Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(ingutera @ 2009 02 09, 12:37)
Maniskes irgi nei vyras, nei anyta miegot nelabai paguldo, bando aiskint man, kad maze mamos labai norejo, papuko pasiilgo...Taip ir vyksta atbulinis procesas-as bandau mazint, bet su tokiais padejejais tai tik daugiau maitint tenka... doh.gif

Tas pats ir pas mane doh.gif , visiems atsibosta klausytis jos rekimo ir zyzimo, ir pareiskia, kad nekankink vaiko blink.gif . O va siandien susiemiau ir nedaviau papulio pries pietu miega, gal 20 min ir stipriau ir maziau verke, pasikkrapte, speneli pirsyukais susirado lotuliukas.gif ir uzmigo thumbup.gif . Visai ramiai miega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dju @ 2009 02 09, 16:41)
Tas pats ir pas mane  doh.gif , visiems atsibosta klausytis jos rekimo ir zyzimo, ir pareiskia, kad nekankink vaiko  blink.gif . O va siandien susiemiau ir nedaviau papulio pries pietu miega, gal 20 min ir stipriau ir maziau verke, pasikkrapte, speneli pirsyukais susirado  lotuliukas.gif ir uzmigo  thumbup.gif . Visai ramiai miega  smile.gif

as taip bandau nakti padaryti, paklausau zyzimo ir bandau nepasiduoti. Kol vyras buvo isvaziaves, tai visai gerai gaudavosi, o dabar ir vel viskas kaip anksciau... doh.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti patirtim, kaip nutraukiau maitinimą ax.gif Planavau maitinti iki metų, išmaitinau 1m ir 1mėn.
Naktimis beveik niekada nevalgydavo, tai paskutinis maitinimas būdavo tik vakare. Kai pradėjau primaitinti, iš n maitinimų pasidarė 4 - ryte, vakare ir 2 dieną. Po to sumažinau iki 3-ų, o suėjus 10mėn, beliko rytinis ir vakarinis.
Likus kelioms savaitėms iki gimtadienio pradėjo spausti mokslai, vakarais eidavau į kitą kambarį mokytis, tai dukrą migdydavo vyras, taip pasibaigė ir vakarinis maitinimas. Kai pati migdydavau, bet jau nebenorėjau vakare duoti, tai plėšdavo rūbus, zirzdavo, dėl to vyras ir apsiėmė visus migdymo ritualus. Vaikas su juo visada ramiau užmigdavo nei su manim, gal dėl to, kad kantrybės neturiu.
Rytinį buvo sunkiausia nutraukti, nes labai mėgstu pamiegoti, tai dukra rytais užsiropšdavo ant krūtinės ir savarankiškai maitindavosi blush2.gif Tai šitą palikau iki 1m 2 sav, iki kol susikaupiau ir rytais keldavomės kartu, eidavom į virtuvę ir įpildavau sulčių. Per savaitę pienas dingo, dukra dar kartais bandydavo susirasti, bet pamačius, kad nieko nebėra jai pasidarė nebeįdomu ir nebelenda.
Na, man toks nutraukimas visai vykęs pasirodė, be ašarų, isterijų, krūtinės problemų ir mišinukų.
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 02 09, 15:37)
Atsiprasau, jeigu piktai nuskambejo, bet is salies man toks ispudis susidare, kad kai bandoma padeti, patarti, bet i tuos patarimus nekreipiama demesio  rolleyes.gif Norima sulaukti tik paguodos, o kai reikia kazkiek pastangu ideti - tada jau nuleidziamos rankos.

prasau-kiekvienas turi savo nuomone...
o bandyti tai kiek as bandziau mate mb ir mama,patys sake kad gal uzteks save ir vaika kankinti..patarimus irgi isbandziau visus,kiek kas ko tik nepasakojo..o jei atrodo kad lengvai pasidaviau,tai galiu pasakyti skaudina man tai sirdi...bet cia jau mano problemos...suprantu kad ne i ta foruma atejau uzaujautos...nepykit..
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 02 10, 15:02)
o bandyti tai kiek as bandziau mate mb ir mama,patys sake kad gal uzteks save ir vaika kankinti..patarimus irgi isbandziau visus,kiek kas ko tik nepasakojo..o jei atrodo kad lengvai pasidaviau,tai galiu pasakyti skaudina man tai sirdi...bet cia jau mano problemos...suprantu kad ne i ta foruma atejau uzaujautos...nepykit..

