sveikos, as iskenciau mastita, kruvinom asarom verkiau, bet tuo paciu maldavau dievulio, kad tik neatimtu pieniuko, ir istveriau, mums 7 men, nakti neatsimenu kaa ismiegojau ramiai, nes nori ir nori zisti, taciau esu laimingiausia mama, kas man pavyko viskaa istverti ir maitinti iki dabar, tad labai keista, kai kalbama apie 3 men leliu ir nedavima pienuko
Papildyta:
QUOTE(garbane @ 2009 03 07, 01:20)
Krutine keiciasi nestumo metu. Pagimdzius nebebus tokia kaip ankciau nepriklausomai nuo maitinimo/nemaitinimo ;-)
Papildyta:
Labai keista kai nusprendusios nemaitinti moterys ateina i zindanciu temas ir pradeda pamokslauti apie tai kokios jos laimingos kad nemaitins. Kam???
Ir dar pasmalsausiu - ar tokios moterys kada nors
rimtai domejosi MP ir jo nauda kudikiui? Tyrinejo misineliu sudeti?
Juk kiekviena mama nori paties geriausio savo kudikiui - butu keista ir smerktina jei kuri pasakytu - "ai noriu plastines operacijos, na ir kas kad nebeliks pinigu vaiko batukams, pabegios basas, va mano mociute taip vaiksciojo ir isgyveno

" Sakytumem - keista mama, keisti prioritetai.. O vat cia vertybiu sistema tokia pati: "mano (isivaizduojama) laime" vs garantuotai sveikiausias gyvenimo pradzia kudikiui. Bet stai ne tik nematau nieko blogo bet ir garsiai tai deklaruoju temose apie zindyma bei reikalauju tolerancijos..
Offtopicas. Atsiprasau, bet uzkliuvo
lygiai taip pat manau ir as, reikia dziaugtis mamos, kurios iskencia viska, kad tik galetu maitinti savo vaikuti, kaip mano vyras sako, tu nusipelnai nobelio premijos

, gal ir juokingai skamba, taciau, kai maitini, o salia dubuo, nes skausmas del mastito baisulinis ir net pykina, tai manau, tikrai tokia mama verta pagiriamojo zodzaio, o tos, kurios mano kitaip, lai buriasi kitur ir diskutuoja, nes tai laimingu mamu psl, pasikalbejimai bei patarimai, va taip
Papildyta:
QUOTE(Madeleine @ 2009 03 07, 11:22)
įdomu, kodėl sprendimą žindyti ar ne sutapatini su asmenybe, savo charakteriu.

Tarsi naujų žinių įgijimas (apie žindymą, jo naudą) ir požiūrio keitimas įgijus tų žinių būtų tolygus asmenybės, vidinio pasaulio griūčiai...
Tas pats kaip dar neturint vaikų iš anksto be išlygų žinot, kaip juos auklėsi, kaip elgsies ir kategoriškai atsisakinėt sužinot ką nors naujo, tobulėt, keistis. Sakyčiau tokiu atveju atsisakoma mokytis, tobulėti, taip pat tobulinti ir save. Motinystė (įskaitant žindymą), mano nuomone, labai stipriai ugdo, brandina ir asmenybę.
Beje, atvirumas naujam požiūriui, sugebėjimas keisti savo požiūrį, tobulėti labai svarbus ir darant karjerą. Nežinau, ar norėčiau darbuotojo, kuris iš anksto taip kietai viską žino ir neturėdamas konkrečios patirties atsisako jos įgyti ir galbūt koreguoti savo nusistatymą...
visikai pritariu, nes auginu antra mergyte, taciau tik dabar supratau kas yar maitinimas, koks tai puikus jausmas, ir apskritai, kas yra motinyste. pirmoji mergyte pienuko gavo iki keliu men, nes uzpuole mastitas ir niwkas dorai nepaaiskino kaip tai pagydyti, ka daryti, tad kai laukiausi labai to bijojau ir taip nutiko, mastitas vel, tacioau pasikausciau kantrybe, kuiciau info ir rasau, tad maitinu sekmingai iki dabar, mums jau 7 men, ir zadu tai daryti dar ilgai, nors pradzia buvo baisi, sakyciau kosmaras, taciau as iveikiau
Papildyta:
QUOTE(camillyte @ 2009 03 06, 11:57)
jei mano kitokia nuomone, iskart jau su manim nera apie ka sneketi. Ir kodel jus tokios uztikrintos, kad ir as tapsiu kazkokia fanatike? Yra mamu, ir nemazai, kurios nemataina krutimi del vienokiu ar kitokiu priezasciu, bet tai dar tikrai nereiskia, kad jos savo vaika myli maziau ir juo maziau rupinasi. Man mano priezastys atrodo pakankamai svarios, o juolab saves nekankinciau iki krauju (kaip kai kurios) ir cia nebutinai mano egoizmas pasireiskia. kaip ir nematau jokio didvyriskumo tose savo egzekucijose, kurias kai kurios mamos daro sau. Man pvz dar vienas laimetas konkursas profesineje srityje yra kur kas didesnis pasiekimas nei maitinimas krutimi (pabreziu maitinimas, o ne vaikas, seima ir vaiku auginimas).
oi, tikrai ne

nenoriu plestis, nes kai skaitau tokius pasisakymus verda kraujas viduje, oi, kaiip jus klystat

net labai stipriai

tada net gimdyti naturaliai nera tikslo, juk galima padaryti cezari