Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Essere @ 2009 03 09, 17:23)
hm, maniškis tai normalaus maisto nenorėdavo..

O ką valgo mažius, jei ir mišinuko nenor? Košytes mėgsta gal smile.gif Tada gal pienuką prieš košelę siųlyt reikia, kol alkanas  g.gif

valgo kosytes su malonumu, o pienuko nevalgo ne pries, nei po... skambinau siandien gydytojai, sake nusiraminti ir nesijaudinti, tiesiog kudikis taip parodo, jog jam pienuko jau nebereikia schmoll.gif patare karts nuo karto tiesiog duot atsigert arbateles ar pan., o prie misinuko skonio pratinu siek tiek jo ipildama i kosyte, tikuosi ipras prie skonio ir valgys veliau, o kolkas bandysiu duot nutraukto pienuko smile.gif
Atsakyti
O mano mazoji apsiejo be misinuku, nes negalejau issiulyti, o dabar jau valgo pieniskas sriubytes ir koses su karves pienu, geria tik arbateles.
Jau eina antra savaite kaip gyvenam ie miegam be MP. Diena sunkokai uzmiega, bet nakti miega thumbup.gif, o kol gere MP n kartu keldavosi nakti.
Atsakyti
na mes nuo kovo 8 dienos laikomes...diena dar kazkaip pavyksta nukalbinti, o nakti prabunda ir kokia 20 minuciu verkia isteriskai, kol uzmiega. labai gaila mazutes, bet pastebejau, kad as kur kas geriau jauciuosi, nei, kai tas pastovus tampimas papuko buvo paskutiniu metu doh.gif
tik truputi jau pasiilgau to tik mudvieju rysio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusia84 @ 2009 03 10, 14:44)
valgo kosytes su malonumu, o pienuko nevalgo ne pries, nei po... skambinau siandien gydytojai, sake nusiraminti ir nesijaudinti, tiesiog kudikis taip parodo, jog jam pienuko jau nebereikia  schmoll.gif  patare karts nuo karto tiesiog duot atsigert arbateles ar pan., o prie misinuko skonio pratinu siek tiek jo ipildama i kosyte, tikuosi ipras prie skonio ir valgys veliau, o kolkas bandysiu duot nutraukto pienuko  smile.gif

Gali karts nuo karto pasiūlyt. Būna vaikam tokių nevalgiadienių. Po kelių d. praeina. O gal vaisingumas atsistato, dėl to pienas mažiau skanus, bet tik laikinai.
mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu aš savo nujunkymo istorija,gal kam pravers 4u.gif Pirmiausia tai sumažinom valgymų skaičių,naktinio niekaip nepavyko sumažinti,o dieną valgėm tik porą kartų ir visi valgymai buvo iš vienos krūties,kuri kažkodėl iškart po gimdymo buvo apytuštė,nors ir maitinau pakaitom,kaip turi būti,šiaip mistika kažkokia,nes su pirmu vaiku taip nebuvo.Iš kitos krūties duodavau vieną kart per parą,kad nesprogčiau ir taip kokią savaitę.Galų gale ryžausi visai nutraukti ir pirmą dieną sušvietė,kad reik susibintuoti -taip parą prakentėjau,antrą parą kentėti pasidarė nebeįmanoma,tai viską nusirišau ir pradėjau dėti kompresus,su bulvių tarkiais,su kopūsto lapais-palengvėjo iš kart,nustojo veržti.Antrą para dar pagėriau porą kartų ibuprofeno,naktį ypač padėjo,nes taip sunku būtų miegot.Tai dabar jau bus ketvirta para ir jau daug geriau,nebeveržia mirksiukas.gif O mažiukas laikosi gerai,kiek įmanoma tokioj situacijoj.Naktį prabunda,pazirzena,galvojau,kad bus daug blogiau doh.gif pavyksta nuraminti ir be krūties.
Atsakyti
Sveikutes mamytukes,