Suprantu, kad tai sunkus darbas, reikalaujantis daug pastangu, bet juk per kelias dienas negali viskas susitvarkyti, reikia apsikaustyti kantrybe, dideliu noru ir tada tikrai pavyks. Galima pradeti nuo vieno kartelio i diena bandyti duoti kruti, po to dazniau, paprasyti, kad ismanantis zmogus parodytu, kaip taisyklingai paduoti kruti ir t.t. Nemanau, kad per toki trumpa laika jus viska isbandet, tada bandykite ir nepasiduokite dar, nes dar tikrai anksti pasiduoti 4u.gif .
Be to, jusu artimieji sioje vietoje turetu jus palaikyti, o nesakyti, gal jau uzteks. Juk jums paciai veliau bus tik lengviau, nejaugi jus nenorit pabandyti ir pasilengvinti sau vaikelio maitinima?
As jusu vietoj dar bandyciau, tuo labiau, kad dar tam yra laiko, nes jusu maziuke dar net menesio nesulaukusi
Atsakyti
sveikos mamytes, skaitau tema ir dziaugiuosi, kad nusprendzaiu maitinti. pirma mergyte maitinau trumpai, nes mastitas aplanke ir nustojau, buvau jauna ir kvaika, o antra maitint labai norejau, taciau smagumai prasidejo ligonineje, nukrampte taip, kad soenelis issiziojes buvo, skausmas, krytys dega, grizuz namo prasidejo guzai, tada bioptron lempa, krumpliai ir muilas, visos mano tokios dienos buvo.ilipu i vonia, issimasazuoju, paskui pasildau ir vel kaukdama maitinu, net ziaukciodavau, kaip skaudedavo, vyrui gaila buvo manes, liepe nesikankinti, nes mastitas vos ne kas trys dienos aplankydavo, taciau buvau kjantri ir toliau savo masaziukus pati, budavo, kad jau rodos paluztu, bet vel prasau dievulio, kad tik viskas baigtusi ir galeciau maitinti.mums tuoj puse metu ir begalo didziuojuosi savimi, kad nepaluzau ir pilnai maitinu iki dabar, nieko nera nuostabiau, bet ir nieko nera baisiau, kai vel randi guza, ar per miegus negerai isikandus nukramto speneli, bet tai niekai, jei pradzia iskenciau iskesiu ir dabar, uztad mazajai njieko nera sveikiau. mamytes, bukit kantrios biggrin.gif nors tai pareikalauja begales jegu, bet as taio padariau irmaitinsiu tikrai dar ilgai, nes kaip nori, kaip galvoji, taip ir turi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2009 02 10, 21:53)
sveikos mamytes, skaitau tema ir dziaugiuosi, kad nusprendzaiu maitinti. pirma mergyte maitinau trumpai, nes mastitas aplanke ir nustojau, buvau jauna ir kvaika, o antra maitint labai norejau, taciau smagumai prasidejo ligonineje, nukrampte taip, kad soenelis issiziojes buvo, skausmas, krytys dega, grizuz namo prasidejo guzai, tada bioptron lempa, krumpliai ir muilas, visos mano tokios dienos buvo.ilipu i vonia, issimasazuoju, paskui pasildau ir vel kaukdama maitinu, net ziaukciodavau, kaip skaudedavo, vyrui gaila buvo manes, liepe nesikankinti, nes mastitas vos ne kas trys dienos aplankydavo, taciau buvau kjantri ir toliau savo masaziukus pati, budavo, kad jau rodos paluztu, bet vel prasau dievulio, kad tik viskas baigtusi ir galeciau maitinti.mums tuoj puse metu ir begalo didziuojuosi savimi, kad nepaluzau ir pilnai maitinu iki dabar, nieko nera nuostabiau, bet ir nieko nera baisiau, kai vel randi guza, ar per miegus negerai isikandus nukramto speneli, bet tai niekai, jei pradzia iskenciau iskesiu ir dabar, uztad mazajai njieko nera sveikiau. mamytes, bukit kantrios  biggrin.gif nors tai pareikalauja begales jegu, bet as taio padariau irmaitinsiu tikrai dar ilgai, nes kaip nori, kaip galvoji, taip ir turi bigsmile.gif

Va, kokios kantrios ir uzsisipyrusios mamytes, kurios pasiekia savo tikslo, kuriomis didziuotis reikia 4u.gif
Gerbiu uz jusu dideli nora maitinti savo vaikiuka, nepaisant visokiu sunkumu thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Svarune @ 2009 02 10, 15:02)

Svarune, jums reiketu imti pavyzdi is Evutuko. Nes jusu problemos kol kas labai mazos, palyginus kokiu sunkumu buna kitoms mamytems, bet ir tai jos nepasiduoda ir pasiekia savo tiksla, t.y. sekmingai zindo savo vaikiuka ir jaucia malonuma, o ne vargsta del to rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 10 vasario 2009 - 20:38
QUOTE(blondinas Nr.120 @ 2009 01 20, 05:40)
as irgi rukyt niekaip negaliu mest...
Ar zinot ,kodel tiek daug rukau?
O gi todel, kad motina ilgai papais maitino

