Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Mielosios, noriu isijungti i jusu buri 4u.gif
Savo dukryte krutimi maitinu jau 18 menesiu..Nakti papuko praso 4-6 kartus, o ir diena budavo kokie 3 kartai doh.gif Beda ta, kad maniske nemoka uzmigti be papuko, o ir ciulptuko visai nepripazista schmoll.gif Moraliskai ruosiuosi baigti maitinima, tai jau siandien 6-a diena pietu miegelio uzmigdom be kruties. Uzmigdo vyras arba anyta, nes mane drasko, reikalauja pienuko...Pastebejau, kad pradejo zymiai daugiau valgyti, kai diena tiek pienuko neprisisiurbia, nes jo turiu labaaaai daug rolleyes.gif
Noriu jusu paklausti, kuo pakeitete MP, nutraukdamos zindyma, ka duodat mazuliui-misini ar karves piena? Bijau, kad negers..Ka reikes nakti pasiulyti vietoj MP, kai reks ir reikalaus g.gif doh.gif Bijau, kad mazulei bus sunku nurimti be papuko, juk tai ir puikus nusiraminimo budas jai yra verysad.gif
Patarkit, nes as giliuose apmastymuose ir dvejonese, labai nepasitikiu savimi, bijau,ar sugebesiu psichologiskai atsilaikyti, ar vel nepakisiu kruti blush2.gif Ka man daryti?
Atsakyti
Na mes jau kokios 2 savaitės gyvenam suaugusių gyvenimą thumbup.gif tai jau dvi naktys kaip vaikas išmiega savo lovoj ir beveik nenubunda (1m 4 men.), tik keleta kartu zirzteli ir vsio. thumbup.gif as netikejau, kad tai greit jis prades taip normaliai miegoti, nes tie 28 kartai per naktį...
Atsakyti
Na mums siandien savaite, kaip gyvenam be MP, bet rezultatas puikus, ismiegam visa nakti thumbup.gif , nors pries tai piena gerdavom 5-7 kartus ir dazniau nakti doh.gif .
Pienuko ir man buvo labai daug. Taigi Mildute55 reikia tik pacios tvirto sprendimo, as taip pat labai nerimavau kas bus su suneliu nakti, kaip miegos ir pan. Sunki, jau rasiau anksciau, buvo tik pirma naktis, kai plese rubus, pamiegodavo, paverkdavo, taciau kasnakt vis geriau ir trecia para tik syki prabudo, o dabar jau miegam neprabusdami smile.gif Na reikia, kad salia butu vyras ir tas neramias naktis tave palaikytu, ir padrasintu, juk nieko blogo, kad truputi ir paverks mazylis, bet po to ilsesies ir tu ir vaikiukas visa nakti smile.gif
Ir as jokio maistelio jam nesiuliau nakti, nes manau, kad po to butu dar vienas rupesti atpratinti nuo buteliuko ar pan. Diena valgo ivairu maista, pienuko visai negeriam, bet valgom varskyte, jogurtuka, tad manau kad pieno produktu pakanka.
Stiprybes ir kantrybes! Juk po to laukia puikus rezultatas 4u.gif Pailsejusi ir zvali mamyte bei issimiegojes vaikiukas.
Papildyta:
oi, atsiprasau, ne taip parasiau varda - Medute55 smile.gif
Papildyta:
Tiesa A-Z sakai, ir as netikejau, kad taip greit pasikeis vaikiuko miegas, kad vietoj tu daznu prabudimu, miegos kaip angeliukas nakti. As dar pati daznai prabudineju ir paziuru, kaip jis ten lovytej miega lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2009 03 26, 10:44)
Charakiri žindymui thumbup.gif super pavadinai drinks_cheers.gif nutraukiau kovo 9 d., tai jau trecia savaite. Krutine atrodo isnyko visai...Gal buvau pripratus su pienu vaikscioti didele krutine blush2.gif
Pas mus tai dabar nauja  manija, reikia vis mazei papuka paglostyti...Pradžioj ramiai reagavau, bet matau, kad tuoj taps problema unsure.gif

Na taip, mano irgi po biski nyksta, bet visumoje, nedaug liko iki priesnestuminiu formu:)
Turbut tavo mergyckai dar isliko nostalgija todel ir glosto, jaucia kad teks issiskirti...

