Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(amaz @ 2009 02 19, 22:24)
Siūlyčiau apsispręsti ir jeigu jau neduoti, tai visai neduoti (aš taip padariau prieš dvi savaites), neerzinti vaiko, o pienuko truputį nusitraukti, kad neveržtų krūtinės. O vaistų yra, bet jie receptiniai, reikia kreiptis į gydytoją. Bet aš paskaičiau anotaciją ir nusprendžiau jų negerti, nors ir buvau išsirašiusi. Sunkiausia buvo 3-4 paroje, bet pasui kažkaip sumažėjo "gamyba" visiškai. Pieno ir dabar dar yra, tik  vis seku, kad guziukai nesusidarytų. Kol kas sekasi.

bandysiu nusitraukinėt,tik,kad labai jau skausminga verysad.gif aš laikausi iki pat pat kol galiu.mano tik viena krūtis 'maištauja',o kita nieko.man neramu,kad koks uždegimas nebūtų g.gif o vaikas mano labai nesinervina,sakyčiau netgi labai ramiai į MP negavimą reaguoja.kažkaip su pirmu tiek pieno nebuvo,o va antrasis-labai mėgėjas pasimėgauti,dėl to turbūt ir daug jo yra.ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugga @ 2009 02 19, 20:35)
Sveikos 4u.gif Prašau mane priimti į bebaigiančių maitinti būrelį.Nemažai perskaičiau jūsų diskusijų,nežinojau  kokį būdą pasirinkti, tai nuo vakar nutariau baigti ir neduoti visai papulio blush2.gif Šiandien jau antra diena,viskas būt neblogai ,tik mano pieno baras sprogsta unsure.gif .Kai jau nebegaliu kentėt, duodu patraukt mirksiukas.gif Taigi per 2paras tik 3kartus daviau,bet vistiek sunku pačiai.O va vaikiukas  visai neblogai jaučiasi,geriau negu aš.Kad tik kantrybės man užtektų doh.gif Galvoju gal  kokių vaistų reiktų nusipirkti,kad pienas dingtų?Nebandėt?

Jei vaikelis neprieštarauja, tai tiesiog taip po truputį ir retinkit maitinimus. Juk akivaizdu, kad staigus nutraukimas nėra gėris mamos organizmui (pati tai jaučiat). Galit, aišku, ir nutraukinėt (tada, kai nemalonu ir tik tiek, kad nuimtumėt tą nemalonumą). Bet aš tai patarčiau retus maitinimus - vaikas po truputį atpras, pamirš, pienelio mažės, ir jūsų organizmui bus lengviau ir sveikiau.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 19, 23:27)
Jei vaikelis neprieštarauja, tai tiesiog taip po truputį ir retinkit maitinimus. Juk akivaizdu, kad staigus nutraukimas nėra gėris mamos organizmui (pati tai jaučiat). Galit, aišku, ir nutraukinėt (tada, kai nemalonu ir tik tiek, kad nuimtumėt tą nemalonumą). Bet aš tai patarčiau retus maitinimus - vaikas po truputį atpras, pamirš, pienelio mažės, ir jūsų organizmui bus lengviau ir sveikiau.

Aš dabar vaiką pradėjau rimčiau maitinti.Jeigu anksčiau ryte duodavau MP,tai dabar nepatingiu keltis ir virti košę.Ir stengiuosi,kad jis būtų sotus.Visgi jau nemažas,gali daug ką valgyti.Jis apetitu nesiskundžia,tai privalgęs nelabai to mano pieno ir trokšta,gal labiau pasiglaustymo.Išmoko gerti per šiaudelį, tai atsigeria sulčių,vandens,paprasto pieno.Jūsų aprašytu būdu atpratinau pirmąjį,tik mažiau man tos krūtys skausmingos buvo.Turbūt per daug geriu skysčių.Bandysiu mirksiukas.gif Ačiū
Atsakyti
As irgi sutinku drinks_cheers.gif, kad atpratinti reikia palaipsniui, tada ir pieno maziau gaminasi. Man taip ir nutiko: is pradziu 3 kart duodavau, paskui 2, dabar jau viena karta ir nakti, tai krutys neprisipildo, o vienoj visiskai dingo pienas, kadangi is jos beveik nezindo. O kai pabandziau visiskai neduoti negalejau istverti tempimo krutyse doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dju @ 2009 02 19, 17:25)
Jei ismaitinsi iki 9-10 tai ir iki metu maitink  smile.gif