Jus ziuriu cia dauguma turit problemu psichologiskai kaip atpratinti vaikeli nuo krutines...o pas mane situacija kt blush2.gif Mano maziuke nebeima krutines(jai 3men).
Primaitindavau misinukais nuo beveik pat gimimo ir pradzioj teko su ja pestis,nes nebenorejo krutines,paskui iprato,o db vel tas pats-neima ir viskas doh.gif Tai va as kaip ir noriu nutraukti maitinima,nes jai ir be jo gerai,o ir man bus patogiau nei matinti misiniais ir krutimi.Taciau labai bijau mastito,del uzlaikyto pieno.Pirma diena pamaitinau tik ryte ir vakare,kt diena tik vakare,o paskui dvi dienas visai nieko,bet tada man jau labai pradejo verzti,susidare guziukas ir teko nusitraukti.Nutraukiau vos vos,uztat siandien jau verze krutine,tad teko vel vos vos nutraukti.Bijau to mastito kaip velnias kryziaus,o tai del pienuko uzlaikymo didele tikimybe,kad taip gali atsitikti.Vaistu jokiu nenoriu vartoti.
Ar jums pavyksta taip paprastai pabaigti ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(MOTERIŠKUTĖ @ 2009 03 14, 04:10)
Sveikutes mamytukes,

Jus ziuriu cia dauguma turit problemu psichologiskai kaip atpratinti vaikeli nuo krutines...o pas mane situacija kt  blush2.gif Mano maziuke nebeima krutines(jai 3men).
Primaitindavau misinukais nuo beveik pat gimimo ir pradzioj teko su ja pestis,nes nebenorejo krutines,paskui iprato,o db vel tas pats-neima ir viskas  doh.gif Tai va as kaip ir noriu nutraukti maitinima,nes jai ir be jo gerai,o ir man bus patogiau nei matinti misiniais ir krutimi.Taciau labai bijau mastito,del uzlaikyto pieno.Pirma diena pamaitinau tik ryte ir vakare,kt diena tik vakare,o paskui dvi dienas visai nieko,bet tada man jau labai pradejo verzti,susidare guziukas ir teko nusitraukti.Nutraukiau vos vos,uztat siandien jau verze krutine,tad teko vel vos vos nutraukti.Bijau to mastito kaip velnias kryziaus,o tai del pienuko uzlaikymo didele tikimybe,kad taip gali atsitikti.Vaistu jokiu nenoriu vartoti.
Ar jums pavyksta taip paprastai pabaigti ir viskas?

Vaikučiui tik tyrs mėnesiai ir neduot MP kai jo turit doh.gif Gal dar persigalvosit mirksiukas.gif nieko geresnio vaikiukas už MP negaus mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, as iskenciau mastita, kruvinom asarom verkiau, bet tuo paciu maldavau dievulio, kad tik neatimtu pieniuko, ir istveriau, mums 7 men, nakti neatsimenu kaa ismiegojau ramiai, nes nori ir nori zisti, taciau esu laimingiausia mama, kas man pavyko viskaa istverti ir maitinti iki dabar, tad labai keista, kai kalbama apie 3 men leliu ir nedavima pienuko verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(garbane @ 2009 03 07, 01:20)
Krutine keiciasi nestumo metu. Pagimdzius nebebus tokia kaip ankciau nepriklausomai nuo maitinimo/nemaitinimo ;-)
Papildyta:

Labai keista kai nusprendusios nemaitinti moterys ateina i zindanciu temas ir pradeda pamokslauti apie tai kokios jos laimingos kad nemaitins. Kam???  g.gif

Ir dar pasmalsausiu - ar tokios moterys kada nors rimtai domejosi MP ir jo nauda kudikiui? Tyrinejo misineliu sudeti?
Juk kiekviena mama nori paties geriausio savo kudikiui - butu keista ir smerktina jei kuri pasakytu - "ai noriu plastines operacijos, na ir kas kad nebeliks pinigu vaiko batukams, pabegios basas, va mano mociute taip vaiksciojo ir isgyveno thumbup.gif " Sakytumem - keista mama, keisti prioritetai.. O vat cia vertybiu sistema tokia pati: "mano (isivaizduojama) laime" vs garantuotai sveikiausias gyvenimo pradzia kudikiui. Bet stai ne tik nematau nieko blogo bet ir garsiai tai deklaruoju temose apie zindyma bei reikalauju tolerancijos..