QUOTE(Medute55 @ 2009 03 27, 13:36)
Mielosios, noriu isijungti i jusu buri 4u.gif
Savo dukryte krutimi maitinu jau 18 menesiu..Nakti papuko praso 4-6 kartus, o ir diena budavo kokie 3 kartai doh.gif  Beda ta, kad maniske nemoka uzmigti be papuko, o ir ciulptuko visai nepripazista schmoll.gif  Moraliskai ruosiuosi baigti maitinima, tai jau siandien 6-a diena pietu miegelio uzmigdom be kruties. Uzmigdo vyras arba anyta, nes mane drasko, reikalauja pienuko...Pastebejau, kad pradejo zymiai daugiau valgyti, kai diena tiek pienuko neprisisiurbia, nes jo turiu labaaaai daug rolleyes.gif
Noriu jusu paklausti, kuo pakeitete MP, nutraukdamos zindyma, ka duodat mazuliui-misini ar karves piena? Bijau, kad negers..Ka reikes nakti pasiulyti vietoj MP, kai reks ir reikalaus g.gif  doh.gif  Bijau, kad mazulei bus sunku nurimti be papuko, juk tai ir puikus nusiraminimo budas jai yra verysad.gif
Patarkit, nes as giliuose apmastymuose ir dvejonese, labai nepasitikiu savimi, bijau,ar sugebesiu psichologiskai atsilaikyti, ar vel nepakisiu kruti blush2.gif  Ka man daryti?

18 menesiu doh.gif Didvyre!
Tos pacios baimes kamuoja tikriausiai kiekviena mama. As irgi dvi sav. pries nutraukima naudojau krutine kaip migdomuosius. Bet viena diena pasakiau - Ales gonzales! Gana cia zaisti... Gal per ziauri esu blink.gif Uzmigti irgi nemokejo be MP, bet ismoko. Aisku, ir dabar dar paverkia, bet jis pas mus jautruolis, taip kad kitaip ir nesitikejau. Darau taip: padedu i lovyte pries miega, paglostau, pabuciuoju, ir iseinu uzdarius duris. 5-10 min. paverkia, ir tylu... Nakti pabunda, pazyzia, bet mato kad niekas nereaguoja, tada vel nuluzta. Ir taip iki 7 ryto. Vyras padeda man ji i lova pries iseidamas i darba, ir tada dar iki 9 parpiam.

Taip kad, svarbiausias dalykas - nepanikuoti. Manau per 18 men. tavo mergaite gavo pakankamai naudos. Jeigu jautiesi pavargusi ir tvirtai pasiruosusi nutraukti, teks susitaikyti su tuo, kad is pradziu bus moraliskai sunkoka... Bet jei vyras ir anyta padeda - visai super. Pamatysi, pavyks, tikrai!

