Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 23:39)
Moteriškute, sutinku, kad kiekvienas daro taip kaip jam patogiau ir geriau.
Jei turėčiau galimybę turėti dar vieną vaikelį, manau, kad taip ilgai nemaitinčiau  schmoll.gif . Šitą stengiausi iš paskutiniųjų ilgai maitinti, nes žinau, kad kito nebus... buvo laikotarpių kai teko kelias dienas nieko daugiau ir nedaryt, tik žindyt, nes MP sumažėjimas buvo, arba serga vaikas, mažiau valgo, mažiau gaminasi. Metus išeiti gali kažkur max 1 val., nes vaikas žinda kas 2 val. kartais net pas gyd.eilės nesulauki, nes jau reikia varyt namo (iš buteliuko negerdavo). apie naktis tai iš viso patyliu doh.gif kai esi daugiau nei metus nemiegojęs normaliai, tai tas žindymas tampa ne malonumu, o kančia. pvz. mano vaikas per tą laiką tik 1 kartą miegojo su 2 atsibudimais naktį. net kėliausi žiūrėt ar viskas gerai  4u.gif ... Manau, kad kiekviena mama turi žinyti tol, kol jai tai malonuma teikia, o ne "o dieve, kada tai baigsis". Kitas reikalas, jei vyras ar kažkas labai padeda su vaiku, perima daug dieninių buities rupesčių ir pan. taip kad visokių būna situacijų, čia ir nuo charakterio, gyvenimo būdo priklauso. Mamytės nesipykim ir padėkim viena kitai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

na, belieka pripazinti ir sutikti, kad isties tai kiekvienos mamos reikalas blush2.gif gal per stipriai sureagavau. mat, esu labai isitikinus, kad vaikui tai baisuline nauda
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 21:39)
Jei turėčiau galimybę turėti dar vieną vaikelį, manau, kad taip ilgai nemaitinčiau  schmoll.gif . Šitą stengiausi iš paskutiniųjų ilgai maitinti, nes žinau, kad kito nebus... buvo laikotarpių kai teko kelias dienas nieko daugiau ir nedaryt, tik žindyt, nes MP sumažėjimas buvo, arba serga vaikas, mažiau valgo, mažiau gaminasi. Metus išeiti gali kažkur max 1 val., nes vaikas žinda kas 2 val. kartais net pas gyd.eilės nesulauki, nes jau reikia varyt namo (iš buteliuko negerdavo). apie naktis tai iš viso patyliu doh.gif kai esi daugiau nei metus nemiegojęs normaliai, tai tas žindymas tampa ne malonumu, o kančia. pvz. mano vaikas per tą laiką tik 1 kartą miegojo su 2 atsibudimais naktį. net kėliausi žiūrėt ar viskas gerai  4u.gif ... Manau, kad kiekviena mama turi žinyti tol, kol jai tai malonuma teikia, o ne "o dieve, kada tai baigsis". Kitas reikalas, jei vyras ar kažkas labai padeda su vaiku, perima daug dieninių buities rupesčių ir pan. taip kad visokių būna situacijų, čia ir nuo charakterio, gyvenimo būdo priklauso. Mamytės nesipykim ir padėkim viena kitai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dekui,labai graziai parasei drinks_cheers.gif
As pienuko nuo pat pradziu ne daug turejau,kiek bedaviau kruti,mazylei buvo ne gana,kur bus,kai tik max 50ml per karta isktraukdavo.Gydytoja patare papildyti misinuku,nes jai vislaik buvo mazai ir ka bedariau,to pienuko nedaugejo verysad.gif Juk nepaliksi klykiancio vaikelio... verysad.gif Dabar isvis mazyle atsisako imti kruti,tad nebenoriu versti.Buti kitaip,jei imtu,tada kitas reikalas.O siaip ketinau iki 6men maitinti,kaip sakai,svarbu,kad butu patogu,o as manau,kad iki 6men jau gana.Kaip kam tinka ir patinka...Jei kam gerai iki metu ar ilgiau- thumbup.gif juk ir tarptautine maitinimo taryba pataria maitinti iki 1.5m...
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 23:39)

Evutukas, mažas dar tavo leliukas. Aš buvau nusiteikus, kad iki metų duosiu kada panorės, kaip katinui iš multiko, o paskui pamažu "rišiu". Jaučiuosi padarius viską, kas nuo manęs priklauso 4u.gif

