Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Mamos,kokios Jus saunuoles,net negaliu apsakyti:) didziuojuosi as Jumis smile.gif noreciau buti tarp jusu,bet deja..
Pradejo gamintis maziau pieno kol galiausiai mazylis priprato prie buteliuko ir nebeeme mano papulio (Kiek man vargo buvo kol maitinau sad.gif nepraejus trim savaitem po sunkaus gimdymo pasigavau mastita,pagulde i ligonine,o dar visa neatsigavus po gimdymo,tokioj gilioj depresijoj buvau, (kad kai pamatydavau vyra puldavau i asaras ir negaledavau nustoti),masazai, leidziami antibiotikai ir mazylio ciulpimas padejo isgyti.Aciu Dievui grizom namo..Tai nepraejus men po grizimo vel pradejo skaudet krutine,bet jau kita...Tai pati emiausi priemoniu,dejau kompresus,- padejo. Poto ir vel persalau kazkur,- tai spekit,vel krutine pradejo skaudet,tai mane jau psichologiskai,matyt, paveike ir pati jau nebenorejau maitint,nes maniau,kad bedos su krutine nesibaigs tol,kol maitinsiu.Tai ka,nebedaviau papo dienom,tik naktim,o po to ir nakti ikisdavau tik buteliuka,nes jau buvo per velu,papo nebeeme.
Dabar mum beveik 6 men,o as jau gailiuos ka padariau, man taip gaila savo maziuko,kad negauna MP. verysad.gif Kai kita vaikuti turesiu,butinai darysiu ir galvosiu tik teigiamai ir butinai prisijungsiu i Jusu gretas drinks_cheers.gif
*Cia truputi ne i tema,bet negalejau neparasyti...
Atsakyti
QUOTE(majux @ 2009 02 07, 03:14)
Mamos,kokios Jus saunuoles,net negaliu apsakyti:) didziuojuosi as Jumis smile.gif  noreciau buti tarp jusu,bet deja..
Pradejo gamintis maziau pieno kol galiausiai mazylis priprato prie buteliuko ir nebeeme mano papulio (Kiek man vargo buvo kol maitinau  sad.gif nepraejus trim savaitem po sunkaus gimdymo pasigavau mastita,pagulde i ligonine,o dar visa neatsigavus po gimdymo,tokioj gilioj depresijoj buvau, (kad kai pamatydavau vyra puldavau i asaras ir negaledavau nustoti),masazai, leidziami antibiotikai ir mazylio ciulpimas padejo isgyti.Aciu Dievui grizom namo..Tai nepraejus men po grizimo vel pradejo skaudet krutine,bet jau kita...Tai pati emiausi priemoniu,dejau kompresus,- padejo. Poto ir vel persalau kazkur,- tai spekit,vel krutine pradejo skaudet,tai mane jau psichologiskai,matyt, paveike ir pati jau nebenorejau maitint,nes maniau,kad bedos  su krutine nesibaigs tol,kol maitinsiu.Tai ka,nebedaviau papo dienom,tik naktim,o po to ir nakti ikisdavau tik buteliuka,nes jau buvo per velu,papo nebeeme.
Dabar mum beveik 6 men,o as jau gailiuos ka padariau, man taip gaila savo maziuko,kad negauna MP. verysad.gif  Kai kita vaikuti turesiu,butinai darysiu ir galvosiu tik teigiamai ir butinai prisijungsiu i  Jusu gretas  drinks_cheers.gif
*Cia truputi ne i tema,bet negalejau neparasyti...

