Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

O iki kokio amziaus vaikui reikalingas misinukas, cia jei nutraukt paciai matint kokiu metuku ar butina dar vaikui duoti misinuka. Maniskis negeria is buteliuko su tute nieko tik kartais duodu ko kito atsigerti is puoduko su snapeliu.
Atsakyti
[quote=Svarune,2009 02 10, 11:02]
prasau-kiekvienas turi savo nuomone...
o bandyti tai kiek as bandziau mate mb ir mama,patys sake kad gal uzteks save ir vaika kankinti..patarimus irgi isbandziau visus,kiek kas ko tik nepasakojo..o jei atrodo kad lengvai pasidaviau,tai galiu pasakyti skaudina man tai sirdi...bet cia jau mano problemos...suprantu kad ne i ta foruma atejau uzaujautos...nepykit..
[/quote]

[/quote]
sveikos mamytes, skaitau tema ir dziaugiuosi, kad nusprendzaiu maitinti. pirma mergyte maitinau trumpai, nes mastitas aplanke ir nustojau, buvau jauna ir kvaika, o antra maitint labai norejau, taciau smagumai prasidejo ligonineje, nukrampte taip, kad soenelis issiziojes buvo, skausmas, krytys dega, grizuz namo prasidejo guzai, tada bioptron lempa, krumpliai ir muilas, visos mano tokios dienos buvo.ilipu i vonia, issimasazuoju, paskui pasildau ir vel kaukdama maitinu, net ziaukciodavau, kaip skaudedavo, vyrui gaila buvo manes, liepe nesikankinti, nes mastitas vos ne kas trys dienos aplankydavo, taciau buvau kjantri ir toliau savo masaziukus pati, budavo, kad jau rodos paluztu, bet vel prasau dievulio, kad tik viskas baigtusi ir galeciau maitinti.mums tuoj puse metu ir begalo didziuojuosi savimi, kad nepaluzau ir pilnai maitinu iki dabar, nieko nera nuostabiau, bet ir nieko nera baisiau, kai vel randi guza, ar per miegus negerai isikandus nukramto speneli, bet tai niekai, jei pradzia iskenciau iskesiu ir dabar, uztad mazajai njieko nera sveikiau. mamytes, bukit kantrios biggrin.gif nors tai pareikalauja begales jegu, bet as taio padariau irmaitinsiu tikrai dar ilgai, nes kaip nori, kaip galvoji, taip ir turi
[/quote]

Ir man panasiai buvo. Su pirmuoju savo vaikeliu kankinausi kankinausi del speneliu, netaisyklingai eme ir labai skaudejo, o ir speneliai buvo ploksti - ne pyragai. o plius niekas manes nepamoke kaip reikia taisyklingai maitinti, buvau kvaila ir nuleidau rankas, pradejau nusitraukineti. Dirbau diena nakti is pradziu kas tris valandas, po to reciau...bet praktiskai 8 men. nusitraukinejau istisai, ir maitinau is buteliuko. privargau ir nenoriu atsiminti.
O va su antraja panelyte priesiekiau sau daugiau taip nesikankinti, taciau taciau...ir velgi man taip nestaisyklingai eme, speneliai prasiziojo, kankino nezmoniski skausmai dar gimdymo namuose. Kaip tik maitinimas, taip jau man kaip kankinimai raiciausi is skausmo, zaisdos ant abieju ir kraujavo ir negijo, mesos matesi...Dejau kompresus, vedinau ir maitinau, maitinau...Kokius pora menesiu as taip kankinaus kol uzgijo, o dabar jauciuosi didvyre! smile.gif Tokio malonumo maitinti i jokius pinigus neiskeisciau, tai nuostabiausias jausmas. Kai vaikelis prie taves glaudziasi, myli tave tavo pienuka, laukia savo brangenybiu wub.gif ...nenoriu nustoti maitinti. Jau mums metukai, dar maitinsiu tik gal naktini maitinima mazinsiu, nes kartais vargina.