Tiesiog kitos mamytės gal turi dažniau išeiti kažkur, nenori keisti gyvenimo ritmo, ir jos savaip teisios. Aš dabar kartais irgi jaučiuosi, kad velnias nešė kažkam priimt tą įstatymą iki 2 m blush2.gif  doh.gif nes į mylimą darbą eiti daaaaug lengviau (fiziškai), nei auginti vaiką unsure.gif bet tai koks visuomenės tada pasmerkimas "toookios sąlygos sudarytos, o matai, išlėkė į darbą" sakytų... Visokių dienų manau visoms būna. Vieni žmonės atvirai pasako, kiti to nesako, tada atrodo, kad jie taip ir nesijaučia...

na, taip, bet kai nori, manau, viska gali suderinti, as kiekviena diena iseinu is namu, i parduotuve, i prekybos centra, i kirpykla net i soliariuma, susoderinu laika tarp maitinimu, o kai valgo kosyte dar lengviau, nes isbuna ilgokai, apie 4 val smile.gif bet cia kiekvieno asmeninis reikalas blush2.gif leidziuosi ant zemes ir tai pripazystu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(MOTERIŠKUTĖ @ 2009 03 14, 23:48)
Dekui,labai graziai parasei  drinks_cheers.gif
As pienuko nuo pat pradziu ne daug turejau,kiek bedaviau kruti,mazylei buvo ne gana,kur bus,kai tik max 50ml per karta isktraukdavo.Gydytoja patare papildyti misinuku,nes jai vislaik buvo mazai ir ka bedariau,to pienuko nedaugejo  verysad.gif  Juk nepaliksi klykiancio vaikelio... verysad.gif Dabar isvis mazyle atsisako imti kruti,tad nebenoriu versti.Buti kitaip,jei imtu,tada kitas reikalas.O siaip ketinau iki 6men maitinti,kaip sakai,svarbu,kad butu patogu,o as manau,kad iki 6men jau gana.Kaip kam tinka ir patinka...Jei kam gerai iki metu ar ilgiau- thumbup.gif  juk ir tarptautine maitinimo taryba pataria maitinti iki 1.5m...

kai neturi pieniuko tai visai ka kita, skaicau kur mama del krutu formos nemaitina, nes nori buti grazi, tad manau cia jau virsune doh.gif
Atsakyti
Off topic
Apie pieno nebuvimą, tai ir man gyd.patarė primaitinti jau nuo mėn.,kai priaugo tik 50 gr (nor kai gimė, nukrito 400 gr, bet jie ten taip matuoja, kad nuo gimimo svorio, o ne nuo numetimo). bet tokia sena akušerė man patarė, kad duok dažnai, neleisk miegoti,duok kelias dienas ištisai tegul žinda, tada gaminasi MP. ir daviau, sakiau, neatsitraukdavau kelias dienas, ir buvo to pieno kiek nori. Bet turėjau ir valgyti normaliai - tai svoris nekrito, o taip norėjosi... o jei būčiau davus mišinio, tai būtų ir nunykęs MP.
BET turiu pažįstamų, kurios maitino iki 2 mėn., ir nieko, tie vaikai jų tokie pat sveiki, normalūs ir išsivystę nemažiau nei maniškis 4u.gif manau, kad čia panašiai ir kaip nuomonės dėl cezario pjūvio, kad vaikai būna "prastesni". labai neprastas tas mano vaikis išėjo 4u.gif thumbup.gif
Žodžiu yra ir pliusų, yra ir minusų. Minusas - O kiek paskui prisikankini ir prikankini vaiką kol nujunkai?? man tai baisi psichologinė trauma. sakysit -tai žindyk. bet kad jau vyras pabėgs nuo tokios žiežulos, nes jau nervai nelaiko, kai nespėji užsimigdyt, o jau Zzzzzzyyyyzzzz doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 14 kovo 2009 - 23:05
QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 23:55)
Off topic
Apie pieno nebuvimą, tai ir man gyd.patarė primaitinti jau nuo mėn.,kai priaugo tik 50 gr (nor kai gimė, nukrito 400 gr, bet jie ten taip matuoja, kad nuo gimimo svorio, o ne nuo numetimo). bet tokia sena akušerė man patarė, kad duok dažnai, neleisk miegoti,duok kelias dienas ištisai tegul žinda, tada gaminasi MP. ir daviau, sakiau, neatsitraukdavau kelias dienas, ir buvo to pieno kiek nori. Bet turėjau ir valgyti normaliai - tai svoris nekrito, o taip norėjosi... o jei būčiau davus mišinio, tai būtų ir nunykęs MP.
BET turiu pažįstamų, kurios maitino iki 2 mėn., ir nieko, tie vaikai jų tokie pat sveiki, normalūs ir išsivystę nemažiau nei maniškis  4u.gif  manau, kad čia panašiai ir kaip nuomonės dėl cezario pjūvio, kad vaikai būna "prastesni". labai neprastas tas mano vaikis išėjo 4u.gif  thumbup.gif

