QUOTE(AusraR @ 2009 02 03, 23:29)
o vat as nezinau kaip reiks atpratint Arijuka kandziotis...
maniske irgi kandziodavo, tai as atitraukdavau nuo kruties ir pasakydavau negalima ir taip tol, kol ismoko nebekandziot
QUOTE(AusraR @ 2009 02 06, 12:43)
as tia nesuprantu kam jus su tais vaikais kariaujat...as tai neturiu tiek sveikatos...o ir reikalo nematau...na gal dar po pusmecio ir man taip bus....
del nutraukimo tai jo ... as ir neturiu valios visai, man gaila vaiko, tai jau nebesuku galvos ir tikiuos iseis naturaliai.. kaip nors.. niekada nebuciau pagalvojus kad taip sudetinga nutraukt nes visur mamos tik skundzias kaip neiseina maitint.. o isties zymiai lengviau maitint nei nutraukt
nors as tai jeigu ziociau kad vaikai ismiegos visa nakti jei nustosiu maitint naktim, tai tikrai ryzciausi nemaitinti...bet jei vistiek keltis reiks,tai man geriau jau papuli ikist nei nesiot ten ji ir ramint pusvalandi....nors kai keliasi kartais kiekvienas po 10-12 kartu tai jau ryte visa pikta prisizadu kad darysiu ka nors. Ale vis nieko nedarau
QUOTE(ajuka @ 2009 02 06, 12:18)
del nutraukimo tai jo ... as ir neturiu valios visai, man gaila vaiko, tai jau nebesuku galvos ir tikiuos iseis naturaliai.. kaip nors.. niekada nebuciau pagalvojus kad taip sudetinga nutraukt nes visur mamos tik skundzias kaip neiseina maitint.. o isties zymiai lengviau maitint nei nutraukt
kaip viskas pazistama, atrodo as buciau parasiusi tuos zodzius
Visi tik "auksinius patarimus" zarsto "nemaitink ir viskas, paverks ir nustos". Oo kad butu taip paprasta...
QUOTE(linxmutee @ 2009 02 06, 14:16)
kaip viskas pazistama, atrodo as buciau parasiusi tuos zodzius
Visi tik "auksinius patarimus" zarsto "nemaitink ir viskas, paverks ir nustos". Oo kad butu taip paprasta...
zinoma nustos kada nors verkt, bet paskui ar neteks pas psichologus vaiksciot kai paaugs...nezinau, mano vaikai gali verkti nesustodami dvi valandas (isbandyta, kai pilvus skaudejo) paskui 10 min pamiegoti ir vel verkti....
kazkaip kol dar galiu tempt tai visai nesinori man ju rekdyt...nros sakau, jei zinociau kad paverks 10 min ir nustos tai gal ir pavirkdyciau....
QUOTE(AusraR @ 2009 02 06, 13:35)
zinoma nustos kada nors verkt, bet paskui ar neteks pas psichologus vaiksciot kai paaugs...nezinau, mano vaikai gali verkti nesustodami dvi valandas (isbandyta, kai pilvus skaudejo) paskui 10 min pamiegoti ir vel verkti....
kazkaip kol dar galiu tempt tai visai nesinori man ju rekdyt...nros sakau, jei zinociau kad paverks 10 min ir nustos tai gal ir pavirkdyciau....
10min tikrai neuzteks, kai yra sitoks ipratimas. Matau kaip mano pupai to reikia, kaip prisiglaudus nusiramina. Ir ka...galvoju tegul, kaip gi as atimsiu. Galvoju atsils oras, daugiau praleisim laiko lauke, uzsimirs truputi, mazes gal tas poreikis, maitinimai retes. Na bent tikiuosi, kad pamazu einam link atjunkymo. Tiutes atsisakem 1m 2men, maniau ir cia bus zingsnis link to, bet...pagalvoju gal ir paskubejom atimt. Nakti mama vietoj tiutes naudoja dabar 1,5 metu. Vasaros pabaigoje bus 2metukai, na gal iki to laiko kaip nors atpras. Protingeja su kiekviena diena, bandyt reikes "itikinti, kad pienukas negeras ir jo nereikia dideliai mergaitei". As taip visaip save guodziu, bet is tiesu neisivaizduoju kiek dar reikes maitinti.