Atsakyti
QUOTE(Jurgita26 @ 2009 02 11, 11:54)
O iki kokio amziaus vaikui reikalingas misinukas, cia jei nutraukt paciai matint kokiu metuku ar butina dar vaikui duoti misinuka. Maniskis negeria is buteliuko su tute nieko tik kartais duodu ko kito atsigerti is puoduko su snapeliu.

Nuo metuku vaikas gali pilnai gerti karves piena ir jokiu misinuku nebereikia. Aisku pratinti po truputi ir stebeti del alergijos. As pati maitinau iki metuku, o dabar jau geriam pienuka ir viskas puiku thumbup.gif Ir dar vaikams reikia duoti pati riebiausia pienuka, o ne kaip daugelis mano liesiausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(so-fun @ 2009 02 12, 00:48)
Ir dar vaikams reikia duoti pati riebiausia pienuka, o ne kaip daugelis mano liesiausia  mirksiukas.gif

Rimtai cia? O kodel riebiausia? Ir kodel tada patariama, kad pradedant ragauti karves piena reikia ji praskiesti vandeniu? g.gif
Noreciau smulkiau suzinoti apie tai, jeigu galima 4u.gif
Atsakyti
Na va siandien jau ketvirta diena maze be papulio diena uzmiega thumbup.gif . Po truputi jau bandysiu ir vakare nebeduoti, nezinau kaip bus naktim, bet jau pagaliau einam link atpratimo nuo MP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 02 12, 11:02)
Rimtai cia? O kodel riebiausia? Ir kodel tada patariama, kad pradedant ragauti karves piena reikia ji praskiesti vandeniu?  g.gif
Noreciau smulkiau suzinoti apie tai, jeigu galima  4u.gif

Nuo metuku, nustojus maitinti misineliu ar MP vaikiukui reikia kuo daugiau vertingesnio maisto. O riebesniame piene daugiau kalcio ir kitu naudingu medziagu mirksiukas.gif O duoda skiesta tik del to kad paziureti ar vaikas nera alergiskas karves pienui.
Atsakyti
Sveikutes. Teks ir man prie jusu prisideti.Nors visai to ir nenorejau.Planavau maitinti MP iki 2metu,o gal ir ilgiau.Dabar dukriukui 1m ir 20dienu. Laukiuosi antro vaikelio,tai daktare liepe iki 12sav nutraukti zindyma.Kai pasakiau jai,kad skaiciau,kad daug kas maitino iki gimdymo,tai tik apibare,kad noiu nuskriausti vaikuti pilvelyje.
Pradejau nebeduoti pienuko dienom.Uzmigdau vezimelyje.o naktim kol kas duodu MP.Ne neisivaizduoju,kaip teks ja naktim uzmigdyti.Iki siol daznai atsibudineja,tai ikisu papa ir uzmiega iskart.O kaip bus veliau..Baisu pagalvoti.Tuo ,labiau,kad nesioti negaliu jos,o tetes naktim nepripazista.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2009 02 12, 18:09)
Sveikutes. Teks ir man prie jusu prisideti.Nors visai to ir nenorejau.Planavau maitinti MP iki 2metu,o gal ir ilgiau.Dabar dukriukui 1m ir 20dienu. Laukiuosi antro vaikelio,tai daktare liepe iki 12sav nutraukti zindyma.Kai pasakiau jai,kad skaiciau,kad daug kas maitino iki gimdymo,tai tik apibare,kad noiu nuskriausti vaikuti pilvelyje.