Cia tai galima pasigincyt ir dar kaip. Nes pazistu daug zmoniu, kuriuos kaip tik mamos nemaitino krutimi ir dabar ruko ir mest negali. Stai taip. Mano manimu, jeigu sis naturalus poreikis (ciulpimas) yra pilnai patenkintas kudikysteje, jis nekila zmogui uzaugus. Tikiuosi viska aiskiai parasiau smile.gif ax.gif
Papildyta:
[quote=Jurgita26,2009 01 19, 23:47]
Skaitau jau kelinta diena sita tema smile.gif noreciau jau nutraukt matinima krutimi, tik neisivaizduoju kaip ta padaryti...blogiausia tai, kad jis neima tucio, negeria is buteliuko, beveik nieko nevalgo tik mp, aisku kaip ir daugeliui uzminga tik atsigeres pienelio. Tik ateina laikas miegot jis jau patenkintas lovoj ropoja pas mane ir glaudzias prie krutine ir taip graziai "kalba".
O mintys apie nutraukima kyla del dvieju priezasciu, pirma todel, kad beveik nieko nevalgo papildomai, padariau kraujo tyrimus-hemoglobinas 105 verysad.gif , galvoju jei neduosiu mp gal geriau valgys kita maista.
Antra priezastis del aplinkiniu klausinejimo "ar dar tu tebemaitini", pradejau jaustis nemaloniai lyg tas mano vaikas jau koks pirmokas butu, kazkaip net geda sakyti, jo dar maitinu.
Gal kuri esat susidurusi su tuo, kad vaikas apart mp nieko nenori valgyt.
[/quo

I mane taip pat ziuri didelem akim kai suzino, jog tebemaitinu vaika. Buvau apsisprendus, kad maitinsiu iki 2 metu, iki ju dar 4 menesi, jau galvoju nutraukti, bet jis tai dabar pajuto, tai pradejo kankint smile.gif Zirzia visa diena.
Papildyta:
QUOTE(dju @ 2009 01 19, 10:22)
Laba,

Pabandziau padaryti, kaip praeitoje temoje viena mamayte pasiule, pasitepti viduriu lasiukais... Tai jau tikrai mazei taip  nepatiko  ohmy.gif , viena karta pabande-nesuprato, kita kart-vel atsitrauke, tada isidrasino dar ilgiau paciulpt ne  schmoll.gif . As tada uzsiklojau, jinai pasivarte ir uzmigo. Nakti daug geriau miegojo, gal tik du kart kelesi. Reikes ir diena taip  pabandyt, parasysiu kaip seksis ar pavyks uzmigdyt.  mirksiukas.gif

Gal galetumet parasyt kas per viduriu lasiukai. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Mong @ 2009 02 11, 00:04)
Papildyta:
Gal galetumet parasyt kas per viduriu lasiukai. Aciu

Vaistineje perkama zoleliu tinktura taip ir vadinasi "viduriu lasai". Ji gal nuo viduriavimo, pilvo diegliu. g.gif Kadangi namie turejau, tai pabandziau. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dju: 11 vasario 2009 - 09:56
QUOTE(dju @ 2009 02 11, 10:55)
Vaistineje perkama zoleliu tinktura taip ir vadinasi "viduriu lasai".  Ji gal nuo viduriavimo, pilvo diegliu. g.gif  Kadangi namie turejau, tai pabandziau.  unsure.gif

aciu labai
Atsakyti
QUOTE(Mong @ 2009 02 11, 00:04)
Antra priezastis del aplinkiniu klausinejimo "ar dar tu tebemaitini", pradejau jaustis nemaloniai lyg tas mano vaikas jau koks pirmokas butu, kazkaip net geda sakyti, jo dar maitinu.
Gal kuri esat susidurusi su tuo, kad vaikas apart mp nieko nenori valgyt.

Aš maitinau iki metų ir vat šiuo metu kaip tik užbaigiau, jau trys dienos, kai nebemaitinu (jei neplanuotume sesės 4u.gif būčiau iki vasaros tikrai dar maitinus), bet tokį klausimą irgi girdėjau ne kartą. Bet šiuo atveju kiekvieną kartą ir kiekvienam paklaususiam atsakydavau tokiu pat tonu kokiu būdavo užduodamas klausimas, kad "Taip maitinu ir maitinsiu kiek norėsiu ir kol sūnus norės" Ir tai yra tik Jūsų apsisprendimas, jei pasirinkote maitinti iki 2-jų metukų, tai ir maitinkite ir nekreipkite dėmesio į aplinkinių klausimus. (handshake)
Atsakyti
mane irgi labai vargina tas aplinkiniu klausinejimas-vis dar maitini??? kai kurie sako, kad jau man visai, kiti, kad saunuole mamyte. Bet koks istikruju kieno reikalas, ane? juk cia mano kunas, mano krutine ir mano brangiausias kudikis, nesvarbu, kad dukrytei jau 1,7 m. doh.gif
Atsakyti