Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(dziugga @ 2009 03 02, 17:09)
man atrodo,kad kuo vyresnis vaikas tuo sunkiau ji atjunkyti g.gif nes jis jau daug ka supranta.as jau  nutraukiau maitinima ir visai neblogai su tuo susitvarkiau.vaikas geriau ir daugiau valgo,neiesko papo,o svarbiausia-ramiai ismiega visa nakti thumbup.gif manau .1metai-tinkamiausias laikas baigti maitinima MP,bent jau man taip atrodo mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif, kad kuo vyresnis tuo sunkiau. Bet mes jau va antra vakara uzmiegama be MP. thumbup.gif Nieko pries miega negeria, nereikia jokiu misinuku. Sianakt pabudusi buvo tik 1 karta thumbup.gif . Manau, kad greitu laiku, visai nebeims. Tik beda ta, kad reiks atpratinti nuo to, kad visa laika stengiasi sukisti rankas i liemenele ir suka pirstais speneli lotuliukas.gif , ypac pries miega, bet cia manau ji nors taip nusiramina negaudama MP. g.gif
Papildyta:
Beje negaudama MP pradejo daug geriau valgyti ir miegoti smile.gif
Atsakyti
Mano sūnus irgi nuo to vakaro, kai nebedaviau prieš naktinį miegelį MP (nutraukiau prieš 4 savaites), nustojo keltis naktimis, išmiega iki ryto. Tik tiek, kad užmiegant jis geria mišinukus, bet manau ateis laikas ir atpras smile.gif. Kol kas jam pačiam nepavyksta nusiraminti, siunta lovoje, tol kol nepradeda gerti pienuko iš buteliuko, tada apsiramina. Sugeria pienuką, o po to dar apsikabina, irgi apžnaibo mane, labiausiai kaklą ir užmiega. Tada perkeliu į jo lovytę ir išmiega iki ryto. Būna kartais paryčiais, kai tetukas keliasi į darbą prasibudina, tai pasiimu atgal pas save į lovą, o kartais jau to ir nereikia.
Atsakyti
as irgi pora dienu pageriau vaistus, ir dingo...Viskas visur kenkia..Negi visur taip ir saugomes... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra757 @ 2009 03 03, 14:41)
nu tai pasistengiam baigt maitint doh.gif užmigdžiau pietų miegelio be pienuko 4u.gif pirmas žingsnis.na nesinorėtu kad dantukai tokiam mažam žmogeliukui skaudėt pradėtu,ale dar gerai būtu kad ir papauliai tokie kaip pieno pilni po maitinimo liktų doh.gif

Aš šįvakar pasitepiau žuvų taukais, sakau, bus neskanu, nevalgys, bet kur čia doh.gif O kaip pietų miegelio užmigo?
Atsakyti
Na va jau trecia vakara ir nakti be MP. Sianakt ismiegojo nepabudusi beveik iki 8 val. thumbup.gif Tai ir as pati jauciuosi labai issimiegojusi smile.gif
Visada bijojau, kaip bus krutimis g.gif , bet pienas stebuklingai nesigamina, jokio tempimo ir skausmo thumbup.gif . Matyt viskas savu laiku ivyko. smile.gif
Atsakyti
Gal kam pravers info iš PRADŽIŲ PRADŽIA lankstuko
apie vyresnio vaiko žindymą. Čia perrašau apie nujunkymą.

Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia sisumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.

Palaipsninis nujunkymas
Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.

Planuotas nujunkymas
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.

4u.gif
Atsakyti
sveikos. jungiames ir mes i papinuku gretas 4u.gif . skaitau tema ir mastau nutraukti ar nenutraukti maitinti. aisku nebemaitinu taip daznai kaip naujagimio. taciau manau pakankamai daug kartu gauna per diena ir nakti. ypatingai pastaruoju metu kai digsta dantukai tai praso ir praso. labiausiai mane nervina , kad drasko drabuzius, kisa ranka ir primigtinai siekia savo. o jei stengiuosi neduoti tai verkia rieciasi ir t.t.

zodziu ir noriu ir gaila. kai jau pradedu lyg ir atpratinti, tai ji arba suserga, arba dantys dygti pradeda smile.gif . tai as nujunkyma vis atidedu ir atidedu.

labai vargina naktiniai valgymai. keliasi daznai. o juokingiausia kai prasibunda ir pradeda zirzeti, jau bekeliant is lovytes issizioja ir laukia kada gaus lotuliukas.gif lotuliukas.gif . gavusi uzmiega ir viskas gerai. o jei tik negauna nu tada ir prasideda nemokamas koncertas. doh.gif doh.gif

o ir aplinkiniai mociutes, drauges ir pan ziuri kreivai. ir kaip jau minejo tas klausimas: "dar maitini???" . isgirdus ji atrodo jog dumai rukti prades. toks jausmas, kad kaskoki nusikaltima darai.

nzn ar as pasiruosus esu pati atjunkyti. man ziauriai gaila pasidaro kai ji taip verkia. nors pati suprantu, kad jau kaip ir reiketu. bet is kur atrasti tiek jegu ir valios neduot kruties per tokius koncertus????
Atsakyti
QUOTE(Essere @ 2009 03 03, 23:46)
Aš šįvakar pasitepiau žuvų taukais, sakau, bus neskanu, nevalgys, bet kur čia  doh.gif  O kaip pietų miegelio užmigo?