Aha, aš irgi esu girdėjusi, kad jeigu žindydama moteris pastoja, tai patartina nutraukti maitinimą krūtimi, kadangi maitinant moters smegenyse (hipofizėje) gaminasi hormonas oksitocinas, kuris skatina pieną išsiskirti iš krūties, sukeldamas pieno liaukos alveolių ir mažų pieno latakėlių susitraukimą. Tas pats oksitocinas skatina susitraukti gimdos raumenis gimdymo metu. Taigi, gali išprovokuoti persileidimą arba priešlaikinį gimdymą. Bet tikimybė nėra labai didelė.
Va čia geras straipsnis apie tai Kai susidaro eilute prie kruties
Atsakyti
Bandykite pakeisti vakarinį ir naktinį maitinimą į mišinuką. Aš nuo sekmadienio sūneliui vakare duodu mišinuko atsigerti ir nuo sekmadienio jis išmiega visą naktį. Buvau pasiruošusi ir naktį duoti mišinuko, bet neprireikė, išmiegojo visą naktį.
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 02 12, 19:13)
Aha, aš irgi esu girdėjusi, kad jeigu žindydama moteris pastoja, tai patartina nutraukti maitinimą krūtimi, kadangi maitinant moters smegenyse (hipofizėje) gaminasi hormonas oksitocinas, kuris skatina pieną išsiskirti iš krūties, sukeldamas pieno liaukos alveolių ir mažų pieno latakėlių susitraukimą. Tas pats oksitocinas skatina susitraukti gimdos raumenis gimdymo metu. Taigi, gali išprovokuoti persileidimą arba priešlaikinį gimdymą. Bet tikimybė nėra labai didelė.
Va čia geras straipsnis apie tai Kai susidaro eilute prie kruties

Jau as visus tokius ir panasius straipsnius perskaiciau.Labai aktyviai domejausi apie zindyma nestumo metu. Bet vat ne del persileidimo tikimybes liepe nutraukti. Sake,kad labai as pati nusilpsiu ir vaikeli nusilpinsiu verysad.gif Vitaminu israse.Gal as jai labai silpnute pasirodziau g.gif Nu,bet neesu as juk tokia.Antras nestumas be pozymiu,tai maniau,kad tikrai del to nenutraiksiu maitinimo. Bet tikriausiai teks klausyti gydytojos..
Papildyta:
QUOTE(amaz @ 2009 02 12, 19:13)
Bandykite pakeisti vakarinį ir naktinį maitinimą į mišinuką. Aš nuo sekmadienio sūneliui vakare duodu mišinuko atsigerti ir nuo sekmadienio jis išmiega visą naktį. Buvau pasiruošusi ir naktį duoti mišinuko, bet neprireikė, išmiegojo visą naktį.

O kokiu budu vaika uzmigdyt,jei tik su papu uzmiega.Geria tik is puoduko.Atsigers ir lauks,kada papa pasiulysiu ir eisim miegot.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2009 02 12, 19:37)
Jau as visus tokius ir panasius straipsnius perskaiciau.Labai aktyviai domejausi apie zindyma nestumo metu. Bet vat ne del persileidimo tikimybes liepe nutraukti. Sake,kad labai as pati nusilpsiu ir vaikeli nusilpinsiu  verysad.gif Vitaminu israse.Gal as jai labai silpnute pasirodziau  g.gif  Nu,bet neesu as juk tokia.Antras nestumas be pozymiu,tai maniau,kad tikrai del to nenutraiksiu maitinimo. Bet tikriausiai teks klausyti gydytojos..

Mes irgi planuojam siemet antra vaikeli, ir taip pat dar maitinu pirmaji vaika. Tai va del tokiu galimu komplikaciju busimo nestumo metu, sulaukus sunaus pirmojo gimtadienio taip pat pradesiu rimciau galvoti apie maitinimo nutraukima verysad.gif
Kazkaip bijau rizikuoti, kad ir kokia maza tu blogybiu tikimybe yra unsure.gif
Atsakyti
kazkaip man reikia save peraukleti.Visai nenoriu nutraukti zindymo.Vis man atrodo,kad tai bus skriauda vaikui,tai labai gaila.Bet gaila ir busimo vaikiuko.Tai bandau dabar save itikinti,kad nutraukti butina.Ir,aisku,stengsiuos,kad vaikui tas nesukeltu didelio streso(jei tai imanoma)
Atsakyti