va del primaitinimo, mes 6 men nuejom pasisvert, tai tik 75 gr, o i ilgi 5 cm, tai sake nesvarbu, kad pienuko daug, jo jai jau mazai, liepe duoti 3 ar 2 koses ir pienuka, bet ji diena ziuriu ne taip noriai ima kas 3 val, ima kas 4 ir net buna, kad daugiau islaukia, matyt, jau negana mergytei jo, o kosyte soti, taciau manau, kad jei jo yra, tai ir duosiu, geriau nei arbateles, juk tai mano pieniukas mano leliukui biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(evutukas @ 2009 03 14, 23:58)
va del primaitinimo, mes 6 men nuejom pasisvert, tai tik 75 gr, o i ilgi 5 cm, tai sake nesvarbu, kad pienuko daug, jo jai jau mazai, liepe duoti 3 ar 2 koses ir pienuka, bet ji diena ziuriu ne taip noriai ima kas 3 val, ima kas 4 ir net buna, kad daugiau islaukia, matyt, jau negana mergytei jo, o kosyte soti, taciau manau, kad jei jo yra, tai ir duosiu, geriau nei arbateles, juk tai mano pieniukas mano leliukui biggrin.gif

aisku, vaikiukai nieko nesiskiria, cia tai faktas, as maitinau mergyte pirma pora men ir sirgdavao daznokai, antraja maitinu nuo pirmu dienu ir jau iki dabar esam paragave ir antibiotiku, sirgiom ausyciu uzdegimu, bet kjai mamai pasiskundziau, va tau ir maitinimas, maitinu, kancias iskenciau, o vaikiukas serga taip pat kaip ir didzioji, tai mama patylejo ir atrese....o pagalvok kaip butu jei nemaitintum.... unsure.gif nutilau ir net nuraudau...juk tai siaip ar taip pats geriausia dalykas mano leliui, kad ir kiek besirgtu, juk jei nemaitinciau, gal visai butume ligoniukai
Papildyta:
QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 23:55)
Off topic
BET turiu pažįstamų, kurios maitino iki 2 mėn., ir nieko, tie vaikai jų tokie pat sveiki, normalūs ir išsivystę nemažiau nei maniškis  4u.gif  manau, kad čia panašiai ir kaip nuomonės dėl cezario pjūvio, kad vaikai būna "prastesni". labai neprastas tas mano vaikis išėjo 4u.gif  thumbup.gif
Žodžiu yra ir pliusų, yra ir minusų. Minusas - O kiek paskui prisikankini ir prikankini vaiką kol nujunkai?? man tai baisi psichologinė trauma. sakysit -tai žindyk. bet kad jau vyras pabėgs nuo tokios žiežulos, nes jau nervai nelaiko, kai nespėji užsimigdyt, o jau Zzzzzzyyyyzzzz doh.gif

beabejo, jei kancia tai taip, as ir teisybe pasakius, kai svorio nepriaugom masciau maitinyi misinuku, bet kad nelabai su sazine susikalbejau, o to nujunkymo as labai bijau, nes va ir dabar miega, kas 20 min turiu pasiimti i rankas ir duoti patraukt, gal bus ir sunku, bet...na, nzn, kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu, ar ne taip? biggrin.gif
Atsakyti
thumbup.gif Evutuk, tokio amžiaus jau būtinai reikia duoti košių. Man tai siūlė primaitint 1 mėn. kai buvo... maniškis irgi arbatą pradėjo gerti, kai pradėjau dieną nebeduot, t.y. apie 12 mėn. iki to tik MP gaivindavosi drinks_cheers.gif
Tiesa, vienu metu apie 10 mėn. vaikas visai pradėjo naktimis, kai tu sakai kas 20 min. reikalauti, tai duodavau vakarais prieš miegą mišinio (patarė tos, kurios mišiniu maitina, nes jų tai vaikai nuo gimimo mat išmiega visą naktį be nubudimų ir valgymų). Bet tai nepadėjo. ne valgyt jis norėjo...mamoooos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 14 kovo 2009 - 23:12
QUOTE(A-Z @ 2009 03 15, 00:08)
thumbup.gif Evutuk, tokio amžiaus jau būtinai reikia duoti košių. Man tai siūlė primaitint 1 mėn. kai buvo... maniškis irgi arbatą pradėjo gerti, kai pradėjau dieną nebeduot, t.y. apie 12 mėn. iki to tik MP gaivindavosi drinks_cheers.gif