drinks_cheers.gif taigi jau vaikas daug papildomai valgo, košytės ir pan., praktiškai vasarą pienuko jau nedaug ir bereikės - rytą ir vakare.
Papildyta:
QUOTE(dju @ 2009 02 20, 08:26)
As irgi sutinku  drinks_cheers.gif, kad atpratinti reikia palaipsniui, tada ir pieno maziau gaminasi. Man taip ir nutiko: is pradziu 3 kart duodavau, paskui 2, dabar jau viena karta ir nakti, tai krutys neprisipildo, o vienoj visiskai dingo pienas, kadangi is jos beveik nezindo. O kai pabandziau visiskai neduoti negalejau istverti tempimo krutyse  doh.gif

nono.gif o čia jau labai individualiai - man pienas nedingo. metukų palikau ir išėjau į darbą, jau metų pradėjom viską duoti. bet... ryte krūtys kaip su leliuku, pavalgo, išeinu į darbą - per dieną viskas ok. darbo gale ima rastis pieno ir grįžtu namo vėl su pilnom doh.gif kai galiausiai supratau, kad taip ir toliau duosiu pieno, 1 m. 10 mėn. vaiką savaitgaliui palikau mamai, o pati baigiau maitinti senoviškai - su masažistės ir bintų pagalba.
bet masažistė sakė, kad ir ji labai retai mato tokį atvejį kaip mano - t.y. kad pienas taip nesibaigtų.
Atsakyti
Sveikutės
QUOTE(markute @ 2009 02 18, 23:34)

O as gi savo princese noriu iki vasaros atpratint nuo MP. Repeticijos prasidejo. Rezultatu jokiu. Nepripazista buteliuku manoji doh.gif Nei MP nei misinuko negeria is buteliuko doh.gif Rekia, verkia visa raudona, plesia man maike, rieciasi issiziojus prie papulio ir daryk tu ka nori... Ilgas kelias laukia karsta.gif  biggrin.gif

QUOTE(markute @ 2009 02 19, 11:08)
Kodel per anksti? Juk sakau, kad iki vasaros. Tada jai bus 9-10men. rolleyes.gif O pradejau jau dabar, nes zinau, kad ji buteliuko nepripazista doh.gif Viena mamyte savo dukryte ismokino gert is buteliuko per 2men unsure.gif Gal ir mes taip ilgai mokinsimes hihihi.gif
Papildyta:

hihihi.gif

Siūlyčiau dabar tik prie buteliuko pasipratint, kokias arbatėles ar sultytes pagerkit, o prie nutraukimo sugrįžkit vasarą ar dar vėliau. Sakau taip, nes pati bandžiau anksčiau maitinimų skaičių pamažint, tai baigėsi, taip kaip pati sakai, verksmu ir drabužių plėšimu. Pamiršom visa tai iki 11 mėn. Tada po truputį mažinau maitinimus dieną, kol juos galop pakeičiau į mišinį, o dabar jau tris nakteles MP keičiam į mišinuką arba arbatėlę (Čia kolkas kas tuo metu įtinka) smile.gif Ir dabar riksmo tikrai nėra, pirmą naktį gal kiek paverkšleno, bet alkis nugalėjo ir paėmė kas yra tongue.gif
Tik viena šiokia tokia blogybė atsirado su nutraukinu. Užmiegam dabar ne prie papuko, bet supant ant rankų, bet kolkas dėl to nestresuoju, vaikui vis ramiau, o su laiku ir nuo to atprasim

QUOTE(dju @ 2009 02 20, 08:26)
As irgi sutinku  drinks_cheers.gif, kad atpratinti reikia palaipsniui, tada ir pieno maziau gaminasi.

drinks_cheers.gif

Kažin tik per kiek laiko krūtys gryžta į savo pradinę (priešnėštuminę) padėtį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 20, 10:36)
drinks_cheers.gif taigi jau vaikas daug papildomai valgo, košytės ir pan., praktiškai vasarą pienuko jau nedaug ir bereikės - rytą ir vakare.
Papildyta:
nono.gif o čia jau labai individualiai - man pienas nedingo. metukų palikau ir išėjau į darbą, jau metų pradėjom viską duoti. bet... ryte krūtys kaip su leliuku, pavalgo, išeinu į darbą - per dieną viskas ok. darbo gale ima rastis pieno ir grįžtu namo vėl su pilnom  doh.gif kai galiausiai supratau, kad taip ir toliau duosiu pieno, 1 m. 10 mėn. vaiką savaitgaliui palikau mamai, o pati baigiau maitinti senoviškai - su masažistės ir bintų pagalba.
bet masažistė sakė, kad ir ji labai retai mato tokį atvejį kaip mano - t.y. kad pienas taip nesibaigtų.

