amziaus kudikiui butina gauti pieno nakti? o gal uztektu jei diena pagertu misinuko? ir didziausia musu beda, kad panele negeria is buteliuko, tik is puoduko, tai vandens nakti jai niekaip neisiulysi - duoda su rankyte per ta puoda ir viskas gal galetumet ka patarti?
mano Saulytei 10men. as jau irgi labai noreciau pamiegoti nors viena nakti, bet panele keliasi kas valanda, kartais kas dvi ir stabiliai reikalauja pieno. diena pienuko nebegauna, bet del to nera jokiu problemu. o nakti niekaip neiseina nuramint, kaip tik pasiulyti pienuko. nebezinau ka daryt, jauciuosi kaip nedidelis zombis, nes nei as, nei vyras naktim nepailsim. kaip jus sakot, ar tokio amziaus kudikiui butina gauti pieno nakti? o gal uztektu jei diena pagertu misinuko? ir didziausia musu beda, kad panele negeria is buteliuko, tik is puoduko, tai vandens nakti jai niekaip neisiulysi - duoda su rankyte per ta puoda ir viskas gal galetumet ka patarti?
QUOTE(Wriedna @ 2009 05 12, 14:11)
sveikos mamos,
Sveika,
mes darem taip: kokias 3 naktis su dukra miegojo vyras, o as isejau i kita kambari miegoti. Jis pasieme arbatos (nors musiske irgi negeria is buteliuko) ir soske. Na, ir sakyciau be dideliu barniu miegojo:) As nesikisau visai, nors iki 9 menesiu taip pat kelemes kas 1-2 valandas (buvau tikrai pavargusi nuo tokio rezimo).
Taigi, dabar neduodu nakti MP grieztai, bet ziuriu, kad arbatos jai uztenka, patraukia gurksni, tiute i burna, ant soniuko ir vel miegam Misinio neduodu. O MP duodu ryte. Tiesa, vakare butinai valgom kose, kad butu sociau miegoti
Tokio amziaus vaikui tikrai nebereikia maisto nakti, jis jau turi priprasti miegoti, o ne valgyti kas pora valandu. Be to, is karto prades geriau valgyti diena (bent jau musu atveju tai taip buvo).
Sakyciau, geriausias pagalbininkas atpratinimo nuo kruties yra soskiukas musiske ir jo nenorejo imti, bet mes pripratinom tai jis mums reikalingas tik miegui.
QUOTE(Wriedna @ 2009 05 12, 15:11)
sveikos mamos,
zinok, 9 menesius apturejusi bemiegiu naktu,o diena zombiavimo. nusprendziau, kad vaikas jau tikrai gali buti nakti be pieno. taigi ryztingai nuzprendziau nebeduoti. pirma naktis buvo sunki. padejo, kad isidejau i lova, daviau vandenuko. tik taip nusiramino salia. antra nakti lengviau. siulydavau vandenuko. trecia ir ketvirta nakti kelesi vyras, bet kele jau vos pora kartu, o dabar ismiega visa nakti, jeigu viskas gerai. kartais ka nors susapnuoja ir rekia, bet soskiuka ikisu, paglostau ir ramu. kadangi atpratindama nuo soskes dejausi pas mus i lovyte, kad nusiramintu salia budamas, tai issigandau, kad priprato pas mus lovoj miegot, bet per pora savaiciu, pats nustojo nakti keltis ir ramiai miega savo lovoj. zinok, kitas zmogus pasidariau buvau pamirsusi, ka reiskia ramiai miegoti. o seniau vos ne su baime eidavau miegoti, nes toks neramus miegas man tikra kankyne niekada negalvojau, kad istempsiu 9 menesius kas nakti keltis ir po 6 kartus ir kas valanda, bet stai mamu kantrybe beribe, taigi siulau ir jums pasisemti kantrybes ir pora naktu paaukoti, del ramiu sekanciu naktu. iki mano sunui sueis 10 menesiu liko maziau nei savaite, tuomet ir baigsiu maitinti MP. jau skaiciuoju dienas