as maitinu kosyte jau anksti, nuo 4 men grudu, o nuo sesiu mes valgom su mesyte jau, nuo 3 bananas, obuolys, ir dziuvesiukus valgom, tik tos vienos kodytes jau mums buvo mazai, tad ivedziau ta pacia diena 2, nes budavo viena grudai, kita mesyte, ir kai kada nakciai duodavau milupa, nes siaip visas verdu pati, bet nieko ilgiau nemiegojo, matyt, jai reikia manes salia ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 21:55)

bet kad jau vyras pabėgs nuo tokios žiežulos, nes jau nervai nelaiko, kai nespėji užsimigdyt, o jau Zzzzzzyyyyzzzz doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2009 03 15, 01:12)
bet nieko ilgiau nemiegojo, matyt, jai reikia manes salia ir tiek.

va va, ką aš ir sakau... o tada mums įsijungia galvoj lemputė - vaikas nori, kaip neduoti... mažieji teroristai lotuliukas.gif (čia aš švelniai, su meile wub.gif ) Labankt Evutuk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 03 15, 00:08)
Tiesa, vienu metu apie 10 mėn. vaikas visai pradėjo naktimis, kai tu sakai kas 20 min. reikalauti, tai duodavau vakarais prieš miegą mišinio (patarė tos, kurios mišiniu maitina, nes jų tai vaikai nuo gimimo mat išmiega visą naktį be nubudimų ir valgymų). Bet tai nepadėjo. ne valgyt jis norėjo...mamoooos lotuliukas.gif

va va, cia ir yra vinukas, kad jie nori tik MP, manoji jokio soskio, jokio buteliuko neima, ziaukcioja doh.gif duociau ir as gal, bet neima, tai taip ir sakau, kad guodziu save kiek tik valioju, kad tai del vaiko ir bandau visaip save teisinti, nors gaila kai kada vyro nes kad ir siandien, miega su mergyte kitam kambari, nes vakare mazajai pakilo temp, ir guldziausi pas save, kad jausciau ar karsta, ar nori pieniuko verysad.gif
Papildyta:
labanakt, saldaus ir gero miego tai, o man jauciu, kad vel teks imti ant rankyciu, bet kaip ir sakiau, guodziu save, kad tai jai geriausias vaistukas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(MOTERIŠKUTĖ @ 2009 03 15, 00:12)

tikekimes, kad vyrai istvermingesni, nei apie juos sakoma lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif juk tai ir ju tvarinys lotuliukas.gif
Papildyta:
LABOS NAKTIES, MAMYTES mirksiukas.gif
Atsakyti
oi nedekite tiek vilciu i vyrus...maniskis kol buvo isvaziaves, pasiryzau nutraukti maitinima, nes, kai jis namie, tai tik trukde tai padaryti. Tipo, ka tau gaila duok papuka, matai kaip mergaite nori ir t.t. Nesvarbu, kad jau nuo koju nusivarius buvau...
sekmes visoms, istvermes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivuterau @ 2008 12 12, 12:44)
na jau ko ko, bet vaistuku tikrai nereikia griebtis. pirmiausia nusitraukinek pienuko siek tiek kai pradeda verzti krutine (taip kad nebejaustum verzimo) ir taip kas diena kol viena diena nebejausi jokio tempimo ir viskas. aisku tai gali uztrukti gal savaite gal pora, bet tikrai geriausias budas smile.gif tokiu budu pieno gamyba mazeja naturaliai ir tas pienukas kuris pasilieka krutineja perdega.

Sutinku drinks_cheers.gif
As taip pat dariau ir man uztruko savaite.Is pradziu maitninau tik ryte ir vakare,sekancia diena tik vakare,paskui 2d nieko nedariau,tai pradejo verzti,tai nusitraukiau vos vos,kt diena dar maziau nusitraukiau,o db jau 3d nieko..ir gerai viskas thumbup.gif
Atsakyti