Offtopicas. Atsiprasau, bet uzkliuvo  4u.gif

lygiai taip pat manau ir as, reikia dziaugtis mamos, kurios iskencia viska, kad tik galetu maitinti savo vaikuti, kaip mano vyras sako, tu nusipelnai nobelio premijos lotuliukas.gif , gal ir juokingai skamba, taciau, kai maitini, o salia dubuo, nes skausmas del mastito baisulinis ir net pykina, tai manau, tikrai tokia mama verta pagiriamojo zodzaio, o tos, kurios mano kitaip, lai buriasi kitur ir diskutuoja, nes tai laimingu mamu psl, pasikalbejimai bei patarimai, va taip smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Madeleine @ 2009 03 07, 11:22)
įdomu, kodėl sprendimą žindyti ar ne sutapatini su asmenybe, savo charakteriu.  g.gif Tarsi naujų žinių įgijimas (apie žindymą, jo naudą) ir požiūrio keitimas įgijus tų žinių būtų tolygus asmenybės, vidinio pasaulio griūčiai...

Tas pats kaip dar neturint vaikų iš anksto be išlygų žinot, kaip juos auklėsi, kaip elgsies ir kategoriškai atsisakinėt sužinot ką nors naujo, tobulėt, keistis. Sakyčiau tokiu atveju atsisakoma mokytis, tobulėti, taip pat tobulinti ir save. Motinystė (įskaitant žindymą), mano nuomone, labai stipriai ugdo, brandina ir asmenybę.

Beje, atvirumas naujam požiūriui, sugebėjimas keisti savo požiūrį, tobulėti labai svarbus ir darant karjerą. Nežinau, ar norėčiau darbuotojo, kuris iš anksto taip kietai viską žino ir neturėdamas konkrečios patirties atsisako jos įgyti ir galbūt koreguoti savo nusistatymą...

visikai pritariu, nes auginu antra mergyte, taciau tik dabar supratau kas yar maitinimas, koks tai puikus jausmas, ir apskritai, kas yra motinyste. pirmoji mergyte pienuko gavo iki keliu men, nes uzpuole mastitas ir niwkas dorai nepaaiskino kaip tai pagydyti, ka daryti, tad kai laukiausi labai to bijojau ir taip nutiko, mastitas vel, tacioau pasikausciau kantrybe, kuiciau info ir rasau, tad maitinu sekmingai iki dabar, mums jau 7 men, ir zadu tai daryti dar ilgai, nors pradzia buvo baisi, sakyciau kosmaras, taciau as iveikiau thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(camillyte @ 2009 03 06, 11:57)
jei mano kitokia nuomone, iskart jau su manim nera apie ka sneketi. Ir kodel jus tokios uztikrintos, kad ir as tapsiu kazkokia fanatike? Yra mamu, ir nemazai, kurios nemataina krutimi del vienokiu ar kitokiu priezasciu, bet tai dar tikrai nereiskia, kad jos savo vaika myli maziau ir juo maziau rupinasi. Man mano priezastys atrodo pakankamai svarios, o juolab saves nekankinciau iki krauju (kaip kai kurios) ir cia nebutinai mano egoizmas pasireiskia. kaip ir nematau jokio didvyriskumo tose savo egzekucijose, kurias kai kurios mamos daro sau. Man pvz dar vienas laimetas konkursas profesineje srityje yra kur kas didesnis pasiekimas nei maitinimas krutimi (pabreziu maitinimas, o ne vaikas, seima ir vaiku auginimas).

oi, tikrai ne schmoll.gif nenoriu plestis, nes kai skaitau tokius pasisakymus verda kraujas viduje, oi, kaiip jus klystat doh.gif net labai stipriai doh.gif tada net gimdyti naturaliai nera tikslo, juk galima padaryti cezari doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2009 03 14, 21:11)
sveikos, as iskenciau mastita, kruvinom asarom verkiau, bet tuo  paciu maldavau dievulio, kad tik neatimtu pieniuko, ir istveriau, mums 7 men, nakti neatsimenu kaa ismiegojau ramiai, nes nori ir nori zisti, taciau esu laimingiausia mama, kas man pavyko viskaa istverti ir maitinti iki dabar, tad labai keista, kai kalbama apie 3 men leliu ir nedavima pienuko verysad.gif
Papildyta:
lygiai taip pat manau ir as, reikia dziaugtis mamos, kurios iskencia viska, kad tik galetu maitinti savo vaikuti, kaip mano vyras sako, tu nusipelnai nobelio premijos lotuliukas.gif , gal ir juokingai skamba, taciau, kai maitini, o salia dubuo, nes skausmas del mastito baisulinis ir net pykina, tai manau, tikrai tokia mama verta pagiriamojo zodzaio, o tos, kurios mano kitaip, lai buriasi kitur ir diskutuoja, nes tai laimingu mamu psl, pasikalbejimai bei patarimai, va taip smile.gif