Kas del pakaitalo, nusipirkau ta piena vaikams po 1 m. Koks skanus! Labai primena plombyra. (tik va sudetis doh.gif Mendelejevo lentele) Duodu 2 kartus per diena. Karves pieno neduodu, nes issoka mums tokie kieti spuogai blink.gif Turbut alergizuoja.
Atsakyti
Ir as i jusu buri jungiuos smile.gif Bet man tik pati pradzia, o klausimu daug..
Planavau pradeti atpratinti nuo mp nuo metu, jau 2sav. nebedaviau pienuko diena, pradejo vaikas zymiai geriau valgyti. O vakar vakare toks ivykis smile.gif kaip ir visada pries uzmingant (migdome supuodami ant ranku doh.gif )norejau duoti mp, o tas prisiliecia su burna prie krutines ir verkia, ir taip kelis kartus, nu galvoju neisalkes vaikas(nors nera niekad taip buve), po poros valandu miego atsibudo(kaip ir visada) noriu duoti krutine o tas ir vel tik apsizioja traukti pradeda verkti, kelis kartus taip padare ir pradejo smarkiai verkti, uzmigdziau vargais negalais. Nakti tik karta teatsibudo thumbup.gif pasukau ant kito sonelio ir miegojo toliau. Sesta ryto vel ta pati procedura tik jau niekaip nebeuzmigdziau doh.gif
Diena viena karta pabandziau duoti tai tai be jokio dziaugsmo patrauke kelis kartus ir viskas. Tai vakare jau ir nebesiuliau.
Kaip liudna man, jau ir norejau nutraukti, bet vistiek liudna verysad.gif
Galvoju gal cia yra ta situacija kai vaikas pats atsisako krutines?
Ar bereikia man ji pratinti prie misinelio?
Per kiek laiko jums pranyko pienas, ar geret kokias arbatas?
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir as su savo istorija 4u.gif
Mums eina 9tas menuo. Gydytojas hemotologas patare mazinti MP, nes maziuke pradejo blogai valgyti, o apie papildomus skyscius nera nei kalbos doh.gif Tai buvo uzejusi kvaila mintis visai nutraukti MP..Para nemaitinau..Bet man buvo trauma psichologiskai, net nemaniau, kad taip reaguosiu blink.gif Krutine buvo labai prisipildziusi, jauciausi tikrai ne kaip..Tiesa, MB sake, kad reikia nutraukti! unsure.gif bet mes su anyta nusprendeme, kad jis kaip vyras nesupranta ir nejaucia to, ka jauciu as. Ir kai kita ryta daviau mazei MP, is karto gerai pasijutome abi thumbup.gif
Na, tai nutariau mazinti - palikti 2 k dienoj (ryte ir vakare) ir 1k nakti. Tai pirmoji naktis buvo sunkiausia zinoma..Gi buvo ipratusi keltis 5-7 kartus, o gal net daugiau (pamesdavau skaiciu doh.gif ), tai keliausi, supavau, niuniavau, kol vel uzmigdavo. Gerai, kad dar soskiuka imam miegui, nezinau, kaip kitaip uzmigdyciau. Beje, prie soskiuko patys pratinom, nes nuo mazens neeme.
O paskui sekancios naktys vis lengvesnes buvo smile.gif Nepasakyciau, kad miegam ramiai (tai ant kito soniuko reikia apversti, tai soskiuka paduoti, tai prisiglausti), bet atrodo, kad atsikeliu daugiau pailsejusi biggrin.gif nes mes su mazike miegam kartu. Labai retai paguldau i lovyte, nes labai blaskosi joje. O lovoje isikimba man i maike ir miegam lotuliukas.gif Sakykim, miegojimas lovyteje bus antras etapas po zindymo nutraukimo...
O diena matau, kad jai nebereikia MP. Tai geriam arabatas, sultis. Tiksliau, bandom gerti.
As labai stebejausi: pamaitinus nors 2 kartus per para - krutys minkstos! O kai visai nemaitinau, vaiksciojau kaip su akmenimis verysad.gif sakau, cia tikriausiai didziausia darba psichologija padaro..
Be to, uz savaites skrendam i JAV. Vel vaikui bus stresas, negaliu atimti nusiraminimo..Dar ir dantys lygtai kalasi..
Na, ziuresim, kaip cia toliau seksis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 03 28, 22:05)

Kaip jums sekasi? Ar taip pat atsisako?
As duodu piena vaikams nuo 1 m. Pienas dar nepranyko, bet krutu neverzia. Ir nemanau kad jis greitai dings.

QUOTE(MaiMa @ 2009 03 31, 12:13)
Sveikos, jungiuosi ir as su savo istorija  4u.gif
Bet man buvo trauma psichologiskai, net nemaniau, kad taip reaguosiu  blink.gif Krutine buvo labai prisipildziusi, jauciausi tikrai ne kaip..Tiesa, MB sake, kad reikia nutraukti!  unsure.gif  bet mes su anyta nusprendeme, kad jis kaip vyras nesupranta ir nejaucia to, ka jauciu as. Ir kai kita ryta daviau mazei MP, is karto gerai pasijutome abi  thumbup.gif 

Manau, nereikia traumuoti nei saves nei mazyles. Dziaukites artumu ir teigiamomis emocijomis. 9 men. ne 9 metai biggrin.gif Dar ohoho kiek gali maitinti.
Atsakyti
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 03 29, 00:05)
Ir as i jusu buri jungiuos smile.gif Bet man tik pati pradzia, o klausimu daug..
Planavau pradeti atpratinti nuo mp nuo metu, jau 2sav. nebedaviau pienuko diena, pradejo vaikas zymiai geriau valgyti. O vakar vakare toks ivykis smile.gif kaip ir visada pries uzmingant (migdome supuodami ant ranku doh.gif )norejau duoti mp, o tas prisiliecia su burna prie krutines ir verkia, ir taip kelis kartus, nu galvoju neisalkes vaikas(nors nera niekad taip buve), po poros valandu miego atsibudo(kaip ir visada) noriu duoti krutine o tas ir vel tik apsizioja traukti pradeda verkti, kelis kartus taip padare ir pradejo smarkiai verkti, uzmigdziau vargais negalais. Nakti tik karta teatsibudo thumbup.gif pasukau ant kito sonelio ir miegojo toliau. Sesta ryto vel ta pati procedura tik jau niekaip nebeuzmigdziau doh.gif
Diena viena karta pabandziau duoti tai tai be jokio dziaugsmo patrauke kelis kartus ir viskas. Tai vakare jau ir nebesiuliau.