Labai norejau savo pupa maitinti PATI, ilgai, bet nemaniau, kad TIEK ILGAI
Kiek skaiciau straipsniu, patarimu ta tema, tai priejau isvados, kad Kiekvienam vaikuciui skirtingai, turi savaime ateiti tas laikas atsisakyti. Ir nelabai ka cia padarysi, drastisku priemoniu (tokiu kaip vaiko virkdymas 3dienas palikus pas mociute ar gerimas hormonu, kuriu pagalba dingsta pienukas) nesinori imtis, tad teks sulaukti TO LAIKO.
Man viena mama patare
Jos vaikas zindo iki 2 metu, paskui ji eme jam sakyti - papas bus neskanus, na taip ji ruose kokia savaite, o paskui patepe kazkuo neskaniu ir viskas. Dideliu skandalu nebuvo, nes vaikas ZINOJO KAS BUS. Gal ir pasinaudosiu jos patarimu
Jos vaikas zindo iki 2 metu, paskui ji eme jam sakyti - papas bus neskanus, na taip ji ruose kokia savaite, o paskui patepe kazkuo neskaniu ir viskas. Dideliu skandalu nebuvo, nes vaikas ZINOJO KAS BUS. Gal ir pasinaudosiu jos patarimu
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 02 06, 17:31)
Man viena mama patare
Na jau kaip ir nesinori iki 2 metu maitinti , noriu iki pavasario baigti sita reikala. Nes cia jau gaunasi tas pats kaip atpratinimas nuo zinduko.
Mano nuomone yra tokia: jei neduoti, tai neduoti is viso Nei naktim, nei dienom. O dabar vaikas nesupranta kas vyksta, kodel viena karta jis gauna pienuko, o kita jau jam neduoda Todel dar isigudrina, kad paverkus ilgiau galima jo isprasyti ir taip iki begalybes.
Beje as pati ka tik taip dariau Pirma naktis buvo sunkiausia, bet ja supau nesiojau, ejom zaisti, nesvarbu kad naktis. Zodziu raminau kaip galejau, beje vyro is vis neprisileido, norejo tik mano silumos Blogiausia kad ji su pienuku atsisake ir soskes. Tik ikisdavau is kart spjaudavo tolyn Matyt jai primindavo pienuko gerimo procedura. Dabar jau praejo 2 savaites ir tai karts nuo karto prisimena, iesko. O miegas pasidare daug geresnis. Keliasi tik karta paryciais, bet as isikeliu i savo lova ir kartu ismiegam iki ryto
Taip, kad reikia labai daug kantrybes
Beje as pati ka tik taip dariau Pirma naktis buvo sunkiausia, bet ja supau nesiojau, ejom zaisti, nesvarbu kad naktis. Zodziu raminau kaip galejau, beje vyro is vis neprisileido, norejo tik mano silumos Blogiausia kad ji su pienuku atsisake ir soskes. Tik ikisdavau is kart spjaudavo tolyn Matyt jai primindavo pienuko gerimo procedura. Dabar jau praejo 2 savaites ir tai karts nuo karto prisimena, iesko. O miegas pasidare daug geresnis. Keliasi tik karta paryciais, bet as isikeliu i savo lova ir kartu ismiegam iki ryto
Taip, kad reikia labai daug kantrybes
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 02 06, 16:31)
Man viena mama patare
bandziau...gydytoja patare uzdeti kazko, kad "butu neskanu". As uzdejau druskytes, spjaudesi verke, bet vistiek eme...galiausiai apsiveme. Taip pagailo, tai daugiau nebandziau.
Aš nutraukiau maitinimą krūtimi devynių mėnesių. Iš pradžių per pietus nebedaviau, po to vakare, po to ir ryte, palikau tik naktį. Čia per porą savaičių susimažinom. O po to nebedaviau ir naktim, girdžiau arbata. Gal tris keturias naktis kelėsi valgyti, bet duodavau arbatos, pavirkaudavo, kai pamatydavo puoduką, ir negerdavo. Apglostydavau ir toliau miegodavo. Sklandžiai pavyko nutraukti, nes, man rodosi, dukrele nelabai dar suprato, kad galima reikalauti krūties.