Jau jusu komentarai tai virsune! doh.gif Nezinau,kaip cia isvis kas lankosi ir bendrauja su tokiom...
Kaip matau forumas apie maitinimo nutraukima,tad nevietoj cia tie komentarai,kad ne vietoj rasoma apie tai.
Uzdaviau paprasta paprasciausia klausima,jei buciau norejusi pamokslu-buciau nuejus pas kuniga...

Manau reiketu ismokti siektiek tolerancijos...
Kiekvienas daro kaip jam yra patogu ir kaip iseina.Kiekvienas su savo kunu daro ka nori ir ne kitiems aiskinti ka ir kaip daryti.

O ar domejausi del MP naudos?Tai galiu pasakyti,kad taip.Ir puikiai zinau,kokia yra jo nauda kudykiui.Taciau ne visada viskas susiklosto taip kaip nori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MOTERIŠKUTĖ: 14 kovo 2009 - 22:23
Pagarba visoms maitinančioms mamytėms! 4u.gif
Mano sūneliui 1m ir 4 mėn. jau 3 naktys miega be MP. Maždaug nuo 1 m. nebedaviau dieną, o dabar kuris laikas jaučiau, kad naktį jam tik to ryšio tereikia... Šiaip naktimis kaip ir daugeliui pasisakančių, tai prabusdavo iki 120 kartų doh.gif dabar kai nebeduodu, tai "aria" po visą lovą, zirzia, bet nesidrasko, man naktinių neplėšia, žodžiu jei ne "arimas", tai būtų visai nieko... tikiuosi, kad per kelias savaites įpras ir neprabudinės, nebears doh.gif ir tada bus galima išgyvendinti jo miegojimą mūsų lovoj nuo pusės nakties rolleyes.gif
Dieną nebuvo didelių problemų atpratinti, nes anksti pridygo dantų, tai jis jau normaliai valgė, užteko jam maisto, MP tik užsigerdavo. tada migdyti pradėjo vyras, ir vietoj MP duodavom mišinuko, o vėliau ir dabar - pašildyto pieno.

dabar jau 3 paros kai nebežindau, krūtys nei kietos, nei ką, bet va prausiausi, spustelėjau, kapsi lašiukai g.gif kažin taip ir baigsis, ar laukt nemalonumų??? kokios turit patirties šiuo klausimu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 03 14, 23:24)
Pagarba visoms maitinančioms mamytėms! 4u.gif
Mano sūneliui 1m ir 4 mėn. jau 3 naktys miega be MP. Maždaug nuo 1 m. nebedaviau dieną, o dabar kuris laikas jaučiau, kad naktį jam tik to ryšio tereikia... Šiaip naktimis kaip ir daugeliui pasisakančių, tai prabusdavo iki 120 kartų  doh.gif dabar kai nebeduodu, tai "aria" po visą lovą, zirzia, bet nesidrasko, man naktinių neplėšia, žodžiu jei ne "arimas", tai būtų visai nieko... tikiuosi, kad per kelias savaites įpras ir neprabudinės, nebears  doh.gif  ir tada bus galima išgyvendinti jo miegojimą mūsų lovoj nuo pusės nakties  rolleyes.gif
Dieną nebuvo didelių problemų atpratinti, nes anksti pridygo dantų, tai jis jau normaliai valgė, užteko jam maisto, MP tik užsigerdavo. tada migdyti pradėjo vyras, ir vietoj MP duodavom mišinuko, o vėliau ir dabar - pašildyto pieno.