O mano istorijos tesinys toks smile.gif Neeme mano vaikiukas krutines dar viena para, as jau pradejau gerti metu arbata, kad mazetu pienas ir.. po beveik 2 paru sugalvojo jis, kad vis del to nori mp biggrin.gif pradejo glaustis, ieskoti ir as suskydau ir vel naktim maitinu smile.gif Bet dabar nauja problema nebera mp beveik, krutine toks jausmas, kad visai tuscia, tai sianakt kiek jis pyko, kad nebega normaliai, tai norejo visa nakti isikandes miegot ir po biski siurbciot biggrin.gif kai jau man atsibodo ir nebedaviau pradejo verkti, kad teko atsikelus nesiot kol nuraminau doh.gif Tai dabar jau pasimeciau, nebezinau ka daryti, ar jau isvis neberzint vaiko ir baigti su tuo maitinimu, pasinaudot proga, kad sumazejo taip tas pienas.
Atsakyti
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 03 31, 15:31)
O mano istorijos tesinys toks smile.gif Neeme mano vaikiukas krutines dar viena para, as jau pradejau gerti metu arbata, kad mazetu pienas ir.. po beveik 2 paru sugalvojo jis, kad vis del to nori mp biggrin.gif pradejo glaustis, ieskoti ir as suskydau ir vel naktim maitinu smile.gif Bet dabar nauja problema nebera mp beveik, krutine toks jausmas, kad visai tuscia, tai sianakt kiek jis pyko, kad nebega normaliai, tai norejo visa nakti isikandes miegot ir po biski siurbciot biggrin.gif kai jau man atsibodo ir nebedaviau pradejo verkti, kad teko atsikelus nesiot kol nuraminau doh.gif Tai dabar jau pasimeciau, nebezinau ka daryti, ar jau isvis neberzint vaiko ir baigti su tuo maitinimu, pasinaudot proga, kad sumazejo taip tas pienas.

Siaip, skaiciau, kad galima atstatyti pieno gamyba. Ziurek kaip reaguos, tai labai asmeniskas reikalas, turite abu pajausti. O neduodi nakciai kokios koses?
Atsakyti
Sveikos,

as ir baigiau maitinti, savaitele jau nebevalgom MP, maizuke ne neprisimena, o man pienas vis gaminas, traukiu kas 2-3 dienas po biski kad neskaudetu labai, pamasazuoju. Per kiek laiko po nutraukimo isnyksta pienas?

QUOTE(Jurgita26 @ 2009 03 31, 16:31)