nelabai reikalavo,tai ir nesiūliau,o šiandien neprasisukau blush2.gif pykt kad pradėjo tai neatsilaikiau.tai bet vis tiek stengiuosi per dieną duot tik 4 kartus netaip kaip anksčiau be skaičiaus ateina pradeda čepsėt tai jau duok gert čia skaitosi tai ir duodavau,o dabar prašo tai duodu tai sulčių tai vandens o va kaip tuos naktinius baigt maitinimus tai net bijau pagalvot,bandžiau duot vandenuko tai kad supyko kad trenkė per buteliuką ir verkti o balsingas gi vos ne visą namą prikėlė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2009 03 04, 15:59)
sveikos. jungiames ir mes i papinuku gretas 4u.gif .  skaitau tema ir mastau nutraukti ar nenutraukti maitinti. aisku nebemaitinu taip daznai kaip naujagimio. taciau manau pakankamai daug kartu gauna per diena ir nakti. ypatingai pastaruoju metu kai digsta dantukai tai praso ir praso. labiausiai mane nervina , kad drasko drabuzius, kisa ranka ir primigtinai siekia savo. o jei stengiuosi neduoti tai verkia rieciasi ir t.t.

zodziu ir noriu ir gaila. kai jau pradedu lyg ir atpratinti, tai ji arba suserga, arba dantys dygti pradeda smile.gif . tai as nujunkyma vis atidedu ir atidedu.

labai vargina naktiniai valgymai. keliasi daznai. o juokingiausia kai prasibunda ir pradeda zirzeti, jau bekeliant is lovytes issizioja ir laukia kada gaus lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . gavusi uzmiega ir viskas gerai. o jei tik negauna nu tada ir prasideda nemokamas koncertas. doh.gif  doh.gif

o ir aplinkiniai mociutes, drauges ir pan ziuri kreivai. ir kaip jau minejo tas klausimas: "dar maitini???" . isgirdus ji atrodo jog dumai rukti prades. toks jausmas, kad kaskoki nusikaltima darai.

nzn ar as pasiruosus esu pati atjunkyti. man ziauriai gaila pasidaro kai ji taip verkia. nors pati suprantu, kad jau kaip ir reiketu. bet is kur atrasti tiek jegu ir valios neduot kruties per tokius koncertus????

Viskas labai pazistama. bigsmile.gif Is patirties galiu pasakyti iki 1.5 men mazdaug neatpratinsi doh.gif. Taip bent pas mus buvo. Nes jos noras buvo begalinis, o man gaila ir del sventos ramybes, kad isvengtume isteriju ir diena ir nakti. unsure.gif O dabar aisku jei duociau tai ciulptu, bet jau ir pieno nera, ir pati jau sako kaka (save ramina). tongue.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Dziaugiuosi atradusi sita temele, ba tikiuosi, kad koki patarima gera isgirsiu ax.gif 4u.gif .

Turim problemele - po 3 savaiciu griztu i darba ir bandau dieninius MP maitinimus pakeisti misineliu. Pabandziau siandien ta misineli duoti - mazoji kategoriskai jo atsisake. Nutraukta MP is buteliuko puikiai traukia, o misinelio - ne. Vakare MB bande misineli duoti, rezultatas tas pats. verysad.gif Tai vat ir mastau, ar chia reikia kita misineli bandyti duoti, ar kantriai kelias dienas ta pati siulyti ir tiketis, kad mazoji apsigalvos?
Atsakyti
QUOTE(Maumyte @ 2009 03 04, 23:37)
Sveikos 4u.gif

Dziaugiuosi atradusi sita temele, ba tikiuosi, kad koki patarima gera isgirsiu ax.gif  4u.gif .

Turim problemele -  po 3 savaiciu griztu i darba ir bandau dieninius MP maitinimus pakeisti misineliu. Pabandziau siandien ta misineli duoti - mazoji kategoriskai jo atsisake. Nutraukta MP is buteliuko puikiai traukia, o misinelio - ne. Vakare MB bande misineli duoti, rezultatas tas pats. verysad.gif Tai vat ir mastau, ar chia reikia kita misineli bandyti duoti, ar kantriai kelias dienas ta pati siulyti ir tiketis, kad mazoji apsigalvos?

Sveika prisijungus 4u.gif

O galbūt geresnė išeitis būtų palikti nutraukto pienelio? Ir vaikučiui daug sveikiau, skonis pažįstamas, pirkt nereiktų tongue.gif Tik iš puodelio ar buteliuko su snapuku atsigert reiktų išmokyt. Mišiniai gali alergizuot, žarnyną išreguliuot, MP - nepalyginamai geriau. Protingas jūsų vaikiukas, kad mišinio atsisako mirksiukas.gif

Čia forume yra mama Kristinita, kuri taip pat dirba ir nusitraukinėja pienuką dienai palikti, galit su ja pasikonsultuot. smile.gif Tiesa, jos vaikelis mažesnis, o jūs po kokio mėnesiuko jau galėsit pradėt naujus skonius ragaut. Taip, kad dar paprasčiau.

Aš jūsų vietoj tikrai tokią išeitį bandyčiau, net nesvarstydama apie mišinius. Juk ir patį geriausią maistą, ir apsaugą nuo ligų vaikutis gautų, ir pienuko gamyba jums nemažėtų. Žodžiu, daug pliusų. Juolab, kad vaikutis irgi dar nedidelis...

Linkiu sėkmės 4u.gif
Atsakyti
na va, pradejau siandien gferti metu arbata, kad MP nebebutu... ziuresim kas gausis... ax.gif
Atsakyti