dabar jau 3 paros kai nebežindau, krūtys nei kietos, nei ką, bet va prausiausi, spustelėjau, kapsi lašiukai  g.gif kažin taip ir baigsis, ar laukt nemalonumų??? kokios turit patirties šiuo klausimu  blush2.gif

sito bijau ir as, kai reikes nujunkyti, nes mano krutys apsktitai jautrios, bet manau, kad jei prausiantis neapciupi guzeliu, neskauda palietus nieko blogo tada, nes po pirmo nesekmingo maitinimo, man iki 2 metu begdavo paspaudus ienukas, bet lyg nieko baisaus nenutiko, dabar jau kai antra karta maitinu, tai nuo 5 men pastebejau, kad krutys susitvarke, nei kietos, nei ka, tad tikiuosi, kad sekmingai baigsiu maitinti, kai jau ateis laikas, nors jetau, kaip malonu laikyti kudikeli, nors ir jau didoka wub.gif
Papildyta:
QUOTE(MOTERIŠKUTĖ @ 2009 03 14, 23:20)
Jau jusu komentarai tai virsune! doh.gif Nezinau,kaip cia isvis kas lankosi ir bendrauja su tokiom...
Kaip matau forumas apie maitinimo nutraukima,tad nevietoj cia tie komentarai,kad ne vietoj rasoma apie tai.
Uzdaviau paprasta paprasciausia klausima,jei buciau norejusi pamokslu-buciau nuejus pas kuniga...

Manau reiketu ismokti siektiek tolerancijos...
Kiekvienas daro kaip jam yra patogu ir kaip iseina.Kiekvienas su savo kunu daro ka nori ir ne kitiems aiskinti ka ir kaip daryti.

O ar domejausi del MP naudos?Tai galiu pasakyti,kad taip.Ir puikiai zinau,kokia yra jo nauda kudykiui.Taciau ne visada viskas susiklosto taip kaip nori...

as tik pakomentavau kitos pasipiktinusios ar kaip ivardinti mamos pasisakyma smile.gif nematau cia nieko blogo, bet supraskit, maitinancios mamos iskencia labai daug, kad galetu tokiau sekmingai maitinti savo vaikuti ir isties buna pikta, kai skaitau ir atrodo, kad kai kurios mamos yra egoistes ir misinelio nauda labiau pripazista arba teigia, kad kas cia tokio doh.gif
Atsakyti
Moteriškute, sutinku, kad kiekvienas daro taip kaip jam patogiau ir geriau.
Jei turėčiau galimybę turėti dar vieną vaikelį, manau, kad taip ilgai nemaitinčiau schmoll.gif . Šitą stengiausi iš paskutiniųjų ilgai maitinti, nes žinau, kad kito nebus... buvo laikotarpių kai teko kelias dienas nieko daugiau ir nedaryt, tik žindyt, nes MP sumažėjimas buvo, arba serga vaikas, mažiau valgo, mažiau gaminasi. Metus išeiti gali kažkur max 1 val., nes vaikas žinda kas 2 val. kartais net pas gyd.eilės nesulauki, nes jau reikia varyt namo (iš buteliuko negerdavo). apie naktis tai iš viso patyliu doh.gif kai esi daugiau nei metus nemiegojęs normaliai, tai tas žindymas tampa ne malonumu, o kančia. pvz. mano vaikas per tą laiką tik 1 kartą miegojo su 2 atsibudimais naktį. net kėliausi žiūrėt ar viskas gerai 4u.gif ... Manau, kad kiekviena mama turi žinyti tol, kol jai tai malonuma teikia, o ne "o dieve, kada tai baigsis". Kitas reikalas, jei vyras ar kažkas labai padeda su vaiku, perima daug dieninių buities rupesčių ir pan. taip kad visokių būna situacijų, čia ir nuo charakterio, gyvenimo būdo priklauso. Mamytės nesipykim ir padėkim viena kitai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Evutukas, mažas dar tavo leliukas. Aš buvau nusiteikus, kad iki metų duosiu kada panorės, kaip katinui iš multiko, o paskui pamažu "rišiu". Jaučiuosi padarius viską, kas nuo manęs priklauso 4u.gif

Tiesiog kitos mamytės gal turi dažniau išeiti kažkur, nenori keisti gyvenimo ritmo, ir jos savaip teisios. Aš dabar kartais irgi jaučiuosi, kad velnias nešė kažkam priimt tą įstatymą iki 2 m blush2.gif doh.gif nes į mylimą darbą eiti daaaaug lengviau (fiziškai), nei auginti vaiką unsure.gif bet tai koks visuomenės tada pasmerkimas "toookios sąlygos sudarytos, o matai, išlėkė į darbą" sakytų... Visokių dienų manau visoms būna. Vieni žmonės atvirai pasako, kiti to nesako, tada atrodo, kad jie taip ir nesijaučia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 14 kovo 2009 - 22:46