o maniske kaip tik labai zyzdavo nakti del tu maitinimu, istisai keldavos ir prie papo doh.gif kol tiesiog pavargau ir nedaviau viena nakti, praglosciau visa nakti, kad ramesne butu doh.gif uztat po to kita nakti visa ismiegojo be prabudimu ir pamirso MP, aisku iki tol ji jau pora sav nebeprasydavo MP diena, ir uzmigdavome nakciai be MP savaite.. Todel as manau nutrauk ir viskas, nebent labai nori maitint toliau mirksiukas.gif
Atsakyti
O ka jus duodat vieto MP? Mano mazius alergiskas, tai net nezinau,ka reiketu jam duoti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilke_ziema: 31 kovo 2009 - 22:05
Labutis visoms. smile.gif Pasiskaitinejau Jusu laiskucius apie MP nutraukima ir vis del to nusprendziau pasidalinti ir savo patirtimi 4u.gif JUNGIUOSI visom keturiom biggrin.gif
Musu istorija kazkiek panasi i mamos pasivadinusios MaiMa...
Suneliui ant nosies 11men, zinduko neeme niekad ir net nezada imti (kazkaip ir nesiulau, po to vel problema atpratint), buteliuko nepripazista, mieliau zaidzia su juo ir tiek, jokiu papildomu skysciu negeria kiek besiulyciau, o siulau kiekviena diena, tikedamasi gal pripras, valgo prastai, o tiksliau praktiskai nieko, isskyrus MP... STAI CIA IR YRA VISA MUSU PROBLEMA- PRIMAITINIMAS, issiziojes suvalgo tris saukstelius bet kokio pagaminto maistuko, taciau toliau priesinasi, pasidaro piktas, raitosi, kad tik jam daugiau nesiulyciau ir visas valgymas tuo ir pasibaigia, labai del to pergyvenu.... Todel tenka maitint kone kas 3,5 - 4val, tai rezimas kaip pas leliuka. Pasiskaiciusi Jusu pasakojimus supratau, kad toks daznas maitinimas vaikelio neisgelbes, ir pati tai zianu, taciau vistiek atrodo reikia isitikinti... Jau turim problemyte- siek tiek pasilpes kraujukas verysad.gif Be to, esam alergiski pieno produktam, tai sunelio, o taip pat ir mano meniu yra ribotas, vaikeliui negaliu duoti jokiu pieno produktu. Ka jau besneket apie naktinius konsertus, kilnojas daznai, kaip ir daugumos Jusu vaikeliai, maitinu nakti 2 kartus, taciau daznai prabunda, tai tenka ir pasupuot ir pamyluot ir apsikabint, kad uzmigtu vel, tai cia dar geriausiu atveju, jei nezyzia, nerekia, nesiraito, nesispardo... o tada tenka visaip raminti, o nuraminus tada migdyti. verysad.gif Jauciuosi issekus, pavargus, pacios organizmas stipriai nualintas, kraujas nusilpes, gripas daznai puola, per ziema 6 kartus gripavau, is ju 4- labai stipriai blink.gif Vyro pagalbos neprasau, jis ir pats daug pavargsta- kuriam savo versla, tai tiesiog negaliu dar uzkraut ir sios nastos schmoll.gif verysad.gif ........................... Dabar emiau bandyti nesikelti prie vaikelio nakti kai pavyzdziui jis tik prabunda ir nestipriai zirzalioja, manau, pazirs ir pats uzmigs, pirmas bandymas ivykes praejusia nakti pavyko, pazirze 10 min ir uzmigo. Bandysiu taip ir toliau, po to sumazinsiu iki vieno maitinimo per nakti, o tada bandysiu nutraukt naktinius valgymus visai. Kaip del dienos valgiu dar nezinau, mat gal sakytumet, praleisti viena maitinima, isalks ir valgys tikra maista, taciau jei neduodu MP ar uzdelsiu, tai rekia visa gerkle, apie kita maista net nera ka galvoti, nes tokiu atveju net bliudeli pamates dar labiau rekia, nezianu, gal Jus ka patarsit? 4u.gif
Kas del krutu, tai viskas tvarkoj, geriu maziau skysciu, pienuko- maziau, geriu daugiau skysciu- pienuko daugiau. Manau, nutraukiant pienuka palaipsniui, tai jis ir isnyks pats. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 04 01, 00:05)
O ka jus duodat vieto MP? Mano mazius alergiskas, tai net nezinau,ka reiketu jam duoti... doh.gif

Sveiki. 4u.gif
Nors katik prisijungiau prie sios temeles, taciau turiu patirti su pirmu vaikeliu, dukrytei du metukai, alergiska ir ji ir sunelis. Kol dar nezinojome, kad dukryte alergiska nuo metuku jai duodavau Aptamil 1+ misineli, mat nuo jo jokiu alergijos pozymiu ir nebuvo... yra, o tiksliau buvo NAN misinelis be laktozes (Lakoze free) alergiskiem vaikam, taciau visai nesenai ji iseme is prekybos, kaip vaistininke sake (buvo galima isigyti tiek parduotuvese, tiek vaistinese) del kazkokiu neatitikimu blink.gif Dar zinau yra vaistinese pirkti misineli be laktozes ir be baltymu, bet jis labai brangus, jo trumpam uztenka ir tikrai ne is skaniuju, tai cia labiau tiktu kudykiams, kurie negauna MP, taip pat yra alergiski ir nera kitos iseities ir pasirinkimo kaip kitaip maitinti. Tad jei Jusu vaikelis jau ne labai mazas, gal uzteks ir arbateliu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inngutė: 31 kovo 2009 - 22:39