Sita Jusu istorija gal pades suprasti toms, kurios jau vos keliu savaiciu kudikiui nori nutraukti maitinima, galvojant, kad tai per sunku. Jeigu laiku susipras, gal tada nereikes veliau gailetis, supratus kokias klaidas padare unsure.gif .
Uzjauciu, kad Jums sitaip gavosi, tikrai gaila, kad maziukas nebegauna mamos pienuko. Gal pritruko aplinkiniu paramos, teisingu patarimu, mediku ismanymo apie zindyma ir pan doh.gif .
Na gal su kitu vaikeliu bus viskas kitaip, laikykites, sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
paramos maitinant tikrai reikia daug. Nes po gimdymo moteris vistiek buna dar issekusi, be to nervu sistema issekusi, hormonu pokyciau ir tt ir pan, tai kiekviena smulkmena isveda is pusiausvyros ir tikrai galima pasiduoti...as tikrai labai suprantu visas mama kurios susidure su sunkumais ir nustojo zindyti. Reikia labai daug valios, noro, jegu uzsispyrimo ir tt, ebt vien to neuztenka..be aplinkiniu pagalbos nieko nepadarysi...nebent butum is tu laiminguju, kurioms nepasitaiko maitinimo sunkumu.
Man pagrindine psichologine pagalba buvo ir yra is SM mamyciu, nes jos geriausiai supranta ka as isgyvenu. Na o artimieji padeda fiziskai - padaro valgyt, namus aptvarko, va mama mano dabar su vaikiukais lauke. Taip kad mamytes - padekim vena kitai, palaikykim, paskatinkim, padraqsinkim. As tai kai kitas padrasinu, savo patirti papasakoju tai ir paciai lengviau pasidaro smile.gif Man dabar tas zindymas tai ir nusiraminimas savotiskas.....
Atsakyti
parama labai reikalinga visais atvejais manau...nesvarbu kaip maitini...nes nera lengva,bent jau man nera..kitos gal tikrai yra super mamos, o as dar tik mokausi tokia buti...smagu,kai yra artimuju aplink ir jie padeda,o jei zmogus esi vienas visa laika ir mb gryzta tik po darbo,tai jau visai kitas dalykas...
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 02 08, 19:55)
parama labai reikalinga visais atvejais manau...nesvarbu kaip maitini...nes nera lengva,bent jau man nera..kitos gal tikrai yra super mamos, o as dar tik mokausi tokia buti...smagu,kai yra artimuju aplink ir jie padeda,o jei zmogus esi vienas visa laika ir mb gryzta tik po darbo,tai jau visai kitas dalykas...

tai vat ir as kazkaip nieko nespeju....nors turiu aukle, bet vaikai tai du smile.gif be to dar nemiega naktimis smile.gif as irgi mokausi...bet kartais uzeina kazkokie depresiniai periodai..kaip dabar..tada tai tikrai reikia kad kas paglostytu galva smile.gif na, bet cia mes nuo temos nukrypom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 02 08, 20:55)

Svarune, kaip tau sekasi maitinti? Tikiuosi dar nepasidavei pirmiesiems zindymo sunkumams? Jeigu turi, kas palaiko, padeda, tada turbut viskas tvarkoj, taip? mirksiukas.gif
Ar visdelto nusprendei kitaip daryti? unsure.gif
Atsakyti
Mane tas bandymas nutraukti maitinima jau stumia i nevilti. blink.gif Jau atrodo, kad ir as piktesne ir maze irzlesne. Nors MP duodu tik pries miega ir nakti n kartu. doh.gif
Bet juokingiausia yra tai, kad kai laikai ja ant ranku tai ji visada rankas bando sukisti man po drabuziais, ieskodama papuko. biggrin.gif Ir nesvarbu, kas bepaimtu ja ant ranku visiems taip daro, dar greiciau jai tai pavyksta kieno drabuziai laisvesni ar iskirpte didesne ir nesvarbu ar vyras, ar moteris lotuliukas.gif

Vakar bande tetis uzmigdyti pietu, o as is vis isejau isejau is namu, galvojau, jei manes nebus lengviau pasiduos. g.gif Parejau, o ji sau vaiksto laiminga. smile.gif Vyras sake, neimanoma net paguldyti, keliasi ir bega doh.gif
Atsakyti
Dar visiškai negaliu džiaugtis, kad pavyko, bet mūsų kelias buvo toks. Savaitė iki pirmo gimtadienio prieš pietų miegelį pradėjau duoti Aptamil pienuką kur vaikams nuo metų skirtas. Pirmą dieną įkalbinėjau gal valandą, kad reikia gerti, kitą - užteko pusvalandžio, o ketvirtą dieną jau pats soskiuką išspjovė ir pradėjo gerti. Tai vat užteko keleto dienų ir dabar jau geria tą Aptamil pienuką ir užmiegam be problemų, t.y. išgeria pienuką, po to abu apsikabiname ir užsnūsta. Priprato per savaitę be krūtinės prieš pietus užmigti. Ir jau dvi dienos darau tą patį ir prieš naktį. Vakare išgeria mišinuko, po to apsikabiname dar kažką pakalbame rolleyes.gif ir užsnūsta, tada perkeliu į jo lovyte. Pirmą naktį išmiegojo visą nuo 22.30 val iki 8.00 val ryto, o šianakt naktį apie 2 val. pasiprašė smile.gif pas mus į lovą, bet persikėliau ir tuoj pat vėl užmigo, nei vandenuko, nei pienuko nereikėjo, tai miega dar iki šiol (9.56 val.) smile.gif.