Is pradziu, kai nusprendziau retinti maitinimus, tai galvojau, kad ir man taip bus, neapseisiu be suverzimo ar vaistu, nes pienas ciurkslem bego, krutys sunkios doh.gif bet matyt viskam savas laikas ateina g.gif, pieno sumazejo, manau, kad greitu laiku nebevalgys vakare ir nakti bigsmile.gif , nes labaiusiai erzina tas naktinis maitinimas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mii @ 2009 02 20, 15:06)
Sveikutės

Tik viena šiokia tokia blogybė atsirado su nutraukinu. Užmiegam dabar ne prie papuko, bet supant ant rankų, bet kolkas dėl to nestresuoju, vaikui vis ramiau, o su laiku ir nuo to atprasim
  drinks_cheers.gif

Kažin tik per kiek laiko krūtys gryžta į savo pradinę (priešnėštuminę) padėtį?  g.gif

As irgi diena uzmigdau tik ant ranku verysad.gif , nes jei paguldai ir neduodi papuko, tai rekia ir lipa nuo lovos doh.gif

o del krutu atsistatymo cia jau klausimas g.gif, nes man tai kol kas mastau.gif, kaip tesla kazkokia lotuliukas.gif, jokio elastigumo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mii @ 2009 02 20, 15:06)
Kažin tik per kiek laiko krūtys gryžta į savo pradinę (priešnėštuminę) padėtį?  g.gif

su pirmu vaiku pienas dingo kažkur po savaitės.bet,kad krūtys būtų tokios pat kaip buvo prieš tai nepasakyčiau verysad.gif

QUOTE(dju @ 2009 02 20, 15:19)
o del krutu atsistatymo cia jau klausimas  g.gif, nes man tai kol kas  mastau.gif, kaip tesla kazkokia  lotuliukas.gif, jokio elastigumo  unsure.gif

va va tikrai kitokios,jos ir nebebus tokios kaip buvo prieš vaikus doh.gif

man jau 4diena kai baiginėju maitinti ir jaučiu,kad tiek nebeprisipildo.vadinasi tuoj dings visai thumbup.gif
Atsakyti
Aš jau dvi savaitės kaip nutraukiau maitinimą, bet pieno vis dar yra. Jau mažiau, bet vis tiek dar yra sad.gif
Atsakyti
QUOTE(dju @ 2009 02 20, 14:19)

o del krutu atsistatymo cia jau klausimas  g.gif, nes man tai kol kas  mastau.gif, kaip tesla kazkokia  lotuliukas.gif, jokio elastigumo  unsure.gif

Nu apie elastinguma, tai jau aš irgi nebesvajoju verysad.gif , čia turbut tik plastinė operacija padėtu. Įdomu tik pats dydis krūtinės kaip ten.... (nors nepykčiau, kad iki buvusio nesusitrauktų blush2.gif ) Su pirmąja kažkaip man ten viskas kitaip buvo. Aš jai nuo gimimo turėjau nutraukinėt verysad.gif , tai ir baigėsi kažkaip kitaip tas pienas, iš lėto ir dingo pats, o ir krūtinės dydis atsistatė į pradinį. O dabar, tai jau pačiai reikia su juo kovot, nes jaučiu kiek duočiau, tiek ir būtų.
Atsakyti
kuo rečiau glausk vaiką prie kruties ir pats pienas perdeks.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2009 02 12, 21:25)
kazkaip man reikia save peraukleti.Visai nenoriu nutraukti zindymo.Vis man atrodo,kad tai bus skriauda vaikui,tai labai gaila.Bet gaila ir busimo vaikiuko.Tai bandau dabar save itikinti,kad nutraukti butina.Ir,aisku,stengsiuos,kad vaikui tas nesukeltu didelio streso(jei tai imanoma)

nu aš šia tema turiu ne tik nuomenę, bet ir patirties, tik nelabai jau džiugios verysad.gif pastojau maitindama savo mažiukę, o kad pastojau nei nežinojau, kol vieną vakarą neatsidūriau priėmimę žiauriai kraujuodama, nes pasirodo persileidau, o neštumas jau buvo 14sav. verysad.gif gydytoja labai liaudiškai man paaiskino, kad tokia rizika baisiai didelė ir nežinau ar verta rizikuoti schmoll.gif
Atsakyti