P.S. nors čia mane viena mama sukritikavo už tokį perėjimą nuo krūties prie mišinuko, bet sūneliui tai tinka, jis ramus, tai manau paskui palaipsniui ir mišinuko atsisakysime. O be to taip palaipsniui mažinant ir man su krūtine lengviau susitvarkyti. Kol kas antra para, bet tik nežymų tempimą jaučiu ir dar nusitraukinėti nereikėjo.
Atsakyti
QUOTE(dju @ 2009 02 09, 10:27)
Mane tas bandymas nutraukti maitinima jau stumia i nevilti.  blink.gif  Jau atrodo, kad ir as piktesne ir maze irzlesne. Nors MP duodu tik pries miega ir nakti n kartu.  doh.gif
Bet juokingiausia yra tai, kad kai laikai ja ant ranku tai ji visada rankas bando sukisti man po drabuziais, ieskodama papuko.  biggrin.gif  Ir nesvarbu, kas bepaimtu ja ant ranku visiems taip daro, dar greiciau jai tai pavyksta kieno drabuziai laisvesni ar iskirpte didesne ir nesvarbu ar vyras, ar moteris  lotuliukas.gif

Vakar bande tetis uzmigdyti pietu, o as is vis isejau isejau is namu, galvojau, jei manes nebus lengviau pasiduos. g.gif  Parejau, o ji sau vaiksto laiminga. smile.gif  Vyras sake, neimanoma net paguldyti, keliasi ir bega  doh.gif

Maniskes irgi nei vyras, nei anyta miegot nelabai paguldo, bando aiskint man, kad maze mamos labai norejo, papuko pasiilgo...Taip ir vyksta atbulinis procesas-as bandau mazint, bet su tokiais padejejais tai tik daugiau maitint tenka... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 08, 23:55)
tai vat ir as kazkaip nieko nespeju....nors turiu aukle, bet vaikai tai du smile.gif be to dar nemiega naktimis smile.gif as irgi mokausi...bet kartais uzeina kazkokie depresiniai periodai..kaip dabar..tada tai tikrai reikia kad kas paglostytu galva smile.gif na, bet cia mes nuo temos nukrypom smile.gif

console.gif va ir as taip vakar jauciausi nors tik viena turiu,ale viena ir esu...mb bando padeti,ale ka ty jis i darba as viena,o nakti kiek kelsi zmogu,kurio darbas uz vairo sedeti...tai net nekyla liezuvis sakyti si karta tu pamaitink...depresiniai periodai cia nuo gimdymo man atrodo..paverki paverki ir vel i darba rolleyes.gif ko tik del tu maziuku nepadarysi...
o del temos nukrypimo,nemanau kad supyks nors viena mamyte jei biski sirdi isliesime ax.gif
o as maitinu samo pienu is buteliuku...su ta krutine visgi mums nieko neisejo....ale jau susitaikiau su tuo ir stengiuosi i prieki ziureti...galvoju kada ta gumine busena praeis ir organizmas pripras prie miego stygiaus...
Atsakyti
Sveikos,
mano drauge raso bakalaurini darba ir labai iesko mamyciu kurios nusprende nezindyti (ta prasme visai nezindyti ir nenorejo to daryti) Jei cia yra tokiu, bukit geros, padekit studentei, sudalyvaukit tyrime. Reiktu savo nora pareiksti el.pastu zindymo.apklausa@gmail.com Aciu labai.
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 02 09, 13:38)
o as maitinu samo pienu is buteliuku...su ta krutine visgi mums nieko neisejo....ale jau susitaikiau su tuo ir stengiuosi i prieki ziureti...galvoju kada ta gumine busena praeis ir organizmas pripras prie miego stygiaus...

Sakyciau, kazkaip per greitai jus nuleidot rankas del zindymo is krutines g.gif
Juk dar maziuke jusu mergyte, dar tikrai galit bandyti ismokti zindyti is kruties. Juk jums kitoj temoj lyg tai buvo patarimu duota, kaip bandyti pripratinti maziuke valgyt is kruties, bet turbut nelabai bandot tais patarimaus pasinaudoti, jei taip greit pasiduodat g.gif
Atsiprasau, jeigu piktai nuskambejo, bet is salies man toks ispudis susidare, kad kai bandoma padeti, patarti, bet i tuos patarimus nekreipiama demesio rolleyes.gif Norima sulaukti tik paguodos, o kai reikia kazkiek pastangu ideti - tada jau nuleidziamos rankos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 09 vasario 2009 - 13:50